Aina kipeenä?

Musta tuntuu, että oon aina kipeenä. Tiiättekö – rytmitän treeninikin sen mukaisesti. Tiedän, kuinka pitkään voin nauttia treenikierrosta, ennen kuin joku sairastelu kaataa petiin. Plääh. Niin turhaa! HeiaHeiasta kun katson, niin oon säännöllisesti joka toinen tai joka kolmas kuukausi kipeänä. Parin vuoden sisällä kuusi oksutautia ja kaikki muut flunssia. Perkele. En normaalisti kiroile edes ikinä, mutta tää asia on sellainen, mistä en vaan pääse ikinä yli. Koska mua hermostuttaa. Aina uuden treenikierron aloitettuani mietin, että ehkä mulla nyt on jo tarpeeksi vastustuskykyä, eikä seuraava tauti tulekaan niin nopeasti. Vaan mitä vielä, tulee se. Joka kerta. Kahden tai viimeistään kolmen kuukauden kuluttua edellisestä. Jo kolmatta vuotta. Koulusta  työelämään siirryttyäni mun sairasteluni on ollut säännönmukaista. Ei voi tietää, onko asioiden välillä oikeasti yhteys. Mutta viittaamatta mihinkään tieteelliseen näyttöön sanoisin näin olevan. Koska tilanteelle ei voi sinänsä mitää – ammatinvalintakysymys, enkä aio vaihtaa työtäni – kysynkin hyviä vinkkejä vastustuskyvyn parantamiseen? Onko sellaisia edes? Syön päivittäin vitamiinini, ruokavalioni on terveellinen ja monipuolinen, lepään paljon, liikun aktiivisesti, pesen ja desinfioin käsiä ja teen mielestäni kaiken ihan niinku pitääkin. Silti, oon aina kipeänä. Varmasti useammin, kuin joku sellainen, joka ei edes tietoisesti pyri välttämään sairasteluja.

Mitä haittaa tästä on vai?

Eikai sinänsä mitään. Turhaudun kai aika pienestä :D Myönnän! Kyllähän kaikki on sairaana joskus. Joku enemmän ja joku vähemmän. Mutta aika monta antibioottikuuria oon joutunut kuluneiden viime vuosien aikana syömään. Se ei kai ole hyvä. Mutta minkäs teet. Nytkin on nielutulehdus päällä, niin eipä se muulla lähde paranemaan. Ja kai tää tilanne vuosien aikana jotenkin paranee. Vastustuskyky kehittyy vielä joku päivä oikein hyväksi? Jos oikein kovasti toivon? Ja mähän toivon. Jotenkin ehkä eniten ottaa tunteisiin se, että jatkuvan sairastelun vuoksi en pääse toteuttamaan omaa arkeani kunnolla. Koska treenaaminen on fiksua vasta kun on kunnolla terve. Ja se nyt vaan on mun intohimoni. Päivistä ja viikoista tulee täydellisen antoisia, kun saan tehdä omaa tavoitteellista treeniäni ilolla ja intohimolla. Ja kun säännöllisesti – liian usein mun mielestäni – joku tauti kaataa petiin, niin onhan se nyt vähän turhauttavaa :D

IMG_20150923_090616

Okei, on nyt taas näitä maailman tärkeimpiä ongelmia.. Anteeksi turha valitukseni :D Mun elämässäni tää kuitenkin on ärsyttävä ja häiritsevä juttu. Pystyykö kukaa samaistuu? Kukaa muu kipeenä sääännöllisesti ympäri vuoden? Millä pääsette siitä yli, ettei tuu tälläistä maailman suurinta turhautumista? :D

Ja jos jotain hyvää täytyy tilanteesta löytää, niin hitsi vie minkä motivaation oon saanu kerättyä syksyn treenejä ajatellen!! Mun ensimmäinen Fitfarmilta saatu treenivihkoni alkaa olla täynnä, ja pääsen sopivasti korkkaamaan tästä taudista selvittyäni ihan pränikän vihkosen! Ihanaa! Jotenkin siinäkin kuvastuu täydellisesti uuden alku. Uus treenisyksy ja entistä kovempi taso tekemiseen. Motivaatiota ainakin on hurjasti! Ja tosiaan nyt kun on tullut vaan makoiltua ja levättyä toista viikkoa putkeen, niin sitten joku kaunis ja ihana päivä, kun sinne salille taas pääsee, niin innostus tekemistä kohtaan on taas ihan hitsin kova! Aloitan siis uuden treenikierron tekemällä vuorotellen voima- ja voluumiviikkoja. Voimaviikon treenit alkaa selkäreenillä. Ne muutamat kerrat, mitä oon tässä syksyn aikan ehtinyt voimaviikkoja vetää, niin oon tehnyt räkin sijaan normaalia mavea. Tällä hetkellä mun tilanteeni on se, että 80kg:lla menee helposti 10-12 toiston sarjaa, 90kg:lla oon nostanut 5 + 4 ja 100kg on mun ykkösmaksimini, mitä oon tähän mennessä kokeillut ja nostanut. Ja kuten sanottu aiemminkin, haluisin edetä tässä hommassa, ja olla vaikka jouluna jo vähän parempi ;) Mut tosiaan oon vasta neljästi vetänyt maasta, että aika alkutekijöissä ollaan. Varasin itseasiassa tätä silmälläpitäen pt-treenin lokakuun puoliväliin Kivisen Terolta, niin aattelin pyytää vähä opastusta ja tekniikan kattomista asiaan liittyen ;) Kuinka maltankaan odottaa!

Sain syksyä varten myös uudet, päivitetyt ruokaohjeet, ja niissä on huomioitu mun toiveeni muun muassa sen suhteen, että pyrin käyttämään mahdollisimman vähän maitotuotteita. Ja syömään enemmän kunnon ruoka -tyyppisiä aterioita välipalojen sijaan. Mutta ohjeet on tosiaan vielä word-tiedostomuodossa. Koska nyt kun oon ollut kipeenä, niin en oo jaksanut vaan millään alkaa tutkia ja valmistella ohjeen mukaisia juttuja. Ja oon syönyt kyllä melko huonosti. Mutta kuitenkin parhaani mukaan. Koska no, ensinnäkin oon nukkunut puolet päivistä. Eikä mulla oo oikeastaan ollenkaan nälkä. Ja vaikka välillä oliskin, niin kurkku on tosiaan niin kipeä, että syöminen on hitsin hankalaa. Ja sit jos pystyy syödä, niin ei todellakaan oo mikään oikea ruoka mielessä. Siitäkin tietää, että oon todellakin kipeenä. Koska normaalistihan oon oikein hyvä syömään. Mutta nyt on menty tosi kummallisella skyr-tonnikala-mehukeitto-hedelmä -linjalla jo yli viikko. Ja myönnän julkisesti, että oon syöny myös vähän suklaata pahimpaan mielipahaan :D haha. Kaveri oli ihan ihmeissään puhelimessa kun kerroin. Oon niin tunnollisesti syönyt vain bodyruokia pitkän aikaa. Mutta nyt kun tää tauti vaan pitkittyy pitkittymistään, niin piti ottaa vähän herkkujakin pahimpaan hätään. Ehkä ymmärrätte. Ja kun kotiovelle asti tuotiin, niin ei siinä voi vastaankaan laittaa ;)

IMG_20150928_102221

Enivei, odotan kyllä tulevaa treenisyksyä niin kovin innoissani. Koska musta tuntuu, että tätä sairastelua lukuunottamatta mun elämässäni on kaikki just nyt ihan tosi onnellisesti! Pääsin pahimmasta kilpparivaiheesta ohi ja yli. Ja vaikka mulla on ollut jo useamman kuukauden ajan olluyt mahdollisuus valita jumpan ja salin väliltä, niin oon huomannut kuitenkin kallistuneeni salitreenin puoleen. Ehkä se kilpparista johtunut tukkoinen olo, ja salitreenin tuloksettomuus sai mut innostumaan enemmän jumppaamisesta. Mutta nyt kun salitreenitkin voi taas alkaa kulkea ja tuloksia tulla, niin muistan, miksi siitä oon alunpeirn niin kovasti innostunutkin! En vaan malta odottaa, että pääsen taas treenaamaan!

Tämän lisäksi mun ihoni alkaa näyttää elpymisen merkkejä (kiitos roaccuttan), ja tunnen itseni ihan nätiksi taas sen kamalan pahemisvaiheen jälkeen. Ja mulla on innostusta (ja kohta toivottavasti myös energiaa) työtä ja vapaa-aikaani kohtaan. Sen lisäksi mulla on viikonloppuisin maailman parasta seuraa.  Ja tuntuu kaikenkaikkiaan vaan jotenkin niin vahvasti, että kaikki mitä tapahtuu on tarkoitettu tapahtuvaksi. Jos tiiätte semmosen tunteen. Monen epäonnistumisen tai muutoin vaan epämukavan elämänvaiheen jälkeen tulee semmonen uudenlainen mieliala kaikkeen. Innostuttaa, kiinnostaa ja tuntuu onnelliselta. Kaikki kiva oikein houkuttelee mua mukaansa! Miten mä odotankaan niin tavallista asiaa, kuin aamulla töihin (terveenä) lähteminen. Sitte töitten jälkeen kotia ja salikamppeet päälle ja tekee jotain siistiä treeniä! Niin arkista ja tavallista, mut just nyt, kun se on toista viikkoa poissa kuvioista, se tuntuu niin hitsin kivalta ja houkuttelevalta ajatukselta :D En malta odottaa, että pääsen takaisin omaan arkeeni kiinni!

Sekö tän sairastelun tarkoitus onkin? Et oppii arvostaa taas omia arkisia juttuja ;) Ja kunhan täältä sairaspedistä pääsen treenirytmiin kiinni, niin todennäköisesti saan nauttia treeniarjestani täysillä ainakin tuonne joulukuuhun saakka ;)

Milla

31 vastausta artikkeliin “Aina kipeenä?”

 1. Voi kuule tiedän hyvin tunteen kun on usein kipeenä… Yleensä oon sen kerran kuukaudessa kuumeessa, ja voin sanoo että kyllä se pistää vituttaan ku aina kun pääsee takas vauhtiin treeneissä niin sit ootkin jo taas pakkolevossa… :-D Nyt syksyllä mulla otettiin kaikki verikokeetkin ja just kilppariarvot kun ehdin olla vaan viikon terveenä kun olin taas jo kuumeessa. Mut mitään ei löytyny, sit taas viikko terveenä ja kamala kurkkukipu mut ei onneks kuumetta uudestaan. Nyt oonkin ollu melkein kuukauden päivät terveenä ja pidän sormia ristissä että pysynkin terveenä :-D

  En sitten tiiä mistä moinen sairastelu johtuu… Kyllähän se on tosi turhauttavaa kun se pilaa kaikki treenit sun muut ja koulussa jää jälkeen, varsinkin kun lukion viimenen vuosi meneillään. Mut ei auta muu kun koittaa elää mahdollisimman terveellisesti ja toivoo pysyvänsä terveenä, kun ei ainakaa tutkimusten mukaan mistään veriarvoihin liittyvästä oo kyse. Koita säkin kestää ja nauttia aina niistä muutamasta hyvästä treeniviikosta siinä sairastelujen välillä! :-D

  • Ohops. No eipä mulla oo mitään hätää, jos sä oot noinki usein kipeenä!! Kääks ;D Miten sä kestät selväjärkisenä?! Kerran kuukaudessa. Huh. Hyvä et oot sentää ihmetellyt sitä myös lääkärille, jos oliskin löytynyt joku syy. Ja itseasiassa tän sun kommentin myötä aloin miettii, et toki mun sairasteluun voi vaikuttaa sekin, kun toi kilpirauhashomma ei oo ollu ihan balanssissa. Eikä toki oo vielkäkään… Kai sekin voi herkistää et nappaa kaikki taudit matkaansa ihan vaan ohikulkemalla.

   Sulla on kyllä kurja ton lukion kannalta, jos joudut olee paljon pois. Kurssit kun käydään niin nopealla tahdilla. Ja yhdessä viikossaki voi olla vaik kuus tuntia yhtä ainetta, niin on siinä kyl kirittävää kiitettävästi :/ Tsemppiä hei syksyyn!! Nautitaan niistä pätkistä kun ollaan treenikunnossa. Ja koitetaa hermostua vähemmän silloin kun tauti nappaa sängynpohjalle. Ja kiitos kun jätiti kommentin! Ei oo niin yksinäistä kotona, kun tuntuu, et voi keskustella jonkun kanssa :D haha. Iha perussettii!

 2. Tästä sun kirjotuksesta tulee ihan mieleen mun poikaystävä. Sälli treenaa kovaa aina kun on terve mutta kaatuu sänkyyn tasaisin väliajoin, aika usein. Oon alkanu epäilemään, että sen kroppa ei kestä jatkuvaa kovaa treeniä yhdistettynä huonoihin yöuniin. Oon yrittänyt puhua hänelle kevyistä viikoista, mutta hänen treenifilosofiansa on että joka treeni täysillä, tällä hän onkin saanut hienosti tuloksia. En tiedä tarkemmin sun treenimetodeista, mutta blogiasi lukeneena tiedän että et himmaile salilla. Ja se näkyy kans ulkomuodossa, olet upea :). Nää on vaan veikkailuja ja omia havaintoja, eli mitä jos sun kroppa ottaakin aina välillä ohjat omiin käsiin ja laittaa pakkolepoon.

  • Ei oo muuten huono pointti ollenkaan, kiitos :) Oot ihan oikeessa siinä, et kroppa tarvii kovan treenin ja kunnollisen syömisen lisäksi myös tarpeeksi lepoa, jotta palautuu ja jotta kehittyy. Mulla on suunnitelman mukaan joka viides viikko kevyt viikko, silloin en käy salilla siis ollenkaan. Teen siis kaksi kertaa voima- ja voluumiviikon treenit putkeen ja sitten lepo, jotta hermostokin palautuu kovista treeneistä. Mut tosiaan yhdistettynä siihen, et oon nukkunu tosi huonosti tosta kilpparijutusta johtuen + syksyn työkuviot ja stressi niistä ja muut muutoksen arjessa, niin voi hyvinkin olla, että kroppa pistää sit väkisin stopin kokoaikaiselle menemiselle, jos ei muuten saa tarpeeksi palautumisaikaa. Keho on kumminkin semmonen kokonaisuus, et kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ja niinku sanoit, mä en jousta kyllä treenisuunnitelmistani, vaikka jollain viikolla olisikin paljon muunlaista, kuten sosiaalista tai henkistä kuormaa… Ettäää. Fiksu ajatus sulla kyllä ;)

 3. Sairastelin itse ennen aina keväällä ja syksyllä. Flunssa myös aina pitkittyi ja en meinannut millään päästä eroon siitä… Ja kun pääsin se iski päälle parin viikon päästä uudestaan.. Sitten löysin sitruuna+inkivääri shotin. Eli siis shottilasiin yhden sitruunan mehu ja peukalonpään kokoinen inkiväärin pala. Itse raastan, mutta mikäli mehulinko tms. löytyy niin kannattaa hyödyntää. Kun kevät tulee ja tunnen että nyt pöpö on iskemässä alan juomaan tätä shottia aamuisin ja on pysynyt flunssa poissa! Ensimmäinen kevät ja nyt syksy kun ei ole flunssaa näkynyt :) Aivan hirveän makuistahan tuo on ja kroppa herää kyllä oikein kunnolla aamuun, mutta omalla kohdalla ehdottomasti ollut sen arvoinen.

  • UUu. Toihan kuulostaa jo mielenkiintoiselta! :D Kaikki taikakeinotki käyttöön. Aion ehdottomasti pistää vinkin muistiin, nii ens kerralla (varmaan silloin joulukuussa) kun tauti meina tulla päälle, niin pakko kokeilla :D Kuulostaa kyllä nimenomaan hirveän makuiselta, mut kaikki käy jos lenssun välttää!

 4. Tuo sairastelukierro kuulostaa tutulle. Onko teillä töissä sisäilmaongelmia? Olin itse sellaisella osastolla töissä (jossa on sisäilmaongelmia ja flunssaisia/kuumeisia ihmisiä) reilun vuoden ja sinä aikana olin flunssassa noin 2 kuukauden välein. Aina flunssasta toipumiseen meni 1-2 viikkoa ja homma lähtee taas alusta. Itse harrastan kilpaurheilua, niin on erittäin tympeää olla poissa treeneistä jatkuvasti. Nyt olen päässyt eri osastolle töihin ja en ole ollut sairaana tämän vuoden puolella kuin kerran. Joten olettaisin syy-yhteyden löytyvän tuosta työpaikka-asiasta mahdollisesti… tsemppiä jatkoon!

  • Uskon et on pikkusen tympeetä kilpaurheilijana olla niin usein pois treeneistä sairastelun takia! :/ hyvä jos sulla auttoi uus työympäristö!

   En tiedä mun työpaikan sisäilmaongelmista. Aika uusi talo niin en usko, mut eipä koskaan tiedä… Mut varmaan seki riittää et päivittäin niistelet toisten neniä ja hoidat ja pidät lähellä puolikuntoisia lapsia. Oon siis lastentarhanopettaja ja jokainen päikyssä töitä tehnyt tietää sen arjen ;) en vaihtaisi mutta tää taitaa olla se ainut varjopuoli.. ite oon valinnut et ei varmaankaan sais valittaa. Mut valitan silti välillä :D vähä.

   Mut et sikäli oot oikeessa: syy-yhteys löytyy töistä ;)

 5. Kannattaa varmaan ottaa tehokas maitohappobakteerivalmiste säännölliseen käyttöön, jos et sitä jo vedä. :) ja samaten tuli mieleen, et oisko töissä jotai sisäilmaongelmia? Etenki jos sulla on jo ennestään allergiaa/astmaa (?) nii saatat reagoida helpommin ku muut. (:

  • Mulla on kyllä allergiaa ja astmaa ennestään, et voi toki ollaki et reagoin herkemmin ja saan noita hengitystieinfektioita sen takia! Ja maitohappobakteerit on ollu ny käytös syksyn ajan ku eka oli antibioottia ihoon monta viikkoa ja sitte antibioottia tähä nielutulehdukseen :D mut et jatkuvassa käytössä ei huono idea ollenkaan :)

 6. Heippa!

  Mä oon kanssa ollut jo muutaman vuoden ajan vähintään kerran kahteen kuukauteen milloin missäkin flunssassa/tulehduksessa/vatsataudissa. Tuntuu, että makaa useemmin kotona saikulla kun on töissä.. Treenit menee taas ihan plörinäks ainakin viikoks, viimeks kesti kolme viikkoa että saatiin häädettyä yks aika paha keuhkoputkentulehdus parin eri antibiootin voimin veke. Käy kateeks niitä ihmisiä jotka sairastaa yhden flunssan kerran vuodessa :)

  Mä oon itse asiassa ymmärtänyt että kilpirauhasen vajaatoiminnalla olis jotain tekemistä myös sairastelun kanssa.. Sitä en muista että johtuko se siitä väsymyksestä tai kropan rasituksesta, mutta ilmeisesti se ainakin jostain syystä alentaa vastustuskykyä. Näin ainakin mulle Mehiläisessä sanottiin, kun kilpparin vajaatoiminta todettiin, että se myös selittäis jatkuvan sairastelun.

  Toivottavasti sulla alkaa sairastelutkin vähän helpottamaan, kun oikea lääkeannostus löydetään siihen kilppariin! :) Täällä ainakin yks optimisti toivois jossain vaiheessa olevansa vähän vähemmän kuumeinen ympäri vuoden :)

  • Moikka,

   Mäkin oon välillä vähän kateellinen niille, jotka sairastaa vaan yhden flunssan vuodessa. Mutta toisaalta kun tossa arjessa kaikki sairastaa ihan yhtälailla niin tuntee olonsa jopa normaaliksi :D Mutta uskon et oot oikeassa ton suhteen, että kilpirauhasen vajaatoiminnalla on osuutensa siihen, että nappaa helpommin kaikki taudit mukaansa. Sitä nimittäin kyseltiin silloin lääkärissä, kun tätä mun oirevyyhtiä alettiin selvittää ja on yks kilpparioireista, tai miten sitä nyt kutsuisikaan fiksuiten.

   kiitos tsempeistä, toivon kans et toi lääkitys nyt vähä jeesais ja sais vaikka puolet harvemmin tauteja ku tällä hetkellä :D Samaa toivon sulle ja oikein ihanaa syksyä kaikesta kuumeilusta huolimatta :) Nautitaan niistä terveistä päivistä sitäkin enemmän!

 7. Olen kuullut että vyöhyketerapian voi parantaa vastustuskykyä. Pikkuveljeni on myös sen avulla päässyt eroon pahasta siitepölyallergiasta.

  • Siitä en ookkaan koskaan kuullut. Mutta hyviä vinkkejä, monenlaisia löytyy! :)

 8. Hei, olet aivan normaali kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivä ihminen. Jatkuva sairastuminen flunssiin, vatsapöpöihin yms kuuluu valitettavasti taudin kuvaan. Helpottuu kunhan lääkityksesi on kohdallaan. :) Itsellä oli kanssa jatkuva sairauskierre ennen kuin viime vuonna aloitettiin toimiva lääkitys. Sitä ennen 7 vuotta jatkuvasti kipeänä. Koita antaa itselle ja kropalle aikaa, ei monien kuukausien tai vuosien vahingot korjaannu heti. :) Näin neljä vuotta sopivaa lääkitystä etsineenä on hyvä todeta että kärsivällisyyttä tässä on vaan opittava. :D

  • Kiva kuulla, jos oon jonkin asian suhteen normaali :D haha. Ei vaa. Niin kauan kun hoito ei oo tasapainossa niin toi voi todellakin vaikuttaa siihen, että nappailen kaikkia pöpöjä mukaani. Mut helpottavaa kuulla, jos sulla on sairastelut helpottaneet kun hoito alkoi olla tasapainossa!! Luo toivoa mullekin :) Kärsivällisyyttä mulla ei ole, mut kai sitä täytyy harjoitella.

 9. Mä oon kärsiny aiemmin kuten säkin jatkuvasta sairastelusta. Mun kohdalla oli jatkuva poskiontelotulehduskierre. Samalla kärsin kilpirauhasen vajaatoiminnasta ja söin myös tyroksiinia. Kun pääsin poskionteloleikkaukseen vuoden odottelun jälkeen päätin etten syö yhtään antibioottikuuria enää. Kärvistelin useita poskiontelotulehduksia levon, sinkin ja D-vitamiinin avulla ja yhtäkkiä vain tulehdukset alkoi vähentyä. Kilppariarvot myös tasaantui enkä tarvinnut enää lääkitystä. Lisäsin toki samalla myös tinkimättömän käsienpesurutiinin (saippualla, huolellinen kuivaus aina ulkoota tullessa töissä tai kotona). Flunssarokotukset jätin myös. Oma vastustuskykyni aktivoitui jostain kumman syystä. Nyt sairastan sen kerran sesongissa. En suostu syömään enää antibiootteja kuin trooppisten tautien vuoksi. Epäilen antibiootteja syyksi myös kilpirauhasen tilapäiseen vajaatoimintaan sekä moniin muihin ongelmiin, kuten vatsaongelmiin, allergioiden pahenemiseen jne. Nykytutkimuksen valossa antibiootteihin kannattaakin suhtautua hyvin varauksella. Ellei antibiootti ole ehdottoman pakollinen (esim. korva- ja poskitulehduksilla on spontaani parantumistaipumus) jättäisin ne kauas itsestäni, samoin ei-pakolliset rokotukset. Näin oma vastustuskyky saa riittävästi tekemistä ja ne valkosolut joiden tehtävä toi puolustus olisi pääsevät hommiin. Sitä ennen saattaa olla kuitenkin useampi tauti, ennen kuin armeija on valmis :)

  • Niin ja siis jostain syystä tulehduskierteen loputtua myös kilpirauhasarvot palasivat viiterajoihin ja olo kohentui. Kummallista kyllä mun kohdalla kilpirauhasen vajaatoiminta on näillä näkymin ainakin korjaantunut. Minkä ei kai pitäisi olla oikeasti mahdollista. Lääkärin määräyksellä lääke kuitenkin pikku hiljaa lopetettiin eikä seurantajakson aikana tullut mitään ongelmia. Mutta onko siis sairaudet seurausta kilpparista vai kilppari sairaudesta – mun tapauksessa kilppari kai masentui hetkeksi sairaudesta.

  • Moikka Heidi,

   Sä oot kyllä malttanut ja jaksanut tehdä aika paljon työtä oman vastustuskyvyn paranemisen eteen! huhhuh. Mä taidan olla liian hetkessä eläjä, etten malttais kärsiä monia sairauksia, vaikka palkintona olis pidemmällä tähtäimellä vähemmän sairasteluja kohentuneen vastustuskyvyn myötä :D Tiedän, oon vähä tämmönen. Mut hienoa joka tapauksessa, että myös sun kilpirauhasjutut on korjaantuneet! Huonot arvot ja siitä tulevat oireet on niin kamalia, että jos niistä oot päässy nii peukku sulle! :))

 10. Heippa!

  Postaukseen aiheeseen sen kummemmin liittymättä ajattelin kysästä, että mitä oot tykänny Fitfarmin pt-valmennuksesta? Oon ajatellu, että vois taas panostaa koutsiin, niin tässä mietin vaihtoehtoja :)

  • Saa kysyä myös aiheeseen liittymättömiä juttuja :) Ja mitä tulee Fitfarmiin ja pt-valmennukseen niin oon kyllä tykännyt ihan tosi kovasti! Voisin kirjoittaa vaikka erillisen postauksen kaikesta, mitä oon valmennuksen kautta saanut :) Mutta siis treeni- ja ruokaohjeet on mulle tehtyjä ja niitä päivitetään ja tarkennetaan ja muutetaan mun fiilisten ja tarpeiden mukaan aina. Ja koska tahansa voi olla yhteydessä ja aina saa vastauksia kysymyksiin tai jos on isompia juttuja niin järkätää tapaamisia niin paljon kun tarve on ja jotenkin kokonaisvaltaisesti tää on vaan ollut mun elämäni tuloksellisin, hyvinvointisin ja parhain treenivuosi. Missä lie olisinkaan, jos olisin kilpparijuttunikin joutunut ihan itekseni käsitellä. huhhuh. Sanalla sanoen – suosittelen! :)

 11. Meinasin ihan samaa kun edeltävät kommentit että kyllähän jokin krooninen sairaus kaataa aika ajoin säännöllisesti petiin:( niin se on. Ite olin viime työssä joka kuukausi poissa, kun mulla oli kaikkia outoja oireita ja kipuja aina enne ku sain endometrioosin diagnoosin. Tällä hetkellä en oo koulun takia töissä mut en ees tajua miten oisin näin sairaana työkykyinen:/ käsitykseni mukaan endoon kuuluu usein joku ns.oheissairaus, joillain on kilppariongelma, jollain ärtynyt suoli, jollain väsymysoireyhtymä tai fibromyalgia. Mulla on joka pv kroonistuneet kivut nykyään ja saan ottaa panacodia about joka pv. Su.aamunakin just nousin 5.40 ja heti ku apteekki aukes olin ovella ostamas lisää:’D miten nykyää ihmiset onki näin sairaita?:/ ei vaan voi käsittää! Mulle auttaa varmaa eka synnytys (hahaa) xD mut toivotaan Milla että sulla alkais vaan lääkitys vähentämään noita pöpöjä ja sairasteluja<3 tsemppiä!

  • Mullakin on tota endometrioosia epäilty ja tutkittu. Ja onhan mulla astma ja allergia ja toi kilpparijuttu ja muutama mistä en oo kertonutkaan, ettäääääää. Ei tarvii ihmetellä jos välillä on kroppa kovilla ja vähä sairastuu syyslenssuun :D Mut koen kuitenkin itseni aika terveeksi. Ei tarvii särkylääkkeitä syödä, niinku sä ilmeisesti joudut tällä hetkellä :/ Meinaatko, et eka synnytys on niin kipee juttu, et ei nykyset vaivat tunnu missää :D haha.

   Kiitos tsempeistä ja samaa toivotan sullekin :-)

 12. Hei,

  Minulla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta viime keväänä. Ennen tätä olin myös säännöllisesti sairaana ja esim. perusflunssat kestivät kohdallani useita viikkoja (pahimmillaan sairastin 8 viikkoa). Olen nyt syönyt tyroksiinia noin puolisen vuotta, ja sairastelut ovat vähentyneet. Lisäksi viimeisin flunssani kesti vain viikon! Hehkutin kaikille miten onnellinen olin siitä, että paranin kerrankin kohtuullisessa ajassa. Kilpirauhasen vajaatoimintaanhan kuuluu käsityksen mukaan sairastelu ja hidas toipuminen. Vajaatoiminnan kanssa kannattaa todella olla malttia, aineenvaihdunta alkaa monella toimimaan kunnolla vasta puolen vuoden – vuoden päästä, vaikka arvot olisivatkin kohdallaan. Esimerkiksi itselläni ei paino ole vieläkään lähtenyt juuri laskuun, vaikka arvot ovatkin jo verikokeiden mukaan kohdillaan ja elämäntavat terveelliset. Kärsivällisyyttä koetellaan. :)

  • Moikka,

   Mahtavaa, että oot saanu kilpparivaivaan lääkityksen ja ilmeisen kohdilleenkin pikkuhiljaa :) Moni on puhunut täälläkin siitä, että vajaatoimintaan liittyy sairastelu yms. Että kait se niin on, kun lääkärikin siitä ohimennen mainitsi. Mutta hitsi vie – vaatii kärsivällisyyttä ja malttia vai? Oon niin huono siinä :D

 13. Stressi? Se pistää hormoonitoiminnan sekasin ja sit keho on vastaanottavaisempi pöpöille. Koita panostaa lepoon ja rentoutumiseen <3 Unohda välillä "pitäis sitä tätä" ajatukset, tavoitteet, paineet, treenit, paino, syömiset, listat, velvoitteet, haasteet, puhelin ja netti jne. Ihan vaan relax – mikä sulle sit toimiikaan. ;) Mulla se on johonkin ihanaan hömppäkirjaan tai leffaa uppoutuminen. Jos plärää kännyä,blogeja ja somea, niin tulee vaan lisää pitäisi ajatuksia mieleen. Aina ei pidä. Joskus voi vaan olla. Keskittyä vaikka kahvittelemaan ja syömään tavoitepullaa (tai ihan vaan hupipullaa – ei sitä oo aina pakko ansaita) kaverin kanssa ilman tunnontuskia. :) Rennosti ja löhöten voi olla jo terveenäkin. Ei tartte oottaa, että flunssa pakottaa sängyn pohjalle. Parempia vointeja sinne ja onnea työpaikasta! :)

  • Stressi on kyllä aina huono. Mut oon kyllä syksyn aikana panostanut, oikeastaan sieltä kesälomalta lähtien, tohon lepäämiseen ja omaan aikaan. En oo sopinut viikonlopuille mitään, ja pitänyt joka viikko yhden päivän, jolloin on totaalilepoa – ei treeniä, töitä eikä menoja. Oot kyllä oikeassa sen suhteen, että rentoa löhöilyä pitää ottaa viikko-ohjelmaan muulloinkin kun kipeenä ;)

   Kiitos kivasta kommentista ja onnitteluista!

 14. Just luin tän hallituksen leikkauksia käsittelevän kohun yhteydessä lastentarhaopettajista, et niille on ihan vakio, et ne sairastaa joka syksy ja kevät flunssan, ainakin kerran. Et sikäli oot varmaan myös alttiimpi pöpöille kuin monet muut, jotka ei oo lasten kanssa tekemisissä. Paitsi nyt mua alkoi epäilyttää että ootko lasten kanssa tekemisissä, jotenkin mulla on sellainen muistikuva että oisit. :D

  • Juu päiväkodissa oon. Ja kun oon vieläpä alle 3-vuotiailla nii semmosta nenien niistelyähän se on arkijuttujen ohessa joka päivä :/ ei ihme ku nappaa itelleen niitä mukaa.

   Mut edelleen – en vaihtaisi ♡

 15. Mää oon kans koko ajan sairaana! Tai siis se tauti ei tuu ikinä ees kunnolla vaan vähän väliä on semmonen tukkonen olo, että arkea ja töitä pystyy tekeen, mutta treenaaminen on ainoa, mihin se vaikuttaa. Ja tolla vähän väliä tarkotan sitä, että ku en ollu töissä ni yks viikko kuukaudesta meni silleen, että ei uskaltanu treenata ja nyt ku alotti työt ni on melkeempä koko ajan on kurkku kipiä tai nuha tai muuten vaan tosi tukkonen olo. Toivon, että se johtuu just tästä päiväkotityön alottamisesta ja syksystä ja menis pian ohi.

  En tajua ku mun mies ei harrasta liikuntaa ja syö mitä käteen millonki sattuu ja on ehkä kerran vuodessa sairaana, meiän 2.5v tyttärellä on ollu elämässään kaks kertaa nuha ja mää liikun paljo ja yritän ees jonku verran kattoa syömisiäni ni mää oon se joka on koko ajan sairaana :o Ei vissiin oo menny nallekarkit tasan tässä asiassa :D

  • Toi on kyllä niiiiiin turhauttavinta, jos on muuten kunnossa mut sen verran tukossa, ettei treenata pysty :// Ja sillon kun mä aikoinaan alotin päiväkotityöt, niin olin ensimmäisen puoli vuotta sillain kipeenä, ettei menny ku maksimissaan kolme viikkoa sairasteluiden välillä. Oli ihan noloakin, kun joutui koko ajan olla saikulla! :D Kun samaann aikaa yritti tehdä vaikutusta, että on oikeasti hyvä ja tunnollinen työntekijä. Mut näin se vaan menee. Yhtäkään työntekijää / opiskelijaa / harjoittelijaa en oo tavannut, joka ei ensimmäisen kahden viikon aikana päikyssä ollessaan sairastuisi………….. Mut kai se vastustuskyky pikkuhiljaa kehittyy. Kun vanhat työntekijät sanoo sairastavansa vaan yhden syysflunssan vuodessa :D Et niin, eipä kaikkeen vaan voi vaikuttaa ruokavaliolla ja liikkumisellakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta