Likkojenlenkki 2015 – Ei niin ketterää menoa kuin aiempina vuosina ;)

Viime lauantaina järjestettiin perinteinen Likkojenlenkki -tapahtuma Tampereella. Oon osallistunut kyseiseen tapahtumaan joka vuosi niin kauan, kun oon Tampereella asunut, joten kun kaverini ehdottivat sitä tänäkin vuonna niin toki lähdin mukaan. Siitäkin huolimatta, että juoksu tai aerobinen ei oo nyt ihan ykkösprioriteettilistallla mun treeneissäni ;) Oli sikäli tuuri matkassa, että vaikka unohdin ilmoittautua tapahtumaan silloin, kun osallistumismaksu oli vielä edullisempi, Fitfarmilta tulikin myöhemmin postia, että heidän kauttaan pääsee vieläkin edullisemmin ;) Joskus näköjään kannattaa olla pikkuisen kohelo pää. Ja kuulua Fitfarmin tiimiin.

IMG_20150523_182318

Aiempina vuosina lenkkitapahtuma on järjestetty Pyynikin kentällä ja lenkkimaastoissa, mutta nyt lenkkeiltiin toista kertaa Ratinasta Arboretumiin päin. Mentiin tapahtumapaikalle mun lenkkikamuni kanssa about varttia ennen lähtöä. Oli vähä hankaluuksia löytää autolle parkkipaikkaa nimittäin ;) Mutta kerittiin sopivasti alkulämpöä ottamaan ja startattiinkin ihan paalupaikalta. Tällaiset tapahtumat, joissa ei ole ajanottoa, on siinä mielessä kivoja, että kukaan tuskin lähtee kilpailumielessä juoksemaan, ja sen ansiosta isossa porukassa ei tule tungostakaan, vaikka kaikki lähtevät samaan aikaan :)

Hölkättiin koko matka alusta loppuu saakka, ja pituutta reitille tuli noin yhdeksän kilometriä. Olin tehnyt torstaina jalkatreenin, joten alkuun eteneminen tuntui vähän raskaalta ja jalat ihan pökkelöiltä :D Sitten kun alkoi saada lämpöä päälle, niin tasamaalla juoksentelu oli jopa ihna miellyttävää. Sen sijaan pienetkin ylämäet nosti sykettä heti sen verran, että aloin tosissani jännittää, että jaksanko mä nykyään edes juosta yhdeksää kilometriä :’D!! Mutta jaksoin mä. Vaikka oli toukokuun dieetin Off-päivä, eli hiilareita oli aika vähän. Päästiin maaliin ajassa jotakuinkin 1h10min. Ei mitään suurta kirmailua siis, mutta mentiin sellaista miellyttävää tahtia, että pystyi höpöttelemään koko matkan. Enkä kyllä tiedä, olisinko kovempaa edes jaksanut. Onneks ei tarvinnut testata ;)

IMG_20150523_160513

Maaliintullessahan jokainen juoksija sai perinteiset lenkkieväät, mutta sattuneesta syystä ne ei sopineet ruokavalioon, joten annoin ne veljelle tapahtuman jälkeen :D Juoksun jälkeen kierreltiin tapahtuma-alueella. Ja vastaan tuli  yllättävän paljon tuttuja! Ja miksi sanon, että yllättävän niin siitä syystä, että mun mielestä Likkojenlenkki on nykyisin vähän mammamainen tapahtuma kokonaisuudessaan. Mutta kun se on tuossa kulman takana, niin jotenkin sitä tulee itse kunkin näköjään perinteen vuoksi joka vuosi osallistuttua. Mutta tapahtuman ständit ja ohjelma on ehkä suunnattu enemmänkin sellaisille keski-ikäisille, kuin kaksvitosille :D Sopiva tapahtuma esimerkiksi työpaikan tyhy-retkeä ajatellen. Ja jotenkin musta tuntuu, että tapahtuman sisältö heikkenee vuosi vuodelta ja muuttuu tylsempään suuntaan? (Vai tuntuuko vaan kun vertaa esim. Väriestejuoksuun ja Tough Vikingiin ). Tämä on siis ihan vain mun mielipiteeni, älkää vetäkö hernettä nenään. Mutta kaukana on ne ajat, kun tapahtuma-alueella järjestettiin ohjattua jumppaa useamman kerran päivän aikana. Ja maalissa odotti tyyliin palomiehiä ilman paitaa heittämässä yläfemmoja juoksijoille! Ja joskus oli paljon liittojen ständejä pitkin matkaa. Ja lavalla ohjelma oli jotenkin kiinnostavampaa. Muistan, että ollaan joku vuosi sitten tanssittu ihan hiessä jotain kivaa settiä, joka on ohjattu isolta lavalta käsin. Ja yhteiset alku- ja loppulämmöt oli silloin paljon suuremmassa roolissa kuin nykyisin. Voi olla, tai sitten aika kultaa muistot ;) Joka tapauksessa, viime vuoden tapaan tänäkin vuonna varsinainen lenkki oli se juttu. Muutoin alueella ei ollut mitään erityisen kiinnostavaa. Ellei sitten ole kova Jari Sillanpää -fani ;) haha.

IMG_20150523_182144Kiertelyn ja kavereitten moikkaamisen jälkeen lähdettiinkin tapahtumakassit tilpehööriä täynnä kotia kohti. Oli meinaan kauhea nälkä ;) Tänä vuonna myös lenkkeilysää oli kovin kolea Ja tuulinen, joten yleisen hengailun sijaan lämmin suihku houkutteli aika kovasti. Mutta tulihan osallistuttua jo toiseen ulkojuoksutapahtumaan tänä vuonna :) Ihan hyvin salimuikilta!

Ootko sä osallistunut tapahtumaan useana vuonna? Onko tapahtuman sisältö sun mielestä muuttunut tai tarjonta heikentynyt, vai onko musta vaan tullu tylsä? :D

Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta