V***U tota sun persettä!

Ystäväni totesi tuossa hiljattain mulle näin. Niin siis juurikin noilla sanoilla. Itse en vain kiroile koskaan, niin jouduin sensuroimaan otsikon omalle tyylilleni sopivammaksi, kiltiksi.

IMG_20150605_205058

Ja tiiättekö mitä. Mun ystävä ei varmaankaan tarkoittanut sanomaansa siten, että jeesus sentään kun sun pyrstös on muuten levinnyt viime näkemästä :D Hän tuntee taustani monieni vuosien ajalta, ja tietää kaiken mun kipupisteistäni treenihommiin saakka, joten uskalsin ottaa tän kommentin jopa pienenä kohteliaisuutena. ps. rakas ystäväni, ethän korjaa, jos olen väärässä ;)

Ai miksi vai ei saa korjata, niin siksi, koska tajusin tossa yks hetki takaperin, että mä alan vihdoin pikkuhiljaa olla oikeesti sinut, ja jopa ylpeä mun jaloistani! Jos joku sanoo, että jeesus tota sun persettä, niin otan sen kohteliaisuutena. Kiitos kyllä. Paljon on hikeä vuodatettu salilla kropan eteen. Paljon on kyykätty. Ja käytetty tahdonvoimaa, että leipämonsteri on alkanut syödä kunnollista ruokaa. Ja paljon nähty hetkiä, kun epävarma muikki pikkuhiljaa näkee kauniita asioita myös omassa kropassaan, ei vain muiden.

IMG_20150610_205202

Oon siis aina ollut paksujalkainen. Ja kärsinyt omalla tavallani siitä. Siitä epävarmuus. Lapsena pyöräilyshortsit näytti oksettavilta mun pulleissa reisissä, kun kaikilla kavereilla oli tikkujalat. Ja yläasteella ku piti pukeutua Micmacin farkkuihin, niin mun pyllyni näytti viiskertaa isommalta kun kenenkään muun. Ja sit inhotti. Ja oon myös saanut teiniaikoina eräältä ihailemaltani pojalta kommentin, että näytän typerältä juostessani, koska mun pylly tulee muun kropan perässä?! Kolahti kyllä. Kaiken keskellä oon aina katsonut omaa kroppaani navasta alaspäin siten, että se on huono. Liian iso ja lihava. Ja määritellyt itseni ikuiseksi paksujalaksi ja fätäässiksi. Hyi.

Vaikka nykyisin ymmärrän, että en oo oikeesti välttämättä koskaan edes ollut oikeasti sitä?

Oon pituudeltani lyhyt, alle 158cm. Siihen yhdistettynä iso alakroppa, niin tokihan sitä näyttää persjalkaiselta. Mutta emmä tiiä, oonko koskaan oikeasti ollut niin paha kuin mitä oon omassa mielessäni ajatellut. Mutta silti homma on jatkunut vuodesta toiseen. Ja vasta  viime kesä oli jotenkin käänteentekevä mun elämässäni. Ensimmäistä kertaa mä pystyin käyttää esimerkiksi shortseja ihmisten ilmoilla! Okei, kyllä mä kriiseilin aina välillä, mutta pääosin olin tosi onnellinen kirmaillessani shortseissa vapaa-ajan vietoissani treeneissä ja kavereitten kanssa. Ja musta tuntuu, että sama suunta jatkuu tänäkin vuonna! Oonhan alkanut jo käyttää ylipäänsä housuja. Kiitos dromet ♡ Ja suorastaan odotan sitäkin,  että salillaki vois luopua pitkistä hiostavista pöksyistä ja vaihtaa neonvärisiin shortseihin!  Ja on mulla kesähousujaki jo käytössä! Ooooo.

kesakuu9 (11)

En tiedä, oonko kasvanut aikuiseksi, saanu vaan lisää itseluottamusta vai lopettanut ressaamasta muiden mielipiteistä, mutta joka tapauksessa mä en enää inhoa jalkojani. Toki oon tehnyt niiden eteen paljon duunia treenien muodossa, mutta tää mun kipuiluni alakropan suhteen on ehkä loppupeleissä enemmän ollut jotain korvienvälistä johtuvaa oireilua. Mulla on nykysin niin paljon parempi olla sekä fyysisesti että psyykkisesti. Ja sitä kautta fiilis omassa kropassa on myös hyvä. Kuten yks päivä asian jollekin ohimennen tiivistin:

 Musta tuntuu, että olen upea. Ja kun sisäisesti tuntuu siltä nii se näkyy myös ulospäin.

Tiiän, etten vielkää oo ihan normaali päästäni, mutta hyvään suuntaan on menty koko ajan ;) Ja varmaan on ihan tavallista, että omaa peilikuva katsoo kriittisemmin kuin muiden. Mä oon ainaki semmonen, ollu vähä aina. Mut mitäpä tässä oikeesti kriiseilemään. Kesä tuntuu niin paljon hienommalta ku päättää olla kaikista upein just semmosena kuin on!

En tiedä, ootteko huomanneet, mutta mun tapoihini ei kuulu kovin usein ottaa mitään alakroppapainotteisia kuvia blogiin tai instagramiin. Osittain kyllä vihaan sellaisia notkoselkäisiä peppuposeja, joita monilla salimuikeilla tuntuu olevan. Osittain taas koitan käyttää tätä vanhaa perinteistä ja toimivaa kaavaa: korosta hyviä puolia ja piilota huonoja. Mut itseasiassa on aika voimauttavaakin huomata, että eikait tässä ny sen enempää tarvii ressata. Mullahan on ihan normaalit jalat. Ongelma on ollut suuriltaosin mun päässäni, ja jotenkin monen asian yhteisvaikutuksesta, mä oon alkanut päästä sen yli.

Vihdoin.

IMG_20150611_082428

Niin. Mä kuulun niihin yli metrin levyisten kerhoon. Tiiättekö sen kerhon, anyone? ;)

Milla

24 vastausta artikkeliin “V***U tota sun persettä!”

 1. Täällä toinen yli metrin levynen :D ei vaan ihan yhtä tiiviissä paketissa kuin sä ;) mutta, lihaksikkaat jalat on nam <3 onneks, ku munkaan jaloista ei hoikkia saa ei sitten ikinä mitenkään :DD

  • Onhan meitä sit tässä kerhossa ainaki kaks ;) Ja ens viikolla reenataa lisää tiukkaa pakettia!

 2. Hei onko sulla vielä kiinnostusta ostaa jäsenyyttä GoGolle? Poikaystävä haluais omastaan eroon heinäkuun ajaksi. Laita mulle sähköpostia, jos on vielä tarvetta (:

  • Moikka, ja kiitti viestistä. Mä sain jo hankittua itelleni kesäjamit. Ja sivussa parille kaverille myös :D Ilmeisen moni haluaa juuri tuon heinäkuun antaa vuokralle. Netissä oli joku hyvä sivu, olisko ollu keho.fi, niin siellä kaupattiin ja vuorattiin jäsenyyksiä. Kantsii pistää sinne, varmaa joku tarttuu. Ja hei, törmäillään GoGolla taas ;)

 3. Täälläkin yks yli metrin levyinen persjalkanen… Kivaa kun alaosat menee 40-42 ja yläosat 36-38. Mut en mä ressaa, jos se jotakuta haittaa ni kattokoon muualle. Sitäpaitsi, kun sulla on leveyttä hartioissa ni ethän sä näytä ees leveeltä. =)

  • nii nykysin on kyllä vähä tota hartialeveyttä tasapainottamassa kokonaisuutta ;) Mullaki alaosa voi olla 38 ja yläosa xs, mut mikäs siinä.

 4. Sullahan on upeat jalat !:) mun mielestä tollaset lihaksikkaat ja sopusuhtaset jalat on täydelliset :) lihaksikkuutta jalkoihin tavoitellaan täälläkin ja kyllähän kun esim sortseilla/hameilla ulkona alkaa kulkemaan niin kaikki kyllä näkee miten etu- ja takareidet piirtyy kävellessä, ja se jos joku on siistiä :D

  • Mustakin etenki vahvat takareidet on niin siistin näköset! Hommia riittää, mut kyllä näilläki jo voi shortseissa kulkea ;)

 5. Oikeesti wau toi sun yläkroppa! (Ei siis alakropassakaan mitään vikaa :D) mutta noi olkapäät<3 näkee, että oot kyllä tehny niin huikeeta duunia!
  Ps. Kävin tänään testaamas bodyjamin, ja minä, vannoutunut tanssinvihaaja taisin vähän innostua :D mitäs ihmettä, se oli ihan mahtavaa! Hyvä musiikki ja kunnon discovalot niin pysty vaan unohtaa kuinka tyhmältä näytti :D eli kiitos jamihehkutuksistasi, sillä en varmaan muuten olisi koskaan mennyt kokeileen sitä ja olisin menettänyt paljon!

  • Joo kyllä tässä bloggaailun ohessa käydää ihan reenaamassaki ;) Kiva ku alkaa näkyä tuloksiakin!

   mutsiis mitäää!? JEE. Vähänkö kiva kuulla, että oon saanu jonku innostuu ja uskaltautuu kokeilee bodyjamia!<3 Hyvä sua! Ja se muuttuu aina vaan kivemmaksi, mitä enemmän käy. Tulee liikkeet lihasmuistiin, niin ei tarvii sit enää niin paljon tehdä ajatustyötä, vaan voi vaa päästää irti ja nauttia musiikista ja liikkumisesta! :)

 6. hihiihi kuulostaapas jotenki tutulta ! :DD mut tosijuttu ! mä oon ihaillu tota sun takalistoo siitä asti ku tapasin sut ! Käsi sydämellä voin sanoo, että et sä ikinä oo ollu lihavan näkönen ku ittes mielestä. Tällänen rimppakinttu on aina joutunu kadehtien kattoo vierestä !

 7. Ihana kirjotus! Musta on aina niin kivaa kuulla tarinoita siitä, miten ihmiset alkaa hyväksymään itsensä sellasena kuin ne on, kaikkihan me ollaan upeita! :> Itelläki menny jonku aikaa että hyväksyny sen, että nättihän mää oon. Mikään ei oo parempaa, ku kattoa itteään peilistä että ”wou, hello there, mikä boogie?” ;)
  Metrikerholainen oon minäki, mutta se ei ehkä oo niin huomattava asia mussa, oon kuitenki 180 cm pitkä niin häviääkö se leveys tähän varteen. :D

  • Juurikin tästä taitaa nyt olla kyse. Pikkuhiljaa monen asian yhteisvaikutuksesta sitä alkaa olla enemmän sinut itsensä kanssa, ja tuntea olonsa hyväksi just sellasena kuin on :) Metrikerhoonkin mahtuu varmasti niin erikokoisia ihmisiä, että ei varmaan ulkoapäin edes osaa arvata, kuka sinne kuuluu ja kuka ei :D Ja eihä metri ny loppupeleis oo niin kauheesti? :D Mun lyhyessä varressa se vaan korostuu ehkä enemmän……….

 8. Hyvältä näytät! Ja hyvä, että tunnet sen myös sisäisesti, sillä se ei todellakaan oo helppoa! :) Ja täällä kans mittaa se 153 ja reittä riittää, joten töitä piisaa! :D

  • Kiitos. Pään sisäiset prosessit ei oo helppoja, mut toisaalta siks just nää on aika valaisevia juttuja, kun yhtäkkiä hoksaa, että ajatteleekin eri tavalla kuin joskus aikaisemmin :) Töitä piisaa aina, mut joskus täytyy pysähtyä ja huomata edistyskin! :-)

 9. Mä tiedän niin ton tunteen! Oon myös ollut epävarma omista jaloista. Okei löytyy selluliittia, jonka takia vielä enemmän epävarma. Mutta reilu puoli vuotta pt:n hoivissa ja mun jalat (ja perse) alkaa näyttää omissa silmissäkin melko ok! :) tänä kesänä uskaltauduin jo ulkonakin shortseissa olla ja ihan kaupungilla muiden silmien alla!

  Sun muutos näyttää upealta ja mä oon kadehtinut täällä jo hetken aikaa noita sun erottuvia etureisiä! :) jospa täälläkin ne vielä erottui vielä tän vuoden puolella!

  Jatka samaan malliin! Ihana lukea sun blogia! :)

  • Selluliitti on kyllä kamala naisten vaiva :D haha. Vaikka itseasiassa nyt kun mietin, niin mulla ei kyllä kauheammin oo sen kanssa koskaan ollut päänvaivaa… Toki ruokavalio ja treeni vaikuttaa myönteisesti. Sit jos syö sokerii hirveesti eikä liiku nii kyllähä se kroppaki on yks sellukasa :D yff.

   Kiitti hei! Hauska kuulla, että mun jaloissa on jotain, mikä pistää silmään. Tavanomaisemmin saan kehuja olkapäistä jos jostain, mutta onhan noi jalatkin jo aika vahvat kyllä oikeasti ;) Eiköhän sullakin kova duuni palkitse! Hyviä treenejä! :)

 10. Täällä 153cm pulleareisinen ja- peppuinen kohtalotoveri;) Ei välitetä tyhmien ihmisten tyhmistä kommenteista vaan ollaan ylpeitä pikkujaloista ja muistakin jaloista<3

 11. Mulla on kans ollut ihan koko elämäni ajan isot reidet ja pohkeetkin. Vaikka aina olen harrastanut paljon liikuntaa ja tykännyt, niin on joskus tullut mieleen, että sirommat jalat olis tosi jees. Nyt tässä reilun puolen vuoden aikana oon kyl tajunnu, että en mä mitään rimpulajalkoja halua vaan just tämmöset isot ja lihaksikkaat. Ja sillä oon saanu tehtyy salilla paljon parempaa duuniikin kun tykkään jo valmiiks siitä mitä mulla on :) pitää olla ylpee siitä mitä on ja vaikka ei sillä ookkaan välii miltä näyttää muiden silmiin niin aina semmonen henkilö näyttää paremmalta joka on sinut itsensä ja vartalonsa kanssa. Sitä paitsi rimpulajaloilla ei niin vaan niitä painoja nostellakkaan :D

  On muuten pakko sanoo myös et näin sut tänää gogolla. Ihan en aluks tajunnu, mut aloin kattoon et hitto on tutunnäkönen ja sit tajusin et sähän se siinä. Olisin moikannut ja sanonutki jotai, mut en kehannu keskeyttää sun treenaamista, näytit niin keskittyneeltä :)

  • Sali on kyllä sikäli oikee laji vahvajalkaisille, että siinä pärjää ;) haha. Rimpuloilla ei todellakaan nostella isoja painoja!

   Ai me oltii samaan aikaan sunnuntaitreeneissä! Oisit moikannut vaan, ei mulla koskaa niin keskittyneet treenit oo menossa ;) Ehkä törmätään taas ku mäki oon ny gogolla syyskuuhun asti.

 12. Mä tiedän sen kerhoon, oon myös jäsen ;)
  Mut siis onhan sul siis hyvä peba!

  • haha :D Onhan tää kerho näköjään aika suosittu ;) Punttimuikkienkin joukossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta