Miten elvyttää kasvojen huonokuntoinen iho? +Adidastuotteita arvonnassa!

Oon kärsinyt akneihosta jo ala-asteelta saakka. Kaikenmoisia hoitokeinoja ja kikkakolmosia on kokeiltu vuosien varrella. Välillä iho on paremmassa kunnossa ja toisinaan taas hieman huonommassa. Migreenidiagnoosin saatuani jouduin lopettamaan e-pillerit, jotka ovat toimineet parhaiten ihon kunnossapitäjänä. Lopettamisen jälkeen koko homma levisi käsiin, ja marraskuussa olin ihan hätää kärsimässä, kun oli koko ajan niin ruma olo ihan vain sen takia, kun iho oli rumassa kunnossa. Mulla tuli myös pitkästä aikaa näppylöitä kaulan, selän ja olkapäiden tienoille. Ensimmäistä kertaa sitten kymmenen vuoden tauon jälkeen. Iho oli ruma ja kipeä. Ei ihme, että yleinen fiiliskin oli vähä lopahtanut. Suunnittelin jo hakevani Roacuttan kuurin lääkäriltä. Mutta koska sekin on ihan hemmetin kallis projekti, päädyin kokeilemaan vielä ihan tosissaan kaikkia luonnonmukaisia keinoja. Pistin rahani siis kuurin sijaan valmennukseen, ja toivoin, että ruokavalion myötä myös ihon kunto rauhoittuisi.

helmikuu1 (9)

Ja mitenkä siis elvyttää huonokuntoista ihoa kotikonstein?  Tipseistäni ensimmäinen: ruokavalio. Oma kokemukseni on, että terveellinen ja monipuolinen ruokavalio vaikuttaa myönteisesti ihon kuntoon. Paljon kasviksia, hedelmiä ja vihanneksia. Riittävästi rasvoja, hiilihydraatteja ja proteiineja. Sopivasti maitotuotteita. Olen lukenut jostain, että maitotuotteet saattavat vaikuttaa kielteisesti ihon kuntoon? Itse en ole huomannut eroa, vaan maitotuotteet soveltuvat itselleni osana jokapäiväistä ruokavaliota oikein hyvin. Sen sijaan omata kokemuksesta sanoisin, että rasvainen ruoka, suklaa sekä alkoholi vetävät kasvojen ihan heti kamalaan kuntoon, että niitä ainakin itse käytän harvoin. No, vältän niitä muustakin syystä, mutta tuleepahan samalla tämä ihohyötykin ;) Ja ruokavalioon liittyen pakko mainita myös veden juonti. Sisäisesti nautittu vesi taitaa kosteuttaa ihoa paremmin kuin mitkään voiteet. Ja kyllähän veden mukana poistuu kehosta kuona-aineita. Vesi on aina hyvä. Itse tyhjennän päivittäin 4-6 sheikkerillistä vettä, eli joka päivä tulee juotua noin 3-4 litraa.

tammikuu31 (11)

Ruokavalion lisäksi suuta kohti kannattaa vedellä päivittäin vitamiinit ja erityisesti sinkkiä. Sain joskus aikoinaan juurikin täältä blogin kautta vinkin, joka on ollut ihan korvaamattoman tehokas keino ihonkunnon parantamisessa – sinkkiä eri muodoissa! Sinkkitabletteja aamuin illoin ja pahimpaan hätään sinkkivoidetta. Näitä löytyy apteekista, ja mulla tää on ollut yks tehokkaimmista keinoista pitää kasvojen iho kunnossa :) Käytän toki myös muita vitamiineja, ja toki monipuolinen vitamiinien saanti saattaa vaikuttaa myönteisesti ihon kuntoon.

Seuraava kokeilemisen arvoinen vinkki on makeutusaineiden vältteleminen. Kuten edellisessä kirjoituksessani kerroinkin, niin mulla ainakin makeutusaineiden minimointi ruokavaliossa vaikuttaa myönteisesti ihon kuntoon. Ja makeutusaineista sukraloosi on oikeasti mulle niin paha, että epäilen jopa olevani ihan allerginen sille? Jos syön yhdenkin annoksen esim. puddingia, joka on makeutettu sukraloosilla, mun ihoni kutisee sen jälkeen ihan älyttömästi ja kasvoihin nousee etenkin leuan ja poskien alueelle sellaisia kipeitä rykelmiä näppylöitä. hyi. Oksettavaa ja sen lisäksi toki inhottavaa.

Ja toki kauniin ja hyväkuntoisen ihon salailematon salaisuus on kunnollinen ihonhoito ja puhdistus. Huolellinen ihon puhdistaminen päivittäin, meikkisienten säännöllinen vaihtaminen, pyyhkeiden vaihtaminen useasti, hyvät pesuaineet ja ihotyypille sopivat pesuaineet. Kaikki nämä ovat asioita, joilla voi vaikuttaa kasvojen ihoon. Itse käytän pesuaineena apteekista saatavaa Effaclairia ja kasvorasvana Humektania. Sen lisäksi käytän kuuriluontoisesti Basiron Washia sekä Basironin kasvorasvaa. Tuo Basiron tosiaan värjää kaikki pyyhkeet ja lakanat, eikä sen kanssa voi ottaa aurinkoa  tai käydä solariumissa, niin sen vuoksi käytön aikana kannattaa olla vähä skarpimpana. Basiron toimii, mutta on kyllä aika styrkkaa kamaa suoraan sanottuna :D

helmikuu1 (7)

Vinkkivitonen on sitten tietystii….. Aurinko. Ja kesä! Hitsi vie, miks kesällä iho onkin aina niin hyvässä kunnossa? Onko se auringon ansiota? Vai peittääkö rusketus pienet epäkohdat alleen. Vai onko se vaan se elämänilo ja onnellisuus, mikä tulee kesän mukana niin vahvasti, että edes iho-ongelmat ei näy eikä harmita :D En tiedä, mutta sen tiedän, että kesällä ihon kanssa on paljon vähemmän tekemistä!

alanya (16)

Tosiaan. Nämä edellämainitut on siis vain mun hyväksikokemiani apukeinoja, jos ihon kunto tuntuu välillä olevan huono. Aknehan on kyllä sairaus, ja siksi sen läähehoito ei ole huono idea. Ainakaan mun mielestä. Oon itse kärvistellyt tän ihoni kanssa nyt neljätoista vuotta, että sen puolesta tuntuis kivalta, jos olisi niin rikas, että voisi vihdoin vaan hakea sen Roacuttan kuurin, jolla koko homma periaatteessa olisi mahdollisuus saada hoideltua kokonaan pois. Mutta toistaiseksi – näillä mennään ;)

Olisko sulla jakaa jotain arkisia vinkkejä, joilla saattais saada ihon kuntoa paremmaksi? :)

Niin, ja nyt kun näistä kauneusjutuista on puhetta, niin pistetäänpäs samalla vähän arvontaa kehiin! Sain tosiaan Adidakselta kokeiluun uusia suihkugeelejä. Paketista löytyi kolme erilaista suihkugeeliä: Soft honey, Shape sekä Protect. Paketti saapui jo keskiviikkona, mutta halusin ensin kokeilla kaikkia, ennen kuin tulen kirjoittelemaan niistä ;) Ja oon nyt ehtinyt testaamaan kerran jokaista.

helmikuu1 (16)

Tuo Soft honey sisältää hunajamaitoa, joka hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Tuoksu oli näistä kolmesta mielestäni paras: vahva, mutta raikas. Ei yhtään sellainen ällömakea, niin kuin esimimerkiksi joissain milk &honey suihkusaippuoissa on. Shape puolestaan oli hedelmäisen tuoksuinen ja myöskin tietyllä tapaa sporttisen raikas! Tuo Protect suihkugeeli taas on suunniteltu erityisesti kuivalle iholle. Sen tuoksu oli aika laimea verrattuna näihin kahteen edellä mainittuun. Mutta se jätti ihon todella pehmeäksi pesun jälkeen. Ja kaikki nämä oli mun mieleen siinä suhteessa, että ne tuoksuivat iholla vielä pitkän aikaa käytän jälkeenkin :) No, joka tapauksessa – suihkugeeleille on aina käyttöä kun aktiivisesti sporttailee. Ja koska musta olis ihan hassua vastaanottaa itelleni jotain ja ihan vaan huvin vuoksi kirjoittaa niistä teille, niin sain sovittua sellaisen diilin, että pääsen arpomaan samaiset paketit teidän lukijoiden kesken! Eli jos sun yhtää tekis mieli kokeilla Adidaksen uutuuksia, nii jätähän kommenttia tämän postauksen alle. Kommentin yhteyteen tarvitsen myös toimivan sähköpostiosoitteen, sillä voittajille ilmoitetaan sähköpostitse. Ja kyllä, luit oikein – voittajille. Eli yhden paketin sijaan saan arpoa kaksi pakettia Adidas suihkugeelejä. Kommenttia siis tulemaan sähköpostin kanssa ja olet mukana arvonnassa, jonka suorittaa random. org. Osallistumisaikaa on keskiviikkoon 4.2 klo 16 saakka. Lycka till! :)

 

Milla

85 vastausta artikkeliin “Miten elvyttää kasvojen huonokuntoinen iho? +Adidastuotteita arvonnassa!”

 1. Itse olen myös huomannut, että varsinkin alkoholi ja suklaa vaikuttavat ihoni kuntoon negatiivisesti, niitä siis en kovin usein enää käytä :) Ja mukana arvonnassa!

 2. Itse kyllä liputtaisin maitotuotteiden lopettamisen puolesta ihon kunnon parantamisessa. Tai suosittelen kokeilemaan vaikka kuukauden ajan miten se toimisi sulla :) vai ootko jo kokeillut? Toki rahkan tilalle on aluksi hankala keksiä korvaavia juttuja, mutta kaikkeen tottuu.. :D

  • en oo kokeillut täysin maidotonta. Mutta ainakaan mitään parannusta ei sillon näkynyt, kun ainut maitotuote oli 1 rahkapurkki päivässä sillon vuosi sitten keväällä…. mut toki moni tuota suosittelee, nii mikseikös vois joskus kokeilla täysin maidotontakin. Oon vaa nii laiska ihmiskokeilija ettäää :D Ja nyt kun on toi valmennus nii en jaksa alkaa säätää.

 3. Mukana! Auttaisikohan iho-ongelmaan, jos kokeilisit illalla rasvapitoisempaa voidetta ja humektania aamuisin käyttöön? Yleensä akneiho on hyvinkin pintakuiva, minkä vuoksi talirauhasten eritys kiihtyy entisestään.

 4. Mun ihon kunto parani entisestään Aloe Vera -tuotteilla. Joka päivä pistän aamuin illoin naamaan herneen kokoisen pallon sitä geeliä, sekä juon 50ml geelijuomaa. 3kk jälkeen alkoi muuten näkyä, nuo kyseiset tuotteethan tehoaa vain pitkällä tähtäimellä. Rauhoitti myös vatsaa! :)
  Mitä rasvanlähteitä käytät siun ruokavaliossa? :)

  • okei, ei olis tommonenkaan tullut mieleen. kiva kun kerroit :) mä syön ihan lesitiiniä, pähkinöitä ja öljyjä rasvanlähteinä :)

 5. Adidasta tänne! Oman ihon kunto parani huomattavasti, kun ruokavaliosta jäi turha shitti pois.

 6. Itse oon kans huomannut ruokavalion ja veden juomisen merkityksen ihon kannalta. Päädyin kuitenkin hakemaan antibiootti-kuurin viime syksynä ihoni mentyä huonoon kuntoon aika nopeasti. Vaikka olen aina suhtautunut varauksella antibiootteihin, en ole katunut hetkeäkään kuuria. Iho on nyt paljon parempi ja itsetunto taas kohdillaan. Roacuttanille ei tullut onneksi tarvetta vaan iho parani varsin vähällä vaivalla. E-pillerit on myös mun kohdalla pois suljettu vaihtoehto migreenin takia. Kannattaa varmasti ainakin käydä lääkärissä kyselemässä vaihtoehtoja. Toivottavasti saat ihosi kuntoon! Ja mukana arvonnassa :)

 7. kiitos ihonhoitovinkeistä, osaa en vielä oo kokeillu ni kokeiluun menee. Toki sen lisäksi, että ihon hoidossa ois skarppaamisen varaa. Laiska mikä laiska :D

  Arvonnassa myös mukana!

 8. Olis luxusta saada nuo suihkusaippuat omiin suihkutteluihin :) siispä mukana arvonnassa!!

  • oon kuullut noista ja joskus tutustuin tarkemmin, mutta hitsi vie – kalliita?! :D Nii jäi hankkimatta.

  • Niin no miten sen ottaa, kerralla satsaa eikä tarvi olla koko ajan ostamassa. :) Ite käytän sellasta ilmasta minituubia puoli vuotta vähintään. Isompaan pakkauskokoon kun satsaan, yli vuosi käytössä menee heittämällä samalla tuubilla. Mut toivottavasti olet löytänyt avun käyttämistäsi tuotteista, se on pääasia.

 9. Tuo hunajasaippua on tullut testattua ja hyväksi todettu. Arvonnassa mukana olen siis mielelläni.

 10. Mielelläni testaisin nuo Adidaksen saippuat! Oon melkonen suihkusaippuhullu ja tykkäänkin tasaseen tahtiin kokeilla uusia ja erilaisia saippuoita :)

 11. Olis kyllä tosi kiva saada uusia suihkusaippuoita, kun itselläni on viimeiset kaksi kuukautta ollut käytössä hillitön familyfreshin pänikkä (ja taitaa olla vielä seuraavat kaksi, kun ei ole vielä edes puolivälissä…) ja se alkaa jo hiukan kyllästyttää. :) Osallistun siis!

 12. Itsekin iho-ongelmista edelleen ajoittain kärsin, ärsyttävää! Mukaan arvontaan :)

 13. Jei, adidaksella on niin hyväntuoksuisia tuotteita että haluaisin ehdottomasti kokeilla myös näitä!:)

 14. Hmm.. Uteliaisuus herää varsinkin kun on tuotetta kuivalle iholle. Ahkera suihkussa käynti ja saippuan käyttö ku osaa kuivata ihoo entisetään. :) Ehdottomasti mukana!

 15. Jätä ihan oikeesti maitotuotteet 1kk pois kokonaan ja tuut huomaan eron ihossas. Et tuu ainakaan pettyyy. Ja vaikka oletkin epäluuloinen että maitotuotteilla ei olisi sen kummempaa vaikutusta ihon kuntoon, et menetä mitään vaikka kokeilisit 1kk maidotonta. Päinvastoin saatat päästä akne ongelmastas eroon. kokeile laadukasta heraproteinivalmistetta, käytä kookos-,kaura-,soija-,manteli-,hasselpähkinämaitoa vaihtoehtoja on paljon. vaihda rahka-mehukeitto kombo pirtelöön mis on heraa. jätä raejuusto, korvaa aterialla vaihtamalla normipasta esim. proteiinipastaan, lihalla, kalalla, kananmunalla yms. mistä saat yhtälailla proteiinia. aamupalaks vaikka munakasta. kokeile tofua. vaihda huonot maitoproteiinipatukat quest bareihin. pistä kahviin kookoskermaa jne.

  • ollaan kai käyty tätä keskustelua aiemminkin sun kanssa täällä mun blogissa :)? Ollaanko? Tuli semmonen Deja Vu? :D En kyllä menetäkkään mitään, vaikka kokeilisin. Tällä hetkellä on toi ruokavalio ja kun se on niin helppo ja toimiva, nii en jaksa alkaa nyt säätää. Mutta varmasti infoan blogissa, jos esim. kesällä aloitan ihmiskokeilun :)) Voin sitte kiittää sua kun käyt täällä toistamiseen suosittelemassa maidotonta ja tarjosit kaikkia noita esimerkkivaihtoehtojakin!

 16. En päivääkään kadu, että tosiaan otin tuon Roacuttan -kuurin!! Se vei finnit ja aknen pois ja onneks ei oo palannu takasin. Ite pääsin vähän halvemmalla, kun lukiosta sain lähetteen keskussairaalaan.. Muutenhan se on melko kallis.. Mutta huhhuh kuinka mullaki meni rahaa kaikenmaailman beauty face-vitamiinehin ja voiteisiin..:D mulla ei valitettavasti ruokavalion muutos (tein melko radikaaleja muutoksia varsinkin herkkujen syömisen suhteen) auttanut.:/ Enkä oo koskaan polttanut tupakkaa enkä juonut alkoholia. Mutta tuo sinkki ja vedenjuonti kuulostaa myös hyvältä! Tsemppiä! Jos ne ei auta , niin onneks tiiät et on vielä vaihtoehtoja!:) (myös antibioottikuurit)

  • ooon joo kuullut, että siitä on ihan oikeasti aidosti hyötyä. Mahtavaa, että sait apuja huonoon ihoon. Ehkä mäki vielä joku päivä hankin ton :)

 17. Tuota Roccutania on myös geneerisenä versiona, eli vastaava tuote eri paketissa. Hintaa puolet vähemmän kuin alkuperäisellä.
  Ja mukana olen myös arvonnassa, suihkugeelejä ei ole koskaan liikaa. :)

 18. Mukana arvonnassa myös! :) Ihana hymy sulla, heti toi piristystä päivään.

 19. Itse olen iholleni käyttänyt konjac sponge -pesusientä ja suolasaippuaa. Molempia saa esim. Lifesta. Näiden lisäksi vielä Vichyn idelia pro- voidetta joka tasottaa ihon sävyä ja la roche-posay toleriana riche-voidetta. Molempia saa apteekista. Näillä olen saanut oman ihoni todella hyvään kuntoon.

  • Täältäkin ääni konjac-sienelle ja suolasaippualle! :)

  • okei! kiitti tiedosta! olikohan tää sama sieni ku mitä käytii ennen joulua mun kaverin kanssa ihmettelee ruohonjuuressa? Oli silläkin toiminut kuulemma ältsihyvin! :)

  • Unohdin mainita msm-jauheen, jota otan teelusikallisen aamuin illoin. Tuolla on ollut ehkä suurin vaikutus mun ihon kunnossa.

  • mulla on itseasias avaamaton msm-paketti kaapissa. en ookkaa tiennyt, että sillä on myönteisiä vaikutuksia ihonkuntoon. Olis ilmeisesti aihetta ottaa käyttöön :)

 20. Olisipas mukailla kokeilla jotakin adidas tuotteita. Ikinä niitä raatsi ostaa :)

 21. Jep mullekkin tarjottiin apteekissa sitä vastaavaa mutta halvempaa. Ei se nykyään enää kallis hoito ole. Terveisin 2 roaa takana ja täydellinen iho. Todellakin sen arvoista. Ps. Mäkin osallistun arvontaan. :)

  • paljonhan se koko setti tuli maksaa lääkärikäynteineen + lääkekuluineen? vitsit miten hyödyllistä pitää blogia kun saa tämmösiäki vinkkejä täältä :D

 22. Messissä! Parhaimmillaan kolmekin kertaa välillä tulee käytyä suihkussa treenien takia, niin saippuaa kuluu! :D

 23. Mukana ollaan! Täällä myös ilmoittautuu eräs hieman huonompi ihoinen.. Ruokavaliolla tosiaan on paljon vaikutuksia,unella,stressillä, liikunnalla,puhdistuksella.. ja aika monella jutulla.. Kaiken pitäisi pysyä hyvässä tasapainossa, mutta helpommin sanottu kuin tehty..

 24. Mulla on myös e-pillerit migreenin takia pannassa ja iho sen takia meni aikas huonoksi. Huomasin myös että juuri tuolla runsaalla veden juonilla, sinkki tableteilla ja auringossa oleilulla sen saa aika hyvin kuriin :)

  osallistun myös arvontaan ;)

 25. Mukana ollaan arvonnassa! :) toi pillereiden lopettamimen on kyllä paha, ite vaihdoin minipillereihin ja jo se sai mun aina-ollut-täydellinen-ihonkin räjähtään! Tsemppiä, toivottavasti toimivat keinot löytyvät. :)

 26. Mukana arvonnassa! :)

  Itellä kans ongelmia ihon kanssa, tosin koko homma räjähti käsiin ihan vaan e-pillereiden lopettamisen jälkeen. Ennen lopettamista en ollu koskaan kärsiny ihoni suhteen. Huoh..

 27. Ehdottomasti mukana arvonnassa! Suihkugeelejä tarvitsee aina etenkin näin paljon urheilevana :)

 28. Mukana arvonnassa! Tykkään testailla uusia ihanan tuoksuisia suihkusaippuoita ja mielelläni testaisin näitäkin :)

 29. Loistava arvonta :) rakastan hyväntuoksuisia suihkugeelejä, joten mikäs sen mukavampaa kuin päästä testaamaan uusia :)

 30. Sinkki, sebamed ja humektan.. Mulla dianenova e-pillerit ainoot mitkä on pitäny ihon kunnossa, pelottaa lopettaa ne jossain vaiheessa et tuleeko iho-ongelmat takasin. Tsemppiä!!

 31. Arvonnassa mukana :) hyväntuoksuiset suihkugeelit ja rasvat ovat heikkouteni!! :)

 32. Suihkugeeliä tarvitaan aina ja noita en olekaan vielä testannut. Mukana arvonnassa!

 33. Olisipa kiva päästä kokeilemaan noita suihkugeelejä! Niitä kuluukin paljon urheillessa :) arvonnassa siis mukana!

 34. Muistan yhden Jaakko Halmetojan kommentin suklaasta ja iho-ongelmista: ei se suklaa oo pahasta, vaan ne muut aineet, mitä siihen on lisätty (esim. sokeri ja maitojauhe). Siks suklaaholistin kannattais kokeilla raakasuklaata, jossa ei oo mitään ylimääräistä. :)

  Ja oon mukana arvonnassa :)

 35. Mulle lääkäri määräsi epiduo nimisen voiteen ja on kyllä tehokas. On vaan tosi kallis

  • okei, tollasesta en oo kuulutkaan! Tarvii kyl iteki hankkia nyt jotain vähä stydimpää kamaa kun ihan vaan käsikauppatavarat :D Levii toi akne ihan hallitsemattomaksi taas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta