Kehonkoostumusmittauksessa

Kävinpä tuossa puoliksi extempore kehonkoostumusmittauksessa pitkästä aikaa. Kaveri laittoi viestiä, että olisi ilmaiseksi tarjolla lähiseudulla, niin otettiin siitä hyvä syy treffata muutenkin ja vaihtaa kuulumisia mittaukseen menon lisäksi ;) Sanoinkin mennessä, että taidan olla ihan pimee, kun lähden oikein hakemalla hakemaan itseinhoa.

Tällaisessa kroppatilanteessa kehonkoostumusmittaukseen, voi luoja.

Mutta toisaalta, tiesin, että oli tulos mitä tahansa, niin kroppa tosiaan on nyt ei-normaalissa tilassa, enkä tavallaan itse voi tilanteelleni mitään just tässä hetkessä. Tiedän mittanauhasta ja peilistä ja puntarista ja vaatteista, että olen isompi kuin koskaan aiemmin. Homma olisi ihan okei, jos olisinkin vain lihaksikkaampi. Mutta kun olen muutakin. Mutta mennään nyt mittauksessa käymään, kun kerran tilaisuus on :D Ei voi ottaa niin vakavasti.

syyskuu7 (25)

 

En pysty kaikkia kuvia tähän lätkäisemään. Koska ehkä ymmärrätte, että en oo ihan fine kaiken tän kroppahomman kanssa. Mutta jos nyt jotain vertailupohjaa vanhempiin mittauksiin otetaan kuitenkin. Oon siis käynyt mittauksessa aiemmin maaliskuussa 2013 (voi ei, minä kakskytkaksevee, mihin tää aika menee :D?), sen jälkeen elokuussa 2013, sitten marraskuussa 2013 ja viimeisen kerran toukokuussa 2014. Nyt oli siis puolentoista vuoden tauko mittausten välillä. Eikä sillä, en nyt väitä taaskaan, että tämä mittaus olisi mitenkään paikkansapitävä ja täydellinen. Mutta kyllä näistä aina jotain suuntaviivoja saa. Kuten esimerkiksi sen, että mun luut painaa joka kerta 2.4kg. Ikää tulee lisää ja elopainoa myöskin.

Mutta jos verrataan nyt esimerkiksi tuohon aikalailla tasan kaksi vuotta sitten otettuun mittaukseen, niin arvot näyttivät siltä, että rasvaa on tullut 5.7kg lisää ja lihaksia 2.2kg. Oi nam. Oikein imartelee toi fläsän määrä. Ja se mikä tuloksissa on hieman hassua, mikä varmaan liittyy tähän kilpirauhasen vajaatoimintaan on se, että BMR eli perusaineenvaihdunta on jopa pienempi kuin kaksi vuotta sitten, jolloin mulla oli kuitenkin vähemmän lihaksia. En tiedä, mutta omaan korvaani se kuulostaa ristiriitaiselta. Ja tota mietin, et mitähän tarkoittaa toi kokonaisvesimäärä TBW. Kun se on aiemmissa mittauksissa ollut näköjään 31.8, 34 & 36.8. Ja tänään se oli 50.1? En huomannut kysyä, mutta aika iso ero aiempiin? EI varmaan mikään positiivinen muutos, jos jotain voi päätellä näistä edellisistä :D

IMG_20150908_183159

No. Ei auta surkutella. Lihaksia on tehty lisää, mikä on ollut tavoitekin. Ylimääräistä on myöskin tarkoituksettomasti tullut, mutta kunhan saan aineenvaihduntani taas toimimaan normaalisti, niin eiköhän homma tasoitu jossain välissä. Vai eikö niin, että kunhan löytyy sopiva tyroksiinimäärä mulle, niin mun aineenvaihdunta alkaa taas toimia normaalisti? Eikö niin? Tää jumitustila on vain hetkellinen. Ainakin kovasti toivon niin.

On kyllä surkuhupaisaa, että joskus kriiseilin aidosti sitä kun BMI sanoi, että olin ylipainoinen. Olinhan mä, mutta ihan vain treenauksen takia. Näen sen nyt itsekin. Ja nyt harmittaa, että miksi tuhlasin silloin aikaa surkutteluun. Ja tässä nykyisessä tilassani surkuttelen vähän taas. Vaikka eikai tässä syytä oo. Näähän on vaan lukuja. Vaikkakin kovin mielenkiintoisia sellaisia. Ainakin silloin, kun niiden eteen tekee töitä. Mut eipä se työ näy, jos aineenvaihdunta ei toimi. Ja tässä kohti lukuja tärkeämpää on kyllä oikeasti saada kroppa kuntoon taas. Mut onpahan ainakin jotkut pohjalukemat, joihin voi onnellisena verrata sitten kun porskutetaan taas menemään uusi voimin ;)

Ooksä käyny kehonkoostumusmittauksissa? En voi olla ainut, joka on hakenu surkeat pohjalukematkin muistiin, niin on sit jotain mihin verrata myöhemmin? ;)

 

Milla

14 vastausta artikkeliin “Kehonkoostumusmittauksessa”

 1. Mää kävin just kans tänään! Mittari ei suostunu toimimaan :DD otettiin sit jotkut luvut huonommalla, tai ainaski erilaisella, laitteella. Kyllähän toi kilpparihomma ja +15kg pistää itkettään. Tai siis se, että painon kanssa tilanne on täysin sama kuin kaks vuotta sitten. Paitsi, jos mittareita pystyy yhtään vertaileen, oon takonu 10kg lihasta parissa vuodessa….. :D Että en mää ehkä ihan turhaan siä salilla hillu vaikka fläsä ei mihinkään näkyvästi katoisikaan. :)

  • Eikä! Just tänää :D Mikä sattuma! Missä kävit? Mä meinasin, et vois mennä Gogol käymää mittaukses mis saa kunnolla ne kaikki eri raajojen prosentit sit ku alkaa tuntuu, et ei oo tällai pöhössä ja jumissa koko aikaa. Eikai tätä tilaa voi enää kauaa kestää?! Sähän otit sit kans tavallaa uuden alun luvut ylös ja tästä yhessä suunta eteenpäi! :)

 2. Mä kävin alballa kun siä on ne vanhat tulokset tallessa ja mulla on pt-kertoja sinne jotka voi muuntaa mittaukseksi. :) Joo ihan hyvä se on ottaa alkumittaus niin tietää milloin on oikeasti parannusta tapahtunut. Numeroita ne vain on.

 3. Upeelta näytät. Paljon sä nyt sit esim painat? Näytät kyl ihan normaalipainoselta ja hyväkroppaselta.

  • Kiitos. Vaikka just nyt ei kyllä tunnu siltä :/ painan öööö. Liikaa. Tai eikai silläkään olis väliä jos kropassa tuntuis hyvältä. Mut nyt tuntuu vaa nesteiseltä ja epämukavalta nii en ees uskalla kertoa paljon painan.

 4. Kyllä noi kaikenlaiset kroppamittaukset on mielenkiintosia. Tosin Joskus tuntuu, et ei haluis mennä vaan sen takii et tietää, että tulokset on huonommat esim rasvan suhteen ku ennen :D mut saahan niistä paljon irti oikeesti ja toimii kyllä hyvin motivaattorina. On niin siistii kun pystyy numeroista näkeen kuinka paljon lihasta on tullu lisää!
  Ja tohon BMI surkutteluun – tuntuu et oli se oikeestaan mikä asia tahansa niin tuntuu et ei oo ikinä mihinkään muka tyytyväinen. Varsinkin jos ja kun asiat muuttuu pitkällä aikavälillä niin sen tajuaa. Joskus teininä kun oli kaks näppylää naamassa eikä ryppyjä vielä ollenkaan niin tuntu et on hirvee pitsanaama mut näin jälkeenpäin kun kattoo kuvia jossa on jotain 16-18v niin siellä on kyllä semmonen babyface että huhhuh :D ehkä vähän oon jo oppinutkin, että pitäis olla tyytyväinen siihen mitä on nyt eikä miettiä et tää ja tää asia pitäis olla paremmin mun kropassa. Hienoo jos säkin sen oot oppinu! Älä nyt kuitenkaan liikaa aikaa käytä tän tilanteen surkutteluun. Hienoo et sait diagnoosin mikä sua vaivaa ja nyt saat siihen asiaan kuuluvaa hoitoa, kyllä se kroppa siitä alkaa taas pelaamaan kunnolla, usko vaan! :)

  • Oot kyllä ihan oikeessa. Aina on jotai mitä vois muka olla paremmin… Sit ku joskus saan kroppani taas toimimaan normaalisti nii lupaan kyllä heittää bmi:tä isolla kivellä. Koska mitä välii oikeesti painoindeksillä tai ylipäätään painolla on jos fiilis kropassa on hyvä ja ite pystyy sitä rakentaa tai muokkaa! Nyt lähinnä turhauttaa olla ihan possu ku elintavat ei kuitenkaan sitä oo.

   Mut no. Suunta ylöspäin! :)

 5. Hei, halusin vain tulla sanomaan että näytät oikein terveeltä ja hyvältä! :) Luvut on todellakin vain lukuja ja kilpirauhasen vajaatoiminnassa on turha loputtomiin taistella aineenvaihduntaa vastaan. Sitä voi vaan tehdä parhaansa elämällä terveellisesti, mutta muuten on turha kuluttaa energiaa asiaan mille ei itse voi mitään. On tietysti helpommin sanottu kuin tehty, että ei kannata märehtiä ulkomuotoa tai olotilaa mille ei juuri sillä sekunnilla mitään voi. Mutta ainakaan nyt sinulla ei ole sen suhteen hätää, koska olet todella kauniissa kunnossa!

  On hyvä, että sairaus todettiin sinulla ja voit nyt aloittaa sen käsittelyn sekä hyväksymisen. Tuon kokonaisvesimäärän veikkaisin (asiasta mitään sen kummempaa tietämättä) liittyvän siihen miten vajis kerryttää kroppaan nestettä. Myös sen takia kroppa voi näyttää ja tuntua turvonneelta. Lääkitys voi hyvinkin auttaa tähän tilaan ja moneen muuhunkin vaivaan mitä olet itsessäsi huomannut. Toivottavasti huomaat vaikutukset pian ja stressisi tämän suhteen lievenee. Et ole yksin ”vaivasi” kanssa :)

  Nimi. Vajis koko ikänsä

  • Kiitos kommentista!

   Oon iteki tyytyväinen et diagnoosi löytyi näin pian ja pääsin alottaa tyroksiinin. Mut silti pelottaa et onko mun loppuelämä siis aineenvaihduntaa vastaan taistelemista?! Eikö kaikki palaa normaaliksi sit kun oikea lääkemäärä löytyy. En kestä ikuisesti olla turvonnut jos oikeesti treenaan ja syön kunnolla. Olis oikeestaa ihan kamalaa :D

   Mut tässä hetkessä en voi tehdä muuta ku koittaa hyväksyä tilanteen ja viihtyä omassa kropassani.

  • Pahoittelen, että valitsin sanani tosi huonosti! En siis tarkoittanut että sitä turpoaa loputtomiin kuin pullataikina :D Jokainen reagoi sairauteen/lääkitykseen vähän eri tavalla ja tyroksiini voikin palauttaa tilanteesi siihen mitä se oli aiemmin. Etenkin tossa tilanteessa, kun sun arvosi romahtivat näin nopeasti, niin tyroksiinista on varmasti apua. Ja jos yhtään lohduttaa, niin itse olen ollut aina normaalipainoinen, vaikka huomaankin aineenvaihdunnan välillä matelevan :) Enemmän sen huomaa ehkä siinä, että jos on kausi kun ei liiku yhtään ja syö vähän huonommin, niin tulokset näkyvät kropassa paljon nopeammin kuin ehkä jollain toisella.

   Sori, en oikein osaa muotoilla ajatuksiani sanoiksi, mutta yritän vain sanoa että älä vaivu epätoivoon :) Muistathan myös, että lääkityksen vaikutuksen huomaa vasta viikkojen käytön jälkeen ja harvoin kertalaakista edes löytyy sitä oikeaa annosta.

 6. Mul tuli näistä mittauksista vaan mieleen se, kun joskus peltsulla testasitte sitä treesan kotimittarilaitetta. :D mut se piti sanoo kun nyt luin näitä, et tsemppiä ton kilpparijutun kanssa!<3

  • Ainii! :’D haha. Painoin sillon joku 57kg ja oli muka niiiiiiin paljon liikaa……

   Kiitti ♡

 7. Moikka Milla! Löysin sivusi, kun etsin tietoa kehonkoostumuksesta, koska itse juuri sellaisessa kävin. Haluaisin hälventää huoltasi – ellet jo asiaan ole varmuutta saanut, tuosta sinun kokonaisvesimäärästäsi, josta kirjoitit huolestuneena näin:” Ja tota mietin, et mitähän tarkoittaa toi kokonaisvesimäärä TBW. Kun se on aiemmissa mittauksissa ollut näköjään 31.8, 34 & 36.8. Ja tänään se oli 50.1? En huomannut kysyä, mutta aika iso ero aiempiin? EI varmaan mikään positiivinen muutos, jos jotain voi päätellä näistä edellisistä :D”

  Muutos on nimenomaan postiivinen ja hyvä, että se on noussut normaalirajoihin. 35-44% tarkoittaa matalaa, 45-60% on normaali, joka vähintään on hyvä olla ja 61-70% korkea. Mulla se oli reilut 56%, jonka pt totesi erittäin hyväksi, joten, sinulla tuo nousu on tällä kohtaa vain hyväksi:) Sitä paitsi, näytät tosi hyvältä:) T. Tiina

  • Moikka! Ja kiitti kommentista, en oo edelleenkään saanut minkäänlaista vastausta tuohon TBW-juttuun ;) Eli kiitos tiedosta, oon taas vähä viisaampi ;)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta