mun jouluni

Koen olevani jouluihminen. Sellainen tyyppi, joka jaksaa painaa pitkän ja pimeän syksyn läpi joulunkiilto silmissä. Ai siis mikä? Joulunkiilto? Joo. Syksy on mulle vuodenajoista epämieluisin ja joulu tuntuu jonkinlaiselta kohokohdalta sen jälkeen, kun syksystä on selviydytty. Jouluihmisenä aloitan fiilistelyn jo marraskuun lopulla. Silloin, kun ensimmäiset joulunmerkit tulevat näkyviin ympäristössä. Osa ihmisistä tuskailee, että eikai jo nyt?! Mä innostun, sillä sehän tarkoittaa, että syksy on pian takanapäin. Oon fiilistellyt instagramin kautta joulujuttuja sieltä marraskuun lopulta saakka. Ratsastanut vähän sen varjolla, että voin, koska oon päikyssä töissä. Ja jouluhan on lasten juhla. Ja odotushan alkaa viimeistään kuun alussa ;)

joulukuu13 (15)

Miksi sitä oikeastaan edes odottaa?

Joulunodotuksessa on parasta fiilistely. Voi kuunnella ja laulaa joululauluja. Omat suosikkini ovat Tonttu sekä piparintuoksua. Musiikin lisäksi tykkään myös pienistä kädentöistä, joita joulunaikaan kuuluu. Piparienleivontaa ja joulukorttien lähettelyä, muun muassa. En todellakaan ole mikään kädentaitaja, mutta jouluna saatan yrittää edes vähän. Viime viikolla mulla oli pitkästäpitkästä aikaa sellainen lauantai, ettei kukaan kaivannut mua mihinkään. Ei tarvinnut reissata eikä ollut vieraitakaan tulossa. Ei edes tekemistä sovittu illaksi. Ehdin oikeasti pysähtyä ja ihan vaan olla. Pistin vähä jouluvaloja kehiin, sytyttelin kynttilöitä ja pistin joululaulut taustalle. Kiva tunnelma. Ja sitten istuin matolle paketoimaan hankkimiani joululahjoja. Nyt ne on kaikki sievässä paketissa odottamassa aattoiltaa. Kaikki viisi.

IMG_20121224_125844

Koska se odottaminen sitten loppuu?

Mun mielestä joulu on oikeastaan juuri tätä aikaa, ihan vähän ennen aattoa. Valmisteluja ja fiilistelyä. Aatto on joulun kohokohta. Odotan aatolta eniten sitä, kun ihan vaan ollaan perheen kesken. Jouluaatto taitaa olla ainoa päivä vuodessa, kun kaikki meidän perheenjäsenet pyrkivät saamaan vapaata vuorotöistä. Silloin ollaan yhdessä. Syödään, vaihdetaan kuulumisia, pelaillaan lautapelejä ja ollaan vaan. Viime viikkoina olen kuullut ja seurannut sivusta monenlaisia keskusteluja, joissa tehtiin suunnitelmia joulun varalle. Yksi asia yhdisti niitä kaikkia. Ja väistämättä niitä kuunnellessa itsellekin tuli sellainen olo, että olisi kiva, kun mullakin olisi sellainen perinteinen ja idyllinen kotikoti, jonne mennä jouluksi. Valmiiseen pöytään ja yllätetyksi lahjoilla, Niinkuin lapsena. Mutta tosiasiahan on se, että kaikkea ei voi olla. Ja kun oikein mietin, niin mitähän mä tekisin kotikodilla, jos siellä ei olisi ihmisiä. Ja mullahan nimenomaan on se kaikista tärkein olemassa. Mulla on perhe, joka oikeasti haluaa viettää mun kanssa joulua. Ja ollaankin suunniteltu ihan leppoisaa yhdessäoloa aatoksi. Ei oo ehkä joulusaunaa, hautakierrosta, isosti sukulaisia ympärillä tai muuta yleisesti jouluun kuuluvaa. Mutta tärkeimmät on. Se on enemmän kuin tarpeeksi. Keskityn viettämään meidän perheen joulua. Meidän tavalla.

joulukuu23 (8)

Mun jouluni parasta aikaa on nimenomaan nämä päivät ennen aattoa. Kiva jakaa joulumieltä toisille. Ja kuinka ihanaa, että saatiin lunta ja pakkasta! On ollut ihan erityiskivat tunnelmat viime päivinä. Soiteltiin tossa hyvän ystävän kanssa kiitollisuuspuhelutkin, kun oli kummallakin jotenkin niin onnellinen olo kaikesta :D<3 Aattona vietän aikaa perheen kanssa. Aatto on pyhä. Mutta aika pian sitten joulupäivän iltaa kohti tulee sellainen fiilis, että kotihengailu saa riittää ja voisi tehdä jotain muutakin. Leikkiä vaikka joululahjoilla. hihi. Ehkä muistatte, että mähän sain mun joululahjani jo pari viikkoa takaperin ;) Se on läsnä jouluaatossa, niin kuin jokaisessa muussakin päivässä. Edelleenkin oon sitä mieltä, että tää on kaikkien aikojen paras!<3

joulukuu23 (6)
En tiedä, minkälainen on hyvä joulu, jota niin usein toivotetaan. Se on varmasti jokaiselle erilainen. Siksipä toivotankin oikein onnellista joulua just sulle <3 Ja koska tää on treeniblogi, niin pakko nyt vielä sanoa oma kantani jouluherkutteluun. Kehotan nauttimaan hyvällä mielellä just niistä mauista, mistä tykkäätte. Mikään ei oo kamalampaa, kuin se, että ottaa ressin syömisistä muuten niin leppoisana aikana. Toivon, että olet onnellinen jouluna. Mä ainakin aion olla!

Milla

2 vastausta artikkeliin “mun jouluni”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta