Mitä saa ruokakaupasta kahdeksallakympillä?

Palkkapäivä – toisille se tarkoittaa mahdollisuutta lähteä kerryttämään vaatekaappia uusilla muotikoltuilla. Toisille se taas on päivä, jolloin voi ostaa kaapin täyteen ruokaa! Itsehän siis kuulun tähän jälkimmäiseen kastiin. Oon odottanut kuun loppumista, kuin palkallista kesälomaa. Ja Lidlin mehukeittokuurin jälkeen tämä kulunut tiistaipäivä, kuun viimeisenäkin tunnettu, on tuntunut aivan kuin jouluaatolta :D Jee, paljon ruokaa!

Vaikka ruuasta ei saisi periaatteessa pihistää, niin joskus vaan tulee aikakausia, kun joutuu vähän kikkailemaan. Ja itehän silloin helmikuussa ihan huvin vuoksi kokeilin, kuinka halvalla kuukauden ruuat voi saada. Ja jatkoin tällä linjalla myös maaliskuussa. Nyt kuitenkin tuntuu taas, että jessus, kyllä mä haluan nyt vähä luksusta arkeen ja siksi huhtikuu sai arvoisensa aloituksen. Ei tarvii kyllä kauheesti miettiä, mitä täällä vedellään pääsiäisenä :’D Suklaamunien ja mämmien sijaan herkutellaan pitkästä aikaa valion mehukeitolla, sokerittomalla ketsupilla ja ehrmanin rahkalla – ai hitsit, mitä luksusta taas tauon jälkeen!

maaliskuu31 (3)

Ja alun kysymyis kuului siis: mitä kaupasta saa kahdeksallakymmennellä eurolla?

Niin. Onnistuin käyttämään sen verran rahaa ihan vain ruokaostoksilla käydessäni :D Jollekin perheelliselle summa lienee ihan normaali. Itse kävin kaksi reissua, ja molemmilla kerroilla kelasin mielessäni, että sepustanko mahdollisten uteluiden osalta selityksen aikaisesta hamstrauksesta pääsiäisen pyhiä varten vai mitä. Mutta sitten hoksasin, että tosiaan. Niinhän ne kaikki muutkin tekee tossa ylihuomenna – ostaa ruokaa niinku se loppuis maailmasta. Mä olin nyt vaan askelen edellä! Pokkana vaan. Neljä kassillista ruokaa. Olin todellakin käyttänyt kaiken niin loppuun kuin mahdollista. Välillä sekin on kyllä hyvä. Pakastimesta löytyi nimittäin yllättävän paljon vihanneksia ja marjoja, ja kuiva-ainekaapista tonnikalapurkkeja, kun osasi vain etsiä. Nyt kaapit kuitenkin huuteli jo tyhjyyttään, ja oli aika käydä ”isosti kaupassa”. Jos tiiätte, mitä tarkoitan ;)

Ja vastaus kysymykseeni, mitä kaupasta saa kahdeksallakympillä – Varastot täyteen ruokaa, ja seuraavien päivien ateriatarvikkeet pienillä huhtikuun ansaituilla höysteillä ;) Käytännössä tätä kaikkea:

maaliskuu31 (2) maaliskuu31 (4)

Tuotemerkeistä ehkä huomasitte, että käyn siis edelleen kahden kaupan välillä. Lidlistä puolet edullisemmin pääosin kaikki. Ja muualta sitten esimerkiksi lesitiinit, mehukeitot, ehrmanit, puurot, realit ja raejuustot. Tai itseasiassa aamupuurossa käytän muun kaupan raejuustoja, ja ruuan joukossa Lidlin raejuustoa. Se on ihan hitsin hyvää siellä, ihan kun jotain kastiketta! Oon ihan koukussa :D Ja kuvasta puuttuu mm. kahvit, pastat, öljyt, pesuaineet, talouspaperit sekä pakasteet. Mutta kun välillä kysellään, että mitä sieltä kaupasta oikein pitäis ostaa jos haluaa syödä terveellisesti niin tässä nyt kuvina ja vähän selostettuna mun kaikista tavallisimmat ostokset. Kauheasti mitään hupishoppailua ei tuu kyllä tehtyä, kun ruokaan saa muutenkin menemään niin perhanasti rahaa.

Kävin myös täyttämässä tänään vitamiini- ja lisäravinnekaappini. En tiedä, kuinka kiinnostavia ne ovat, niin jätin nyt pois tästä kirjoituksesta? Mutta ruuan suhteen siis tämmösillä mennään. Täällä syödään pääsiäisaterioilla jauhelihaa. Mitäs teillä? ;) Meinaatteko torstaina lähtee hamstrausostoksille? Ruokapreppailijat on kyllä siinä mielessä edullisessa asemassa, että kaikki viikon ruuat voi ostaa jo esimerkiksi tiistaina, vaikka pyhät oliskin vasta viikonloppuna ;)

Ja loppukevennyksenä Elmon mielipide siitä, mitä kahdeksallakympillä saa eläinlääkäristä. Pussillisen niin hyvää koiranruokaa, että piti itse opetella avaamaan kaapinovi ja ottaa vähän iltapalaa sillä aikaa kun kukaan ei ollut vahtimassa…….. En tiiä kumpi meistä on persompi ruualle :D Mutta pääasia, että sitä on! Kahdeksankymmentä euroa tuntuu tavallaan isolta summalta yhdellä kertaa ruokakauppaan, mutta toisaalta, toi yks koiranruokasäkki maksaa saman verran. Ja perheellisillä kulut lienee monestikin näin suuret ruokaostoksilla? Saati, jos käy oikeesti isosti kaupassa, että ostaa muutakin kun parin seuraavan päivän ruuat.. o, joka tapauksessa. Mun ja Elmerin pääsiäishamstraus ja -preppaus on jo tehtynä, eli loppuviikon voi keskittyä oleellisempiin asioihin, kuten treenaamiseen ;)

maaliskuu31 (1)

Milla

23 vastausta artikkeliin “Mitä saa ruokakaupasta kahdeksallakympillä?”

 1. Voi kun menisikin vaan 80 kauppaan. Meillä menee 200€ kerralla ja käyn kerran viikossa kaupassa. Meitä on kylläkin kuusi ja minä syön bodari ruokaa ja paljon:) liha ja kala maksaa meidän ostoksissa eniten. Minä haen osan lidlistä ja loput Prismasta . -mari-

  • samaa kahden kaupan taktiikkaa käytän iteki ;) ja toki ruokalasku kasvaa pääluvun mukana. kakssataa kerralla olis kyl hurja summa maksaa. mul varmaan tulis joku käyttöraja kortilla vastaa :’D mut mitäpä sitä ei tekis bodyruuan eteen, ja toisaalta, ehkä meillä menee varmaan about samanverran per naama kert on tietynlainen ruokavalio eikä tuu sit ostettua ylimääräistä niin paljon? toki ite voi vaikuttaa valinnoilla jonkin verran. mähän en esim. kalaa osta ikinä :D

 2. Vo harmi,
  Mua olisi ainakin kovasti kiinnostanut ne lisäravinteet joita käytät, mistä ostat jne.
  Tulisiko niistä oma postauksensa?

  • jos siis olit tosissas, eikä tää ollu mikää ironiakommentti nii toki voin niistäki kirjoittaa :)

  • Siis olin tosissani.
   Ei tullut mieleenikään, että tuon voisi piruilu ottaa, Sorry ei ollut tarkoituksellista ollenkaan.
   Olen oikeasti kiinnostunut.

 3. Onko ”sun” Lidlissä Pohjolan Juustolan raejuustoa? Se on noussu mun ykkösherkkuraejuustoksi! Kaikki muu maistuu ihan kökköseltä sen jälkeen! :D

  • emmätiiä! mut arvaa syynäänkö ja otan kokeiluun jos kerta olis mahdollisuus löytää lidlistä hyvää (halpaa) raejuustoa ;)

 4. Eka kuulosti pahalta 80€, mutta sitten tajusin että saman verran mulla varmaan menee viikossa ruokaan.. Ehdottomasti kiinnostaa lisäravinteet! (:

  • joo niinpä. hurja summa mut näillä pärjää pääsiäisen toisellepuolen. ainakin toivottavasti :’D

 5. Kyllä rahaa saa kulumaan jos käy isosti kaupassa. Yleensä mulla kuuluu ”isosti kaupassa käymiseen” myös mahdollisesti pesuainetta ja vessapaperia ja muuta mitä ostaa harvemmin.
  Olen tässä itse siirynyt aikalailla kotona käyttämään vain kanaa, halpaa ja helppoa. Kahtena ekana opiskeluvuotena tuli mitta täyteen jauhelihaa. Kalaa ostan silloin tällöin kun halvalla saa. Koulussa tulee syötyä monipuolisesti joten sen takia ei kotiin tarvi kaikkea aina ostaa.
  Mutta tänään tuli käytyä kaupassa, en todellakaan halunnut huomenna Prismaan mennä kun tänäänkin jo ennen 12.00 vaikutti tavallista vilkkaammalta.

  • nimenomaan justiin tollasia oheisjuttuja mäkin ostin nyt kun täytin kaappeja pääsiäistä ja huhtikuuta varten. Saankohan mä joskus mittani täyteen jauhelihaa :D Tällä hetkellä ihan ehdoton lemppari! Prisma on varmasti pahin kaikista kiirastorstain iltana, onneks tuli shoppailtua aiemmin tällä viikolla ;)

 6. I feel you, itse kävin hamstraamassa pääsiäisruokia tänään ja meni pitkästi yli satanen.. Meitä on tässä taloudessa kaksi mutta pääsiäisenä tulee kavereita istumaan iltaa niin kokataan vähän spesiaalimpaa ja ostin mm. karkkeja lauantain virpojia varten. Mutta silti, 130 euroa ruokaostoksiin enkä edes ostanut niin paljoa että pärjättäis pyhien yli vaan lauantaina on käytävä uudestaan ostamassa sunnuntain ja maanantain sapuskat. Ruoka on ihan hemmetin kallista ja ehdottomasti meidän suurin menoerä asumisen ja siihen liittyen laskujen jälkeen. Oon vieläkin vähän järkyttynyt mun kauppakuitin loppusummasta..

  • Feel You, todellakin :D Jotenki oikeesti ihan hullu ajatus, että kauppaan voi mennä kerralla satanen (tai kahdeksankymmentä), kun loppujen lopuks ei peruspalkoista ees jää käteen sen vertaa, että tollain isosti pystysi muutamaa kertaa enempää käymään kuukauden aikana?! Tosi motivoivaa olla työssäkäyvä :D Toivottavasti hinta oli kuitenkin pääsiäisaterian väärti, ja saatte kivan illan aikaan :)

 7. Lidlin vadelmamehukeitto on parasta! Ja just tuo Pohjolan Juustolan raejuusto (ok, siinä on 2% rasvaa mutta energiamäärää taitaa hetkauttaa vain jotain 10 kaloria/100g) :p Namnamnam!

  • Mun mielestä se on vaan niin esanssista, ettei mitää jakoa :D Valion mansikka-banaani <3 ah nam. Ja todellaki tartun nyt toho vinkkiin! Olis huisii, jos onnistuis löytää Lidlista hyvää raejuustoa :) Ja mulle sopii hyvin toi 2%, käytän itseasiassa nytki valion tai muun merkin kakkosta. IHan vaan, koska rasvaton ei maistu miltään, vaikka kuinka kuuluis ruokavalioon. :D

 8. Meillä on perheessä kaksi aikuista ja taapero ja ruokiin menee isosti kaupassa käydessä kerran viikossa poikkeuksetta noin 70e. Kasvikset ja hedelmät plus rahkat vie isoimman osan budjettia ja ruokaa tehdään 4-6krt/ viikossa. Usein kahden päivän ruokia. Kerran viikossa pitää yleensä täydentää hedelmävarastoja . Kaikenkaikkiaan menee kuussa kauppaan n.400e pesuaineineen jne. Plus kissojen kamat. Ja se perhanan suklaa lähikaupasta.

  Krista / Runawaymama .fitfashion.fi

  • Kuulostaa todella tutulta :) Tosin sillä erotuksella, että mulla ei oo miestä eikä taaperoa :’D Mut ilmeisesti suunnittelette hyvin ruokailut, tai sitten mä tuhailen, kun saan itekseni kulumaan samanverran tai jopa enemmän ;)

 9. Entiiä mitä possuja täällä asuu, mutta meillä meni tällä viikolla 200e ruokaan… ja tosiaan meitä on vaan kaks! :D
  Tosin meillä on kahdet eri ruuat kun poikaystävä ei oikein innostu näistä ”body ruoista” :)

  • kahdet ruuat on aina eri kun yhdet ruuat, etenkin kun teette eri ruokia :D Bodyruokailijat ei oo koskaan possuja! :D haha. Ehkä sä hamstrasit vaa kunnon setit pääsiäiselle ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta