Kesä ja aamutreenit

Yks varma kesänmerkki on ainakin allekirjoittaneelle aamutreenaamisen lisääntyminen. Kuten oon aiemmin varmasti kertonutkin, mulla on sellainen työ, että käytännössä esimerkiksi aamusalille ehtiminen on aika harvinaista puuhaa. Tai no, en mä sitä sano, etteikö ehtisi, jos pakko olisi. Mutta menen töihin 6-9 välillä, joten turha häslätä ennen sitä mitään kiireellisiä treenejä, kun iltaisin on loistavasti aikaa tähän. Arjessa siis treenit painottuu luonnostaan iltapäiviin ja iltoihin. Mutta koska oon koko olemuksellani aamuihminen, niin rakastan yli kaiken sitä, kun viikonloppuisin voin toteuttaa itseäni, ja kiireettömän aamupalan jälkeen lähteä hyvällä energialla treenaamaan!

kesakuu16 (3)

Ja toinen loistava aika aamutreenaamiselle viikonloppujen lisäksi on tietysti kesä. Musta tuntuu, että en tarvii kesällä ihan niin paljon unta kuin talvella (kahdeksan tuntia saattaa jopa riittää :D), joten aamutreenimahdollisuuksia tulee vähän niin kuin extemporekin kohdalle. Tänäänkin esimerkiksi piti lähteä vasta puoli yhdeksältä töihin, mutta heräsin jo ennen viittä, joten keittelin siinä aamukahvit ja lähdin tekemään illalle suunnittelemaani rintatreeniä jo aamulla puoli seitsemältä, kun lähin salini aukesi ;) Musiikit korville ja pyörällä aamuaurinkoon (tai sateeseen), ei sen väliä! On valoisaa ja se riittää innostamaan mua lähtemään liikkeelle aikaisin.

Oon itseasiassa jo pelkästään kesäkuun aikana tehnyt neljä tällaista extempore-aamutreeniä näiden viikonloppuaamutreenien lisäksi. Eli enemmän kuukauden sisällä, kuin yhteensä koko talven aikana! Joku tässä kesässä vaan houkuttaa ja koukuttaa treenaamaan heti heräämisen jälkeen ;) Koska aamut on mun parasta aikaa ihan kaikin puolin, niin treenit todellakin myös kulkee silloin hyvin. Ja sitten voi ihan luvan kanssa väsähtää iltaa kohti, kun on työpäivän jälkeen jo punttihuhkimisetkin tehtynä ;) Sopii ehkä paremmin mulle, kun myöhäinen iltasali, mikä sekin tuli kyllä kokeiltua viikonloppuna…

Ainut pähkäilyä aiheuttava juttu tähän viimeaikojen aamutreenaamiseen liittyen on se, että en oo ehtinyt kysyä, kuinka mun ihan virallisen oikeaoppisesti tulisi syödä ennen treeniä. Koska ilman aamupalaa en todellakaan lähtisi puntille! Hyi, mikä ajatuskin :D Ja siks oon sen joka kerta syönyt. Tai ainakin jotain aamupalaa, jos oon säästänyt ohjeen mukaisen aamupuuron treenin jälkeiseksi ateriaksi. Virallisestihan treenin jälkeen syödään tietysti aina päivällinen, mutta näissä oikeasti earlybird -aamutreeneissä se tuntuisi vähän hassulta :D Mutta no, onneksi mulla on treffit ens viikolla valmentajan kanssa, niin selvittelen tätäkin asiaa tarkemmin. Tässä vaiheessa oon kokenut parhaaksi juoda kahvit ja syödä ainakin jotakin. Ja treenin päälle nyt viimeistäänkin kunnollisen kokoinen ateria! Tulee hyvä ja energinen startti päivään ;)

kesakuu16 (1)

Mitä sä tykkäät syödä ennen aamusalille tai -treenille lähtöä? Onks kukaan muu huomannut, että kesällä tulee talveen verrattuna treenattua enemmän aamuisin, vaikkei sitä sen erikoisemmin edes olisi suunnitellut?

Milla

16 vastausta artikkeliin “Kesä ja aamutreenit”

 1. Voi kuule, samaistun niin tohon sun aamutreenaamiseen. Oon niin aamuihminen kun voi ja treenit vedän kyllä aina vaan kun mahdollista niin aamulla tai vapaapäivinä aamupäivällä tai puolenpäivän aikoihin. Jumppajutut painottuu sit sinne iltaan, kun niihin nyt ei hirveesti voi vaikuttaa :D Aamutreenejä ennen vetäsen kyllä ihan kunnon aamupalan nassuun ja sen jälkeen sitten kunnon ruuat, mutta mulla se menee just sillain sujuvasti kun aamutreenailujen jälkeen syöminen menee ”aikaisina” aamuina sinne ehkä puol 11. Ehkä jos pitäis noihin sun ainoihin lähtee aamupuntille niin vois olla kyl samanmoinen dilemma ton ruuan kanssa :D

  Kyllä se valo ja kesä antaa vaan niin paljon enemmän energiaa tehdä kuin mitä talvella. Tuntuu että on semmone supermiesolo ja kaikki onnistuu. Meikä elää niin kesästä ja kesää varten ja niin se taidat sinäkin :) ehkä me tosiaan vielä törmäillään kesän aikana treenailujen merkeissä, lupaan moikkailla seuraavalla kerralla :) mutta jos ei niin vietä oikeen mukava ja energinen kesä!

  • Kiva kuulla, et meitä on monta muutakin aamutreenaajaa :) Mäkin tavallisesti teen juurikin noin niin kuin sä, eli syön aamupalan ennen treeniä ja päivällisen treenin jälkeen. Tää toimii viikonloppuisin. Mutta arkena, kun kaikki tapahtuu 6-9 välillä, niin tulee vähän tiuhaan jotenki :D

   Ja eiköhän me törmäillä joo! :)

 2. Itse en todellakaan vois lähteä salille ilman aamupalaa. Oksetus! :D Mutta yleensä syön ennen treeniä normaalin aamupalan (puuroa ja lisukkeet), treenin jälkeen palkkari ja sitten 1-2h sisään ”päivällinen” eli sitten illemmalla isompi ateria on ”lounas” :D Hahah, eli päivällisellä enemmän hiilaria mitä lounaalla :) Tää toimii ainakin mulle hyvin!

  • Tää sama toimii mullakin oikein hyvin! Noi aikaset aamutreenit ja ”kiire” töihin heti salin jälkeen vaan tekee sen probleeman, että tulee vähän turhan peräkkäin noi kaks ateriaa ajallisesti. Mut joka tapauksessa, ei salille ilman aamupalaa. :D hui!

 3. Mopsimuki <<33 älä huomenna mee aamusalille, säästele voimia mun seuraks ;)

 4. Ite oon viimeset 3 vuotta käynyt heti viiden aikaan aamulla salilla kunhan vaan pääsee sisälle (oli sitten kesä tai talvi). Kävisin muuten varmaan jo neljältä jos avainkortilla vaan pääsis. Eli herään siinä puol neljältä/neljältä, sit aamupuuro ja kahvi naamariin ja sit treenaamaan. Töihin meen myös siinä 6-8 välillä. Joskus saatan käydän kahdesti päivässä ja joskus saatan rötväillä ja mennä vasta duunin jälkeen, mutta se taas on ihan perseestä koska siinä viiden pintaan rupee olemaan jo niin paljon jengiä salilla että on miltei mahdotonta tehdä esim. supersarjoja kahden eri laitteen välillä. Aamu on paras treeniaika mulle, oon siihen jo niin tottunut :) Ja kahdeksan aikaan illalla oon jo nukkumassa. Nyt joku miettii et eikö mulla ole muuta elämää kun työ ja treeni, niin bingo! :D
  Ja vastaan nyt kysymykseesi että kannattaako syödä ennen aamutreeniä, niin kyllä. Oma valmentajani on ehdottomasti aamupalansyönnin puolestapuhuja, ellei ole dietillä ja mene tekemään esmes aamuaerobista tyhjällä vatsalla :) Ja kyllä sitä jaksaa paremmin painaa menemään treeneissä kun on hiilaria koneessa.

  • Sulla onki sit todella aikaisia aamuja! Talvella viideltä salille on jo hatunnoston arvoinen rutiini ;) Vaikka toisaalta, sit kun on tietty aikataulu ja tapa, niin kyllähän mihin vaan totttuu. Ja onhan seki totta, että aamutreeneistä vaan saa hirveesti virtaa päiviin! Illalla onkin kyllä sitten varmasti valmista kauraa nukkumaan jo salkkariaikaan kun noin aikasia aamuja viettää ;) FEEL you!

   Ja oikeastaan en kysynyt, kannattaako syödä ennen aamusalia, vaan pohdiskelin, että mitähän sitä kannattaisi syödä. Joka tapaukskessa, ajatus ilman aamupalaa salille menemisestä on aika hurja ;)

 5. Ite en henk.koht pysty ennen aamusalia pahemmin syömään, koska silloin tuntuu että heitän yrjöt johonkin kyykkyhäkkiin. Oon kuitenkin huomannut, että syömättäkään ei oikein irtoo, joten aamupunttia ennen vedän yleensä pari keitettyä kananmunaa jääkaapista ja jonkun hedelmän, isompi aamupala sitten treenin jälkeen!

  • Ai sä et pystyis oikee treenaa, jos oot syöny aamupalan. höh. Mä en taas pysty keskittyy treeniin, jos en oo syöny :D Mut samaan lopputulokseen ollaan kuitenkin tultu, kunhan jotain on ennen treeniä vedelty alas ;)

 6. Mikään ei voita aamulenkkiä . Täällä yksi niiin aamuihminen kuin voi vain olla :D
  Joka aamu lenkille !! Satoi tai paistoi, oli kesä taikka talvi :)
  Tänäänkin mulla oli jo kello 04:00 juoksutossut jalassa. Sitten maistuu iso puuroaamiainen ja töihin pirrrteenä.:)

  • Hui, toi aamunelonen on jo tosi aikasin! Kesällä kylläkin varmasti ihanaa, kun tulee valoisaa niin aikaisin ja pääsee elää ne aamun ekat tunnit ;)<3 Ja puuro kyllä maistuu kunnon spurttailun jälkeen niin herkulta!!

 7. Mä tykkään aamutreeneistä ihan ympäri vuoden, mut ei oo ollut oikein mahiksia kuin viikonloppuisin ha loma-aikaan. Mun aamutreeni aika tosin on aamu kahdeksan ja puolenpäivän välillä tapahtuva treeni, mut parhaat treenit saa kyllä aamusta/aamupäivästä :)

  • Feel you, sama työ, sama ongelma aamutreenien suhteen ;) haha. Mut onneks nyt just on viikonloppu ja aivan pian loma-aikakin! Sä tosin taidat olla parhaillaan jo lomalla, enjoy!

  • En mä ihan viel oo lomal, viikko viel töit. Pidin vaan pikkasen pidemmän juhannusbreikin :P

  • Okei! Juhannuskuvat oli jo niin lomahöyryisiä, et melkein luulin et oot jo lomalla ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta