Positiivinen palaute kannustaa jatkamaan

Mulla oli tänää vähä erilainen työpäivä, kun sain osallistua Pirkanmaan Varhaiskasvattaja 2015 -tapahtumaan Tampere-talossa. Mun mielestä koulutukset tulisi olla itsestäänselvyys ja oleellinen osa työtä. Kuitenkin arki on sellaista, että loppupeleissä tällaisissa ei tule ihan liikaa käytyä. Ja siksi koin, että olin vähän etuoikeutettu osallistumaan päivään, ja todellakin otin päivästä kaiken irti. Mutta koska tämä ei ole mikään varhaiskasvatusta käsittelevä blogi, ei aiheesta sen enempää. Mutta alustus päivän blogiaiheeseen tuli siis tätä kautta, kun koulutuksessa oli hyviä teemoja esillä, ja eräänä aiheena sivuttiin myönteistä palautetta ja se voimaa.

huhtikuu21b

Kun palasin koulutuksesta kotiin, klikkailin itseni perinteisesti blogeja lueskelemaan samalla kun söin välipalaa. Ja meinas kyllä silmät pudota päästä, kun näin, että mun blogini löytyy nykyään Fitfashionin suosituimpien listalta! En tiedä, onko kyseessä pysyvä tila, vai oliko tämä joku vahinko (toivottavasti ei!), mutta jos oletetaan, että en ole joutunut vahingossa listalle, niin mä kyllä koen, että mun blogin nostaminen suosituimpien listalle on Fitfashionin puolelta positiivinen palaute mulle bloggaajana. Bloggausaktiivisuus vaihtelee varmasti itse kullakin elämäntilanteiden mukaan, ja sen vuoksi musta on hienoa, että noita listoja tarkistetaan ja päivitetään. Kun olet aktiivinen, ja panostat blogiin, niin saatat saada tällaisen palautteen :)

Vaikka bloggaaminen on mulle harrastus, jota teen sillon kun huvittaa ja ilman mitään paineita, niin silti tällaisista pikkuisista jutuista saa jotenkin hirveästi lisätsemppiä. En seuraa google analyticsista aktiivisesti kävijälukuja, mutta silloin tällöin tehtyjen silmäilyjen perusteella tiedän, että luvut ovat kasvaneet viimeisen vuoden aikana melko paljon. Ja kuinka kannustavaa onkaan huomata kuuluvansa top30 -blogilistalle :) Erityisesti sen vuoksi, että kirjoittelen ihan tavallisia juttuja just sellaisena kuin maailmaa katselen. Olisi ehkä eri asia, jos tietoisesti pyrkisin kirjoittamaan myyviä tekstejä ainoastaan kävijäkuvut mielessä. Mutta kun kirjoittelen niistä asioista, mitä mun treeniarjessani sattuu milloinkin olemaan ajankohtaisina, ja sitten saan vielä vastakaikua, kun te käytte lueskelemassa ja jätätte koko ajan aktiivisemmin kommenttejakin! Hitsi vie, kaikessa yksinkertaisuudessaan niin kivaa puuhaa :)) Ja kun mä kuitenkin laitan kirjoitteluun melko paljon vapaa-aikaani, niin tuntuu tosi kivalta, että se palkitaan tällaisella huomiolla!

huhtikuu21a

Eli kiitos just sulle, kun käyt täällä vierailemassa! Ilman lukijoita ja vuorovaikutusta, bloggaaminen ei olisi kyllä ainakaan omalla kohdallani lainkaan sama homma. Mulle tulee aina hyvä mieli, jos näen, että joku on tykännyt mun tekstistäni facebookissa, tai jopa jättänyt kommenttia aiheeseen liittyen! Vaikka täytyy kyllä myöntää, että mua edelleenkin toisinaan jännittää avata sähköposti, kun puhelin ilmoittaa, että joku on kommentoinut blogiini. Mutta ehkä tällaisten positiivisten palautteiden voimalla jännitän anonyymeja mielensäpahoittajia taas astetta vähemmän. Suurin osa kommenteista on kuitenkin asiallisia ja kivoja. Ja vakkarikommentoijat on tulleet tutuiksi ;) Teen varmasti myös blogatessani monia asioita oikein, koska niinkin moni täällä säännöllisesti vierailee.  Itse koen vahvuuksinani kirjoittamistaidon sekä tietynlaisen maanläheisyyden. Vaikka kirjoitan puhekieltä, niin koen edelleen osaavani kirjoittaa Laudaturin edestä. Mun tekstit on myös aina mun näköisiäni. Jos olet kuullut mun puhuvan, niin voit varmasti kuulla nämä kaikki sanat suustani :D Voi myös olla, että olen helpostilähestyttävää /-samaistuttavaa ihmistyyppiä, koska oon niin hitsin tavallinen. Sekin voi olla etu blogimaailmassa? Tarkoitan siis sitä, että en esimerkiksi treenaa kisoihin, en noudata mitään tietynlaista muotiruokavaliota, en laita itsestäni alastonkuvia postauksiin, en ole ällistyttävän laiha/lihaksikas/lihava enkä provosoi teksteilläni ihmisiä. Sen siiaan teen sitä, mitä moni muukin tekee: innostuu elämästä ja arjesta. Treenaan tavoitteellisesti, pyrin hyvään ruokavalioon, teen töitä, tapaan ystäviä ja pohdiskelen kaikenlaista elämäntyyliin, kroppaan ja treeniin liittyviä asioita avoimesti ja rehellisesti. En pyri olemaan jotain, vaan ihan vaan toteuttamaan itseäni kirjoittamalla. Ihan sellasta perussettiä, kuten itse asian ilmaisen ;)

Oletko sä kenties yksi näistä ’palaavista lukijoista’? Haluaisitko jakaa mielipiteesi, mikä sut saa palaamaan uudelleen juuri tätä blogia lukemaan?

Milla

23 vastausta artikkeliin “Positiivinen palaute kannustaa jatkamaan”

 1. Sun blogissa on hyvä sisältö monipuoliselle lukijakunnalle ja käsittelet juurikin maanläheisesti asioita blogissa, jolhin lukijan on helppo samaistua! Luulenpa myös, että koska blogisi ei käytännössä koskaan sisällä mainospostauksia tai adlinkkejä (en muista edes olleen?) on se osasyy lukijoiden viihtymiseen blogisi parissa. Itseä ainakin liiassa määrin yhteistyölinkit ja -postaukset alkavat vain ärsyttää. Toki joskus yhteistyö on hyvästä Ja jos kirjoittaja täysin allekirjoittaa mainostamansa tuotteen.
  Lisäksi yhdyn myös siihen, että kirjoitat hyvin! Oikeakielistä tekstiä ilman yhdyssanavirheitä on enemmän kuin miellyttävää lukea! Ainakin itse kielipoliisina kielioppivirheellisiä blogeja :D.. Eli pisteet sulle mielenkiintoisesta blogisisällöstä, hyvästä kirjoittamisesta ja adlinkkien ei-viljelemisestä! Jatka samaan malliin ! :)) ♡ t. Lukijasi ; D

  • hei kiitos kommentistasi! En huomannutkaan listata tuota mainosjuttua ollenkaan, mutta uskon sun olevan oikeassa. Oon tehnyt tietoisen valinnan, että bloggaan nimenomaan bloggaamisen ilosta, en sen takia, että saisin mahdollisimman paljon kaikkea tavaraa itelleni. Ja sitä kautta aika harvoin tulee kyllä mainoksia laitettua. Ja noita linkkejä en oo myöskään käyttänyt, vaikka mahdollista olisi. Puhun ite ehkä mieluummin yhteistyön nimeen, eli jos voin blogin kautta saada yhteistyönä jotain etuja, niin tottakai voin niistä kirjoittaa ja hyödyntää niitä. Tällainen yksi tulee mieleen viime kesältä, kun osallistuin yhteistyönä Tough Viking -tapahtumaan :) Mutta mikään mainosblogi tämä ei todellakaan ole, kiva kuulla, että sekin on yksi eduistani :)

 2. Heiii, huomasin itseasiassa kans eilen, et sun blogi löytyy suosituista, ja piti kattoo uudelleen, et onko nää siis nyt ne suositut blogit, siks kun olin fiiliksissä, et sun blogi löytyy sieltä listalta :) mä tykkään lukee sun juttuja kun ne on niin rentoja ja innostuneita :)

  • haha, oot ollu haukkana paikalla kans heti :D Kiitti ku iloitset mun puolesta! :)) Ei mikää iso juttu käytännössä, mutta mulle kuitenkin niin merkittävä.

 3. Sun postaukset ja kirjoitustyyli on jotenkin niin positiivisia ja hyväntuulisia. :) Enkä tarkota silleen ”omg elämä on niiiiiin upeeta hei kattokaa miten täydellistä blingiä mun elämä on!!1!!1” Vaan just silleen maanläheisellä, arkisella tavalla. Näkee että tykkäät arjestasi. :) Siks luen aina sun postaukset viimesenä, koska jätän parhaan viimeseksi ja jää hyvä fiilis päälle. Enkä nyt mitenkään tarkota, ettet sais kirjottaa huonoista fiiliksistä tai päivistä! Arkeehan nekin on :D

  • Iteki vähä karsastan sellaisa ”OMG KU ELÄMÄ ON IHANAA” -blogeja. Ja toisaalta lienee taito sekin, että pystyy tuomaan mielekkään arjen esiin ilman mitään tekopyhiä hehkutuksia :) Toivon pystyväni siihen. Kiitos kun jätit kommenttia!

 4. Sun juttuja on kiva lukea mun mielestä just siksi kun se on sitä normaalia elämää eikä mitään tekemällä tehtyjä aihepiirejä etä en yhtään ihmettele, että lukijakuntasi kasvaa ja kasvaa. Tsemppiä treeneihin. =)

  • Heimoi, en tiennytkään, että säkin käyt täällä vierailuilla – kiva! :-) Just tota tarkoitinkin, etten väkisin väännä jotain aihepostauksia, vaan kirjoittelen ihan mitä mieleen tulee. Omasta arjesta ja elämästä. Ja ilmeisesti se on tarpeeksi kiinnostavaa kun lukijoita tulee koko ajan lisää :)) aika kivaa! Kiitos tsempeistä ja hyviä treenejä sullekin!

 5. Mä nautin eniten sun blogin rennosta ja positiivisesta ilmapiiristä! Plus tykkään just sun kirjotustyylistä :) kaikista eniten nousee esiin toi positiivisuus! Sun postauksista saa aina niin paljon hyvää energiaa ja ne muistuttaa just arvostaan omassakin arjessa niitä ihan pieniä juttuja :) Varsinkin viimesen vuoden aikana on myös ollut tosi kiinnostavaa seurata sun matkaa jumppatytöstä salilla enemmän viihtyväks treenaajaks. Muutos sun kropassa on kyllä ihan mieletön! Myös sun asenne treenaamista kohtaan saa omankin motivaation aina nousemaan :) Oot kyllä ihan huikee likka, jatka samaan malliin! :) :) Hyvää kevään jatkoo!

  • Positiivisuuden ja arjesta nauttimisen otan mielelläni tavaramerkikseni, kiitos :) Aikoinaan tosiaan innostelin kaikkia Les Mills -jumppia ja yhtäkkiä on tultu tähän, ilman mitään suunnitelmaa :D haha. Fiilispohjalta menty, ja se varmaan onkin paras lähtökohta kirjoittaa blogia ja kehittyä treeneissä :) Kiitos sulle kivasta kommentista ja aurinkoa kevääseen :))

 6. Ennen luin sun juttujas ihan satunnaisesti, nykyään koko ajan. Mulla varmaan alko kiinnostus kasvamaan kun aloit Killen valmennuksessa treenaamaan. :D Itse miettiny monesti jos ottais jonku valmennuksen Fitfarmilta, mutta en sitten ole kuitenkaan. Ja muutenkin sun jutut on kivoja! Ja susta tulee paljon mieleen minä ite :) Näin sut muuten kesällä Tampereella käydessäni, silloin vielä luin juttujas vaan satunnaisesti niin en kehdannut mitään tulla sanomaan, tai en varmaa ois kehdannu muutenkaan :D

  • Hyvä pointti hei toikin. Voi olla, että et lainkaan oo ainoa, joka on kiinnostunut blogista enemmän sen myötä, kun oon Killen valmennuksessa aloittanut! :) Ai me ollaa törmättykin? höh, Oisit moikkaillu! Musta on hauskaa kun kerran vuodessa joku tulee kertomaan, et tunnisti mut jossain ja et on lukenut mun blogia :)) Saa vähä kasvoja lukijoille!

  • Joo asettelit itteäs just siihen aurinkoon makaamaan ;D (siinä joen varrella nurmikolla) Ite oltiin just lähössä pois siitä. Ehkä mä sit ens kerralla uskalla jos sellanen tilanne sattuu ;) Käydään välillä tampereella ihan vaa treenaamassa Wolffilla ja hengailemassa. :D

  • haha, voin kuvitella tilanteen :’D Ehkä ens kerralla sit! Nykyisin kun saatetaa törmää myös Wolfilla ;)

 7. Siis mä sanoin jo joskus vuosi sitten et toivottavasti pääset sosituimpii, että on helmpompi aina löytää sun postaukset(silloin oli se tyhmä systeemi, et vaan suositut näky etusivulla..). Ja kerroin jo silloin et oot mun lemppari!! <3 oot vielkii! Ja musta oot kyl ällistyttävän lihaksikas! :)

  • Voi kiitos! <3 Joo sillon aiemmin fitfashionilla oli se systeemi, että suosituimmat tuli etusivun uutisvirtaan ja loput sinne alas vaan nopeasti näyttäytymään. Tämä nykyinen on kyllä paljon tasavertaisempi tapa :) Ja jos tykkäät Facebookissa 'Treenikengissä', niin saat uusimmat postaukset sun etusivun uutisvirtaan. Ei tarvii aina fitfashionin kautta selailla. Ja seuraaminen onnistuu myös bloglovinin ja blogilistan kautta jos niitä käytät jompaakumpaa :)

 8. Positiivinen palaute kyllä antaa voimaa ja virtaa asiassa kuin asiassa!:) Olet muuten ansainnut paikkasi tuolla suosituimpien blogien listalla, tätä sun blogia on ihana lukea ♥

  • Kiitos! Tuntuu itsekin, että aktiivisuus palkitaan, kun pääsee tuonne suosituimpien joukkoon :)

 9. Mä lueskelen aika paljon näitä fitness aiheisia blogeja ja sun blogia tulee luettua erityisesti siksi, että kerrot todellisista oikeassa arkimaailmassa tapahtuvissa asioista. :D sun juttus esim työpäivästä kiinnostaa mua huomattavasti enemmän ku lukee kuinka joku on käyny niissä tai näissä kuvauksissa. Musta on just hienoa miten hyvin olet kehittänyt itseäsi vaikka käyt ”normaalissa” (ei pt/malli yms) työelämässä siihen itsekin pyrin :)

  • kiva kuulla :) ihan tavallista arkea täällä elellään, joten siitä on helppo ja luonnollinen kirjoittaa ;)

 10. Sun uusinta postausta ei saa luettua..? :)

  Mut pidän sun blogista just siksi, että suhun voi samaistua tälleen perus kuntoilijatkin :) Et treenaa fitnesskisoihin (jossa ei oo mitään vikaa ja seuraan myös fitnessblogeja :D) jne. Silti treenaat tavoitteellisesti ja oot saanu upeita tuloksia aikaan, joka inspiroi lukijoita :) Ja kirjoitat hyvin!

  • aaa! bloggasin aamulla ja mua alko oksettaa se otsikko, nii säädin sen kaa puhelimella viel työmatkalla, ja sit näköjää se postui kokonaan :D tarvii korjata asia! Kiitos kommentistasi :)

 11. Sulla on mun mielestä helposti lähestyttää tekstiä ja juttuja. On jotenkin helpottavaa tajuta, että kaikkia meitä välillä jännittää tai ehkä vähän stressaa jotkut uudet ja erilaiset jutut, mutta kun vaan tsemppaa ja keskittyy olennaiseen niin asiat vaan kehittyy oikeeseen suuntaan! Ja pakko kans mainita, että sulla ei paljon kirjotusvirheitä ole.. on meinaan tosi ärsyttävää kun joillain niitä virheitä on niin paljon että haittaa ainakin mun lukemista :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta