Minäkö makeutusaineiden suurkuluttaja?

Kun nyt pääsin leipäpaheeni kanssa oikein etusivun otsikoihin, nii paljastetaan tässä nyt sitten toinenkin epäkohta mun ruokailutottumuksissani. Julkiseen arvosteluun vaan kaikki syömiset, kyllä mä kestän! :D Kaikki lähtee siis siitä, että tykkään makeasta. Enkä käytä sokeria arkiruokavaliossani. Tarkoittaen siis lisättyä puhdasta valkoista sokerisokeria tai tuotteita, joissa on lisättyä sokeria. Tilalle ovat tulleet siis makeutusaineet. Jo kauan sitten. Aloin tuossa yhtenä päivänä pohtimaan ihoni äkillistä huonoa kuntoa. Onhan se aina huono, mutta nyt se aivan räjähti käsiin, niin sanotusti. Siitä nyt voisi kirjoittaa vaikka oman postauksensa, mutta käytännön ihmiskokeella osoitettu totuus on se, että makeutusaineiden käyttö vaikuttaa kielteisesti ihoni kuntoon. Kasvot on sitä näppyläisemmät, mitä enemmän tankkaan keinotekoisia makeutusaineita kehooni. Siispä niidenkin kohtuukäyttö jo tästä syystä, saati muista syistä johtuen, lienee järkevää. Mun ruokavaliossani ei ole treenijuomia lukuunottamatta mitään sellaista tuotetta, jolle ei löytyisi makeuttamatonta vaihtoehtoa. Eli pystyn elellä päivät läpi ilman makeutusaineita. Mutta silti vetelen niitä välillä tämmösiä yliannostuksia, että joutuu kirjaimelisesti katsomaan peiliin, ennen kun huomaa ja myöntää makeutusaineöverit itelleen :D Kirjasin siis itsetutkiskelun myötä nyt ylös kaikki mahdolliset hetket, jolloin voin joko käyttää tai olla käyttämättä makeutusaineita. Ja esittelyssä nyt siis se rumempi puoli. Jos aina valitsisin näin, niin ei ihme, että iho oikuttelee…

Aamu. uuden päivä alku. Ja uuden makeutusainepäivän alku. Kahviahan on nimittäin saatava aamulla, ja kyllähän sen vaan on hyvää, kun siellä on yksi hermesetas lisämyrkkynä ;) Ennen käytin hermesetasta jokaisessa kupillisessa, jonka päivän aikana join, mutta nykyään lisään makeutusta vain silloin tällöin. Mutta kuitenkin. Ensimmäinen makeutusainehyökkäys voi tapahtua jo heti aamusta. Salakavalasti, huomaamatta ja melkein vahingossa. Kun rutiininomaisesti napsauttelee hermesetasin kahvin joukkoon. Ja vahingon jo tapahduttua muistaa, että munhan piti vähentää tota aineidenkäyttöä ;) haha. Tapahtunu mulle kyllä.

tammikuu31 (9)

Seuraava ruokailuni on tavallisesti lounas. Lounaani syön pääsääntöisesti ilman makeutusaineita. Vaikkakin poikkeuksiakin löytyy. Etenkin viikonlopuista. Koska sokeroimaton ketsuppi :’D

joulukuu26 (33)

Lounaan jälkeen ateriarytmissä seuraavana on välipalan paikka. Tavanomainen arkivälipalani on sellainen, jonka voin vetää työnteon lomassa nopeasti ja kätevästi. Arvaattekin ehkä, mikä on ihan se kaikista helpoin ;) Kyllä – wheytä vaan naamariin juotavassa muodossa. Voi valita, että haluaako aspartaamilla vai sukraloosilla makeutetun version.

tammikuu13 (5)

Työpäivän jälkeen on treenien aika. Oon käyttänyt aikaisemmin treeninaikaista juomaa sekä palkkaria. Tällä hetkellä mulla on latausjuomakin kuvioissa. Tosin treenijuomaa sitä vastoin ei ole juuri nyt. Eniveis, pieni makeutusainemyrkytys noinniinkun tiivistetysti ilmaistuna.

tammikuu28 (4)

Päivällisellä saakin olla hetken aikaa rauhassa makeutusaineiden huuteluilta. Tai no, ellei halua taas käyttää sitä sokeroimatonta ketsuppia. Kun katsoo päivän makeutusainemäärää, niin lienee perustelua, että ketsuppi jää käyttämättä. Valintoja, valintoja.

Päivän viimeinen ateria onkin iltapala. Mun lempparein ruoka tänhetkisessä ruokavaliossa heti aamupalan jälkeen. Rahkaa erilaisilla höysteillä. Ja mikäs sen kruunaisi paremmin, kuin sokeroimaton mehukeitto. Valion mansikka-banaania mieluiten! namnam. Mehukeitto ei virallisesti kylläkään kuulu mun ruokavalioon, mutta saan sitä käyttää höysteenä yhtälailla mun muitakin light -tuotteita..

tammikuu11 (8)

Eli ilman yhtään ajatustyötä makeutusaineita saattaa olla pahimmassa tapauksessa vaikka joka aterialla! Vaikkei ne edes kuulu mun ruokavalioon virallisesti :D? Jos vetelisi koko tämän setin seittämänä päivänä viikossa, niin ei kyllä tarvii mun mielestä yhtään ihmetellä, jos on iho näppylöillä tai maha vähän kipeenä :D huhhhuh. Ihan uskomattoman määrän saa tungettua noita makeutusaineita puoliksi huomaamattakin omaankin ruokavalioon, jos niihin ei yhtään kiinnitä huomiota. Itsehän oon jo pitkään suosinut tuotteita, joissa ei ole lisättyä sokeria, enkä lisäile puuroihini tai kahviin sokeria. Ja sitä myöden oon tietysti korvannut nämä makeutusainetta sisältävillä tuotteilla. Ja vähän kantapään kautta oppinut säätelemään myös niiden määrää päivittäisessä ruokavaliossa. Koska tottakai kroppa reagoi, jos sinne tungetaan ihan hirveesti jotain keinotekoista ja ravitsemuksellisesti täysin turhaa skeidaa. Mutta koska maku on syömisessä kuitenkin olennainen juttu. Kuten esimerkiksi tossa iltapalalla. Niin siksi en makeutusaineista täysin luovu. En, vaikka tiedän niiden olevan turhia. Jopa myrkkyä. Ja välilä tulee näitä päiviä, kun huomaan, että oon tehnyt vähän liian monta makeutusaineisiin kallistuvaa valintaa hyvästä ajatuksesta huolimatta. Pieniä parempia valintoja teen kyllä tietoisesti joka päivä, eikä mun ruokavalio siis ole päivittäin tällainen! Otin vain esiin kaikki mahdolliset makeutusainepitoiset jutut, joita periaatteessa voisin ihan hyvin ohjeiden puitteissa vetää. Ja jos jokaiselle aterialle valitsisisn sen makeutetuimman version, niin voi olla, ettei olo olis ihan näin freesi ja hyvä :D Noi satunnaiset överit muistuttaa mua taas pysymään tarkemmin pois makeutusaineiden parista. Pääsääntöisesti oon käytännössä koittanut (huom. koittanut) tehdä siten, että treenipäivinä en söisi aterioilla makeutusaineita ja treenittöminä päivinä herkuttelen sitten tolla mehukeitolla iltapalalla. Oon pyrkinyt siihen, että makeutusaineiden kokonaissaanti päivässä olisi mahdollisimman pieni. Ihan vaan terveyden, mutta myös hyvinvoinnin kannalta. Koska mun iho ja vatsa ei kestä niitä isoja määriä. Tämmönen 1-2 kertaa päivässä on aikalailla maksimi ilman oireita. Mites sulla?

Mun kantani makeutusaineiden käyttöön taitaa olla siis se, että käytän niitä säännöllisesti, vaikka tiedostan niiden olevan täysin turhia, jopa haitallisia pidemmän päälle ajateltuna. Pyrin pitämään lukemat mahdollisimman pieninä, mutta jonkun toisen mittapuulla käytän niitä kyllä aika valtaavia määriä. Tästä päivän kuvauksesta jäi nimittäin puuttumaan myös eräs asia, jota syön pitkin päivää – purkka. Mullahan on aina purkka suussa. Ja se taitaa olla ainut tuote, josta en pystyis luopumaan, vaikka kaikista muista makeutusaineista luopuisin! :D Mitä mieltä sä  oot makeutusaineiden käytöstä? Varmasti jakaa mielipiteitä ihan hirveästi. Olisko parempi syödä sillon tällön mieluummin oikeesti puhdasta sokeria, kun tankata suoria keinotekoisia myrkkyjä kroppaan? Vai onko makeutusaineet oikeasti herkkuperseiden pelastus, kun niillä saa arjenkin maistumaan makealta?

Milla

22 vastausta artikkeliin “Minäkö makeutusaineiden suurkuluttaja?”

 1. Hehe, mä koin tän makeutusaineherätyksen jokunen vuosi sitten ja oon nyt jo pitkään ollut ilman makeutusaineita. Ainakin pääosin. Satunnaisia Pepsi Maxeja tai protskupatukoita ei kai lasketa. :D
  Mua kyllä hirvittää, miten paljon vedin joskus kaikkia aspartaamijuttuja. Eniten ehkä pelottaa se, ettei niistä kuitenkaan ole pidemmän ajan näyttöä. Että onko ne terveydelle haitallisia, mitä vaikutuksia jne. Onhan kaikki ADI-arvot ja muut kaikille määritetty, mutta kuitenkin. Lisäksi mun maha reagoi kyllä heti keinomaukeutukseen. Ja oikeasti kun on pitkän aikaa syömättä, niin ei ne keinomakeutetut enää edes maistu hyvältä. Makuaisti tottuu puhtaaseen.

  Nykyisin mä ajattelen, että syön mieluummin herkut ihan sokerisina versioina, kun herkuttelen.

  Oli kyllä hyvä teksti! :)

  • juu satunnaisia pepsimaxeja ja patukoita ei lasketa ;) Uskon, että makuaisti tottuu kyllä ajan kanssa moneenkin asiaa, myös keinomakeutukseen tai sen poissaoloon :) Kahviki maistuu jo ihan hyvältä ilman hermesetasta, vaikka aluks melkein itku tuli kun oli niin eri makuista :D

 2. Mä oon entinen makeutusaineiden suurkuluttaja! Nykyään ei mene lähes koskaan muita makeutusaineita kuin steviaa.

  Joskus kolmisen vuotta sitten olin vielä täysin koukussa Cola Zeron lipittämiseen. 1,5l pulloja meni viikossa ainakin 4! Päätin pitää 2vk lomareissun ajan taukoa. Kotimatkalla lentokoneessa päätin palkita itseni hyvin sujuneesta lakosta tölkillisellä entistä lempparijuomaani. Mutta mä en saanut juotua siitä edes puolia! Alkoi nimittäin oksettaa. Toki jotain vaikutusta voi olla lentokoneessa olollakin, mutta sen jälkeen en oo juonut kertaakaan mitään limpparia, normaalia tai lightiä. Tää jotenkin avasi mun silmät sille, että olin totuttanut kroppani rakastamaan jotakin, mikä ei sille oikeasti sovi.

  Ihosta mä en oikein osaa sanoa mitään, en nimittäin muista oliko näppyjä aiemmin enemmän! Nykyään lähinnä menkkojen aikaan.

  Voin antaa muutamia vinkkejä makeutusaineden käytön vähentämiseen:

  – Makeuttamaton herakin on ihan hyvää. Kaikkeen tottuu! Mä teen yleensä palautusjuoman seuraavista aineksista: makeuttamaton hera-/riisiproteiini, malto ja teelusikallinen kookossokeria. Siitä määrästä (terveellistä) sokeria tulee jotain 4g hiilaria ja 15 kcal energiaa, vaikka en noita laskekaan. Paitsi tätä viestiä varten (;

  – Stevianeste! Kaloriton, luonnollisempi makeuttaja sopii melkein mihin vaan. Ite lisään kymmenisen tippaa aamusmoothieen, rahkaan, banaanilättyihin… Vaniljainen on paras, mutta tykkään myös mantelin makuisesta. Noita saa ainakin Ruohonjuuresta, noin 8e sellainen puteli. Stevian ainoa ”ongelma” on se, että sen avulla ei oikein saa tehtyä mitään todella makeaa herkkua, koska isoina määrinä sen kitkeryyden huomaa. Pieninä määrinä maistuu siis vaan makealta!

  – Iltapalarahkan mehukeiton voi helposti korvata lisäämällä marjojen määrää tai sit laittamalla tuota steviaa (:

  Purkkaa syön itekin, koska oon sitä mieltä, että mieluummin vaikka myrkkyä kuin reikäiset hampaat (; Ksylitolia pidetään kai muutenkin parempana vaihtoehtona kuin aspartaamia ja sukraloosia.

  Mä suosittelen kokeilemaan täyslakkoa makeutusaineista (paitsi purkasta), sillä uskon, että ne tuotteet, joista nyt tykkäät, ei maistu enää niin hyviltä muutaman viikon tauon jälkeen. Mut yleisesti oon sitä mieltä, että kaikkea kohtuudella (:

  • moikka! en tiedä miksi, mutta sun kommentti (tai itseasiassa kumpikin) oli menny roskapostikansioon? =o Ihan sattumalta selailin sitä tossa ajankulukseni, nii siirsin ne nyt tänne julkaisuun. Tosi outoa..

   Mutta joka tapauksessa, kiitos kommentista :) Mä oon itseasiassa parin vuoden ajan käyttänyt tota maustamatonta heraa palkkarissa ja koonnut sen kokonaisuuden eri osista. Mikään muu ei tuntunut auttavan mun iho-ongelmiin yhtä hyvin.. Sitä on nyttekin kotona täys pussillinen, mutta kun teen nyt vaan ton neljä treeniä viikossa, nii kokeilen taaas et josko iho kestäisi semmosen annostuksen.. Ja joitain steviatuotteita oon kokeillut, mutta mun mielestä se stevian maku on jotenkin tullut sieltä läpi. Mutta voishan tommostakin kokeilla, kuulostaa nimittäin sun kuvaamana hyvältä vaihtoehdolta :D Ja muahan on helppo puhuu ympäri kokeilee kaikkea! ;) Purkassa ongelma on justiinkin se, kun mulla on aina purkka suussa nii noista xylitolilla makeutetuista menee maku samantein Airwawes sen sijaan pysyy hyvänä vaikka kuinka pitkään nii siks käytän sitä ;)

 3. en tiedä pystyisinkö elämään ilman pepsimaxia, sitä tulee litkittyä ihan hyvällä tahdilla :D

  • hyvä pointti hei! pepsimax unohtui kokonaan mun kirjanpidostani ;) Myönnän käyttäväni myös, tosin ihan vaan pari kertaa kuukaudessa jos sitäkään.

 4. Ei oo totta että kirjotit tästä just ny :D Mä oon tässä jonkun aikaa kärsiny epämääräsistä vatsaoireista ja tänään aamulla koin ahaa-elämyksen, että voisko tää johtua makeutusaineista! Kun kumminkin illalla vetää mehukeittoa rahkan kanssa ja aamulla puuron kanssa, plus tietty vielä palkkariakin reenin aikana, niin kai vähemmästäkin maha ärtyy. Päätinkin aamulla, että nyt lähti kokeiluun elämä ilman noita makeutusaineilla varustettuja tuotteita, katotaan josko mahakin alkais taas tykkäämään!

  • oi huippua, jos tästä oli jotain hyötyäkin! Ilmoittelehan hei kuinka sun kokeilu sujui, oliko apuja? Mulla on itelläki monesti hyvä ajatus vähentää noita makeutusaineita, mutta jotenkin niitä huomaamatta vahingossa kuitenkin tulee joka päivä vedettyä jossain muodossa. Iho ja vatsa kyllä kiittää niistä päivistä, kun on tehnyt parempia valintoja :)

 5. Hyvä kirjoitus! Itse en tykkää minkään keinotekoisen makeutusaineen mausta joka tulee lähes aina läpi. Joskus teininä tuli juotua Funlightia lantrinkina hieman liian väkevänä ja siitä se kammo on jäänyt

  • Kiitos :) Varmaan makuaisti tottuu siihen, mitä sille antaa. Jos makeutusaineita ei käytä, niin varmasti ne maistuu pahoilta ja vahvoilta äkkiseltään. Onhan ne oikeasti niin paljon sokeriakin makeampia :sd Mäki oon kyllä joskus rahkan joukossa syöny fun lightiä liian vahvana, ja oli ihan hirveetä! yff. Mut ei kyl jääny kammoa silti, ihme.

 6. mäkin välttelen valkoista sokeria, sekä pyrin syömään mahd. vähän makeutus- ja lisäaineita, mutta joskus sitä herää aattelemaan, että syytääkö huonoa omatuntoa noista itelleen vähän turhankin paljon: peruspäivänä lisäaineita muutoin ihan puhtaan ruokavalion lisäksi tulee aikalailla pelkästään treenijuomissa ja satunnaisessa ketsupin käytössä, kun taas monelle vaikka sokrujogurtti sokrumyslillä ja vielä vaikka (sokerinen)mehulasi kylkeen on ihan normaali, jopa hyvänä pidetty välipala ja kyseessä on kumminkin vasta yksi ateria. En mä ainakaan näkisi sun määrissä mitään pelottavaa, mut tuskin vähentämisestä koskaan on haittaakaan, varsinkin jos kokee asian itelleen hyödylliseks :)

  • Kiitos kommentista, oon tosi samoilla linjoilla sun kanssa :) Kaikkihan tässä maailmassa on vaarallista jonkun mielestä. Jollekin sokeri on kuolemaksi, toiselle maitotuotteet, kolmannelle viljat ja neljännelle lisäaineet. Että kukin tyylillään ;) Ei mua muuten toi makeutusaineiden käyttö niin haittaisi, mutta kun tulee vatsa- ja iro-oireita, niin pakko vähän kiinnittää huomiota. Ja ajatuksena, että vetää joka päivä jokaisella aterialla keinotekoisia makeutusaineita tuntuu hurjalta pidemmällä aikavälillä. Entäs sitten, kun on tehnyt sitä kymmenenen tai kakskytä vuotta – tuleekohan jotain isompia vaikutuksia? En tiedä, mutta toisinaan mietin sitä kyllä….

 7. Täytyy myöntää että itsekin tulee nykyään aina valittua sokeriton (siis keinotekoisesti makeutettu) vaihtoehto jos sellainen on saatavilla. Sokerilimpparia meille ostetaan hyvin harvoin mutta Pepsi Maxia löytyy kaapista aina. Tosin oon ihan tietoisesti vähentänyt sen juomista ja saattaa mennä parikin viikkoa etten juo yhtään. Samaten mehukeittoa löytyy sokerittomana versiona, sitä ei tosin tule käytettyä kuin ehkä muutaman kerran kuussa. Mun suurin annos makeutusaineita tulee ehdottomasti Skyrreistä, niitä menee yleensä päivässä kaksi, yksi välipalaksi ja toinen iltapalaksi. Välillä oon miettinyt että pitäisikö niiden syöntiä vähentää mutta toistaiseksi en oo vielä löytänyt mitään hyvää korvaajaa.. Pääsääntöisesti varmasti muissakin proteiinirahkoissa käytetään keinotekoisia makeutusaineita niin sehän on vähän ojasta allikkoon. Mitään oireita en oo huomannut niin luultavasti jatkan toistaiseksi näin.. Kommentoin joskus aiemminkin sulle, en nyt muista mihin liittyen, että välillä tuntuu siltä ettei voisi syödä mitään kun kaikki on jollain tavalla tai jonkun mielestä vaarallista. Ja kuten aiempi kommentoija sanoinkin niin koen että esim. sokerinen jogurtti + sokerinen mysli on tuskin sen parempi vaihtoehto kuin nuo rahkat, Skyrreissä on kuitenkin mun mielestä muuten ravintoarvot kohdallaan.

  • Skyrrit vois hyvin kuulua munkin ruokavalioon. Ja makeutustahan niissä riittää :D Ihan perusrahkassahan on samat ravintoarvot, jos ei halua makeutusaineita saada. Mutta miten rahkasta saa sitten hyvää ilman makeutusaineita, on sitten asia erikseen ;) Piltti toimii hyvin mun kohdallani, ja ehrman menee ihan pelkilteen kun tykkään sen koostumuksesta, mutta kaikilla ei uppoa? Mut jos sulla ei oo mitään oireita niistä parista skyrrista tullut, nii miksei niitä sitten vois hyvin syödä jatkossakin :) Etenki jos ne on melkeinpä ainoita säännöllisesti käytössä olevia makeutettuja tuotteita. Ja juurikin samaa mieltä tosta, että ei pari makeutusainerahkaa ketään tapa. Sokerivälipalat on paljon huonompia vaihtoehtoja :D Ainaki tällai bodyruokakannalta.

  • Normirahka ei vaan uppoa, paljaaltaan ei pysty syömään eikä sekään noiden keinotekoisten makeutusaineiden saannin kannalta oo sen parempi jos holvaan rahkan päälle reilusti sokeritonta mehukeittoa :D Piltin kanssa voisi kyllä joskus kokeilla! Olisi edes jokin vaihtoehto ja vaihteluhan tunnetusti virkistää muutenkin. Ihan vasta kuulin taas jonkun suusta että ei se sokeri oo pahasta vaan nimenomaan keinotekoiset makeutusaineet, mutta ei se taida olla ihan noin mustavalkoista.. Mun ruokafilosofia on muutenkin että ”kaikkea kohtuudella” ja noudatan sitä myös tässä asiassa. Toki näitä asioita olisi varmasti hyvä välillä miettiä ihan jokaisen, siis esim. just tätä keinotekoisten makeutusaineiden käyttöä.

  • se marjaisa banaanisose piltti ja hedelmäseiska on ihan ältsihyviä! sokerittomia siis kumpiki nii sopii hyvin ruokavalioon ja rahkan kanssa :) Kantsi kokeilla! hätätilas vaikka sekottimessa kaikki sekasin ja joku hedelmä tuomaa kosteutta nii pitäs rahkankin upota ;) ootko kokeillu ehrmania pelkiltee? se on jotenki kevyempää ku muut rahkat ja pelkkä lesitiinin lisääminen sinne on jo ihan taivaallinen yhdistelmä <3 Ja ite komppaan kyllä kans tota keskitien linjaa: kaikkea kohtuudella :)

 8. Oon ollut alkuvuoden ilman pepsimaxia, kun aiemmin sitä saattoi mennä 0,5-1,5l päivittäin. Kyllä, päivittäin. Jätin myös hermesetaksen pois, mutta viikonloppuisin käytän teessä stevia-makeutustabletteja (kannattaa korvata hermesetas niillä, ovat aivan samalla tavalla makeita!). Olen myös pyrkinyt ostamaan stevialla makeutettua mehukeitto, vaikka siinä onkin ”hurjat” 20 kcal enemmän kuin sokerittomassa. Herasta en ole kokeillut muita kuin perinteisillä makeutusaineilla makeutettuja, ehkä seuraavaksi täytyy tehdä interventio sen puoleen. Sen harvan kerran, eli kerran muutaman kuukauden sisään, kun tulee alkoholia nautittua otan kyllä yleensä light versiota…
  Pointtini kuitenkin tässä oli, että kun olen itse vieroittanut itseni pepsi maxista ja muista päivittäisistä suurista määristä aspartaamia, ovat makeanhimo ja vatsaoireet vähentyneet. Tulee myös juotua enemmän puhdasta vettä, joten ihonkin kunto on hieman parantunut.

  • Säkin oot siis tietoisesti pyrkinyt vähentää makeutusaineiden käyttöä. Varmasti hyvä ratkaisu, kerta iho ja vatsakin kiittää :) Ja vedenjuonti on aina hyvä, mieluiten monta litraa päivässä! Mä kokeilin kans joskus kesällä tota steviakeittoa, mutta jotenkin musta toi stevia maistuu pahalta?! Oon varmaa niin tottunut aspartaamiin, että toi oikeesti tuli sieltä keitosta läpi :’D

  • Musta taas just ne Stevialla makeutetut marjakeitot (HUOM ei se mansikka-lime) on huomattavasti parempia, kun ne tavalliset sokerittomat :) Ja rahkasta kun puhutaan, niin mun ihan lemppari iltapala on ollu jo pitkään rahka jonka seassa soijalesitiiniä ja pilkottu appelsiini. Tähän kun vielä heittää vähän mm. punnitse ja säätä kaupasta hankittuja kookoslastuja, niin NAM! :p Ei kaipaa makeutusta todellakaan :)
   Vielä piti vähän aiheen ohi kysyä, että mikä treeniä ennen juotava juoma sulla on käytössä? Oon harkinnu jonkun tollasen kokeilemista, mut kun vaan tietäis mitä ostaa :/

   Kiitos piristävästä blogista! :)

  • joo lesitiini ja rahka on sairaan hyvää yhdessä!<3 eikö noi huonoja oo noi muutkaan lisukkeet ;)

   Mulla on tällä hetkellä käytössä Fitfarmin Pre-Workout -latausjuoma. Semmonen pieni purkki mis on Bullin naama kyljessä. Bodyactionilta saa ja ihan normi jostan prismastaki. Suosittelen! Siin ei oo kofeiinia niinku käsittääkseni esim. noissa Fastin Shockeissa on.

 9. Mä käytän teehen kotona hunajaa ja töissä hermesetaksen steviaa, lunnollista makeutusta, muttei sokeria ;)
  Ja joo, tulee keinotekoisia makeutusaineita mehukeitosta ja cola zerosta nyt ainakin joskus…

  http://outikarita.fitfashion.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta