Toteutuvatko uudenvuodenlupaukset koskaan?

Uusi vuosi lienee monelle uuden alku. Vuoden vaihtuminen ja ensimmäisen kuukauden ensimmäinen päivä on hyvä syy tehdä lupauksia paremmasta minästä. Itse ainakin olen sellainen projektiluonteinen tyyppi, ja innostun juuri tällaisista maanantai, kuun ensimmäinen päivä, jotain uutta motivaatiota kehiin – jutuista! Selailin vähän blogin kirjoituksia taaksepäin, ja arvatkaa minkä löydön tein sieltä! Uudenvuodenlupaukseni vuodelle 2013. Tämä kirjoitus on siis itse sanelemani tasan kaksi vuotta sitten:

Vaikka urheilu on mulle vähän kuin koko elämä, niin tässä sen huomaa, että ei se suinkaan ole koko elämä :-D Se on kuitenkin niin tärkeä ja suuri osa mun viikkoja, että uudenvuoden lupaukseni liittyy tietenkin siihen. Ja nyt kun julkisesti sen täällä ilmoitan, niin susi mut syököön, jos en siitä pidä kiinni. Eli:

Vuonna 2013 käyn enemmän treenaamassa salilla.

Tämä lupaus syntyi muutaman seikan pohjalta. Ensinnäkin, mulla on ollut nyt sali-innostusta havaittavissa, joten haluaisin pitää innostuksen yllä. Toisekseen, mun treenit on kovin, ehkä liiankin, aerobisesti painottuneita, joten haluaisin tasapainottaa kelkkaa vähän. Ja heiaheiassa kävi ilmi, että salitreenejä oli tänä vuonna (2012 hieman reilu 20, joten lupaksen pitäminen ei vaatisi kuin yhden salitreenin tekemisen joka toinen viikko koko vuoden ajan. Mutta tottakai pyrin enempään. Mutta tavoite ja lupaus on siis ihan saavutettavissa :)

No, vuosi 2013 olikin salimotivaation täyteinen vuosi kaiken jumppailun ohessa. Salitreenejä kertyi yheensä 149! Taisin pitää uudenvuoden lupaukseni ;) Syy tähän taisi kuitenkin olla se, että lupaus ei ollut liian kaukana omasta arjestani, eikä se ollut tietyllä tapaa liian kaukana lupaushetkellä olevasta minästä. Jos olisin luvannut esim. että oon vuoden ilman karkkia, nii voin kertoa, että ei olis pitänyt. Koska ei mulla olis motivaatio riittänyt semmoseen, kun ei sillä karkittomuudella saavuta mitään. Mutta salihommista olin just päässy vähän kärryille, ja koska olin pitkään halunnut päästä siihen tilanteeseen, että tunnen olevani kuin kotonani salilla, niin halusin tottakai pitää sitä yllä. Kehittyä ja innostua lisää ;)

joulukuu26 (9)

Ja tässä ollaan. Tuon lupauksen jälkeen oma salimotivaationi on vaan kasvanut koko ajan. Vuonna 2012 kävin salilla yhteensä 20 kertaa. Vuonna 2013 jo lähes 150 kertaa. Kulunut treenivuosi 2014 puolestaan näyttää heiheiasta kurkattuna siltä, että salilla on käyty yhteensä 173 kertaa! En olisi kyllä itsekään uskonut, että innostun näin kovasti tästä hommasta. Joulukuussa 2012, kun kirjoitin uudenvuoden lupaustani, en voinut kuvitellakaan, että pääpaino mun treeneissä tulee olemaan parin vuoden kuluttua nimenomaan salihommissa. Ja että mulla olisi valmentaja Fitfarmilta! Ja että kaikki vieläpä sujuu ihan ohjeen mukaisesti, eikä se edes hetkauta mun arkeani?! En olisi uskaltanut edes unelmoida, että tällainen salitreenille omistautuminen voi olla osa mun arkeani olematta kuitenkaan pois mistään muusta. Käyn ihan yhtälailla edelleen töissä, teen yhteistreenejä, hippaan toisinaan baarissa aamuyöhön saakka, matkustelen eri kaupunkeihin ystäviä tapaamaan, olen välillä kotihiiri ja välillä miljoonaa eri suunnitelmaa kalenteriin listaava innostelija. Mutta mun treenit on ja pysyy mukana menossa. Tällä hetkellä ne on kovin tavoitteellisia ja suunniteltuja. Joskus myöhemmin taas enemmän fiilispohjaisia. On kiva huomata, että pystyy nauttimaan erilaisista treenivuosista :)

IMG_20130316_100508

joulukuu29 (6)Jos jotain uudenvuodenlupausta meinaatte tällä kertaa tehdä, niin kirjoittakaa ne oikeasti jonnekin ylös. Jotta niihin voi palata tarvittaessa ;) On hauska huomata, että joitain juttuja saavuttaa ihan vain kovalla motivaatiolla ja innostuksella! Ja oon mä kai vähän tota lihastakin saanu aikaseks sitten vuoden 2012 ;) Itse en meinannut tällä kertaa luvata mitään treenaamiseen liittyvää asiaa, jota täytyisi jollain tapaa tavoitella. Koska mulla on nyt sellainen olo, että en voisi olla tyytyväisempi tilanteeseeni. Mulla on valmentaja. Mä treenaan. Ja saan tästä hyvää oloa ja  joku päivä tuloksiakin ;) Tulos itsessään on kyllä jo se, että saan apua ja tukea ja neuvoja ja vinkkejä ja kannustusta tähän treenitapaan, joka mua just nyt eniten kiinnostaa. Niin mitäpä sitä turhaan sitten lupailemaan mitään lisää. Tuntuu, että ei ole mitään luvattavaa, koska oon tyytyväinen just nyt kaikkeen. Ja lupaukset ainakin omalla kohdallani liittyy aina johonkin asiaan, jota pitäisi korjata. Täytyisi venytellä aktiivisemmin, liikkua enemmän, nukkua paremmin, syödä terveellisemmin ja mitä vielä. Mutta tällä hetkellä koen, että omalla kohdallani näitä asioita on mietitty jo koko kulunut vuosi. Ja viimeistään syksyn 2014 aikana viimeisetkin palaset on loksahdelleet kohdilleen. Mulle taitaa kuulua oikein hyvää ;)

Meinaatko sä luvata jotain vuoden vaihtuessa? Jotain treenaamiseen tai syömiseen liittyvää? Vai onko sellainen jo niin nähtyä, että haluat kenties luvata jotain ihan muuta? :)

Milla

2 vastausta artikkeliin “Toteutuvatko uudenvuodenlupaukset koskaan?”

  1. Hih, musta on jotenkin ihana seurata tätä sun sali-valmennus-innostusta sivusta, kun se jotenkin ihan huokuu näiltä riveiltä. :)

    Mä mietin ja kirjoittelin itselleni tavoitteita, joita kohti aion pyrkiä ensi vuonna. Osa oli kyllä just liikuntaan liittyvää, esim. että aion kuunnella omaa kehoa enemmän. Niin ja juosta HCR:n. Ja nyt tuli mieleen, että unohdin listasta sen ”venyttele enemmän”. :D

    • Tää valmennus on kyllä nyt ihan vienyt mut mukanaan! Ja on jotenkin niin mahtava fiilis, kun kaikki tuntuu innostavalta ja kivalta, mutta myös samaan aikaan niin helpolta! Ei siis oo varmasti ollenkaan huijausta, että valmennus on suunniteltu nimenomaan just mun elämääni sopivaksi mun tarpeitani vastaamaan. Kannatti maksaa ;)

      Tsemppiä juoksutreeneihin! Luinki just fb:stä, et olit startannu uudenvuoden heti alkuunsa hyvällä juoksulla ;) Venytelläkin kannattaa! Niinku joka joulukuun vika päivä muistetaa ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta