Release a Slackline – uutta lajia kokeilemassa

Kokeilin heinäkuun kunniaksi uutta lajia. Ennen tämän päivän varsinaista tarinaa täytyy mainita tähän alkuun hyvän tavan mukaisesti, että postauksessa on siis kaksi mainoslinkkiä. Sain siis blogin kautta Fun Raiselta kokeiluun hauskaa ajanvietettä kesäiltoihin – Slacklinen sekä Petecan. Nyt kun säätkin ovat mitä hienoimmat, niin lähdettiin tossa kavereitten kanssa irtaantumaan työpäivästä ja kokeilemaan näitä kesäpelejä läheiseen puistoon. Kaverit ei oikeastaan tienneet, mitä oltiin menossa tekemään. Nappasin vaan pelit mukaan ja hain kaupasta vähä limpparia matkaan ja suunnattiin kohti kesäiltaa. Itse olin sen verran ehtinyt selvittää, että Slacklining on siis tasapaino- ja temppuiluharrastus. Sitä tehdään tolla Slackline-tasapainoliinalla ilmeisesti ihan kilpatasolla asti. Oon nähny joskus jossain blogissa tai muualla somessa videoo ja kuvia, kun ihmiset on harjoitelleet tolla liinalla kävelyä, mutta en oo koskaan aikasemmin itse kokeillut. Enkä oikeastaan ollu edes ajatellut, että aion kokeilla. Mutta kun tilaisuus tuli, ja kokemus on takataskussa, niin nyt oon kyllä sitä mieltä, että onneks lähettiin,

Haluatteko tietää, kuinka meijän illasta tuli lopulta ihan hervoton :D Unohtui kyllä kaikki päivän työstressit ja arkihuolet sen myötä.

heinakuu2 (14)

Mentiin siis aurinkoisena heinäkuun iltana puistoon ja alettiin purkaa ensin tuota Slacklinea paketista. Ohjeet oli kaikilla muilla kielillä paitsi suomeksi, joten turvauduttiin englanninkieliseen pikaoppaaseen. Slacklinen oppaassa on kuvia palmuista, mutta etsinnöistä huolimatta jouduttiin turvautumaan tolppaa ja puuhun. Kierreltiin meinaan pitkä aika, mutta kaikki puiston puut oli niin paksuja, että niihin ei olisi mennyt ympäri tuo puusuojus, eikä uskallettu laittaa ilmankaan, kun ei tiiä, mikä lasku sieltä olis tullu perässä :D

No, kun vihdoin löydettiin sopiva paikka, alettiin kiinnittää Slacklinea. (Ei sitä varmasti oikeasti saisi edes laittaa tolppaan, mutta olosuhteiden pakosta nyt tehtiin niin). Kiinnittäminen oli todella helppoa, kun edettiin vaan pikaohjeen mukaisesti. Ja liinan sai myös tarpeeksi kireälle ilman mitään voimaponnisteluja. Siinä meillä oli sitten vähä niinkuin nuora kävelyä varten, vähän joustavampi ja leveämpi kylläkin. Meidän onneksi ;) Sitten vaan taiteilemaan!heinakuu2 (24)

IMG_20150702_213335

heinakuu2 (15)heinakuu2 (16)

Ladattiin paketin kyljessä olleen vinkin mukaisesti Slackline -sovellus, josta näki vähän vinkkiä, mitä kaikkea siistiä tolla liinalla saattoikaan tehdä! Katsottiin myös instagramista pari videota läpi. Vaikka liinalla on taitaville ihmisille ihan loputtomasti mahdollisuuksia, meille ensikertalaisille kaikista koukuttavinta oli lopulta ihan vaan se, että pääsi liinan päälle seisomaan ja etenemään pieniä askelia :D

IMG_20150702_213407

Näyttää meinaan helpolta, mutta tällain ensikertalaisille sekin oli jo aika haaste! Ja kun on nurmikko alla, niin ei haittaa tippua montaa kertaa. Slacklinea suositellaan laitettavaksi maksimissaan puolen metrin korkeuteen, ja muutaman rysäyksen jälkeen todettiin, että onneks laitettiin matalalle :D

Yllättävää oli se, että tähän oikeesti jäi koukkuun! Kun meitäkin oli useampia paikalla, ja vain yksi voi mennä kerrallaan, niin muitten tarvi odotella (tai kuvailla), niin kyllä siinä kävi jo malttamattoman mielessä, et koska on taas mun vuoro :D No, saatiin kuitenkiin kaikki tasapuolisesti oma aikamme sitä kokeilla ja sivussa pelattiin vähän Petecaakin. Se on tommonen sulkapallon näköinen kämmenillä lyötävä pallo.

heinakuu2 (23)

 Ja sit kun ajateltiin, että vois alkaa lähtee kotia kohti iltapalalle ja nukkumaan, niin alkoikin se kaikista hervottomin osuus. Ei nimittäin saatu tota systeemiä irti. haha. Voi jessus. Luettiin ohjeita moneen kertaan läpi, katsottiin kuvia ja ladattiin jopa netistä kaikkia opastevideoita homman edistämiseksi, mutta ei. Ei vaan tajuttu, miten toi liinan lukitus irrotetaan. ”Release a Slackline” soi korvissa ku kikatettiin omaa kädettömyyttämme. Soitettiin sitten kaverin miehelle, joka on merimies, ja kun kerrottiin, minkälaisesta systeemistä oli kyse, nii hän tietysti osasi näkemättäkin neuvoa et mitä tehdä :D

Ja kyllä, saatiin se sitten irti.

About kolmatta tuntia vietettiin pihapelien parissa. Ihan ku joskus lapsena?! Ja sitten kun lähdettiin kotia kohti, kaikki kyllä oli sitä mieltä, et täytyy ottaa Slackline ens kerrallakin mukaan, kun kokoonnutaan kesäiltaa istumaan. Laji oli ihan uus juttu kaikille, niin siihen jäi heti semisti koukkuun. Tottakai, kun tällainen joukko perfektionistiluonteita lähtee aloittelijankengissä kokeilemaan. Oli myös ihan hassunhauskaa, ja vaikka oli ihan vaan arkipäivä, niin tuli taas semmonen maaginen kesäillan tuntu. Tiiättekö, kun vuorokaudessa on vaan niin paljon tunteja, että ehtii montaa asiaa ja nimenomaan tällaisia pieniä kivoja hetkiä ystävien kanssa.

heinakuu2 (17)

Oli ihana, kun kaveri lähetti vielä meijän ryhmäkeskusteluun viestin illalla, että ”oli kyllä hauskaa, taisin todellakin tarvita tällaista”. Pihapelit on kyllä aina kivoja! Hitsi vie, kun muistais useamminkin, miten niiden parissa pääsee irti arjesta ja ihan vaan pitämään hauskaa. Melkein jo innostuin, että joku pihaleikki-ilta täytyis myös jörjestää. Polttopalloo! Merkkiä! Kirkkistä! Mitä vaan! Kuka on messis? ;)

Ootko sä kokeillut Slacliningia? Eikö vaan, että se näyttää helpommalta mitä on?! Vaik toisaalta, mekin edettiin jo yhdessä illassa vähä, niin kai tossa paremmaksi tulis, kun vaan tekis? Toi meijän lina oli siis tommonen ihan perusliina. Niitä on ilmeisesti erilaisia. Mä sain ton linan tosiaan tuolta Fun Raiselta (Linkki). Jos kiinnostaa, mistä noita löytyy :)

Milla

5 vastausta artikkeliin “Release a Slackline – uutta lajia kokeilemassa”

    • Tuolta Fun Raiselta ainaki :) Nettisivuilta! Tai jos oot Tampereella niin multa saa lainaa :D

    • Vähän on turhan pitkä matka, mutta kiitos vaan :D Lomalla kyllä tulossa Tampereella käymään, ehkä sit laitan viestiä, haha :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta