Facepalm vanhoille treeniviikoille

En oo oikeastaan koskaan edes ajatellut, että mun treenaamisessani olisi mitään kummallista. Mutta tänään kun palasin vanhempiin blogiteksteihini etsimään kuvia aknesta – tulevaa aknepostausta varten – huomasin väkisin myös muita vanhoja kirjoituksiani. Ja jestas. Ei ollu yks eikä kaks facepalmia, mitä joutu kohtaamaan tekstejä lueskellessa :D En yleensä kiroile, mutta kyllä siinä väkisin nousi lueskellessa pari kertaan huulille että mitä helvettiä oikeesti?! Pitkälle on tosiaan tultu – ainakin jos omaa treenaamista katsoo taaksepäin.

Screenshot_2015-11-15-20-26-57-1

Osa teistä lukijoista on ollut mukana mun blogin alkuajoista asti, toiset ovat tulleet matkan varrelta mukaan. Välillä saan palautetta, että ennen mun jutut  oli kiinnostavampia. Siis silloin, kun jumppasin. Ja toiset taas ovat kiinnostuneita siksi, että treenaan nyt salilla ja saan ohjeita Killeltä Fitfarmin kautta. Ja tottakai on muitakin syitä. Mutta tähän lukijakuntaan liittyen pakko sanoa, että välillä koen huonoa omaatuntoa, kun en kirjoitakkaan enää niin paljon jumppaamisesta. Koska niin moni käy ihan kommenttiboksissa asti kertomassa, että se on ollut se nimenomainen syy, miksi lukee mun blogia. Mutta hitsi vie, kun mun treenaaminen on vain muuttanut painopistettä. Ja huolimatta siitä, että salitreenaus saattaa joidenkin mielestä viedä munkin blogia johonkin noloon wannabe-fitness-lokeroon, niin mä ite koen, että treenaan siten kuin parhaalta nyt tuntuu. En siksi, että olisin jotain. Ja koska tämä on pääasiassa treeniblogi, kirjoitan mun treeniarjestani.

Joka tapauksessa, siirrytään aasinsiltana siis päivän asiaan. Tuntuu hassulta, että omia tekstejä lukiessa joutuu vetämään facepalmeja :D Koska oon ihan tosissani tehnyt ja kirjoitellut kaiken, mitä tämäkin blogi sisältää. En oo poistanut mitään, ja kaikki on avointa. Ja ehkä tää on käytännön tasolla osoitus siitä, että ihmiset oikeasti vaan muuttuu. Tavoitteet muuttuvat, arki muuttuu, mielytymykset muuttuvat ja treenit muuttuvat. Vai mitäs sanotte näistä satunnaisista treeniviikoista, joita poimin screenshotteina talteen samalla kun etsin vanhoja kuvia sitä tulevaa aknepostausta varten…….

attackiii

Screenshot_2015-11-22-08-47-26-1 Screenshot_2015-11-22-08-48-14-1 Screenshot_2015-11-22-08-49-22-1

Ja tuollaista oli about koko vuosi! Siis ihan oikeasti. Mitä hemmettiä. Ihan naurattaa nyt kun noita katsoo. Olinko toi minä?! :D Kyllä se olin! En kylläkään aiemmin nähnyt mitään outoa tossa pumppipamppiattackicombattitriplasteppisetissä, saati siinä, että mulla oli todellakin korkeintaan vain yksi lepopäivä viikossa. Pompin, pyöräilin ja pumppasin niin perhanasti. Ei ihme, että painoin joku viiskytviis kiloa ja kädetki oli ku narut :D haha. Voi jestas. Mutta silloin tosiaan mä nautin vaan pomppimisesta ihan yli kaiken. Oli paljon treenikavereita ja hyviä jumppia ja kaikki vaan oli kivaa! En tossa hetkessä kokenut mitään ongelmaa asian suhteen. Nyt se ongelma ja facepalmin aihe taitaa nimenomaan olla se, että miten ihmeessä mä noin paljon tein kaikkea :D Millä järjellä ja ajalla ja energialla?! Naurattaa, että oon joskus ollut noin tommonen.

Ja ihan hyvällä sanonkin nyt, että oon todellakin tullut ajatuksissani pitkälle, kun vertaa nykyisiä treeniviikkoja entisiin. Musta on todellakin hienoa, että vaikka alkuun toi kymmenen (vai viidentoista?) treenin vaihtaminen neljään tuntiin viikossa tuntui lähinnä itsemurhalta, oon pikkuhiljaa tottunut siihen. Mun treenit ovat järkevöityneet ja homma on paljon enemmän balanssissa. Toki täytyy muistuttaa, että ihan yhtälailla silloin kuin nytkin homma tuntuu omassa päässä olevan kunnossa. Tiiä sitten, mistä sen oikeesti tietää, mikä on järkevää tai oikein. Mielestäni oon aina tehnyt järkevästi ja oikein :D haha. Nyt toi entinen kouhottaminen vaan näyttää ihan hassulta. Ja toisaalta se, mikä ei ole muuttunut, niin ihan yhtälailla rakkaudella ja intohimolla mä rakennan treeniviikkojani edelleen <3 Ja jos joku ei siis edellisestä postauksesta saanut kiinni siitä, miten en muka ennen osannut levätä tai miten nyt arvostan uutta sohvaperunataitoani, niin ehkä se nyt selveni jonkin verran? ;)

Milla

6 vastausta artikkeliin “Facepalm vanhoille treeniviikoille”

 1. Haha joo mäkin pyöräilin 15km/suunta kouluun, kävin bodybalancessa ja ihmettelin kun en jaksanut käydä 5 kertaa/vko salilla. Ainoastaan vain 3 kertaa?!! Mielestäni tein kaiken oikein! Nyt töihin kävelemisen (2km) ja thainyrkkeilyn (2-3krt/vko) lisäksi tuntuu että tämä riittää tässä vaiheessa! Energiaakin on jopa tehdä töitä! Huhu!

  • :’D been there done that. En yhtää ihmettele et kärsin tolloin koko ajan kauheesta makeanhimosta – varmasti niin ku eihä noita kulutuksia iha helpolla syömisellä paikata :D

   Onneks ollaan kumpikin vähä rauhoituttu nykysin ;) jakautuu toi energia vähä tasaisemmin.

 2. Voi apua! Ekaks kattelin et joo, ihan perus jumppaliikkumisia mut sit alko tulee noita hypertriplabodypumpcombatsali settejä :D
  Hirveetä! Tai siis jokainen toki treenaa tavallaan, mut mä en koskaan oo ymmärtänyt et miten joku normaalisti jaksaa vetää hullun monta jumppaa putkeen! Oon ehkä 2 kertaa tehnyt niin, että oon jumpannut muuten vaan 2 jumppaa peräkkäin :D

  Itselle on kyllä ollut opettelun paikka, kun treenaan vähemmän nykyään. Tai siis en mä ennenkään ihan hulluna treenannut, mutta ajatella etku on tiputtanut 6 treenin viikot 5 treenin viikoiksi, niin sekin tuntuu jo siltä et oonko nyt liian laiska :P Hohhoh….

  • Jeppp!! :D sillon oli vaa hauskaa ja kivaa ja helppoo vetää triplajumpat. Koska on hei lauantai! Tai joku muu yhtä hyvä syy :D

   Nykysin toi 4-5 treeniä tuntuu mullakin sopivalta. Laatu taitaa korvata määrän ;) ja toki salitreenistä tarvii palautua eri tavalla ku aerobisista. Tai musta tuntuu et palauduin noista jumpista paljon nopeammin kuin salitreenin jälkeen :)

 3. Ai kauhee. Mäkin ensin katoin et no, pyöräillyt oot hurjasti mut mikäs noissa, jumppaa enempi ku salia kyllä mut no joo.. ja sit repesin ku tuli toi päivä et 6 jumppaa putkeen crossfittiä-steppiä-worxiä-body.. :D Et no joo, ehkä vähän yli vedetty sit kuitenkin. Et miten sussa on ollu edes energiaa vetää kaikki putkella :D Mä oon harrastanu kans välillä tuplajumppia mut mulle on sit kyllä riittäny esimerkiksi ihan bodypump ja bodycombat peräkkäin viemään mehuja tehokkaasti. Olisin ehkä kuollut tuommoisesta kuuden jumpan putkesta.
  Oot sä ainakin liikuntaa saanut mutta vaikuttaa että nykypäivän tilanteesi on kyllä paljon paremmin balanssissa ja ne lepopäivätkin huomioitu vähän fiksummin :) Tsemiä vaan jatkoon edelleen!

  • Ai kauhee nimenomaan :D itelleni kävi toi sama repeeminen ! Mut nyt ku aloin kattoo tota ajankohtaa nii tuli mieleen et oliskohan toi voinu olla joku helatorstai? Ku sillon on aina niitä jumppamaratoneja…. Et jos viikonloppuna riittää kolmen jumpan setti nii voi olla et toi yks on ollu joku erikoispäivä :D

   Kiitos kommentista ♡ ja pahoittelut kun kesti hetki vastata! Toivottavasti et joutunut montaa kertaa palata ja ihmetellä miks en oo vastannu…. pyrin aina vastailee mahd pian mut nyt en kerinny blogin ääreen pariin päivää oikein ollenkaa :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta