Fitfarmin pt-päivä

Osallistuin lauantaina elämäni toiseen Fitfarmin pt-päivään. Tapahtuma järjestetään noin joka toinen kuukausi, ja käytännössä siellä siis treenataan ryhmissä Fitfarmin personal trainereiden opastuksella. Päivään liittyy yleensä muutakin ohjelmaa, kuten luentoja. Olen myös sivusta seurannut, että moni kilpailuihin valmistuva on yhdistänyt reissuun valmentajan tapaamista tai muuta aiheeseen liittyvää, etenkin, jos saapuu paikalle kauempaa. Pt-päivä järjestetään siis Tampereella, ja konkreettisena paikkana toimii tietysti Fitfarmin yhteistyösali WFC. Ennen kuin liityin Fitfarmin pt-valmennettavien tiimiin, olin luonut ennakkokäsityksen, että pt-päivillä on  hyvä yhteishengellinen tunnelma. Fitfarmin nettisivuilta nimittäin selviää, että päivään osallistuu kaikenkuntoisia ja -kokoisia ihmisiä, omine taustoineen ja tavoitteineen. Joku saattaa olla kisavalmennuksessa, ja toinen vasta aloittanut pudottamaan monenkymmenenkilon ylipainoa. Ajatuksena siis hyvin ihastuttava: kootaan yhteen taustoiltaan heterogeeninen joukko ihmisiä, joita kaikkia kuitenkin yhdistää motivaatio ja halu panostaa treenaamiseen ja siihen liittyvään elämäntapaan.

Haluatteko tietää, mikä mua odotti Tammikuussa ensimmäiseen pt-päivään osallistuessani?

Lähdin ensimmäiseen pt-päivään innostuneena, joskin hieman jännittyneenä. En tietenkään tiennyt, mitä olisi tulossa. Olin vain innoissani siitä, että vihdoin pääsen vihdoin enemmän sisään tiimiin. Toivoin mahtuvani selkätreeniryhmään, koska olin kaikki muut viikon treenit jo tehnyt. Pukeuduin kokonaan mustaan. Yritin kai olla mahdollisimman huomaamaton, näin jälkikäteen ajateltuna… No, jokatapauksessa, mahduin haluamaani ryhmään mukaan, ja pian lähdettiinkin treenaamaan. Aloitettiin maven tekemisellä ja meidät pistettiin järjestykseen arvioitujen voimatasojen mukaisesti. Ihan vain siksi, että kiertoharjoittelu onnistuisi mahdollisimman jouhevasti. Itsehän olin ensimmäisenä. Olin siis vähiten voimakas. Onneksi pukeuduin mustaan, mietin. Personal trainerit hoiti hommansa loistavasti, ja vaikka treenattiin ryhmässä, sain paljon tsemppiä ja tukea tekemiseeni. Kannatti tulla siis treenaamaan! Sen sijaan koin pienen järkytyksen siinä, että koko sinä aikana, kun olin Wolfilla, kukaan ei puhunut mulle mitään :D Siis joo, kyllähän sinne treenaamaan oltiin menossa. Mutta tavallisena treenipäivänäkin juttelen enemmän ihmisten kanssa, kuin ensimmäisessä pt-päivässäni. En tiedä, huomasitteko, mutta en kirjoittanut blogiin lainkaan tästä. Päivä oli siis jo tammikuussa. Vaikka lähtökohtaisesti oletin itse ainakin, että haluan jotain raapustella. Olin kai vähän ihmeissäni siitä, että tunnelma oli enemmänkin kilpaileva kuin yhteishengellinen :D  En tiedä, mikä on totuus, mutta täytyy myöntää, että ensimmäisestä päivästä jäi vähän huono maku. Odotin jotenkin enemmän sellaista tiimihenkeä, mutta kun tein lähtöä kotiin, ajattelin lähinnä, että ”tässäkö tää nyt oli”. Päivän kohokohta oli itseasiassa se, kun yksi tuttuni tuli sattumalta salille juuri kun olin lähdössä. Tuli vaihdettua pari sanaa ja hymyäkin.

Uskotte varmaan, että lähdin tähän toiseen pt-päivään vähän varauksella. Nyt jälkikäteen saan onneksi todeta, että turhaan. Mun lauantainen kokemukseni oli täysin päinvastainen, kuin tammikuinen pt-päivä. Tavoitteeni oli päästä olkapääryhmään. Olkapäitä halusi treenata parikymmentä muutakin, mutta pääsin sitten yhdistettyyn rinta-olkapääporukkaan. Joustava vaihto suunnitelmiin, tosta noin vain lennosta. Tehtiin tosi hyvä treeni, ja mikä parasta: mä olin olemassa osana ryhmää. Koko treeni alkoi ihan eri tavalla, sillä tällä kertaa esiteltiin ihan alkuun itsemme omalle ryhmällemme. Treenaattiin jouhevasti kiertoharjoitteluna, kyseltiin toisiltamme vinkkiä, tsempattiin, juteltiin ja autettiin vikoja toistoja! Tuntui kivalta. Vielä pukkarissakin tuli juteltua uusien ihmisten kanssa. Tunnelma oli jotenkin ihan eri. Tällä kertaa se oli sellainen, mitä oletinkin sen olevan. Lähdin hymyillen kotiin.

maaliskuu23 (6)

Ja mitä etuja tällaisella tapahtumalla on, miksi niitä järjestetään?

Pt-päivät mahdollistavat tietynlaisen yhteishengen luomisen pt-asiakkaiden välillä. Siis mahdollistaa, ainakin. En tiedä, miksi ensimmäinen kertani oli ihan erilainen kuin tämä edellinen. Ehkä kävi vain huono tuuri. Joka tapauksessa päivässä pääsee tapaamaan muita samanlaisia treenihömppämuikkeja ja -ukkoja. Kaikilla oli omat tavoitteensa ja juttunsa, mutta jollain tapaa koin silti olevani ihan yhtä hyvä ja arvokas jäsen ryhmässä – vaikka taisinkin olla ainoa, joka treenasi kilpailutavoitteen sijaan ”ihan vain omaan hupiin”. Mutta joka tapauksessa. Kannatti osallistua, vaikka ensimmäisen päivän perusteella vähän epäilinkin. Tällä kertaa mun käsitykseni korjattiin, sillä päivän tarkoitus ja teema toteutuivat ihan niin kuin kuuluikin :) Ja onhan se kyllä kiva lisä, että vuosimaksuun sisältyy omien treenien lisäksi tällaiset ohjatut treenit säännöllisin väliajoin ;) Sai taas vähän motivaatiota, ja innostuin päivän jälkeen heti varaamaan taas omiakin treenejä keväälle! Tää viikko vietetään ansaittua kevyttä höntsyviikkoa, mutta ensi viikolla taas kunnon settiä tiedossa ;)

Minkälaisia kokemuksia sulla on tiimipäivistä, jos sellaiseen oot joskus osallistunut? Ehkä olo saattaa olla  ensimmäisilläkin kerroilla kotoisampi, jos mukana olisi omia salituttuja tai jopa ihan oikeita kavereita, vai? Mä ite oon lukenut aina vaan kaikkia hehkutuksia eri tiimien yhteistreeneistä / tiimipäiviltä, joten en edes uskaltanut tai osannut tammikuussa kirjoittaa, kun en ollutkaan niin tyytyväinen. Vaikka eihän mun nyt kuulu mikään mainostoimisto olla. Enemmän ihmiset varmaan kiinnostuu ihan aidoista mielipiteistä ja kokemuksista. Mulla on sellaisia nyt kahdenlaisia liittyen kyseiseen tapahtumaan. Ja toisaalta mietin myös sitä, että jos tiimipäiville pitäisi lähteä autolla eri kaupunkiin, voi olla, että tulisi herkemmin verkostoiduttua. Nyt kun kävelen vaan tuohon lähisalilleni ihan kuin minä tahansa muunakin treenipäivänä, niin koko tiimipäivä saa ylipäätään vähän pienemmät mittasuhteet :D

Milla

4 vastausta artikkeliin “Fitfarmin pt-päivä”

  1. Mä oon alottamassa fitfarmin valmennusta ja oon miettiny just noita pt-päiviä. Kiinnostais, mut tavallaan jännittää, jos se on juurikin tommonen kokemus kun sun eka :D Voisin kuvitella et olisin vähän huono verkostoitumaan:D

    • hyvä päätös hei liittyä remmiin ;)

      ja voi olla et tolloin ekal kerral osu vaa huono tuuri kohdalle. oli ehkä nii suuret odotukset. ja ite kun oon yleensä ihan semihyvä olee ihmisten kaa ja verkostiutumaan, nii jäi vähä kummallinen fiilis :’D

    • Mäkin päätin vähän aikaa sitten aloittaa 6 kk valmennuksen ja sainkin juuri aamulla tulevalta valmentajaltani ekan viestin. Huhtikuussa aloitetaan. Vähän pelottaa ja jännittää samanaikaisesti. Onko nuo PT-päivät aina Tampereella? Mä kuvittelin ennakkotietojen perusteella, että olisivat joka toinen kerta Tampereella ja joka toinen kerta Helsingissä.

    • Oikeesti! COOL. Se on niin kiva tunne, kun vihdoin tekee sen päätöksen ja asiat lähtee rullailee eteenpäin :)) Mun aikana ainakin kaikki pt-päivät on ollu Tampereella. Mutta netistä tosiaan selviää, että ilmeisesti joskus vois olla myös Helsingissä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta