Hemmetin akne!

Akne tekee ihmisestä vaan niin ruman. Tai ainakin musta. Oon kärsinyt akneihosta siitä asti, kun murrosiän ensioireet ilmenivät vitosluokalla. Ja kärsin näköjään edelleen. Söin yli kymmenen vuotta e-pillereitä, ja ne pitivät aknen suurinpiirtein kurissa. Ainahan mun ihoni on kasvoista epätasainen, mutta kipeät ja sairaat aknenäppylät kaikkosivat selästä ja rintakehästä pillereiden avulla. Ja se jos jokin oli helpotus. En nimittäin pystynyt hikoilla yhtään yläkropan näppyjen kanssa, kun ne olivat niin hemmetin kipeitä! huhhuh. No, joka tapauksessa. Alistuin sikäli kohtalooni kymmeneksi vuodeksi, että pääsin eroon kipeästä aknesta. Ja olin vain huono-ihoinen kasvoiltani. Ja kasvojen iho on pysynyt suurinpiirtein kurissa ruokavalion ja terveellisten valintojen myötä. Heti jos erehdyn syömään suklaata tai juomaan alkoholia, niin tämä puskee kyllä ihosta läpi. Mutta joka tapauksessa. Kymmenen vuotta menty tällä.

Sitten koitti syksy 2014 ja mulla todettiin migreeni. Migreenilääkkeiden kanssa on kaksinkertainen riski saada veritulppa, joten jouduin lopettamaan e-pillerit. Ja siinäpä oltiinkin taas – ongelmissa aknen kanssa. Pikkuhiljaa akne alkoi levittäytymään kasvoilleni yhä rumempana. Ja siiitä sitten takaolkapäihin, yläselkään ja rintakehään. Muistatte ehkä kevättalvella, kun en pystynyt edes julkaisemaan blogissa kuvia itsestäni, koska koin vaan olevani niin ruma. Akne näyttää rumalta sellaisenaan, mutta näyttää se myöskin rumalta, jos sitä yrittää peittää meikillä. Molempi pahempi.

Ennen kuin menetin kokonaan itsetuntoni, hakeuduin ystäväni rohkaisemana lääkäriin asiani kanssa. Tuntui jotenkin kovin pinnalliselta mennä hakemaan apua johonkin akneen. Sehän on vain ulkonäkökeskeinen ongelma. Vaikka lopultahan se ei todellakaan ollut. Mun akneni on kipeä, se haittaa mun treenaamistani ja sen lisäksi vei mun itsetuntoni, koska koin vaan olevani oksettavan ruma. Salillekin oli pakko laittaa meikkiä. Ei muuten vaan pystyny.

toukokuu25 (5)

Pelkäsin lääkärissä, että mut ajetaan pois viemästä vastaanottoaikojan oikeasti sairailta ihmisiltä. Mutta onneksi näin ei käynyt. Sain antibioottikuurin, joka kesti useamman kuukauden ajan. Sen aikana ei saanut ottaa aurinkoa, koska palamisriski oli niin suuri. Ja mä paloinkin ihan vain puoli tuntia auringossa ollessani, esimerkiksi töissä aamu-ulkoilun aikaan. Harmitti ehkä semisti, koska oon oikeasti kauhea auringonpalvoja ja rusketusnarkomaani. Mutta mitä tahansa, että pääsisin aknesta.

No, kuuri loppui heinäkuussa. Ja ihan huomaamatta mun ihostani oli itseasiassa tullut oikein ööhmm. normaali? Se ei ollut edelleenkään mikään vauvanpyllyä  muistuttava siloinen ja pehmeä. Mutta ihan kivannäköinen kuitenkin. Mun ihoksseni. Olin töissäkin ilman meikkiä. IIhan vain,koska olin niin onnellinen siitä, että mun ei tarvii aina hävetä oksettavia näppylöitäni. (Kuva alla)

MUTTA

Iloa kestikin siihen saakka. Kuuri loppui ja nyt muutamaa viikkoa myöhemmin olen samassa tilanteessa kuin viime talvena. Ruma ja oksettava. Aknea on poskissa ihan järkyttävästi. Ja nyt se on alkanut levitä jo olkapäihin ja rintakehäänkin.  Ja on kipeä. Hemmetti.

heinakuu2 (11)

Mutta nyt mä en jäänyt aikailemaan. Varasin samantien ajan lääkärille. Hän nimittäin kehotti ottamaan yhteyttä, jos näin käy. Lääkäriaika on ensi tiistaina. Saan sitten lähetteen ihotautilääkärille, joka voi määrätä mulle Roaccuttan -kuurin. Sen kun pitäisi poistaa koko akne, ei vain näitä näppylöitä. Vähä niin kuin hoitaa pois sairaus eikä oireita? Kuuri on ilmeisen ööhmm, vahva.

Haluaisinkin kuulla, jos jollain sattuu olemaan kokemusta? Auttoiko? Oliko kallis? Tuliko pahoja sivuvaikutuksia? Mitenkäs kuurin jälkeen, palasiko akne? En vaan kestä, että oon jo kaksvitonen ja edelleen kärsin näistä 11-vuotiaana alkaneista murrosikäoireista :D

Milla

62 vastausta artikkeliin “Hemmetin akne!”

 1. Ketään joka ei ole joskus kärsinyt aknesta ei voi tietää mitä se tekee itsetunnolle. Itse olen ja varsinkin teini-iässä kun akne oli pahimmillaan ylipainoinen. Ajattelin monesti itsekseni, että jos saisin valita ottaisin aknen sata kertaa ennemmin pois kuin ylipainon. Aknea ei voi mitenkään peittääja varsinkin jos se on kasvoissa on jopa vaikea katsoa ihmisiä silmiin. Meikki ei auta, baan joskus tuo jopa sen pahemmin esille. Olen kohta 23v ja kärsin aknesta edelleen. Toki se on parantunut tässä parin vuoden sisällä, mutta silti en poistu mielellään ilman meikkipohjaa kotoa (ei edes salille).

  Aloitin reilu 6kk sitten e-pillerit ja sen jälkeen iho on kyllä parantunut ja laskenut ainakin tulehdusta. Isommista näppyölistä en kärsinyt enään pariin vuoteen mutta se punoitus oli hirveää.

  Voisit mielellään kertoa myöhemmin miten uusi kuuri vaikuttaa. Luulen, että asia koskettaa useaa :) Kiitos, että uskallat nostaa tämän kiusallisen vaivan esille!

  • Kiitos vertaistuesta! Mun mielestä oli hyvin sanottu tuo, että kukaan jolla ei ole aknea ollut, ei voi oikeasti tietää mitä se tekee itsetunnolle. Koska niinhän se on.

   Mä palaan asiaan taas kun saan hommaa ereenpäin. Kommenttien määrästä päätellen asia koskettaa ja kiinnostaa monia :)

 2. Söin teininä 2 kuuria roaccutania ja akne kyllä hävisi niillä lopullisesti vaikka oli kasvojen alueella tosi paha. Ennen tuota roakuuria söin useamman satsin antibiootteja mutta finnit palasi heti kun antibioottikuuri loppui. Roacuttan kuurin sivuvaikutuksia minulla oli esim huulien ja käsien kuivuminen, niitä joutui rasvailemaan ahkerasti, huulet saattoi ihan halkeilla kuivuuttaan.

  • Käsien ja huulien kuivumista on ilmeisesti todella monella, joka roaccuttan-kuurin käy läpi. Mahtavaa jos sä pääsit aknesta kokonaan eroon kuurin myötä! Sitä toivon itellenikin :-)

 3. 1-2 kuuria roaccutania onnistuu tunnetusti erittäin monella viemään aknen pois. Eli jos se eka kuurikaan ei tehoa, kannattaa pyytää toinen :) tai se akne saattaa tulla pari kk kuurin jälkeen takaisin.
  Kattele vaikka youtubesta videoita, siellä on vaikka kuinka paljon aknesta kärsineitä nuoria naisia, ja vertaistuki auttaa! Yksi mahtava tyyppi, joka kärsii pahasta kystisestä aknesta, on Cassandra Bankson. Kantsii kurkata sen videoita :)

  • Näin mäkin oon kuullut! Toivottavasti vaan kaikki menee suunnitelmien mukaan ja saan nyt tiistaina lähetteen ihotautilääkärille ja sieltä sitten sen kuurin… Oli meinaa omalääkäri näköjää taas vaihtunut tossa antibioottikuurin aikana :D

 4. Mä oon nuorempana syönyt antibiootti- ja roaccutan-kuurit. Roa auttoi moneksi vuodeksi, mutta jossain vaiheessa alkoi taas huononeminen ja pari viime vuotta on olleet ihan hirveitä. Ja ikää mulla 34, tosi kiva. Uutta Roa -kuuria en ota, koska olihan ne sivarit aika hirveitä. Ja lisäksi raskaus on ehkä toiveissa. Nyt oon viime kesästä alkaen käyttänyt kasvoille otsonoitua oliiviöljyä ja nyt iho on pari viikkoa kuukaudesta melko siedettävä. Loppuaika on huonoa, mutta ei niin huonoa kuin vuosi sitten, jolloin iho oli koko ajan tulehtunut ja niiiiin kipeä.

  • Tulehtunut ja kipeä iho on vaan niin raastava vaiva! Hyvä jos oot saanu tuosta öljystä jotain helpotusta :) Roaccuttan-kuurissahan tosiaan taisi olla se puolen vuoden varoaika käytön jälkeen ennekuin alkaa raskautta tehtailemaan.

 5. Samasta ongelmasta yhtä kauan (onneksi en enää!) kärsineenä suosittelen ehdottomasti ruokavalio-hoitoa, yhdistettynä ravintolisiin.. Maidoton, gluteiiniton, lisä-aineeton ja vähä sokerinen ruokavalio. Hyvät maitohappo-bakteerit ja vahva d-vitamiini. Paljon hyviä rasvoja, kananmunia, vihreitä vihanneksia.. Stressinhallintaa ja paljon unta! :) nää auttoi mulla ja uskon että jokaisella kun vaan oikeasti jaksaa niitä noudattaa, ajan kanssa tietysti. Tarvittaessa suosittelen myös funktionaalista ravintovalmentajaa (pro health oy, googleta :) ). Itse kävin ja iso apu oli sekin!
  Akneen voi todellakin vaikuttaa elämäntavoilla ja ruokavaliolla! :) harmittaa kun ei itse tiennyt silloin vajaa 10v sitten kun niitä rankkoja roaccuttan -kuureja joutui syömään useamman (tosin helpotti nekin, mutta ei kokonaan…), mutta ruoka-valio oli täynnä maitoa, vehnää ja sokeria, joten siksi varmaan osa näpyistä aina palasi…

  Tsemppiä asian kanssa!! :)

  • Ruokavalio vaikuttaa mullakin ihon kuntoon selkeästi. Mutta kokonaan maidoton-gluteeniton-lisäaineeton-sokeriton tuntuu aika kaukaiselta mulle. Toki jos pakko olis, mut tykkään syödä tavallisesti kun mitään allergioita ei onnekseni ole… Eikä sillä, vehnää ja sokeria ei tule käytettyä. Mut maitotuotteita ja e-koodeja kyllä.

   Jotenki uskon toisaalta ruokavaliohoitoon mut toisaalta taas tiedän et akne on sairaus ja sen voi hoitaa lääkkeillä. Ja ite hoidan mieluummin lääkkeellä ku sillä et alan muuttamaan kaikkia ruokailutottumuksiani kun oon omaksunut lapsena opittujen tilalle paljon paremmat sellaiset ihan tässä aikuisiällä :)

  • http://www.acnenomore.com/Acne-Clear-Skin-Video.php?hop=happyounow Jos jaksat, niin kato tuo video. Siinä on mun mielestä aika selkeesti kerrottu ongelmasta. Ja komppaan Viiviä, ruokavalio auttaa. En oo ite käyny missään ravintovalmentajalla, mutta akne, allergiat ja pöhöt hävisi, kun lopetin viljatuotteiden, maidon ja sokerin käytön. En tosin 100 %, joskus syön karkkia tai jäätelön. Eli ehdoton ei tarvi olla eikä maidottomuutta kannata pelätä. Suosittelen lämpimästi, sillä maidon unohtamisella voisit saada apua tuohon sua kiusaavaan pöhöttyneisyyteenki. Juoksen muuten maratoneja harrastuksena, joten kyseisellä ruokavaliolla jaksaa treenata kestävyyslajejakin, jos joku sitä epäilee.

   Mulla oli ennen raivostuttava akne ja ärtynyt iho, ongelmat helpottui vasta ruokavaliokorjauksella. Nyt oon vielä jättäny kaikki kaupalliset rasvat ja tökötit pois ja iho on entistä vielä parempi. Ei tuu sitä inhottavaa pikkunäppyäkään joka paikkaan.

   Tsemppiä vaivan kanssa, akne on raivostuttava kaveri! :)

 6. Itse söin tuon isotretinoin-kuurin (=Roaccutan) keskivaikeaan akneen joka puhkesi e-pillereiden lopettamisen jälkeen. Akne on ihosairaus, eikä sen hoitoa tai vaikutuksia pidä väheksyä. Itsellä oli isotretinoinin sivuoireina voimakas ihon ja huulien kuivuminen, ajoittaiset ihottumat ja nivelsäryt. Iho vaati huolellista hoitoa jotta kuivuuden kanssa pärjäsi, mutta pian rasvailut meni jo rutiinilla. Kaikki oli kuitenkin ehdottomasti sen arvoista, sillä 2 kk kuurin aloittamisesta finnien tulo loppui kokonaan eikä yhtään ole tullut sen jälkeen vaikka kuurikin on jo loppunut. Isotretinoin on voimakas lääke ja syystäkin sitä käytetään ihotautilääkärin valvonnassa, mutta kokemukseni perusteella sitä pelätään liikaa sillä se voi myös muuttaa ihmisen elämää merkittävästi.

  • Kiitos kommentista! Juuri tällaisista sivuvaikutuksista oon lukenutkin. Täytyy vaan olla aktiivinen rasvailija ja kantaa bepanthenia joka paikassa mukana ;)

 7. Lisäys vielä tohon aiempaan kommenttiin, että nuo edellä mainitut ruokavalio-asiat vaikuttaa helpottavasti myös migreeniin. Itse olen siis terv.hoito-alalla ja myös opiskellut funktionaalista lääketiedettä. Ja tällä hetkellä kun iho ok kunnossa, en ole edes kovin ehdoton tuon ruokavalion suhteen, mutta pääpiirteittäin syön terveellisesti ja noiden ohjeiden mukaan. :)

  • Mulla itseasiassa ei oo migreeniä ollu kertaakaan sen jälkeen kun vuosi sitten lopetin pillerit… ettäääääää, johtuikohan niistä lopulta kumminki :D huhhuh mitä myrkkyjä.

 8. Mulla oli koko teini-iän aika paha akne. Muutama antibioottikuuri ja lukuisia voiteita tuli kokeiltua, mutta minkäänlaista vaikutusta en huomannut. 19-vuotiaana ihana mieslääkäri määräsi vihdoin ilmeisesti just ton lääkkeen. Parin kuukauden päästä menin vessaan, vilkaisin peiliin ja aloin itkeä, koska näin ensimmäistä kertaa vuosiin nenäni. Se oli nimittäin jo monta vuotta ollut pelkkä kipeä, kiiltävän punainen, muhkurainen mötikkä keskellä kipeää naamaa. Hassua, miten kaikkeen tottuu. Tajusin vasta ihon parannuttua, että hymyilemisen ei kuulu sattua. Nyt tuosta kuurista on jo vuosia ja aina joskus joku pieni finninpoikanen yrittää ilmestyä, mutta joka aamu pysähdyn peilin eteen ihan vain ihailemaan nenääni – koska se on edelleen nenän värinen ja muotoinen ^^

  • Mullakin on noita kaikkia voiteita ja erilaisia pesuaineita ollu käytössä mut eipä niistä tunnu olevan hyötyä muuta ko lääkekuurin ohessa :/

   Ihanaa että sait kuurista apua sun akneen! Ja osaat iloita siitä edelleenkin ♡

 9. I feel u sis! Munkin akne alkoi tosi aikaisin nuorena. Joitain saman ikäisenä kuin sulla. Oli aivan hirveää!
  Kun olin testannut kaikki apteekin aknevoiteet ja puhdistusmömmöt, menin ihotautilääkärille. Kannatti! Lääkäri sanoi heti, että hänen mielestä Isotretinoiini olisi paras vaihtoehto (=sama lääkeaine, mitä roaccutanissa on. Itse söin isotretinoiiniActavis-kapseleita Actavis-valmistajalta) .
  No, 9 kk söin pillereitä, ja akne katosi kokonaan!! Ihoni oli täysin normaali. Muutokset alkoivat näkymään jo n. 1 kk(?) päästä, ja puolen vuoden jälkeen mulla oli jo ”normaalin” teinin iho muutamilla näpyillä. 9 kk loputtua ei ollut enää mitään. Iho pysyi hyvänä melkein kaksi vuotta.
  Menin samaiselle ihoteutilääkärille, kun akne oli taas pahentunut (muttei onneksi yhtä pahaksi). Lääkäri määräsi vielä 3 kk kuurin, ja nyt on nitistetty akne toivottavasti lopullisesti! :)Ainakaan ei ole näppyjä muutamia stressifinnejä lukuun ottamatta näkynyt aikoihin. :)
  Joten suosittelen kyllä tuota kuuria, jos lääkäri sitä ehdottaa. Rahasta en muista, paljonko siitä täytyi maksaa (mulla meni vakuutukseen), mutta muistaakseni oli ihan normilääkkeiden hinnoissa. Mutta mä sanoisin, että rahaaa ei kannata pitää esteenä. Akne on sairaus.

  • Ja niistä sivuvaikutuksista; roaccutan kuivattaa voimakkaasti pintaihoa, ja mäkin jouduin rasvaamaan huulia ja jopa kasvojen ihoa. Myös kosteuttavat silmätipat olivat käytössä. Muuten ei ollut ongelmia.

  • Kiitti kun kerroit sun kokemuksestasi! Ilmeisesti moni joutuu sen toisenkin kuurin vetämään mutta saa kuitenkin avun viimeistään siitä :)

   Mulla on vakuutuksesta rajattu akne kokonaan pois , mikä on tietty harmi :/ muutenhan olisin juosten menny yksityiselle heti!

 10. Siis juuri noi Viivin mainitsemat asiat!! Mulla parani ruokavaliolla, ja suoliston kuntoon hoitamisella n.10v kestänyt akne, joka todella haittaa mun elämää. Samalla ruokavalio muutoksella moni muu asia mihin oli tottunu parantu, esim vatsavaivat ja päänsäryt.
  Enkä ole ehdoton ruokavalion suhteen, mutta heti huomaa jos syön esim. Maitotuotteita. Hera oli mulla pahimpia aknen aiheuttajia. Nyt ei haittaa vaikka jotain pientä ilmenisi, koska se parantuu nopeasti.
  Ennen iho vaan tulehtui koko ajan pahemmaksi…
  Mulla siis avain asemassa oli gluteenittomuus, mahdottomuus ja suolahappoilla ruoansulatuksen kuntoon saaminen. Ehottomasti suosittelen kaikille aknesta kärsiville, maksaa ittensä monella tapaa takas!! Voimia!

  • Kiitos, että jaoit kokemuksesi! Ruokavaliolla voi kyllä vaikuttaa niin moneen asiaan, että en yhtään epäile etteikö sillä olisi vaikutusta myös akneen. Noista suolahapoista en kyllä ihan saanu kiinni et mitä se on käytännössä?

  • Suolahapoilla vaikutetaan vatsahappoihin, jotka taas vaikuttavat ruoansulatukseen ja esim. siihen, kuinka tehokkaasti ruoansulatus pilkkoo proteiineja kehon käyttöön. Vatsahappojen laimeus voi aiheuttaa monenlaista vaivaa, itsekin pitäis tehdä se testi, ettei tuu ihan turhaan syötyä protskuja, jotka ei ees imeydy. Kannattaa kattoo lisää täältä jos kiinnostaa http://a-rou.indiedays.com/2015/03/06/vatsahappotesti/

 11. Kivoja autocorrect virheitä, mut siis maidottomuus ei mahdottomuus!

 12. Mä oon syöny neljä Roaccutan/Isotretinoin Actavis (täysin sama vaikuttava aine, kauppanimi vaan eri) kuuria, ja voin kertoa että ehdottomasti elämäni pelastanut lääke. Vaikka iho kuivui ja verikokeissa joutuu käymään usein (aine on maksatoksinen, maksa-arvoja pitää siis seurata), niin oli sen arvoista, ehdottomasti!
  Kaikkia kommentteja en jaksanut lukea, niin lisään tämän: kannattaa varautua ihon/aknen hetkelliseen pahenemiseen, koska Roaccutan oikeasti parantaa aknen. Se siis parantaa ihon sisältä päin = kuona-aineet poistuvat = akne voi pahentua hetkellisesti. Sitten kun paraneminen lähtee käyntiin, se tapahtuu hetkessä!
  Yhä edelleen mulle tulee joitain yksittäisiä finnejä, mutta ne paranevat nopeemmin eikä niistä kehity enää sellasia kipeitä paukamia, kuten sillon 15-vuotiaana kun Roa-kuurin aloitin.

  Niiiiin ja syy miks jotkut saa Isotretinoin Actavis-lääkettä ja joku Roaccutania, on se että ne on rinnakkaisvalmisteita, ja tuo IA on halvempi kuin Roa. Todnäk apteekissakin kysytään että saako vaihtaa edullisempaan ja kannattaa todellakin: hinta-eroa oli silloin vajaa kymmenen vuotta sitten yli 50e..

  • Elämän pelastanut lääke kuulostaa kyllä loistavastaloistavalta! Ja kiitos tosta vinkistä myös. Hetken aikaa kestää olla rumalla ja kipeellä naamalla jos lopputulos on aknesta eroon pääseminen :)

 13. Heissan! Täälläkin kohtalotoveri :) Juuri olen itsekin alkanut jälleen katsoa syksymmälle aikaa ihotautilääkäriltä. Ikää 26 v, akne aina juurikin samanlainen kuin sulla. Hoitona käynyt läpi kaikki ruokavaliosta ja paikallishoidoista ab-kuureihin ja kahteen roaccutaniin. Yhdistelmäehkäisy käytössä, ei auta. Roaccutan oli ainoa josta oli vaikutusta, mutta mulla valitettavasti ongelmat palas parin vuoden jälkeen aina. :/ yleensä hoito tehoaa lopullisesti. Sivuvaikutukset ei musta oo ollenkaan niin pahoja kun pelotellaan, toki iho kuivuu mutta kun olen muutenkin tottunu rasvaamaan niin pienikö vaiva tuo jos aknesta pääsee? ;) kannustan ehdottomasti kokeilemaan josko sulla olis apua! Noi ab-kuurit on just yllensä avuksi tasan sen ajan ku niitä syö, ja sit ongelmat palaa.

  • Ilmeisesti yhdistelmäpillerit ei autat autakkaan samalla tavalla kuin ne toiset e-pillerit? Niin mulle ainakin sanottiin ku jouduin vaihtaa. Enkö kyllä ottanut sitten niitä yhdistelmiä ollenkaa..

   Toivottavasti oot oikeessa siinä että sivuvaikutukset ei oo niin pahat kuin mitä pelotellaan ;)

 14. Aivan mahtavaa, että puhut aknesta blogissa!! Ite kärsin siitä kans koko murrosiän ja aina 19- vuotiaaksi asti , kunnes sain tuon isotretinoin lääkehoidon.. Lukuisten antibioottikuurien/ kaikkien mahdollisten voiteiden jälkeen… Muistan kun mua melkeen nolotti kertoo tosta kuurista. Nykyään kerron avoimesti, että oon syönyt sen! :D Ja monet kaverit on syöny ton kuurin! :) Eli se on suht. yleinen kyllä. Vastauksia kysymyksiisi: kuuri AUTTOI TODELLA! Nyt olen 23 v. ja enää tulee silloin tällöin näppyjä naamaan, mutta iho on ihan ok kyllä! :) Arpia jäi ja laserhionnassa oon käynyt, joka vähän madalsi onneksi arpia. Mutta kipeitä finnejä ei enää oo tullu! <3 Toivottavasti ei koskaan tuukkaan! Kärsin niiiin paljon aknesta "nuoruudessa" että huhhuhh… Sivuvaikutuksia ei tullut hirveesti muutakuin nenä ja huulet kuivui ( niihin on apuja.. Bebanthen ja kostutussuihkeet) ja päänahka kuivui sekä hiuksia lähti :S Toi hiusten lähtö oli ehkä isoin ongelma ja jouduin pitämään n. puol vuotta hiuksia koko ajan kiinni ja jotain kukkapantaa tms. päässä , koska oli niin ohuet hiukset.. Mutta ei todellakaan kaikilla lähde. :)

  Tuo kuuri on kuitenkin tehokkain markkinoilla oleva juttu ja asiantuntevan lääkärin toteuttamana se hoito on todella hyvä. :) Kuuri on melko kallis. Mutta sen arvoista! <3 Kannattaa käydä verikokeissa. Mulla jouduttiin aluksi keskeyttämään kuuri, koska nousi yks arvo toodella korkeeksi ( mulle oli määrätty liian iso aloitusannos kokooni nähden tai no ei liian iso, mut mulle ei siis sopinu se! :)). Toisen kuurin aloitin siitä n. vuoden päästä ja pienimmällä mahdollisella annostuksella ja söin sitten vaan pidempään kuuria ja se sopi mulle tosi hyvin. :)

  Tsemppiä sulle!! Ja kerropa meille sitten kokemuksista muutaman kuukauden jälkeen! :) Ahkerasti rasvailet esim. humektanilla naamaa vaan kuurin ajan, ettei ihan liikaa kuivu ! :D Ja jos päänahka kuivuu, niin apteekista löytyy kaikkia kostuttavia tuotteita siihen tarkoitukseen. Ite jouduin käyttää niitä ja ois ehkä kannattanu alusta asti, koska juuri se kuiva päänahka on saattanut aiheuttaa sen hiusten lähdön osaltaan..

  Tulipa pitkä kommentti! :D

  • Pitkät kommentit on tervetulleita! ;) Huikeeta että sä sait avun sun akneen tästä kuurista!♡

   Sanoit, että oli aika kallis. Osaatko yhtään heittää jotain about hintaa?

   Humektania ja bepanthenia kuluu jo nyt ihan kiitettäviä määriä et rasvauslinjalla jatketaan ;)

 15. Heippa! Söin Roaccutan-kuurin 22-vuotiaana, eli melko myöhään aloitin, aknesta olin kuitenkin kärsinyt jo teini-iästä saakka. Aina vain hoettiin, että kyllä se sitten itsekseen menee ohi, eipä vain mennyt. Kuurin syöminen oli elämäni paras päätös, häiritsevä akne kasvoissa oli tehnyt minusta kovin onnettoman ja hyvin epävarman. Muut eivät siihen edes kiinnitä huomiota, mutta itseä se häiritsee. Meikkaamiseen meni aina paljon aikaa, ja silti lopputulos näytti omaan silmään rumalta, itketti ihan. Söin 6 kk ja akne lähti, toki vielä tulee mustapäivä ja hormoninäppyjä ja ajoittaisia finnejä, mutta se on pientä vanhaan verrattuna. Sormet ja varpaat ristissä toivon että tilanne pysyy samana, nyt kuitenkin yli kolme vuotta ollut hyvä :) Kuurista ei tullut muita sivuoireita kuin huulien voimakas kuivuminen, ihokin oli hieman kuivempi kuin tavallisesti. Myöskään alkoholia ei voinut ottaa, mutta sehän teki vain hyvää ;)

  • Samaa mäki oon ajatellut jo ööööö neljätoista vuotta – että akne menee ajan kanssa ohi. Mut kun ei ny perhana mee :D

   Mä niin tiedän ton olotilan ku omaan silmään on vaa ruma, vaikka miten koittais laittaa. Ku ne aknenäpyt oikee sattuu siellä meikin alla! Ja tuntuu aina jotenki tukkoselta meikata niitä ees piiloon. Ihan ku tulehtuis vaan pahemmin :/…

   no enivei, toivottavasti mulle käy yhtä hyvin kuin sulle kuurin kanssa :-) kiitos kun jätit kommentin!

 16. Paljonko käytät maitotuotteita? Mietin vaan että maitohan on yksi pahimmista aknen aiheuttajista ja itsellä maidon jättäminen pois ruokavaliosta rauhoitti ihoa huomattavasti. :–) Tsemppiä!!

  • Normaalisti raejuustoa purkin päivässä, samoin kun rahkaa. Ja palkkari on heraisolaattia. Ja kahvissa käytän myös maitoa. Nyt kesälomalla oon kyl käyttänyt tosi vähän maitotuotteita, niinku mainitsinkin yhessä ruokapäiväkirjapostauksessa.

   Mut oon kyllä samaa mieltä ja ihmiskokeella itsekin todennut et mitä vähemmän sitä parempi :-) mut ei se kai mun aknea kuitenkaan poista.. Tuntuu ainaki siltä kun tää on niin kipee ja ruma. Joka päivä vaa enemmän ja enemmän :/

 17. Moikka! haluisin jakaa kokemukseni sinulle, jotta välttyisit mahdolliselta lääkekuurilta… itse olen kärsinyt aknesta koko ikäni, kutsuttu pizzanaamaksi ja kiusattu. Pillereillä lähti ja tuli takas kun lopetin.
  Olen niin paljon antibioottia vastaan, että oli pakko keksiä joku aivan muu keino. Saatika tuo raccuta, erittäin pahat sivuoireet ja tietääkseni siinä joutuu jotkut syömään muita lääkkeitä samalla kun haittavaikutukset niiin suuret.
  Työkaverillank kyseinen kuuri auttoi, mutta muilla kavereillani se on palannut vaikka söi kyseisen kuurin.
  Itse otin yhteyttä mary kay – merkkisiä tuotteita myyvään naiseen. Ja tämä ei ole myyntipuhe, koska en itse usko ollenkaan sellaisiin / nettipuheisiin. Pyysin naisen käymään kotonani kutsujen merkeissä, jotta saisin alennusta tuotteisiin. Heillä on akneen tarkoitettu puhdistus setti kasvoille, joka OIKEASTI TOIMII! Huomasin viikon jälkeen jo niin suuren eron, että tästä paketista en luovu! Kasvoni eivät enään kahden kk jälkeen ehkä tarvitsisi kyseistä sarjaa, mutta jatkan käyttöä vielä. Paketilla taisi olla hintaa 73e, sisältäen aivan kaiken! Ja kestää puolivuotta! Suosittelen kovasti, oikeasti. Heillä on 100% tyytyväisyystakuu, josta saat varmasti lisätietoa konsulteilta.

  • Moikka. Hyvä jos oot saanu avun jostain muusta kuin lääkekuurista! Joku muukin on suositellut Mary Kayta näin toimivana kuin säkin! :)

   Mä oon kyllä päättänyt nyt tässä hetkessä kokeilla tän kortin et josko toi kuuri veisi mun aknen kokonaan pois. Jos ei, niin kattotaa sitte taas muita vaihtoehtoja ;)

 18. Itselläni puhkesi pillereiden lopettamisen jälkeen räjähdysmäinen akne, johon määrättiin suoraan Roaccutan -kuuri. Kärsin suurista aknekystista kasvoillani, pelkkä ihon hipaisu sattui ja henkisesti olin aivan pirstaleina. Ruokavaliolla en ihosairauttani olisi pystynyt korjaamaan, sillä söin jo valmiiksi puhtaasti enkä käytä viljoja, maitotuotteita, suolahappotasot on testattu jne. Luin kauhunsekaisin tuntein keskusteluja siitä, mitä myrkkyä tulenkaan syömään seuraavat puoli vuotta. Mutta tulokset puhuivat puolestaan ja kuurin loputtua olisin sen aloittanut koska vain samassa tilanteessa uudestaan. Minulla sivuvaikutukset olivat pieniä, huulien kuivumista mihin sain loistavan tuotteen apteekista(ja orjallisesti sitä kannoin mukanani niin etteivät huulet rikkoutuneet kertaakaan), talviaikaan ihon kuivumista, mutta sekin helpotti kun kävin kosteuttamassa sitä kosmetologilla säännöllisesti ja silmiäni kosteutin silmätipoilla siitepölyaikaan. Pelkäsin eniten lihaskipuja, mutta niitä ei tullut vaikka harrastan aktiivisesti urheilua (tai no mitä nyt sitä perus lihassärkyä mitä saa aikaiseksi muutenkin salilla vouhkaamall :D). Oman kokemukseni puolesta suosittelen kuuria, ihoni on nyt todella hyvässä kunnossa ja itsetuntoni aknearvista huolimatta jälleen kunnossa. Ihanaa kun ei tarvitse enää itkeä kun näkee itsensä peilistä! :D Olen kuluttanut ihooni todella suuren summan rahaa: ihotautilääkärikäynnit ja lääkkeet, säännölliset kosmetologikäynnit ja lisäksi vaihdoin kaikki ihonhoitotuotteeni luonnonkosmetiikkaan, mutta koen sen kaiken tärkeänä investointina omaan hyvinvointiini. Tsemppiä sinulle, uskon todella että saat ihosi vielä haluamaasi kuntoon! :)

  • Oot ilmeisen samoilla linjoilla sen suhteen, että akne todellakin vie rahat ja itsetunnon. … Mut helpottavaa kuulla, että kuurin tulokset puhuu puolestaan ja että oli kannattava valinta :)

   Kiitos tsempeistä! Kattotaa kuinka mun käy :)

 19. Apua, tuntuipa tosi pahalta lukea kun sanot itseäsi rumaksi ja vielä pariin kertaan. Et ole.

  • Pidän itseäni ihan nättinä. Mutta se nyt vaan on totta, että aknen kanssa tuntuu todella rumalla. Ja kun tuntuu rumalta niin ei vaan voi mitää. Aknehan se ruma on. En minä. Ja siks haluan siitä eroon. Se vie minut itsetuntoni kun pahenee vaan koko ajan. En näytä freesiltä ja siltä että eläisin terveellisesti. Vaan enemmänkin tukkoiselta ja raskaalta. Yök.

 20. Moikka,

  Aknesta myöskin koko ikänsä kärsineenä tän lähes 30 vuotta KUNNES vuosi sitten lopetin maitorahkan käytön (muita maitotuotteita käytän siis edelleen ihan normaalisti). Mietin että varmaan sunkin ruokavalioon sitä aika paljon kuuluu ja itselläkin vaati alkuun aika paljon kikkailua kun se vaan oli niin helppo välipala :) mutta jos sulla vaan tulee tilaisuus kokeilla sen korvaamista ja sitä kautta vähentämistä, edes osittain ennen tuota lääkekuuria (mikä tosiaan on aika vahva) niin itse suosittelisin sitä.

  • Mä syön about rahkan per päivä. Ja keväällä pyysin valmentajalta kokonaan maidottoman ruokavalion, koska oli pakko ottaa kaikki keinot käyttöön.. Mut vaikka nyttekin kesällä oon syöny tosi vähän maitotuotteita ja rahkaa sitä tavanomaistakin vähemmän niin silti mun akneni pahenee koko ajan vaan :/ plääh.

 21. Pikkuveljelle oli tosi paha akne. Sai siihen tuon roaccutan kuurin ja on elänyt elämäänsä aknevapaana sen jälkeen :).

 22. Hei, halusin jakaa oman tarinani ja oman tietoni Roaccutan -kuurista. Olen 35 ja kärsinyt aknesta yli 20-vuotta. Joskus se on parempi joskus huonompi. En ole syönyt e-pillereitä mutta antibiootteja kylläkin joskus nuorempana tähän vaivaan. En lähtisi siihen enää, koska ne vaikuttavat suolen kuntoon, joka taas vaikuttaa ihoon. Antibiootit auttaa just vähän aikaa mutta kun kuuri loppuu, näpyt palaa. Tänä keväänä tilanne alkoi mennä huonompaan suuntaan ja olin jo harkitsemassa Roaccutania. Näppyjä oli paljon selässä ja kasvoissa. Olen saanut ne aikaisemmin pois sieltä pesemällä merisuolalla ihon hiusten pesun jälkeen, hoitoaineesta jää silikonia helposti ihoon, joka tukkii huokoset. Sen jälkeen acnex-liuosta (apteekista) ja pumpulia ja kasvot, selkä ja rintakehä pyyhitään läpi. Saattaa mennä melkein kaksi kuukautta ennen kuin iho puhdistuu, mutta mulla ainakin näpyt on nyt kaikonneet kokonaan selästä kun aloin taas toistaa tätä rutiinia toukokuussa (asun ulkomailla ja en saanyt Acnexia sieltä). Itse vältän gluteiinia ja maitotuotteita, syön niitä tosi harvoin. Ostin hyvälaatuiset omegavalmisteet, sinkin ja maitohappobakteerin (esim Solgar), entenkin sinkkiä kannattaa vetää kuurina pienenä yliannostuksena, samoin omegoja. Ostin myös mineraalimeikit. Lisäksi olen käyttänyt lääkärin määräämää Differiniä ja a-vitamiinivoidetta kuuriluontoisesti (myös selän näppyihin), niitä kannattaa pyytää lääkäriltä ennen kuin lähdet kovempiin aineisiin. Lisäksi kaupasta saatava ruokasooda auttaa kirkastamaan ihoa, kuorin sillä joskus ihoa ja joskus kun mustapäitä tulee paljon, käytän kosteusrasvan kanssa aamuin illoin :D Löysin tän vinkin netistä kesällä ja on auttanut. Näppyjä tulee kasvoihin edelleen, mutta vähemmän, selässä ja rintakehässä ei ole näppyjä olleenkaan. Liikun ammatikseni ja lukemani palautumisesta Roaccutan -kuurin aikana oli pelottavaa. Joillain heikko palautuminen ja nivelsäryt ovat edelleen osa elämää vaikka kuuri on jo loppunut. Kehoitan sinua vielä harkitsemaan ja vaikka kokeilemaan vaihtoehtoisempia tapoja puoli vuotta, etenkin se maito kannattaa vaihtaa muihin tuotteisiin, Suomessa kun on niin paljon muita vaihtoehtoja (soija ym.). Myös tähän sivustoon kannattaa tutustua: http://www.raikasweb.com/kerro-tarinasi Tsemppiä!

  • Kiitos kun jaoit sun kokemuksen asiaan liittyen!

   Huhhuh. Aikamoista säätöä kyllä kaikkien puhdistusten ja ravintolisien ja kuurien kanssa. Mä alkaisin kyllä varmaa ressaa jos pitäis kauheen tarkkaa alkaa tota ruokavalioo syynäämään et tietyt aineet pitäis jättää kokonaa pois. Tai emmätiiä, Toisaalta toisaaltahan teen sitä tälläkin hetkellä. Sinkkikuuria vetelen säännöllisesti ja differiniäki on. Mut no, oon niin monta vuotta tästä kärsiny et tuntuu ihan tyhmältä koittaa miljoonaa työlästä vaihtoehtoa kun yhdestä lääkekuurista voi saada lopullisen avun. Vaikka tottahan tuo on että kuuri on tosi raju :/ Joka tapauksessa, tänää meen lääkärii keskustelee vaihtoehdoista ja aknen tilasta nii kattotaa mikä on lopputulema.

 23. Lopetin isotretinoin-kuurin kohta vuosi sitten, olin 9 kk syönyt sitä. Hyvin piti lääkäri ajan tasalla, säännölliset käynnit ja verikokeet, vaikka niihin rahaa upposikin. Kädet ja huulet kuivui tolkuttomasti ja kasvojen iho meni tosi pahaksi, mutta nykyään voin hyvin eikä aknesta ole enää jälkeäkään. Lääkäri sanoi, että parantumista tapahtuu vielä lopettamisen jälkeenkin, mikä piti paikkansa. Iho on tasainen ja kirkas. Kannatti, vaikka tuskaisia hetkiä sen kanssa olikin.

  • Okei! Kuulostaa oikein hyvältä :) Hitsi kun mäkin saisin liittyä tähän onnistujien kerhoon!

 24. Voiko osuvampaa tekstiä olla! Mulla oli täysin sama juttu eli söin e-pillereitä ja iho parani, mutta migreenin takia jouduin vaihtamaan minipillereihin niin johan alko naama, selkä ja olkapäät kukkia… Ei ollut kivaa ja rumaltahan se näytti hitto vie! Kävin kans hakemassa kuurin valmentajani käskystä ja lääkäri määräsi suoraan ruoccuttanin. Lääkkeet mitä olen nyt syönyt ovat isotretinoin actavis 20mg ja kaksi otan niitä aamulla. Heti kuurin alussa iho vaan paheni entisestään ja tuli todella kipeitä finnejä ja isoja semmosia :/ alkoi tuntumaan todella turhauttavalta kun naama vaan paheni mutta ajattelin että kyllä se siitä! Nyt olen syönyt noin 150 pilleriä eli yksi ja puoli pakettia ja voin jo pikkuhiljaa sanoa että hitto nyt se rupeaa paranemaan! Tottakai vieläkin finnejä ja naama punottaa ja iho todella ohutta. Mutta kyllä se kannattaa! Arpia tullut, mutta niidenkin pitäisi lähteä. Huonopuoli on tottakai että ei saa aurinkoa ottaa eikä juuri alkoholia eli festareilla ollaan menty selvinpäin ja sukujuhlissa :D itse syön kolme pakettia eli 300 pilleriä. Maksa arvoja seurataan kuukausittain ja ne ovat olleet hyvät :) Hintaahan yhdellä paketilla oli päälle 50e eli ei mikään mahdoton!

  Tsemppiä sulle kans kuuriin ja älä turhaudu liikaa kyllä se iho alkaa paranemaan kun on kärsivällinen! Sen jälkeen aknen pitäisi pysyä poissa lopullisesti tai ainakin useamman vuoden :) kyllä se kannattaa hoitaa iho kuntoon. Itse olen 22 vuotias ja onhan se todella inhottavaa että vielä tällöin joutuu tämmöstä asioita hoitaa vaikka olisi aiemminkin voinut :D todella hyvä kirjoitus, joka sai minut kommentoimaan ensimmäistä kertaa mihinkään blogiin!

  • Eikä1 Meillähän on tosiaani han samanlainen tarina :D Mikä sattuma. Ihana, että jätit nyt kommentin, vaikkei ilmeisesti tapana olekaan ;)

   Kuulostaa kyllä toiveikkaalta, että mäkin voisin tosta kuurista hyötyä :) Kiitos myös hintatiedosta. Ei ollu meinaan mitään käryä, et maksaako yks paketti kakskymppii vai kakssataa euroa.

 25. Mun pari kaveria on syöneet ton Roacuttan-kuurin. Toinen on sitä mieltä, että never again ja iho oli tosi kamala pitkään kuurin ollessa käynnissä. Myös kutina oli kovaa ja hän koki lääkkeen vaikuttaneen myös mielialaan. Loppujen lopuksi kuitenkin parani huomattavasti. Toinen sai apua. Molemmilla huulet ja iho kuivuivat tosi pahasti kuurin aikana.

  Aknehan liittyy selvästi hormonaaliseen toimintaan ja sitä voidaan hoitaa luontaisin keinoin ja ruokavaliolla. Itselläni ei ole taipumusta akneen, mutta mitä enemmän käytän maitotuotteita (etenkin RAHKA ja vähärasvaiset tuotteet!) sitä huonompi ihoni on. Juustoilla ja vähemmän prosessoiduilla tuotteilla en huomaa juurikaan vaikutusta ihon kuntoon. Myös keinomakeuttajilla on selvä vaikutus ihon hyvinvointiin. Jos käytän paljon aspartaamilla, asesulfaami-K:lla ja sukraloosilla makeutettuja tuotteita (Pepsi Max, mehukeitot, monet urheiluravinteet jne) on iho aivan kamala. Myös viljojen karsimisesta voi olla jonkin verran apua. Rasvat tekevät iholle hyvää. Mitä enemmän syön lohta ja avokadoa, pähkinöitä ym… sitä paremmin ihonikin voi. Omegoiden suhde on tärkeä. Sokeri vaikuttaa ihon kuntoon hetkellisesti, mutta ei aiheuta pysyvämpiä muutoksia. Liika kofeiini tekee myös hallaa. Sinkki ja D-vitamiini ovat hyviä apuja ihon hyvinvoinnissa.

  • Mulla noi samaiset tuotteet vaikuttaa kyllä kans ihon kuntoon. Mutta jotenkin noiden pillereiden lopettamisen jälkeen tää akne on ihan riistätynyt käsistä, ja tuntuu, ettei ruokavaliolla vaan pysty enää vaikuttaa mihinkään. Rahka on paja, samoin kuin sukraloosi ja muut makeutusaineet. Siksi oonkin karsinut niitä tosi paljon ruokavaliostani.. Ja vitamiineja toki käytän. Sinkistä saa oikeasti apua kyllä kuuriluontoisesti ja vähä överisti annosteltuna ;)

 26. Itse sain isotretioin kuurin 17 vuotiaana sitä ennen e pillerit jotka ei auttanut mitään. Isotretinoin alkoi itselläni tehita avasta kolmen kk päästä ja silloinkin vain lievästi. Yhdeksän kk päästä akne oli poissa ja lopetin käytön. Mutta hetken päästä akne tuli kasvoihin takaisin mutta sentään selästa pysyi poissa. Itse en saanut läheteetä terveyskeskuksen kautta ihotauti lääkärille joten tuli todella kalliksi kaikki seuranta verikokeet ja lääkärin vastaan otot. Iho kuivui paljon, maksa ja kolesteroli arvot nousi hieman mutta ei viite arvojen yli. Nyt 21 vuotiaana akne on edelleen paha sekö selässä ja kasvoissa. Ei johdu huonoista elämän tavoista. Akne oli hetkellisesti pois kun tulin raskaaksi, raskaus päättyi keskenmenoon ja akne tuli muutaman viikon päästä siitä takaisin. Nyt kesällä akne levinnyt jopa kainaloihin ja se todella häiritsee urheilia, kun hikoilu kirvelee. Mutta en voi aloittaa lääke kuureja, koska toiveena olisi uuusi raskaus.

  • Aika pitkä aika toi kolme kuukauttakin odotella, että tehoaako vaiko eikö! Etenkin jos tulee kaikkia sivuvaikutuksia vaan. Mutta toisaalta jos menis koko sairaus sitä myöde pois niin olishan se sen arvoista……… Sulla nyt ilmeisesti ei niin käynyt :/ Ja kun toi raskaus ja roaccuttan ei oikein sovi yhteen, niin pakko vaan kärvistellä sen aikaa. Tsemppiä!

 27. Hei, tosi hyvä että nostit esille tän aiheen! Mielenkiintoisia kommentteja on tullut tähän postaukseen. Ymmärrän täysin miltä susta tuntuu, itsellänikin on ollut akne tyyliin niin kauan kuin muistan… Nyt hormonaalisen ehkäisyn lopetettua naama on alkanut taas pikkuhiljaa kukkimaan, joten seuraan jännittyneenä tilannetta ja toivon ettei tää tästä tosi pahaks lähtisi.

  • Tää aihe kiinnostavuudellaan ja kommenttiryöpyllään yllätti mut kyllä ihan täysin! Mut on niin kyl sistiä, kun niin moni on kommentoinut ja jakanut kokemuksiiaan / mielipiteitään aiheeseen liittyen!!

 28. Moikka!

  Mä kärsin nuorempana ihan samasta vaivasta, mutta mulla akne painottui vain kasvojen alueelle. Kävin ihotautitlääkärillä, joka määräsi mulle antibioottikuurin, vaikka sanoi jo valmiiksi ettei se todennäköisesti auta, koska akne ei ole ns. hormonaalinen. Noh, mulla oli se antibioottikuuri pari kuukautta, eikä se tehonnut mitenkään (kun taas siskollani, jolla on hormonaalinen akne, antibioottikuuri tepsi heti).

  Seuraavan kerran ihotautilääkärille mentäessä sain suoraan Roaccutan (=Isotretinoin)-kuurin, joka on tosiaan erittäin vahva lääke, eikä sitä anneta ihan ”tosta noin vain”. Olin lukenut kauhutarinoita sivuvaikutuksista (älä lue!), mutta halusin hoitaa naamani kuntoon keinolla millä hyvänsä. Taisin syödä kuuria noin kahdeksan kuukautta ja AINOAT huomattavat sivuvaikutukset oli ihon ja limakalvojen kuivuminen. Nenästä vuoti välillä verta yhtäkkisesti ja erityisesti nenän ja suun alueen iho oli todella kuiva. Eli sivuvaikutukset oli huomattavasti pienemmät, mihin olin varautunut! Ja se paras juttu: oon ollut sen jälkeen ”normaali” ihoinen ja näpyt ovat pysyneet poissa!! Silloin tällöin tulee näppyjä sinne tänne (ihan normaali juttu itse kullekin) ja iho on nykyään ehkä hieman kuivempi (ennen oli todella rasvainen) kuin ennen kuuria.

  Sanon siis vain, että GO FOR IT! Se saattaa jänskättää ja kuurinki aikana saattaa olla viikkoja, kun missään ei näy muutosta, mutta palkinto oottaa lopussa. Mustakin on tullut paljon itsevarmempi, kun ei ole enää tarvinnut arastella kasvojen näyttämistä :) Laita sähkäriä, jos haluat jutella/kysellä lisää! Voin kaivaa papruja esiin ja katsella tarkemmin :)

 29. Niin paljon tuttuja ajatuksia. Itse hakeuduin ensimmäisen kerran lääkärille asiasta kun olin noin 14v ja sain antibiootit. Kävi kuten sinulla, että iho pysyi kunnossa kunnes kuuri lopetettiin. Jatkoin sitä useamman kuukauden. Sainkin sitten 15 vuotiaana Roaccuttanin ja muistan sen tunteen, kun ihoni alkoi voida oikeasti hyvin. Vähitellen hävisi arvetkin. Lääkäri sanoi, että jos olisi myöhemmin aloitettu, olisi ihoon jäänyt arpia.

  Iho on pysynyt siitä asti hyvänä. Kiitän yksityistä lääkäriä, joka antoi kuurin yllättävän helposti. Ja kiitän vanhempiani, että maksoivat tuon koko hoidon, koska halpahan se ei ollut. Söin puoli vuotta Roaccuttania ja se muutti oikeasti koko elämäni. Nykyään tietysti tulee satunnaisia näppyjä ja nekin tuntuvat kamalalilta, kunnes muistaa, että mitä se joskus oli. Mulla on myös pillerit, jotka lääkäri on määrännyt aknetaustani perusteella, että en tiedä mitä iho olisi ilman niitä.

  Mutta kaiken kaikkiaan, olen varma että Roaccuttanilla sinäkin saat ihosi kuntoon :) rankka kuuri, mutta oman kokemukseni mukaan se oli jokaisen pennin ja sivuvaikutuksen arvoinen!

 30. Tsemppiä kaikille ongelman kanssa painijoille. Tiedän hyvin miten kurja juttu se on. Itse en koskaan saanut lääkkeistä kuin hetkellistä apua, ja myrkytin niillä kehoani vaan lisää. Karsittuani kemikaalit kosmetiikasta ja oivallettuani sisäisen elimistön kunnon vaikutuksen ihoon, on tulokset ollut huikeita. Voisin puhua tästä loputtomiin :D saa ottaa yhteyttä jos haluaa jutella aiheesta. Ruokavalion puolesta siis puhun myös minä, lisäksi stressinhallinta akneen tärkeä. Ruokavaliolla nimenomaan hoidetaan sairaus, sillä suolistosta se kaikki lähtee. Lääkkeillä koitetaan hoitaa juuri niitä oireita. Käsittääkseni kukaan ei ole lääkehoidolla päässyt aknesta lopullisesti… voin olla väärässä mutta kuulemani mukaan vaikuttaa siltä. Ruokavaliolla parantuneita löytyy paljon. Eikä se loppujen lopuksi ole kovin vaikeaa se ruoka-aineiden korvaaminen! Mistään ei tarvitse luopua, saa jopa tilalle paljon kaikkea uutta, kun ottaa vaan selvää ja kiinnostuu asiasta. Korvaaminen on suuressa osassa, korvataan iholle haitalliset ruoka-aineet laadukkaisiin, hyvää ihonkuntoa tukeviin ruoka-aineisiin. Ja se voi olla helppoa ja hauskaakin, ja maukasta :)

 31. Minäkin olen kohtalotoveri ja olen sairastanut koko pitkän ikäni aknea. Olen käyttänyt vuosien varrella antibioottikuureja, e-pillereitä ja Roaccutania, joka piti oireet pisimpään poissa. Myös vahvat reseptivoiteet ovat olleet käytössä (Avitcid- ja Rosazol-voide). Valitettavasti akne aina vain palaa ja erityisesti leukaperissä iho kukkii, punoittaa ja iho on muutenkin epätasainen. Nyt tänä syksynä lähdin kokeilemaan otsonoitua seesamiöljyä viimeisenä oljenkortena ennen paluuta ihotautilääkärille. Viikon sisällä iho rauhoittui. Huomasin, että talirauhaset alkoivat tyhjentyä ilman tulehdusta ja minun tuli kuoria ihoani useita kertoja viikossa. Kuukauden kuluttua ihohuokoset olivat auki ja iho oli rauhallinen. Nyt on kulunut 2 kk hoidon alkamisesta ja aion jatkaa hoitoa edelleen, koska ihoni on alkanut muutenkin voida hyvin, myös juonteisuus on vähentynyt. Haluan jakaa tämän kokemuksen siksi, että myös muut tulisivat tietoiseksi tästä hyvästä hoitovaihtoehdosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta