Musiikkia parempi treenitehojen lisääjä on vain oikea treenikaveri + repeatlistani atm.

Kun koko muu suomi expoilee Lahdessa, mä nautin täysillä vapaasta viikonlopusta ihan vaan kotisalilla ;) Oisin toki halunnut lähteä itsekin katsomaan kisoja paikanpäälle, mutta kalliit lippuhinnat sai nyt jäämään kotiin. Eikä sillä, ainakin voi nyt treenata, kun on kerrankin treenikunnossa! Treenaamisesta päästäänkin sopivasti aasinsiltana päivän aiheeseen: treenimusiikkiin! Eikö vaan, että hyvä treenimusiikki on hyvän treenikaverin jälkeen paras mahdollinen apu kovaan, hyvään ja onnistuneeseen treeniin? ;)

IMG_20151005_194856-1

Mulle ainakin musiikki on iso osa treeni-iloa! Sekä salilla että jumpalla. Kuten oon varmasti aiemminkin kertonut, mut on yleisesti tunnettu siitä, että mulla on a) ihan superhuono musiikkimaku ja b) omituinen tapa kuunnella kahta-kolmea biisiä koko ajan repeatilla niin kauan, että ne on puhkikulutettuja. Oon aiemminkin jakanut täällä tämän kuuluisan repeatlistan biisejä teille. Ja koska joka kerta sieltä ruudun toiseltapuolen on löytynyt muitakin huonon musiikkimaun omaavia, aattelin nyt pitkästä aikaa taas vinkata, mitä mun kuulokkeistani kuuluu, kun tänäänkin meen puntille huhkimaan voluumiviikon jalkatreeniä. En vaan käsitä, mistä näitä biisejä joka kerta ilmestyy. Biisit voi joskus olla uusia, ja joskus ihan ökyvanhoja. Ja jostain ne vaan tupsahtaa mun soittolistalleni, ja sitten kulutan niitä siinä hetkessä joka päivä joka välissä puhki asti :D

Tällä hetkellä mulla on kaks ihan ehdottominta lempparia:

IMG_20151009_085756 IMG_20151009_190306

Noita saatan esimerkiksi salille mennessäni laittaa spotifyssa jonoon valmiiksi viis kertaa kumpaakin. Eka soi Left Behinds ja sen perään Fearless. Ja sitten taas Left Behinds. Ja sitten Fearless. Ja sit välissä saatan kuunnella näitä paria muuta repeatlistallani olevaa biisiä… Kunnes lähtee taas Fearless ja Left behinds :D Höhläminä. Mut en oo ehkä ainut, joka tekee näin? Kun joku biisi on vaan niin hyvä, niin sitä voi kuunnella ihan tauotta!

Joskus biisit kuluu puhki parissa viikossa. Ja joskus joku pysyy mun repeatlistallani useamman kuukauden. Yksi tällainen on esimerkiksi Mr. Belt & Wezol – Finally. Se oli jo joskus heinäkuussa, kun mulla oli kesäloma, mun repeatlistallani. Ja on siellä edelleen :D haha. Toimii hitsin hyvin treenibiisinäki! Kuten myös aamuisin korvilla työmatkoilla. Ja töitten jälkeen kotimatkalla kohti salia. Ja oikeestaa missä vaan. Se kai mun musiikkikäyttäytymisessä onkin kummallista – kun kuuntelen aina vaan tämmöstä kummallista musiikkia. Joka tilanteessa ja vuoden ympäri. Toki kuuntelen myös oikeasti laadukasta konemusiikkia tän sekalaisen EDM:n lisäksi. Mutta mikään rokki-, suomipoppi-diipadaapa muu ei vain iske. Mut kai kaikilla on omat outoutensa.

Mikä on sun ehdottomasti lempparein ja toimivin treenibiisi tässä lokakuussa 2015? Mulla soi noiden lemppareimpien lisäksi myös nää aika kovalla kulutuksella:

Screenshot_2015-10-10-10-50-17

IMG_20151009_190522

IMG_20151009_190530

Vai kuunteleeko kaikki edes musiikkia treenatessa? Ei välttämättä. Ite en kyllä saa yhtään niin kovaa treeniä vedettyä, jos ei oo musiikkeja mukana. Tai no, jos on treenikaveri, niin sitten onnistuu. Mutta ittekseni jos menen, niin musiikeista saa oikeasti ne kovimmat tehot tekemiseen. Pystyy jotenkin unohtamaan kaiken ympärillä olevan, ja keskittymään vaan omaan treenin. Ja kun on musat täysiä korvilla, ei huomaa kaikkea ähinää ja puhinaa, niin tulee keskityttyä vaan siihen olennaisimpaan. Kokonaisiin luovuttamattomiin sarjoihin ja lihastuntumaan.

Viime viikonloppuna  huomasin kantapään kautta, kuinka olennainen osa ne on mun treenaamista. Tai no, tottakai pystyy ilman jos aivan pakko on. Mutta ne tuo paljon miellyttävyyttä tekemiseen. Ja viikko sitten unohdin siis ottaa mun bluetoothkuulokkeet mukaan reissuun. Olin ihan hädässä pelkästä ajatuksesta, että hyvä treenipäivä, eli sunnuntai,menee puoliksi hukkaan, kun en saa jalkatreeniä tehtyä niin hyvin ilman repeatlistaani. Valmistauduinkin siis henkisesti jo lauantaina seuraavan päivän musiikittomaan treeniin. Kunnes huomasin, että mullahan on normaalit piuhalliset kuulokkeet mukana! Kävin niistä innostuneena salille mennessäni kysymässä, josko vastaanotossa olisi löytytavaroista löytynyt käsikoteloa puhelimelleni – mulla kun ei tietenkään ollut omaani mukana. Mutta ei ollut. No, koska ehdin jo innostua, että saankin musiikkia treenin tueksi, niin hätä keksi keinot, ja pidin puhelimen ja musiikit väkisin mukana. Koukistuksissa ja ojennuksissa toimikin vielä kätevästi: puhelin vaan lattialle ja kuulokkeet yltää sieltä korville. Mutta hackissa ja kyykyssä piti vähän kikkailla. Mutta onnistui kuitenkin. En joutunut kokemaan treeniä ilman musiikkia :D Kaikkensa sitä tekee, että treeni onnistuu silloin kun on muutoin kaikki edellytykset hyvään treeniin! Ja kyllähän tää tais perillekin mennä, kun alkuviikon kävelin aivan suorinjaloin. Tänä viikonloppuna muistin taas ottaa kuulokkeet mukaan. Ja aionkin tänä tehdä oikein hyvän jalkatreenin! Ehkä arvaattekin jo, minkä biisien tahtiin ;)

Mitä sun repeatlistalla soi just nyt? ;) Ketään muuta, joka saa parhaat treenit tehtyä Left behindsin ja Frealessin tahtiin? ;) Vai onks siellä joku, jonka mielestä on ihan ylimääräistä välineurheilua raahat bluetoothkuulokkeet mukaan puntille? ;) Musta ne on kyllä taas näitä maailman kätevimpiä keksintöjä.

Milla

11 vastausta artikkeliin “Musiikkia parempi treenitehojen lisääjä on vain oikea treenikaveri + repeatlistani atm.”

 1. En oo koskaan osannu kuunnella salilla musiikkia :D aerobisten aikaan on ihan kiva kuunnella jotain, saa ajatukset pois hengästymisestä ja lihaskivuista, mutta painojen kans hommaillessa en kaipaa musaa. Mulle musiikki on enemmänkin rentoutumiskeino, tykkään sulkea silmät ja keskittyä siihen musiikkiin. Eli ei voi keskittyä treeniin siinä samalla. ;D

  • Tää mun musiikki taitaa olla niin aivotonta tietyllä tapaa et se sopii treenin taustalle – ei tarviikaa niinkään keskittyä mut se antaa hyvää fiilistä tekemiseen :) Mut et rentoutumiskeinona varmasti yleinen.

 2. Oon huomannu omissa treeneissä, että jos yksin takaa salilla niin se on oltava kyllä omat musiikit. Ja aika kovalla vielä, niin ettei muut ähinät ja puhinat kuulu. Siihen maailmaan pääsee niin hyvin sisään kun on ne musiikit ja treeni vie ihan mennessään. Jos joskus unohtuu luurit kotiin niin tuntuu ettei ees haluis tehdä koko treeniä. Sarjat tuntuu hirveen pitkiltä palautusajoista puhunmattakaan ja sit tuntuu et siihen fiilikseen ei pääse jotenkin sisälle asti. Hirveen vaikee selittää, mutta niin se vaan on. Oon alkanu kantaan treenikassissa varakuulokkeita just siltä varalta jos unohtuu. Ne nyt ei tietenkään oo niin hyvät kuulokkeet sitten, mutta ajaa kuitenkin asian ihan hyvin :)
  Sit on vielä noi bluetoothkuulokkeet asia erikseen. Sen jälkeen kun ne hankin niin oon ihmetelly miten oon joskus treenannu normi kuulokkeiden kanssa kun tuntuu et se johto on kaiken aikaa tiellä ja tarttuu ihoon kiinni. Toki tääkin menee ehkä jo vähän hifistelyn puolelle, mutta onhan ne nyt hirmu käytännölliset :D en vaihtais enää takasin langallisiin kuulokkeisiin.

  • Joo ihan sama täällä!! Musiikit täysillä korvilla tai jos on unohtunut ladata kuulokkeet tms. Nii tekee mieli tehdä täyskäännös ja lähtee kotii :’D Ennen tää ongelma oli sykemittarin kaa jumpalla ja nyt kuulokkeiden kaa salilla…

   Mä niin tiedän mitä meinaat tolla fiiliksellä, mitä musiikit tuo salitreeniin! Joskus jos lähtee vaik lämmittelee ja on vielä musat säätämättä nii ihmettelee vaa et miksei tää ny lähe oikein. Mut sit ku ne musat saa korville nii johan innostuu taas :D

 3. Mäkään en pysty keskittymään salitreeniin, jos on luurit korvilla. Venytellessä ja hölkällä sen sijaan toimii. Tykkään kyllä, jos salilla soi radio taustalla. Erityisesti, jos siellä soi jotain hilpeetä poppia. Saan tsempin ennemmin iloisesta pyllyn pyöritys -musasta (mallia Shakira), kuin mistään raskaammasta taistelutahdon nostatuksesta, niin kuin varmaan useimmat.

  • Aijaa! Ohops. Kommenttiboksissa taidan olla vähemmistöä ku treenaan musiikkien kanssa.

   Hölkällä toimii kyllä munkin mielestä oikein hyvin :) Ei huomaa hengästymistä tai mitää ku on kaikkia hyviä biisejä repeatilla jonossa.

 4. Minäkään en kuuntele salilla musiikkia. En ole koskaan kokeillutkaan, mutta en sitä jotenkin kaipaakaan.
  Joskus ulos lenkille lähtiessä laitan musiikin soimaan, mutta sitten se menee helposti jatkuvaksi kappaleen vaihdoksi, kun just sillä hetkellä soiva biisi onkin huono. Kuuntelen siis ennemmin niitä luonnon ääniä :)

  • Ai sä teet about kaikki treenit ilman musiikkia! Vou! Mä en kyllä innostuis tai tekis yhtää nii kovaa hiljaisuudessa. Spotifyssa on kätevä tehä oma soittolista vaik juoksua varten ja sit voi laittaa jonoon just siinä järjestyksessä ku haluaa ;) ja siellä on nykysin myös joku ”running” -toiminto mis voi valita askeltahdin ja sit se valitsee sulle sun juoksuvauhtiin sopivaa musiikkia :’D Ja sit tosiaa bluetoothkuulokkeissa oon sellainen nappi mist voi vaihtaa biisiä seuraavaan / edelliseen ilman et tarvii alkaa vauhdissa kaivaa puhelinta.

   Monta hyvää keinoa ja syytä käyttää musiikkia mut jos tykkää mieluummin mennä ilman nii yhtä hyvä niinkin. Sun ei ainakaan tarvii kriiseillä et treeni on vaarassa jos joku osa unohtuu kotiin :D

 5. Musiikit mukana ehdottomasti! Viime viikolla jäi kerran kuulokkeet kotiin ja reenistä ei tullut mitään, kun keskityin niin paljon ympärillä oleviin ääniin. Ja mielellään jotain asennemusiikkia, tällä hetkellä tollanen aivoton konemusiikki on parasta salilla :D jäi muuten kiinnostaako noi sun bluethootkuulokkeet, mikä malli sulla on käytössä ja ootko tykännyt? :)

 6. Mun on ihan ehdottomasti kuunneltava musiikkia treenatessa, muuten ei tuu mistään mitään. Meillä osuu noi musamaut aika todella loistavasti yhteen, oon monta uutta lempparia löytänyt näistä sun repeatlistoista ja ootankin niitä aina innolla! :) Toi Left Behinds on aivan mahtava ja tykkäsin myös noista muista! Lisää näitä postauksia ja biisejä kiitos. :)

  • Hei jee, kiva ku kerroit! Aattelin jo et eikö siellä nyt kukaan oikeesti innostu mun treenibiiseistä :’D mut sä pelastit! Haha.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta