Malja pt-treeneille ja uudelle mave-ennätykselle!

Tällä viikolla tehdään voimaa!

 Kuten ehkä muistattekin, oon tehnyt  helmikuusta heinäkuuhun saakka selkäpäivinä räkkimavea. Ja heinäkuun puolivälissä vedin räkistä oman ennätykseni 120kg. No, syksyn tullen päiviteltiin vähän treenihommia, ja aloin tekemään räkin sijaan tavallista maastavetoa. Käytiin tällöin tekniikka ihan vaan ohimennen läpi, koska ilmeisen oikeaoppisesti pystyin liikettä tekemään ilman suurempaa paneutumista asiaan. Tästä hetkestä on kuitenkin nyt jo useampi kuukausi aikaa, joten musta tuntui fiksulta nyt pyytää tähän väliin erillistä tsekkiä vetoon liittyen. Koska aina sieltä löytyy jotain hiottavaa kuitenkin ;) Olin varannut jo kuukausi takaperin pt-treenit Fitfarmilta Kivisen Teron kanssa tälle päivälle ajatuksenani, että käydään nyt läpi selkätreenin yhteydessä maastavedon tekniikkaa. Toivoin siis saavani jotain vinkkiä ja hienosäätöä omaan tekemiseeni.

Sen lisäksi, että halusin tekniikan varmistusta treeniin, kerroin myös maksimivedoista, joita oon saanut nostettua. Viimeisin ennätyksenihän on jo jonkin ajan takaa: 100kg. Pystyn itseasiassa nostamaan sen kahdesti. Eli tavallaan se on ykkösmaksimini, mutta kakkonen antaa viitteitä siitä, että pystyisin parempaankin. Mutta en ole käytännössä pystynyt. Oon yrittänyt. Ja epäonnistunut. Itsekseni. Ja siksi mä halusin ohjatusti kokeilla isompaa lastia. Josko se nousisi.

Ja sehän nousi! Tänään mä vedin maasta uuden ennnätykseni: 105kg!!!  Jee, hyvä minä!

Screenshot_2015-10-14-17-25-15-1-1

Ihan huikee tunne, kun et oo ees varma, että mitä oot just nostanu ja sit kuulet, että se on uus ennätys! :D Koska mähän keskityin vaan ohjeisiin ja tein sen mukaan, mitä käskettiin. Erilaisia sarjoja ja vetoja eri painoilla. Ja lopulta sitten tämän uuden ennätykeni! JEE! Kruunas kyllä  niin täydellisesti koko setin. Muutenkin sain pitkästä aikaa oikeesti onnistumisen kokemuksen pt-treeneissä. Sain juurikin sitä, mitä oon jo niin pitkän treeniltä halunnut: onnistumisia, mutta kuitenkin kovaa tekemistä. Kannustamista, mutta kuitenkin ohjausta ja vinkkejä suorituksen parantamiseen. Jäi käteen se tunne, mihin alun alkaen oon pt-treeneissä ihastunutkin!

Tuntuu, että oon hyvä.

Ja miksi tätä tunnetta ei oo ollut pitkään aikaan, niin oon käynyt ennen tätä lokakuuta pt-treeneissä viimeksi heinäkuussa. Ei oo pystynyt eikä kannattanut. Koska yksi treeni on ihan rahanarvoinen, niin kyllä mä ainakin haluan käyttää niitä tällain kun on oikeesti treenikunnossa. Ja tänään mä olin! Kyllä on aihetta nostaa ihan maljan uuden mave-ennätyksen ja huikeen fiiliksen vuoksi. Treenaaminen on niin tärkeä harrastus mulle, että tuntuu vaan niin sairaan hienolta kun kulkee taas! Sain kotiinviemisiksi vinkit siihen, miten mun kannattaa maastavetoa jatkossa treenailla, jos haluan parantaa ennätystäni. Arvaatte ehkä, että oon ihan pikkusen innoissani! :D Sais nyt vaan ne uuden työpaikan työvuorot, niin pystyis alkaa varaa lisää ohjattuja treenejä. On kyllä huikeita. En tiedä, miten sitä sen paremmin kuvaisi. Huikeita, motivoivia ja tarpeellisia.

Screenshot_2015-10-14-17-20-06-1

Treenitalvi – täältä tullaan <3

Milla

4 vastausta artikkeliin “Malja pt-treeneille ja uudelle mave-ennätykselle!”

  1. Onnea uudesta ennätyksestä!! 😀 mulla on kans työn alla tuo mave, tykkään sitä tehä ja haluaisin myös kehittyä. Millaisia vinkkejä sait harjoitteluun, jos haluat kertoa olis kiva?!?

    • Kiitos!! :)

      Mä alan nyt semmosella helpolla ja kuulemma myös idoottivarmalla tekniikalla tekee mavea et 80% maksimivedosta nii niillä painoilla 3×5 vetopäivinä. Sit ku menee nii enemmän koneeseen. Tällai pitäis maksimiykkösen parantua. Kiva ku kysyit! Ja hyviä vetotreenejä ;) paljon sulla muuten on tällä hetkellä maksimi? Tuu kertoo ku homma etenee!

  2. Moi! Onnea uudesta ennätyksestä, ihan kovia lukuja noi sun tulokset. Jäin miettimään, että lasketko ennätyslukemiin tangonkin mukaan vai tarkoittaako esim tuo 105kg levyjä ja siihen vielä tanko päälle?

    • Kiitos :-) kyllä siihen vetoon lasketaan ihan kaikki mukaan mitä maasta nousee, eli myös tanko :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta