#KESÄLOMA – rentoiluvinkkejä otetaan vastaan!

Torstai-iltana kaveri lähetti mulle messengerin kautta linkin youtube-videoon, jossa joku lihava muikki joraa bussipysäkillä muka-huomaamattomasti kuulokkeet korvillaan jotain hyvää pätkää. Repesin ihan totaalisesti ja katoin sen videon varmaan kakskyt kertaa. Koska sehän oli ihan kuin mä :D Jammailen aina kuulokkeet korvilla missä nyt liikunkin. Muka huomaamattomasti. Ja miks tää video tuli just passeliin saumaan tällä kertaa, niin perjantainahan mä sain vihdoista viimein tanssia voitontanssini! Tällä kertaa loman kunniaksi. Oon varmaan kertonutkin mun hassusta tavastani, jota toteutan aina lomalle lähtiessäni – lomatanssi!

Se tunne, kun astut työpaikan ovesta ulos. Suljet oven selkäsi takana. Ja edessä on LOMA. Siis koko ihana kesä ja loma. Ei siinä voi muuta ku näyttää epäuskoisen onnelliselta ja keikuttaa parit moovit ihan vaan koska voi!

heinakuu11 (10)

Lomatanssin jälkeen pyörän selkään ja kohti kotia. Hymyilin koko kotimatkan ihan hölmönnäköisenä. Koska en vaan voi uskoa, että mun ei tarvii seuraaviin viikkoihin mennä töihin!? Eikä tehdä mitään, mitä en halua. Heinäkuun teema kivojen juttujen parissa saa jatkua ihan omalla painollaa. Ääh. Hitsi vie. Loma on vaa niin siisti juttu. En osaa pukea asiaa sanoiksi tarpeeksi hyvin nyt. Mutta onko ehkä maailman siisteintä olla kolme viikkoa vaan omilla menoillaan ja silti saada siitä rahaa :D En voi käsittää. Ei mulla oo kyllä ennen ollutkaan palkallista kesälomaa.

Lomalla mulla on tiedossa sopivassa suhteessa suunniteltuja päiviä ja suunnittelemattomia extemporejuttuja. Yks tärkeä juttu, mitä mun pitäis myös harjoitella ja tehdä on myös olla-tekemättä-yhtään-mitään. Oon mestari aikatauluttamaan päiviäni ja kouhottamaan paikasta toiseen. Ja  tossa yks päivä, kun mun kaverini ihan aidosti totesi, että ei kyllä itse jaksaisi tällaisella vauhdilla, miten mä arkeani elän, heräsin hoksaamaan, että aika kovaa tahtia tässä on kyllä oikeasti menty koko kevät ja alkukesä. Nyt kun on mahdollisuus, täytyy rauhoittua. Jospa mä keksisin jonkun jutun, mitä tykkään tehdä rentoilumielessä. Koska kaikki mun puuhat on sellaisia kovatempoisia tai vauhdikkaita. Liikunta, kavereitten tapaamiset ja reissailut on kaikki sellaisia kivoja vapaa-ajan juttuja, joiden kautta jaksan hoitaa arkivelvollisuuksiani. Mutta kyllä ihmisellä kai kuuluisi olla joku rentoutumiskeinokin. Siis tiedättekö, sellainen rauhallinen?! Joku tykkää siivoilla kotona, toinen lukee, kolmas katsoo netflxiä, neljäs kirjoittaa ja viides kutoo villasukkia. Mut mitä mä teen?! Emmä koskaan vaan oo. En käytä mun kotisohvaaani, koska en ikinä vaan löhöä siinä. Oon koko ajan liikkeellä. Mun vuorokauteni täyttyy töistä, treeneistä, kavereitten tapaamisista, reissuista toisiin kaupunkeihin sekä tietysti arkisistä kotivelvollisuuksista, kuten ruuanlaitosta ja siivouksesta. Mun vuorokauteni on usein täyteen buukattu. Ihan huomaamatta. Ja nyt mä ajattelin panostaa myös paikallaan olemiseen, rentoiluun.

Mutta miten?!

En jaksa katsoa elokuvia enkä sarjoja. En oikein innostu lukemisestakaan, en kirjojen enkä lehtien. Oon myös huono nukkumaan, eikä ajatus päiväunista saati pitkäännukkumisista luo rentoa lomafiilistä. Oon koittanut pohtia tätä aikaisemminkin, ja sen verran oon jo päässyt perille, että mulla on kyllä ollut kaksi rentoutumiskeinoa. Mutta kumpaakaan ei enää olosuhteista johtuen ole. Ensimmäinen näistä oli koiran kanssa hengailu. Koska sitä oli pakko tehdä, niin huomaamattahan se on myös sellaista oleskelua vaan. Hengailua puistossa tai olemista kotona. Mutta nyt kun mulla ei ole enää elmoa (</3), oon tosi vähän kotona. Tai ylipäätään paikallaan.

helmikuu9 (13)

Toinen rentoutumiskeino voi kuulostaa vähän läskiltä, mutta oikeesti tää on ihan totta. Ja toimii ainakin mulla. Musta on nimittäin ihanan rentouttavaa syödä säkillinen karkkia ja lukea Aku Ankkaa kotisohvalla. Mutta en oo tehnyt sitä sitten viime kesän. En oikeastaan edes aiemmin uskonut tai halunnut myöntää, että onnistuisin jotenkin perustelemaan, että mä tarviin karkkia :D Koska onhan se vähän järjetöntä. Mutta kun en ole mikään ruuanystävä, niin mulle herkkuhetki antaa enemmän kuin hyvä ruoka. Ja ennen pidin karkkipäiviä, en vain tajunnut, että ne rentoutti ennen kaikkea.

Kumpainenkin asia siis tuli huomatuksi, vasta kun ne ovat olleet poissa. Enkä oo näköjään kehittänyt mitään korvaavaa rentoutumiskeinoa. Viime viikonloppuna tosin muistin, että auringonottohan on mulle sellaista aivotonta olemista, mikä saa mut pysyään paikallaan. Siinä kolmas tapani ottaa iisisti. Toivotan itselleni siis oikein aurinkoista ja lämmintä lomaa. Ja jollei tämä toteudu, toivon todellakin löytäväni lisää vaihtoehtoisia rentoilukeinoja :D

heinakuu8 (14)

Millä tavoin sä rentoilet ja saat itses pysymään paikallaan aktiivisen kouhottamisen vastapainoksi? Oon aika mukavuudenhaluinen ihminen, joten oon jopa vähän yllättynyt, että löydän itseni tällaisten pohdintojen ääreltä. Hyvät lomarentoiluvinkit saa pistää jakoon! :)

Milla

8 vastausta artikkeliin “#KESÄLOMA – rentoiluvinkkejä otetaan vastaan!”

 1. Koko päivän viettäminen ilman kelloa ja kännykkää <3 ihan paras rentoutumistapa. Sen verran vilkasee aamulla herätessä että tietää missä mennään ja sen jälkeen tekee kaikki asiat vaan fiilispohjalta. :) Käy kävelyllä, uimassa, syö kun on nälkä, lukee kirjaa, illalla tuijottaa nuotioon (jos sellanen on saatavilla :D ) Onnistuu helpoiten kyllä maalla, missä muutenki elo on niin hidasta.

  • Koko päivä ilman kelloa ja kännykkää kuulostaa kyllä loistavalta idealta! Tarvii vaa ympärilleen kyllä jonkun muun ympäristön ku oman kodin. Mökki tai aurinkoloma vois toimia ;)

 2. Uusi lukijasi ilmoittautuu :)
  Itse osaan rentoutua ja vain ollakin. Tykkään silti herätä vapaapäivinäkin aikaisin ja tänäänkin lähdin heti aamusta salille ja sen jälkeen kävin pikaisesti kampaajalla tasoittamassa etutukan. Sen jälkeen käytiin vähän kyläilemässä isovanhemmilla, kotiin tultua tehtiin hyvää ruokaa ja NYT makaan riippukeinussa parvekkeella ja luen kaikki seuraamani blogit läpi ja vähän muutakin, eli vain olen :)

  • Kiva kun ilmoittauduit! Ja tervetuloa ;)

   Sama täällä, on ihana herätä aikaisin, vaikka olisikin loma tai vapaapäivä! Ja toisaalta, kun puuhailee kaikkia kivoja juttuja, kuten treenejä ja kyläilyjä siinä päivällä, niin sit voi ottaa lungisti iltapäivän ;) Se olis nyt mun tavoite, kun ei oo työtä viemässä sitä 9 tunnin siivua jokaisesta päivästä. Ehtii sit vaan ollakin ;) Ja itseasiassa itekin tykkään lukea blogeja, teen sitä päivittäin. En tajunnutkaan, että sehän on myös yks keino olla vaan aivottomana paikallaan :D

 3. Mulla just tuo sarjojen kattelu on yks rentoutumistapa. Ku löytää hyvän sarjan ni sitä kattos helposti vaikka koko päivän jos ei ois muita velvollisuuksia kuten pieni lapsi. Sillon ei paljoa katella paitsi illalla tytön nukkumaanmenon jälkeen jos jaksaa vielä valvoa. Toinen tapa on makoilla sängyllä ja lueskella blogeja tai kirjaa. Oon myös tosi hyvä ottaan päikkäreitä. Tai ihan vaan olemaan ja tuijottamaan aivottomana lastenohjelmia tai tytön touhuja. Mää oon vissiin aika hyvä rentoutuun :D Onneksi vastapainona on treenit ja kaikki muu ni ei pelkäksi laiskot.. rentoutumiseksi mee :D

  • Niin mä oon kuullut, että hyvän sarjan kanssa saattaa tapahtua :D Mä en malta jotenkin edes yhtä elokuvaaa katsoa. Mutta toi blogien lueskelu toimii mullakin! Nyt olis enemmän aikaa kommentoidakin sen lukemisen lisäksi ;) Rentoutumisen taito on hyvä taito, pidä kiinni siitä! Lapsiarki ei oo iisiä, niin on hyväkin, et osaa tilaisuuden tullen ottaa päikkärit tai heittää muuten vaan aivot narikkaan ;)

 4. Mä oon kans todella huono ihan vain olemaan paikallaan ja rentoutumaan! Oon aina käyttänyt urheilua mun nollauskeinona, koska en vaan pysty esim. makaamaan sohvalla ja kattomaan vaan telkkaria. Niin tylsää! Nyt tässä just tajusin että blogien lukeminen on yks tapa, millä pysyn paikallani ja rentoudun ja heitän aivot narikkaan. Mutta sitten toisen jutun löysin alkukesästä, värityskirja ! En nyt muista mikä niiden virallinen nimi on, mutta siis ostin semmoisen ”aikuisten värityskirjan” ja puuvärit ja esimerkiks mökillä oli ihanaa väritellä niitä valmiiksi piirrettyjä koukeroisia kuvia ! Jotenkin tosi rentouttavaa ja aika kuluu ihan huomaamatta. Ja on jotenkin hienoa nähdä se oma valmis ”taideteos” :D Hihi, suosittelen!

  • Sama homma täällä! Vaikee olla paikoillaan, mutta blogien lukeminen (ja kirjoittaminen) pistää väkisin istuun alas ;) Ja toi värityskirja vois toimia kyllä mullakin!! Mä nimittäin aina töissäki hihkun innosta, jos lapset haluaa värittää nii pääsen väritteleen siinä ohessa iteki ;) Se on oikeesti tosi rentouttavaa!! Näinkininstagramissa juuri tällä viikolla tollaisen aikuisten värityskirjan. Mulle kelpais kyllä melkein lastenkin malli. En oo kauheen taitava käsistäni :D Ihan mahtava vinkki joka tapauksessa, kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta