+10kg

Noniin. Nyt on sitten saavutettu sellainenkin piste, että puntari ilmoittaa elopainon nousseen jumppavuosista tasan kymmenen kiloa. Huhhuh. En tiiä, pitäiskö itkeä vai nauraa. Välillä oon hyvinkin iloinen. Koska sehän tarkoittaa, että oon onnistunut tekemään salitreeneissäni jotain oikein: voimatasot on kasvaneet, kroppa on muokkaantunut hyvinkin eri malliseksi lähtökohtaan nähden ja oon tätä myöden edennyt kohti erästä tavoitettani: näyttää siltä, että oon joskus tehny muutakin kuin pomppinut jumpassa.

Mutta.

Kun mä en todellakaan ole ollut minkäänlaisella jäätävällä syömis- ja kasvamiskuurilla viimeisen puolentoista vuoden aikana. En! Ja se tässä onkin vähän kummastuttavaa. Miksi mun painoni nousee nousemistaan, vaikka syön ihan tavallisia määriä ja liikun aktiivisesti. Mielestäni en ole syönyt itseäni lihavaksi, ja kaikkiin muihin kummallisiin kroppakremppoihin yhdistettynä tähänkin saattaa löytyä jokin selitys. Ja jos ei, niin sitten en voi syyttää kuin itseäni. Mutta asia on edelleen selvityksen alla. Vaikka haluankin kasvattaa lihaksia ja olla salimuikki, niin emmä silti halua olla lihava. Ja tän pituiselle muikille kymmenen kiloa näin lyhyessä ajassa on kyllä jo todella paljon!

IMG_20150830_101055

Mun painoni on viimeisen vuoden aikana puntarille astuessa ollut joka kerta vain isompi lukema. Siitäkin huolimatta, että keväällä muutettiin ruokavaliota ja treenihommia, jotta suunta ei olisi niin vahvasti tämä. Ja silti. Tällä viikolla kun kävin puntarilla, painoin enemmän kuin koskaan aiemmin. Siksi saatoinkin kirjoittaa tämän tekstin:

plus kymmenen kiloa siihen, mitä paino on ollut, kun aloitin salitreenit.

Musta se on aika jäätävän paljon?! Eri asia, jos olisin tavoitellut sitä ja syönyt kuin possu. Mutta kun en ole. Yff.

IMG_20150830_104528

Hyvänä päivänä en välitä puntarin lukemasta, vaan oon onnellinen siitä, että teen juttua, josta niin kovasti tykkään. Ja että etenen siinä koko ajan. Mun treenaukseni on kyllä ollut nousujohteista kovin pitkään salin puolella! Mutta sitten toisena päivänä turhauttaa, kun syö ihan normaalin kunnollisesti ja silti paino vaan nousee ja nousee. No, ei auta kuin odotella ja katsella, löytyykö syy kropan toiminnasta vai oonko vaan tämmönen.

Ja toki siihen asti iloita siitä, että kuitenkin housut näyttää ihan semisti paremmilta jaloissa kun on saanu vähän muotojakin ;) Aina löytyy hyviä puolia, kun viitsii vain katsoa sillä silmällä.

IMG_20150830_100638 Mua melkein kyllä naurattaa toi ylläoleva kuva. Koska muistan tuota vasemmalla puolella olevaa kuvaa ottaessani ajatelleeni, että en voi käyttää farkkuja, koska mulla on niin paksut jalat ja iso pylly. YEa, right! ;D Nyt noi jalat näyttää aika ohuilta jopa omaan silmääni.

Onks sulla käyny koskaan näin? Että paino vaan nousee nousemistaan, eikä ruokavaliolla ja treenillä tunnu olevan mitään vaikutusta. Tai no, kait se lopettais nousemisen, jos lopettais syömisen. Mutta enhän mä ny sillai tee, tietenkään. Vai voiko tässä olla takana erilaiset kroppatyypit, eikä mitään sen ihmeellisempää? Voiko kroppatyyppejä olla niin erilaisia, että joku vaan kerää hyvin lihasta, mutta samalla myös fläsää ja elopainoa. Ja jollekin ei tartu sitten kumpikaan, vaikka ihan täysiä yrittäis? Ei mulla oo kokemusta salitreenaamisesta kuin tämä lyhyt taipaleeni. Voi olla, että näin siinä juurikin käy. Ja että kaikki on normaalia. Piti nyt vaan kirjoittaa, koska olihan toi  nyt semisti outoa ja vähän järkyttävääkin huomata noin iso painonmuutos omassa kropassa…

Milla

54 vastausta artikkeliin “+10kg”

 1. Moikka Milla! Heitän tästä välistä vaan kysymyksen, että onko mahdollista että hormonitoiminnassa on joku pielessä? se selittäis painonnousun ilman että syö mitenkään järkyttävästi plussalla. En toki tiedä asian kokonaisuutta, mutta tuli vaan mieleen kun oon muutaman tekstin lukenut, missä oot miettiny aihetta!

  Tsempit treeneihin :)

  • Moikka! Kiitti ku kommentoit. Itseasiassa juurikin hormonitoiminnasta (tai sen toimimattomuudesta) lienee kyse. On vähän turhauttavaa kun ei voi oikein tehdä asialle mitää. Tarvii vaa seurailla mihi suuntaa nyt menee kun on löydetty syy-yhteys ja koitettu alkaa korjata sitä :)

 2. Moi,
  mulla kävi viime syksynä samoin ollessani Fitfarmin valmennuksessa, tavoitteena lihasmassan keräys. Ruokamäärät olivat yksinkertaisesti vain liian suuria. Turposin kuin Tönöläisen virsikirja! 😁 Juomien joukossa käytettiin suuret määrät maltoa ja annoskoot valtavia. Kun vaihdoin alkuvuodesta valmennusta, on painon nousu rauhoittunut, ruokavalio on monipuolisempi. Keväällä otettiin pieni dieetti ja nyt on paino keväästä noussut noin kilon, mikä on näin kesän jäljiltä mielestäni hyvä saavutus! 😊 Lihasmassaa näytät kyllä saaneen hyvin! Aurinkoista syksyä!

  • Moikka!

   Ai sulla ol vähän huonompi kokemus valmennuksesta sitten :/ höh! Mut hyvä, että nyt on löytynyt balanssi ruokailuun ja treenaamiseen liittyen! :) Mun kohdalla Fitfarmilta saatu palvelu on kyllä ylittäny kaikki odotukset. En vois millään tapaa etsiä syytä sieltä. Ruokavaliota on säädetty aktiivisesti koko valmennuksen ajan, ja kaikkeen on aina reagoitu, kun oon jotain huolta tai fiilistä käyny vuodattaa :) Ja kuten mainittu – oon onnistunut etenemään kohti tavoitteitani. Ja kropan kremppailut on onneksi hoidettavissa lääkärin kautta.

 3. Saattaa kuulostaa hassulta, mut mun mielestä puolessatoista vuodessa 10kiloa ei loppupeleissä oo ees niin paljon, koska sehän on alle kilo kuukaudessa. Ja kun sulla tavotteena on kumminki lihaksen kerääminen niin se kuulostaa omaan korvaan ainaki aika maltilliselta painon nousulta. :) Ja ainaki se kymmenen kiloa näyttää ihan pirun hyvältä ja oot saanu mahtavat tulokset !!

  • Emmä tiiä kuulostaako se edes niin hassulta ;) Tollain kun asiaa miettii, niin on aika turhanpäiväistä kytätä puntarin lukemaa. Tykkään itsekin, että kroppa on saanu muotoa salitreenin kautta! Mutta toisaalta huolestuttaa, kun paino vaan nousee, vaikka toukokuusta asti ruokavalio on ollut sellainen, ettei sen olisi kuulunut nousta…………..

   Kiitos enivei kannustuksesta ;)

 4. Ruokamäärien tsekkausta suosittelen. Ei hormonitoiminta yksinään ketään turvota, kerää vaan nestettä lähinnä.
  Myös ruokien rytmitys on aika isossa osassa, illalla ei tarvi syödä mitään järkkyisoja annoksia, eikä muutenkaan ruokakerroilla tule vetää vapaa täyteen – jos ei vaan yksinkertasesti jaksa/pysty. Nälkä kasvaa syödessä, pikkuhiljaa kun itse lähdin aikanaan kasvattamaan ruoka-annoksia oli 40g kaurapuuron syöminen aamulle iso saavutus. Nyt menee helposti tuplasti sama ja vielä munakas päälle. Kun oppii kuuntelemaan kroppaa, eikä sitä pään sisällä huutavaa ’mukamas nälkää’ niin pääsee aika pitkälle.

  Ja tietty – muista lepo ja poista stressi:)

  • Moikka Eveliina,

   En tiedä, oletko lukenut mitään aiempia juttujani. Mutta yks ongelma mulla onkin tässä tänä vuonna ollut se, että oon koko ajan ihan pöhöttynyt ja kerään nestettä aivan älyttömästi! Ja ruokamääriä on tosiaan tsekkailtu aktiivisesti koko vuosi mun kroppafiilisteni mukaan. Ja se tässä onkin ristiriitaista, kun en oo syönyt mitenkään paljoa, ja silti paino vaan nousee. Vaikka no, mäki oon kyllä törmännyt niiihin ihmisiin, jotka ei saa 40g kaurahiutaleta alas :D Kun mulle iso satsi puuroa lisukkeineen uppoaa helposti. Myönnän kyllä, että emmä mikään hiirulainen ole syömisteni kanssa. Mut en silti usko, että kukaan normaalilla ruualla lihoisi?! Tai no. Voi olla, että yritän puolustella itseäni, en tiedä, mutta en vain voi uskoa, että oon lihonut ruualla. Koska en oikeasti syö mitenkään älyttömiä määriä päivässä.

   Mutta mainitsemasi lepo ja stressinpoisto on kyllä ihan parhaita keinoja viedä hommaa eteenpäin. Ja uniongelmiahan mulla kyllä on. Että sikäli en ihmettele, että kroppa kerää itseensä ylimääräistä.

  • Kyllä normaalillakin ruualla lihoo, jos syö sitä yli oman kulutuksen. Jos kroppa on tottunut aiemmin esim 1000kcal päivässä epäsäännöllisesti syötynä ja yhtäkkiä saakin 1700kcal tasaisin väliajoin, saattaa sen alkaa varastoimaan ravintoa. Toisella saattaakin käydä päinvastoin, keho polkasee aineenvaihdunnan käyntiin oikee kunnolla ja ruokamääriä saa lisätä koko ajan… Jokainen on yksilö, eikä välttämättä vuosi sitten toimivaksi havaittu juttu enää toimi tänä vuonna samalla tyypillä.

 5. En tiiä mut musta tuntuu välillä, että näillä ”massakausilla” syödään oikeesti vähän liikaa. :D Tai että vedetään överiksi syömisen kanssa, kun halutaan lihasta.. En tarkoita nyt sua tässä, että olisit syönyt liikaa välttämättä! :D Mutta sitä yritän selittää, että ainakin mun kohdalla, kun aloin syömään enemmän keväällä ja kävin salilla/jumpassa ja paino alko nousemaan.. Ja en usko, että lihasta tulee naiselle paria-kolmeakaan kiloa muutamassa kuukaudessa. Eli varmaan olin syönyt sitten liikaa omaan kokooni nähden.. Olen muutenkin tosi pienikokoinen ja toisaalta ei haittaisi vaikka paino nousisi muutaman kilon, kun se on nyt painoindeksin alarajoilla. Mutta itse koen, että tää paino on mulle hyvä enkä halua, että tää tästä nousee. :D Tykkään enemmän kestävyystyyppisestä vartalosta toki lihaksia saa ja pitää olla vähän, mutta mulle sopii tämä, että en käy niin paljon salilla, vaan enemmän aerobista ja sitten oman kehonpainoilla lihaskuntoa tottakai! :) Mutta toki kannattaa selvittää muut ongelmat tai sairaudet , jotka voi vaikuttaa painonnousuun. Toivottavasti mitään sellaista ei kuitenkaan ole! :) Ehkä ruokamäärissä olisi muuttamista? Musta tuntuu, että jos ottaisin jonkun ruokaohjelman niin siinä käskettäisiin syömään ihan järkyttävästi.. :D Vaikka nää määrät mitä nyt syön on musta ihan normaaleita ja nälkä pysyy poissa! :D

  • Se mua tässä pelottaakin, että jos nää määrät lihottaa mua — eli että syön liikaa. Niin jessus, oon kyllä pulskassa kunnossa kymmenen vuoden päästä. Koska en mielestäni syö mitenkään älyttömästi ja mulla on useammin nälkä kuin kylläinen olo päivän aikana. Niin miten vähän pitäisi syödä tai vaihtoehtoisesti miten paljon kuluttaa, jotta ei lihoisi näillä ruuilla?! WÄH. Jotenkin turhauttavaa, kun nimenomaan ei näytä siltä, että elelisi terveellisesti ja söisi kohtuullisesti vaikka teen niin…………

   Jotenkin tän kautta on vaan pakko päätyä tulokseen, että kroppa ei vaan toimi sillain kun kuuluisi. Ja niin on jo oikeastaan vähän todettukin.

  • Jos sulla on oikeasti nälkä päivällä, niin sitten ehkä kuulostaa siltä , että jossain muussa on vika kuin ruokamäärissä. Ei kuulosta siltä, että sitten söisit liikaa! Auttaiskohan jos kävisit ravitsemusterapeutilla? Tai lääkärillä joka on perehtynyt ravitsemukseen tai aineenvaihdunnallisiin juttuihin. :) Ja ei kyllä tosiaan näytä pahalta sun kohdalla tuo +10 kg! Tosi treenatulta näytät! Et sen puoleen en olisi huolissaan! ;D Mutta ymmärrän hyvin tuon ns. lihomisen pelon, että mitä jos se painonnousu jatkuukin. Toisaalta sehän voi vielä hetken jatkua ja sitten stopata yhtäkkiä. Mutta stressi on kyllä yksi tosi iso syy kaikkeen.. Mutta sen eliminoiminen onkin helpommin sanottu kuin tehty! :S :D Tsemppiä kuitenkin! Mielenkiinnolla odottelen muita postauksia aiheesta ja jos ja kun toivottavasti selviää jotain! :)

  • siis kyllä mulla tulee nälkä parin-kolmen tunnin päästä edellisestä ruokailusta. En usko itsekään, että syön liikaa. Koska oikeasti tavallista ruokaa sais syödä tosi isoja määriä, että paino nousis kovaa vauhtia :D Lihomisenpelko taitaa olla hyvä sana kuvaamaan tilannetta. Kun ei toi paino sinänsä mitään haittaa, niin kauan kun peilikuva on kiva ja kropassa hyvä olla. Mutta juurikin tää outo olo kropassa ja selittämätön painnnousu on vähän kummallisia juttuja, kun periaatteessa ruokavalion pitäisi olla ihan kelvollienn mulle. Mutta selvityksessä on :) Kiitos tsempeistä!

 6. Moi Milla, kirjoittelin sulle jo aikaisempaankin postaukseen kommentin aiheesta.
  Käyn tosiaan läpi aivan samaa ja tiedän kuinka vaikeaa sitä apua voi olla löytää. Mä olen nyt 5 vuotta tuskaillut tämän toimimattoman kropan kanssa ja hakannut päätä seinään. Olen nyt kuitenkin VIHDOIN itseasiassa tällä viikolla, saanut asioita hurjasti eteenpäin ja löytänyt sen lääkärin joka osaa auttaa. Tiedän miten tuskaisata ja turhauttavaa tuo voi olla ja haluaisin ihan vilpittömästi vain auttaa. Pistä ihmeessä mailia mulle niin kerron mielelläni lisää :)

  • Moi Karoliina,

   kiitos kun käyt tsemppaamassa! :)) Viis vuotta on tosi pitkä aika elää tällaisessa kriisissä! Miten ihmeessä oot pystyny. Musta tuntuu, että sekoon jo nyt alle vuodessa :D Hienoa kuulla, että oot löytänyt jotain apuja sun tilanteeseen nyt! Mä palaan asiaan, kun saan iteki jotain virallisempaa selvyyttä asiaan. Vertaistukea ei oo kyllä koskaan liikaa :)

 7. Ja se piti vielä sanoa, että kyllä se lihas kasvaa ilman fläsääkin. Esimerkkinä; Jos vaikka 50kg tyttö bodaa&syö itsensä 60+kiloseksi ja alottaa kisadieetin, kisapaino tod.näk jotain 42-5kiloa, joten pudotettavaa on tuosta 60+kilosta lähemmäs 20, kun taas 50-55 kilosena olis alle kymppi. Sinänsä samaan tapaan se 10-20 kiloa kropasta katoaa, mutta 20kg painonpudotus ei oo mun mielestä enää kisadieetti, se on laihduttamista.

  Enkä tiedä paljonko painat tai tähtäätkö kisoihin, ihan vaan esimerkkinä ja itse joskus tätä asiaa paljon pohtineena kerron :)

  • 45 kiloa!? Minkä pituisesta ihmisestä oikein puhut? Ei yhdenkään aikuisen naisen pitäisi painaa 45 kiloa, varsinkaan jos on yhtään lihaksia.

   Varmaan ahdistaa painonnousu jos se ei ole hallittua, mutta hyvältä näytät edelleen :). Ei sulla sitä kymmentä kiloa ainakaan ole pudotettavaa, mutta onhan se omalle mielenterveydelle hyvä saada nousujohteisuus pois.

  • http://archive.bodylehti.fi/archive.php?cid=5952

   No tuossa nyt yksi esimerkki, googlettamalla löytyy useampiakin. Ja kyse nimenomaan KISApainosta.

   Kisakuntohan on pitkälti illuusiota, ei bikinitytöt eikä bodyfitnesstytöt näytä kovinkaan isoilta ja lihaksikkailta lähellä kisoja. Ainoastaan pro tason kisaajat näyttää, eikä nekään oikesti ole isokokoisia. Kisakunnossa ihminen näyttää lähinnä kuivalta ja luiselta livenä, ilman kisavärejä, lavalla juttu on ihan toinen. Tota illuusiojuttua on vaikea ymmärtää, jos ei koskaan ole nähnyt kisaajaa läheltä, joka on lähellä kisakuntoa tai kokenut tuota touhua itse:)

   http://primebody.fitfashion.fi/2014/10/24/jos-jollekkin-jai-epaselvaksi-se-illuusio/

  • Ihan totta kyllä. Ite en oo mihinkään kisoihin tähtäämässä, eikä tarkoitukseni ole missään vaiheessa laihduttaa. Haluaisin vaan käydä salilla ja syödä siten, että jaksan arjessa, kehityn treeneissä ja voin hyvin.

  • Kiitos, Suvi. Nimesit aika optimaalisesti tän tilanteen :D Painonnousu ahdistaa, vaikkei peilistä mikää itseinho koko ajan kurkikkaan. Mielenterveyden kannalta on kyllä paras saada joku selvyys tähän hommaan :D

 8. Tutun kuuloinen kehityskaari! Itse tosin aloitin FF:llä laihduttamalla ensin 10 kg, jonka jälken lähdettiin nostamaan kaloreita tavoitteena maltillinen muutaman kilon painon nousu. No vuodessa se oli + 10 kg. Nyt taas kiristellään ja takana vaivaiset – 4kg ja täytyy sanoa että olen paljon tyytyväisempi kroppaani mitä -10 kg sitten, et kyllä se plussaaminen (ja treenaaminen) on kasvattanut myös lihasta. Eli älä huoli, lihasta on selvästi tarttunut ja ennen kaikkea treeneissäsi näyttää olevan hyvä flow!

  • Kuulostaa niin isoilta noi luvut, kun voi heitellä kymmenellä kilolla suuntiinsa. Mutta onhan toikin totta, että lihasta on tarttunut ja treenit kulkee, niin ei tässä nyt mikään paniikkihätätila oo ;)

 9. Voiskohan mielenrauhaa tuoda rasvaprosentin mittaus? Ainakin kuvien perusteella sun rasvaprossa ei näytä normaalia suuremmalta, mutta tieto siitä mustaa valkoisella vois auttaa unohtamaan vaakalukeman :) Lisäksi valmis ruokavalio ei välttämättä vaan sovi sulle. Kaikki ollaan yksilöitä ja voi yksinkertaisesti olla, että sun ruokavaliossa on liikaa energiaa. Ymmärrän kyllä tuskailusi: itsekin olen kerännyt painoa salilla ja kahdessa vuodessa on tullut 7 kg, mutta rasvat on pysynyt samassa tai välidieettien aikana ne on ollut matalammat kuin ennen saliharrastusta. Välillä vaakalukema kauhistuttaa, mutta inbodymittaukset kahdesti vuodessa ovat osoittaneet, että oikeeseen suuntaan mennään :) Nyt kyllä paino on vaan noussut sen verran nopeaa, ettei oo vaan lihasta, mutta syyksi löytyi kilpirauhasen vajaatoiminta :( Kolme kk lääkitystä takana ja nyt ei oo tullut kuukauteen enää lisää painoa, mutta ei oo kyllä laskenutkaan :D

  • Itseasiassa ei ollenkaan huono idea! Oon käyny noissa mittauksissa aiemminkin. Ja vaikkei niihin nyt sokeasti voi luottaa, niin näkis ainaki vähän vertauskuvaa ;) Melkein vois mennä ku jostain bongais edullisesti! Kiitti vinkistä! Ja noi kilpirauhasjutut on kyllä inhottavia. Kun ei vaan ite voi mitään. Mut onneks niihinkin on olemassa lääkitys ;)

  • Käy ihmeessä rasvaprosentti mittauksessa, se inbody (tanita) laite on aika hyvä! Koska kun katsoo sun kuvia niin kyllähän sulla on tullu lihasta reisiin ja käsivarsiin tosi reilusti ja sitähän sää hait? :) Et varmaan sillon salihommien alussa käyny inbody mittauksessa? Mutta sehän tosiaan kannatta käydä niin näät edes suuntaa antavat arvot mm. viskeraali rasvasta yms.

  • Vois olla hyvä idea kyllä! Oon käyny viimeks muistaakseni keväällä 2014 tanitalla mittauttaa… Ja sitä ennen muutaman kerran. Nii olis kyllä mielenkiintoista saada verrokkitulokset ;) Silloin kävin GoGolla kun jäsenille maksoi jonkun 10e mut missähän sitä nyt kävis, kun en oo enää GoGon jäsen…. :s

 10. Näytät niin paljon paremmalta +10kg 😊 nauti niistä 10kg siinä on lihasta ja hyvää muotoa. Oot muöskin puolessatoista v. Aikuistunu joka vaikuttaa painoon, nyt pois ajatuksista joku oikea painoluku. Jos näyttää noin hyvälle, ni tulkoon vaikka +20kg

 11. Ihan näin aluksi pakko sanoa, että näytät nykyään tosi hyvältä ja kyllä on lihas tarttunut! :-)
  Mulla on myös käynyt niin, että paino vain nousee nousemistaan, miinuskaloreista huolimatta. Ja edelleenkin paino nousee tosi helposti, mutta uskon sen puhtaasti johtuvan siitä, että ennen elin päivittäin alhaisilla kaloreilla ja kroppani sopeutui siihen. Nyt kun syön melkein kaksinkertaisen määrän (en tietenkään kerralla ole tehnyt tuota muutosta, vaan noin puolen vuoden ajan olen pikkuhiljaa nostellut kaloreita), fläsä silti lisääntyy, mutta kyllä sitä lihaakin tarttuu, kun salilla jaksaa käydä :D Ja joidenkin kroppatyypit on sellasia, että kerää helposti läskiä ja lihasta (=endomorph), joidenkin taas ei kerää kumpaakaan helposti (=ectomorph). Jotkut onnekkaat ovat taas sitä välimaastoa (=mesomorph), tai no kukin tavallaan voi olla onnekas kroppatyypistään :)
  Mulla on myös ollut vatsan kanssa ongelmia ja se tietenkin vaikuttaa myös asiaan, kun ruoka ei imeydy optimaalisesti. Ja ne hormonitoiminnan häikätkin vaikuttaa painonnousuun.
  Mutta ihan normaalilta ja samanlaisilta sun ajatukset kuulostaa. Itekin välillä surkuttelen, että miksi mun kropan pitää kerätä niin helposti sitä ylimääräistä, kun joku toinen taas näkee asian aivan eri silmin :D

  • Kiitos. Kyllä mä iteki tykkään siitä miltä näytän. Vaikka tunnenkin, että ei kroppa oo ihan sellainen kuin pitäisi. Ja mulla voi tosiaan olla toi sama homma kun sulla. Oon niin montaa vuotta syönyt niin vähän ja pomppinut jumpassa ja lenkkipoluilla niin paljon.. Niin kropalla varmasti menee aikaakin, että tottuu siihen, että ruokaa tulee ja ettei enää tarvii säilöä sitä vähää mitä sille annetaan.

   Juurikin noista kroppatyypeistä puhuinkin. Kiito selvennyksestä ;) Hormonitoiminta lienee nyt ihan avainasemassa tässä kroppaselvittelyssä. Toivottavasti sitä kautta joku päivä mäkin oon vähemmän pöhöttynyt ja enemmän tyytyväinen ;)

 12. En tiedä ikääsi? Mitta itelle kävi noin n. 18-vuotiaana. Kasvu oli pysähtynyt ja kulutus ei ollutkaan enää luonnollisesti niin suurta kuin mihin olin tottunut. Lihominenhan siitä seurasi. Monelle nuorelle voi tulla jotenkin yllätyksenä se kun kehi onkin naisen keho eikä tytön?

  • Mä oon kakskytviis. Pituuskasvu on pysähtyny vitosluokalle eli joku neljätoista vuotta sitten. Mutta kulutus toki voi olla muuttunut iän myötä silti, oot ihan oikeassa. Ja onhan mun treenirutiinitkin muuttuneet kovasti viime vuosina :) Ennen poltin montaa tuhatta kaloria jumpassa pomppien useamman tunnin viikossa. Ja nyt vaan bodaan :D

  • Kiitos ♡ Kyllä mä oon myös ylpeä siitä että osaan treenata kovaa ja oon saanu haluamiani tuloksia.

 13. Vartalosi on kaunis ja sopusuhtainen eikä todellakaan voisi plussakilojen määrää uusista kuvistasi päätellä! Mun mielestä jumppien vaihtaminen salitreeneihin ja viikkomäärien pienentyminen on täysin luonnollinen syy kilojen (siis lihaskilojen) lisäykseen. Monta tuhatta kaloria kulutit jumpassa, varmasti elit miinuksilla ja kroppasi sinnitteli sillä. Nyt kulutat vähemmän ja syöt oikein, tasaantuu se siitä ajan kanssa :) Itse olen ihan samassa tilanteessa, treenimäärät on puolittuneet osin ylirasituksen vuoksi. Kiloja on enemmän kuin koskaan, mutta näytän hyvältä. Niin sinäkin <3

  • Voi kiitos, kiva kommentti :) ja kovin fiksukin! Oon tosiaan pomppinu jumpassa helposti kymmenenkin tuntia viikossa ja syöny, jos en vähää, niin ainakin ihan väärin. Jos niinku kropan kannalta ajattelee. Nyt teen asioita paljon fiksummin kyllä :) Ehkä tää tästä tasaantuu joo! Kiitos ♡

 14. Moi!

  Mulla on ihan sama homma! Omaan muutenkin tosi samanlaisen kropan, kun sinä eli oon aina tuskaillut ”isojen” jalkojeni/takapuoleni kanssa ja hirveästi on saanut tehdä sitten taas yläkropan kanssa töitä, että sinne tarttuis edes vähän lihaa, läskiäkään sinne ei tartu juuri ollenkaan.
  Treenaan tällä hetkellä salilla 5x viikossa ja jostain syystä paino vaan nousee ja nousee. EI paljoa jatkuvasti tai huomattavasti, mutta koko ajan kuitenkin vähän. En tiedä onko syy jossain hormoneissa ja kropan toiminnassa, vai oonko mä vaan tälläinen..
  Mä oon ollut alipainoinen, kun aloitin salitreenin ja oon nyt n.3 vuoden aikana kerännyt sellaisen 15kg painoa! Moni ei sitä edes usko ja mua nimitetään vieläkin ”pieneksi” eli en siis läskiltä omasta mielestänikään näytä, mutta silti.. Onhan se vähän outoa.

  !6-18vuotiaana (nyt oon 25v) pelasin vielä jalkapalloa, jolloin mulla oli neljät omat futistreenit viikossa, pelikaudella siihen pelit päälle ja lisäksi koulussa olin valmennuslinjalla eli koulussakin urheiltiin useampi tunti viikossa. Siitä huolimatta mun paino silloin nousi ja nousi ja oli korkeammalla kun ikinä. Kun lopetin jalkapallon ja urheilunkin hetkeksi kokonaan (baarittelu yms kiinnosti :D), tippui painokin heti itsellään.. :O Eli tästä päästäänkin siihen, että aina kun oon elämäni aikana treenannut eniten ja panostanut treeniiin, on myös paino ollut korkeimmalla..
  Kertoko tuokin siis jotain mun kropasta..?! Kai me ollaan jotain luonnonoikkuja.. :D :D

  • Moikka Annika,

   Ja kiva kun kommentoit! Yhtä outoja juttuja munkin kroppa tekee :’D Enhän mäkään miltään lihavalta näytä, mut toi jatkuva painonnousu vaa on ajatuksiaherättävää….

   Mut no. Toisaalta luonnonoikkuja tai ei, niin hyvinä hetkinä täytyy vaa muistaa olla onnellinen että voi ja pystyy treenata. Taidetaan kumpikin tykätä siitä niin hirveen kovasti ♡ Olkootki paino mitä vaan.

 15. Mitä hormoonimittaukset on kertonut? Kortisolit korkealla, kilpparit alarajoilla, sukuhormoonit laskussa?

  Muistathan, että lihas painaa enemmän kuin läski? Olet selkeästi saanut lisää lihasmassaa, niin painon pitääkin nousta. Olisi kiva kuulla tarkemmin sun nykyisestä ruokavaliosta niin pystyisi hahmottamaan voiko kyse olla vaan siitä, että olet hienoisesti liikaa plussilla (liikaa siis sun omiin tavoitteisiin nähden). Ilmeisesti haluat kuitenkin vain maltillisesti kasvaa ja pitää rasvat kurissa. Yksi hyvä keino siihen on syklittely josta esim. Lihastohtori on kirjoittanut.

  Hormoonitoiminta menee helposti sekaisin, jos keho on jatkuvasti ylirasittunut. Lepääthän tarpeeksi elämäsi kokonaisrasitukseen nähden?

  • Noin tarkkaa hormoonimittausta mulle ei oo kyllä tehty. Eli en osaa vastata. Oon miettiny iteki tota lepohommaa ja tullut tulokseen että lepään kyllä tarpeeksi kokonaiskuormaan nähden. Niinku fyysisesti ainakin. Oon raivannut tilaakin sille päivistäni tarkoituksella.

   Hormonitoiminta mulla on kyllä sekaisin. Siitä varmaan moni juttu kiinni :s

 16. 10kg puolessatoista vuodessa ei ole oikeesti paljoa jos tavotellaan lihaskasvua!!
  Tiedän kuitenkin mitä ajat takaa ja kyllä ne hormonitoiminta jutut kannattaa tarkistaa..
  Kaikki ei kuitenkaan oo ihan niin mustavalkosta kun saattaa kuvitella.

  Mä alotin joskus maaliskuun lopussa lisäämään kaloreita pelkästään jalkapäiville 200kcal, (3000kcal yhteensä) Ja muina päivinä söin edelleen 2500kcal (niinkuin aina ennenkin). Pidensin kuitenkin myös samalla jalkatreenejä kahteen tuntiin, puolestatoista tunnista.
  Eli 200kcal lisää ja puolituntia jalkatreeneihin lisää.
  Kesäkuun lopussa painoa oli tullut lisää 2kg. Nesteitä olin kuitenkin päälle viikon tuossa kesäkuusta pudotellut.
  Eli summasummarum, mullekkin tuli painoa 3kk 2-3kg.
  Ja ajatellaan että kun jalkapäivinä söin ennen 2800kcal, ja ne treenit oli puol tuntii vähemmän niin paino pysy suht samoissa lukemissa yli puolvuotta.. Ihmiskeho on ihmeellinen eikä se välttämättä toimi niinkuin ”oletettaisiin” :)

  • Nojoo totta. Ja sen takia onkin ihanaa ku on toi pt kenelle laittaa postia nii saa aina tarvittavia fiksauksia ohjelmiin :)

 17. Moikka! Mielestäni näytät kuvissasi ainakin todella upelta, painoitpa sitten mitä tahansa :) Saako kysyä että minkä mittainen sitten olet? P.s sun tukka on aika ihana :D

 18. Moikka,

  Pakko tulla sanoo (ja sanon sit suoraan kans :D ):
  Mikäli nuo kuvasarjat edustavat sitä -10kg ja +10kg, niin täytyy sanoa, että kokoeroa ei mielestäni oo havaittavissa – ainakaan suurta. Pikemminkin tuossa vasemmanpuoleisessa (-10kg) näytät hiukan löysemmältä, mutta suurin piirtein saman kokoiselta kuin oikeanpuoleisessa, jossa taas näytät törkeen kiinteeltä ja muodokkaalta, VAU!

  Musta tuntuu, että se sun suurin pelko ei oo vissiin se +10kg, vaan se, että se sun jatkuva turvotus ja pöhötys luo sulle illuusion, että se +10kg on rasvaa eikä lihasta. Koska kyllä siitä iso osa on lihasta. Kehon muoto on muuttunu huomattavasti. Jos en tietäis, ni sanoisin, että painat kuvissa yhtä paljon. ELI lihas painaa enemmän (vaikka siinä oli muuta kg rasvaakin mukana).

  Suosittelen kehonkoostumusmittausta. Tosin, sekin saattaa näyttää pyllylleen, mikäli sulla on kova turvotus ja pöhötys ja nesteenkertymä, mut kuitenkin.

  PS. Tällä tekstillä en tarkota mitään huonoa ja pahaa. Päinvastoin, OOT UPEE!

  • No moikka,

   Kiitos kommentistasi! Juuri tuotahan nuo kuvasarjat edustaa. Ja tiiätkö mitä, saatat olla hyvinkin oikeassa. Mun suurin pelkoni taitaa nimenomaan olla se että oon vaa pöhöttyny plus kymmenen kiloa eikä mitää muuta :D Koska sit jonain päivänä ku en oo iha nesteinen nii fiilis on tosi hyvä, itseasiassa.

   Kiitos silmiäavaavasta näkökulmasta :) Tuli hyvä fiilis.

 19. Mullahan tuli vuosi sitten 7kiloa kolmessa kuukaudessa. En vieläkän tiedä miksi, mutta sitten se painonnousu stoppasi. Laihduttaminen tuntuu aivan mahdottomalta, mutta onneks en vaakaa omistakaan enkä sellaiselle ole astellut varmaan vuoteen. Se nyt vaan on paljon tärkeämpää kuinka voi kehossaan, kyllä mä jaksan ne seitsemän ekstrakiloa ihan hyvin kantaa :D

  • Ihan totta puhut. Pääasia, että treenit kulkis ja olo olis hyvä omassa kropassa :)

 20. Tekeekö sulle siis joku sun treeni- ja ruokaohjelman? Etkö oo kysyny apua joltain personal trainerilta tms? Mä menisin tossa tilanteessa kehonkoostumusmittaukseen. Sehän nimenomaan kertoo onko toi +10kg pääosin rasvaa vai lihasta. Jos mulle tulis +10kg ja se olis pääosin lihasta, ni mä olisin vaan ilonen xD Jostain luin, että jo 3kg lisää lihasta vuodessa on kova saavutus.

  Mä ite alotin saliharrastuksen tammikuussa 2014 ja siitä vuoden päästä oli kiloja tullut noin 7. Ja selkeästi voiton vei läski. Toki lihastakin tuli, mutta rasvaa myös, ja liikaa. Saliharrastuksen myötä menin oikopäätä bulkille, kun luin, että sillon saa parhaiten massaa…:D ja söin kaikkea mitä eteen tuli. En kattonu makrojen määriä enkä suhteita. Rasvaa söin aivan liikaa, hiilarit tuli ihan ok lähteistä, protskua söin ehkä hitusen liikaa mitä sillon oikeasti olisin edes tarvinnut. Niin ei mikään ihme, että lihosin. Mustakin ois ihan kiva olla pieni, ns. laiha, mutta timmi ja treenattu! Ei anorektisen laiha, laihaläski, lihaksikasläski tai lihava.

  Mutta mun mielestä kun noita sun kuvia katsoo, niin kropat on suht saman kokoset, mutta just se kehonkoostumus on erilainen. Aikasemmin olit ehkä laihaläski ja nyt treenattu!

  • Joo Kille Kujala tekee ruoka- ja treeniohjelmat. Ja oonkin kysynyt ja saanut apua ja fiksausta koko ajan. Ja se nyt onkin tässä se probleema, kun kaikesta huolimatta kroppa ei reagoi sillain miten kaiken järjen mukaan pitäisi :D Ja siihen ei enää pt:t pysty ja siks oonki hakenu lääkäristä apuja selvitystyöhön :) Mä kun en oo missään vaiheessa ees ollu puntaroimatta ruokiani tai syäny minkään tason bulkilla. Vaan on haettu nimenomaan hallittua kasvua. Jotta kroppa olis kiintee ja kiva, muttei fläsä ;) Mutta kiitos! Suunta on kuitenkin oikea. Ennen olin varmastikin löysempi. Vaikkakin keskivartalosta paljon pienempi.

 21. Apua kuulostan nyt ihan stalkkerilta mutta.. kävelit tänään mun ohi kirjaston kohdalla tänään ja voi luoja kun näytit hyvältä!! Et todellakaan näytä lihavalta etkä ylipainoselta etkä yhtään miltään muulta kun aivan tajuttoman upealta :) Oli pakko tulla kertomaan!

  • haha, voiei :D Varmaa töistä kävelin kotiinpäin, jos törmättiin siinä neljän – puoli viiden välissä. Mut kiitti, kiva ku tulit kertoon ;)

 22. Heippa! Mistä nää farkut on? :) Ite treenaan ja takana on kaamee farkkujen shoppailu päivä, mitkään ei sovi päälle! :D

  • Freddystoresta saa tilattua :)) On kyllä niin täydelliset näihin koipiin etten usko parempia löytäväni ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta