Ai mitäkö mieltä mä oon fitnesskisoista?

En tiedä, oonkohan mä koskaan kertonut täällä mielipidettäni liittyen fitnesshommiin? Taidan muutenkin olla sellainen bloggaaja, että en oo koskaan liian provosoiva tai vahvasti jonkin tietyn mielipiteen puolella. Kerron omia ajatuksiani, mutta hyväksyn ja ymmärrän myös vastakkaisia näkemyksiä. Aika pliisu ehkä :D Mutta toisaalta, välttääpä pahimmat tylytykset kommenttibokseissa. Ja sellainen mä kyllä luonteeltani oikeasti olenkin – kiltti ja vähän kaikkien puolella. Mulla harvoin on kovin jyrkkä mielipide johonkin asiaan liittyen. Kuulostaa jopa tylsältä, tiedän. Mutta tällainen mä oon :D

IMG_20150718_150645

Huomasin kuitenkin erään asian tossa viikonloppuna, kun fitnesshommia tuli joka tuutista. Oli Jyväskylän karsintoja sekä Mr. Olympia -kilpailua Las Vegasissa. Siinä seuraillessa mä hoksasin, että mulla on kyllä mielipiteitä ja intohimoja. Sellaisiakin, mitkä saattaisivat herättää keskustelua jos niistä täällä blogissakin vahvasti paasaisin. Kuten esimerkki se, että mua kiinnostaa ja innostaa ja hurmaa ihan valtavasti kehonrakennus ja fitness. En osaa tai koe tarvetta rajata aihetta sen tarkemmin. Mutta olen kiinnostunut. Ootte sen ehkä lukeneetkin rivienvälistä, vaikken asiasta suoraan ole kirjoittanutkaan aiemmin.. Katsoin viikonloppuna streamista kohokohtia ja päivitin bodylehden kuvagalleriaa tiuhaan tahtiin. Koin kaikkia tunteita seuraamieni kisaajien puolesta. Voi miten kaunis kisalookki olikaan Minnillä! Ja hitsi vie, miksei tuo ihana Maija päässytkään jatkoon?! Tykkäsin varmaan jokaisesta kisakuvasta ja -videosta, mitä viikonloppuna ilmestyi seuraamieni fitnesskisaajien instagramtileille. Koska mun mielestä noi ihmiset on vaan jotenkin niin huikeita ihan kokonaisuudessaan! Se, että teet intohimolla treenihommia ja elät tietynlaista elämäntapaa. Ja että suoriudut kisadieetistä ja tuot lavalle parhaan mahdollisen paketin sinusta itsestäsi! Miten paljon työtä onkaan takana, että siihen pisteeseen päästään. Arvostan kilpailijoita, jotka tekevät hommia intohimolla, omista intresseistä käsin. Mun mielestä kisalookit ja -kuvat on kauniita.

Joku kyseli, kiinnostaako Fitness enää – kyllä kiinnostaa! Mua ainakin.

IMG_20150915_065032

Ja kyllähän sitä väkisin jossain tuolla alitajunnassa salaisesti ja piilossa miettii, et mitä jos mäkin joskus. Tottakai. En voi väittää, ettenkö olis koskaan ajatellut. En sen enempää enkä kovin tosissaan, mutta kuitenkin olen. Miettinyt mielikuvissani. Pohtinut, mikä olisi mun lajini. Ajatellut, että jos mä joskus olisin hommaan ryhtynyt, olisin tehnyt sen siten, että kaikessa huomaamattomuudessani olisin rauhassa kasvattanut itselleni lihakset. Käyttänyt siihen vuosia aikaa. Tehnyt arkisella intohimolla. Ja sitten ottanut kilpailupohdinnat esiin. Kun olis jotain mitä esitellä. Koska en voi kestää sellaisia juttuja, joissa treenitaustaa on kaksi vuotta ja sitten ollaan jo kilpaurheilijoita.

Kyllä. Mulla on vahva mielipide asiasta ;)

Mutta. Viimeistäänkin nyt oon ihan todellisuudessa kiinni. Mä voin kasvattaa lihaksiani vaikka koko loppuelämäni. Ihan sillä samalla arkisella intohimolla. Mutta kuinka kroppaystävällistä olisikaan dieetata, kun on kilpirauhasen vajaatoiminta. Ah nam. Toimisi varmasti hienosti, eikä terveydellä leikkiminen olisi edes lähellä :D Että joo. Onneksi kaikista pienistä ajatuksistani huolimatta voin edelleen seurata kaikkia huikeita kilpailijoita omilla poluillaan. Voin motivoitua heidän tekemisistään, onnistumisista ja kehittymisistä! Ja tehdä omaa juttuani ihan tässä omassa kuplassani. No problem.

Milla

6 vastausta artikkeliin “Ai mitäkö mieltä mä oon fitnesskisoista?”

 1. Joo, mulla kans vajis hillitsee kivasti kisahaaveita :D Dieetti sen aikanaan laukasi niin epäilen vähän, että saisko sitä niin tervettä kisadieettiä pidettyä, ettei kilppari tykkäisi kyttyrää.

  Mutta SAMA. Fitness kiinnostaa ja kuvia on ihana katsoa ja elää edes niiden kautta mukana siinä fitness-kuplassa<3

 2. Fitness todellakin kiinnostaa ja voihan siinä kuplassa elää omalla tyylillään, onneks ;)

  Kiitos kun ilmiannoit itsesi. Aina kiva kuulla, että meitä on muitakin kikkailemassa samojen ajatusten (ja vaivojen) kanssa :D

 3. Mä muistan kuinka täpinöissäs olit vuosi sitten Tampereen kisakatsomossa, ihanasti :D
  En yllytä missään nimessä sua kisalavoille, mutta eihän sitä koskaan tiedä.. Mun yksi ystävä kisasi silloin viime syksynä ja hällä on kilpparin vajaatoiminta, dietti sujui kun unelma ja myös hyvin kroppa toiminut kisojen jälkeenkin :) Kuitenkin aika harva kilpparista kärsivä, jolla se yhtä siististi menisi… Mutta onhan fitness kivaa myös seurattavaa ja ilman kisalavojakin voi rakentaa sitä unelmafysiikkaansa :)

  • NONIII, mäki muistan :D haha. Ja oon vielki! Onneks aina voi mennä kisakatsomoon ihailemaan ja kannustamaan, ja tietysti seurata kaikkien treeniblogeja ;) Mä jatkan ihan vaan tällä omalla polullani niinku tähänki asti, nimesit sen hyvin – rakennen omaa unelmafysiikkaani ilman kilpailutavoitteita. Hyvä tavoite sekin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta