Minkälainen mekko sopii salimuikin vartalolle? + uusin repeatlistani

Kuten tosiaan jo viikonloppuna vähän aavistelin, kevätflunssa iski muhunkin ja sitä myöten oon nyt toipilaana. Ainahan on väärä aika sairastaa ja sitä rataa, mutta nyt kyllä oikeasti tuntuu, että olisi niin paljon kaikkea kivaa tehtävää, että ei kyllä ehtisi lepäilemään :D Mutta minkäs tälle voi. Tein ehkä elämäni ennätyksen, kun olin putkeen kolme kuukautta terveenä. Ja levollahan tällainen perusflunssa nopeiten ohi menee. Meillä on viikonloppuna juhlat, kun sisko pääsee ylioppilaaksi, ja toivon todellakin, että pääsen osallistumaan näihin juhliin ja vieläpä ihan energisenä ilman nuhanenää. Peukut pystyyn sille!

Juhlista puheenollen, mulla on pitkästä aikaa hassu pieni mekkokriisi! Tiiättekö mistä se johtuu? Jep, treenaamisesta ja sen tuomista muutoksista. Ennen mun kroppani oli selkeä päärynämalli, eli mulla oli sirot pienet olkapäät ja luihut kädet ja yläkropan vastapainona leveä lantio ja iso pylly. Ja a-linjaiset  mekot on olleet mitä parhaimpia asuja mulle, koska oon pystynyt korostamaan oikeita kohtia ja piilottamaan vähemmän hehkeitä muotoja! Mutta nyt, kun oon onnistunut kovalla työllä hankkimaan itselleni muotoja myös yläkroppaan, musta tuntuu, ettei mikään kaapistani löytyvä mekkomalli enää sovi mulle! Osa tiukoista mekoista ei enää mee nätisti päälle kun ne on selästä liian pieniä, ja toiset taas piilottaa niin paljon alleen, että tuntuu että näkyy vaan paksut kädet ja jalat :D Voi jessus mä sanon kyllä.

IMG_20150527_161844

IMG_20150527_163653

Mähän oon vähä semmonen, että en panosta juurikaan mihkään arki- tai juhlavaatteisiin, joten en nytkään ajatellut lähteä ostamaan uutta kolttua – kuten joku  muotibloggari olisi ensitöikseen tehnyt ;) haha. Ja joo tiedän, muotitietoinen siskokin sen on kertonut, että mun kolttuvarastoni ei pahastusi, vaikka niin tekisinkin. Mutta ajattelin kuitenkin, että joku noista kaapistalöytyvistä olis pystyttävä pistää päälle. Ellei sitten kavereitten varastoista löydy potentiaalisia vaihtoehtoja. Tai itseasiassa toi yks mekko on kaverin kaapista (arvaatko mikä? ja se on mulla tällä hetkellä mielessä potentiaalisimpana vaihtoehtona. Mutta voisin kyllä vielä katsastaa muittenkin kaappeja. Hitsi kun oon nyt kipeenä, niin menee kyllä aika likelle juhlapäivää ennen ku tulee selvyys tähänkin hommaan :D

Mua vähä hämmentää ja naurattaa tää mekkohomma, koska en enää tiedä, minkä mallinen kolttu pitäisi olla, jotta se olisi mahdollisimman ideaali mun vartalolleni? Olkaimeton ei näytä enää niin hyvältä kuin ennen, ja toisaalta jalkaosastoa ei tarvitsisi piilotella niin kovasti kuin aikaisemmin. Ehkä semmonen niskan taakse menevä yläosa, jotta olkapäät pääsis oikeuksiinsa. Ja toisaalta tiedän, että ei saa olla liian pallomainen alaosa, koska mulla on niin lyhyet jalat. Eikä sais olla liian pitkäkään. Ja esim. näistä mekoista kaikki on joko liian pitkiä tai sitten liian lyhyitä takaa. Vaikka ne on kaikki pieniä kokoja. Ainoastaan toi pinkki mekko on just hyvän pituinen.. Ja muutenkin kivan mallinen. En vaa oo varma, mahtuuko mun leventynyt selkäni enää sinne mekon sisälle nätisti :D Yks mun kaveri oli nähnyt fb-kirppiksellä hauskan ilmoituksen, jossa joku muikki kuulutteli juhlamekon perään. Ei kuulemma mahtunut vanhoihin, kun oli sen verran lihakset kasvaneet viime juhlista ;) Oon miettinyt, et sama vois toimia mullakin. Tampere on niin iso paikka, että varmasti jollain olisi tähän hätää joku tarpeeton juhlamekko mulle. Mutta se pointti onkin, että minkä mallinen?! Ennen en hyväksynyt mitään muita malleja kuin olkaimettoman ja a-linjaisen. Siinä musta tuntuu siroimmalta ja näteimmälltä. Lähtisinköhän mä sitte joko huuteleen sellaisen perään jälleen kerran? Tai vaihtoehtoisesti voisin toki pukea ton talvihäissäkin olleen tummansinisen mekon? Emmätiiä :D Onks sulla jotain mielipidettä asiaan? Tai kenties ylimääräistä juhlakolttua lainaan? Arvaatko, mikä näistä on tän hetken potentiaalisin vaihtoehto, jos muita ei enää ilmaannu? Te, jotka Drometekstissä komppasitte, että ootte samantyylisiä vartalolta, niin minkä mallisia mekkoja suosittelette? :)

Ja hei. Mekkoja sovitellessa mulla on toki humpat taustalla soimassa. Jotta ei iskis epätoivo, vaan pysyis pieni toivo ja hyvä mieli yllä ;) En ookkaan pitkään aikaan kertonut, mitä mun repeatlistalleni kuuluu ;) haha. Tässä olis vähän tän hetken suosikkibiisejä. Ei voi sanoa, että suosikkireenibiisejä tai suosikkibiisejä tiettyyn mielentilaan, koska mulla kulkee samat soittolistat joka paikassa mukana. Löydän aina jostain mutkien takaa sattumalta jotain uusia tai vanhoja hyviä biisejä ja sitte soitan niitä repeatilla koko ajan. Tänhetkiset biisit on soineet toukokuun alusta asti, ja vieläkään ei loppua näy. Ne on niin hyviä, et melkein suosittelisin suakin lataamaan sun listalle ;) Joko sinne salisoittolisitalle, tai sitte työmatkoille kuunneltavaks tai kotiin bloggailun taustamusiikiks tai siivousmusiikiksi tai mihkä vaan! oon kokeillut.. Ja nää toimii kaikissa edellämainituissa ;) Näissä mun musiikkijutuissa on se hassua, että joku biisi saattaa olla pitkäänkin ensin jossain mun yleisellä sittolistallani, mutta sitten yhtäkkiä  ihan extempore sytyn siihen ja  lisään sen repeatlistalleni. Niin kävi näidenkin kanssa.

 

 

 

 

Siittä vaan repeatilla soimaa nii johan tulee juhlafiilis ;)<3 Melkein unohtuu hassut mekkokriisitkin. Ihanaa päästä pitkästä aikaa oman suvun juhliin! Toivon niin kovasti, että tervehdyn kunnolla ennen sitä.

Milla

26 vastausta artikkeliin “Minkälainen mekko sopii salimuikin vartalolle? + uusin repeatlistani”

 1. Mulla meinaa olla kans ongelmana, että mitä pistäs siskon lakkiaisiin lauantaina. Haluais kans korostaa treenillä hankittua vartaloa, mutta ku ei osaa sitä tehä :D

  Sun mekoista tykkään eniten nuista kummanki rivin oikeenpuolimmaisista. Alarivin oikeesta ehkä eniten ton pitenevän takaosan takia, en tiiä miksi ne nykyään miellyttää mua niin paljo. Ite päädyn ehkä semmoseen yksiolkaimiseen mustaan, jossa on tiukka alaosa ja vähän löysempi yläosa. En sitte tiiä miten hyvin korostaa mitään, mutta en kans jaksa ostella joka juhliin uutta :D

  • Ai teilläkin on juhlat lauantaina, kivaa! :) Mäkin tykkään kyllä noista takaa pidemmistä mekoista. Ainut miinus on se, että vaikka toikin sininen mekko on kokoa XS niin sen helma takaa tulee tositosi alas mulla. Kuuluis varmaan olla vähä lyhyempi. Talvihäissä se oli ihan fine, koska oli talvi. Mut kesällä ehkä turhan pitkä kaapu :D emmätiiä. Yksiolkaiminen mekko on varmasti hyvä valinta! Ihania juhlia teidänkin suvulle, toivottavasti saadaan aurinkoinen päivä :)

 2. mun mielestä noi keskimmäiset ja eritoten toi alin keskimmäinen on kaikista kivoin! mutta joo oon ite huomannu täm samam ongelman mutta vaan nyt kesätoppeja ostaessa kun hartiat on tuhat kertaa liian leveät johonkin haluamaani toppiin :D

  • Itseasiassa juurikin nuo keskimmäiset on ne ykkösvaihtoehdot ;) Tai siis tuo ylempi keskimmäinen on se mun kaverini mekko, jonka todennäköisesti pistän. Se tuntuu kokonaisuudessaa parhaalta, kun tarvii miettiä edestä ja takaa ja pituutta ja väriä ja kaikkea :D Ja toi alempi keskimmäinen on mun siskoni mekko. Se mulla oli meidän yhteiskuvassa siskon pyynnöstä, kun käytiin tossa pari viikkoa sitten ottamassa sisarusparvesta kuva lakit päässä ;)

 3. Mekko nro.2 eli ylemmän kollaasin keskimmäisen kuvan mekko sopii näin kuvasta katsottuna mun mielestä sulle t ä y d e l l i s e s t i !!! Myös 3, 4 ja 5 on erittäin kauniita sun päällä :) Hyvää kesää ja juhlia!

  • Tuo ylemmän kollaasin kakkonen onkin se mun kaverilta lainassa oleva mekko ja tän hetkinen valintani ;) Kiva, että oot samoilla linjoilla.

   Ja kiitos, samoin sulle ihania alkukesän päiviä :)

 4. Mun mielestä jokin vartaloa myöntäilevä mekko voisi hyvinkin korostaa treenattuja muotoja sopivasti!
  Yläosa voisi olla tälläinen, jossa olkaimet menevät ”vinottain” sivuille, korostaisi kuitenkin myös olkapäitä:)
  Esim. http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/265563-0014_1?$nelly_64x85$&cropN=0.02,0,0.955,1&cropN=0.02,0,0.955,1

  Pituutta mekolla voi hyvinkin olla tuonne polveen asti, ehkä pitemmällekin, jottei mekko kuitenkaan liian paljastava…:)

  • Vartaloamyötäilevä mekko ei olis ollenkaan hullumpi ajatus! Mulla on yks ihana pikkumusta, ja oon aina ollut sitä mieltä, että se on mekoistani parhain. Se on jotenkin niin täydellinen, ku on olkaimeton, tarpeeksi lyhyt (ei mihkään polviin saakka) ja tarpeeksi tiukka. Oonkin käyttänyt sitä monissamonissa juhlissa viime vuosina. Mutta kuten sanoit, juhlissa mekon olisi hyvä olla säädyllisen pituinen. Mutta kiitos kun muistutit tänkin mekkomallin olemassaolosta. Kesällä on tulossa muitakin juhlia, niin vois katsella jotain tuonkin mallista :)

 5. mun mielestä 5 kuvassa sun kroppas näyttää uskomattoman hyvältä toi sini-valko raidallinen mekko korostaa sun vyötäröös ja saa sääret näyttämään myös pidemmiltä. :) !

  • Kiitos! Juurikin tuo raidallinen mekko oli mulla sisarusten yhteisessä lakkiaiskuvassa päällä :) Sisko oli samoilla linjoilla sun kanssa ;)

  • Kiitos mielipiteestäsi! :) Se onkin jo kerran ollut jatkossa, eli potentiaalinen vaihtoehto ;)

  • Se on juurikin se mun oma tänhetkinen valintani! Kiitos, ja kiva kun jätit kommentin <3

 6. Kummankin rivin keskimmäiset sopisi mun mielestä parhaiten. :)
  Mullakin on nyt mekkopulmia… Ennen en tykännyt yhtään olkaimettomista mekoista, mutta ovat nyt alkaneet kiinnostamaan enemmään. Olen luonnostani harteikas, ja nyt treenin tuloksena olen saanut niihin kivasti muotoa, joten ei tarvitsisi peitellä. (Ennen olin ihan nirunaru käsi eikä hartioissa ollut kuin luut, joten olkaimettomat näyttivät aika järkyttäviltä :D)

  • …………ja kiitos! Juhliminen olis niin paljon miellyttävämpää terveenä :D

  • Nuo keskimmäiset taitaa olla parhaat joo, kun niin moni on niiden kannalla ollut :) Ite oon miettinyt eniten juurikin tota ylemmän rivin keskimmäistä. Jos kukaan ei tarjoa mitään uutta vaihtoehtoa, niin voi olla että sen laitan sitte ;) Ai sulla meni noinpäin ton mekkopulman kanssa. Musta tuntuu, että ennen siro ja rimpula yläosa näytti hyvältä olkaimettomissa mekoissa, mutta nykyisin taas näytän jotenkin liian isolta olkaimettomaan malliin. Mutta toisaalta, emmä ny koskaan oon sellainen luiseva ollut, joten ehkä meillä on vähä eri lähtökohdat kuitenkin ;)

 7. Ehdottomasti ylärivin keskimmäinen, upea sun päällä! :) ja kiitos kivasta blogista, sun juttuja on mukava lukea, vaikka kommenttia ei oo aiemmin tainnu tulla jätettyä!

  • Moi, Ellu! Kiva kun sä jätit nyt kommentin kun kävit lukemassa :) Mä niin usein mietin, et keitähän kaikkia siellä ruudun toisella puolen on, kun kuitenkin tosi harva jaksaa nähdä vaivaa ja jättää käynnistään muutakin merkkiä kun luvun kävijälaskuriin ;) Ylärivin keskimmäinen lähtee varmaankin juhliin mukaan!

 8. ihana mekko toi alin keskimmäinen raidallinen, saanko udella mistä se on ostettu :)

 9. Jotenkin kuulostaa tutulta että olkaimettomat ei enään sovi vartaloon :D Itelläkin hartialinja leventynyt sekä käsivarret ja näyttää jotenkin ”tuhdilta” olkaimettomissa. Mä laittaisin noista mekoista keskimmäisen alariviltä :)

  • toi on muuten hyvä sana toi tuhti! Koska siltä mustaki tuntuu :D Liian tuhdit kädet ja yläkroppa ihan olkaimettomaan mekkoon :DD haha.

 10. Mä ehkä taas lähtisin sun kropalla nimenomaan vähän piilottamaan alakroppaa, sulla on selvästi massakausi meneillään ja noi sun jalat on aika törkeessä kunnossa, mikä tosin ihan ymmärrettävää :)
  Mutta ainakin polviinasti oleva mekko!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta