Kesäkuntoon näillä eväillä

Kirjoittelin aiemmin tällä viikolla, että mun kesäkuntoni tulee olemaan tänä vuonna parempi kuin aiempina vuosina. En aio kuitenkaan ottaa minkäänlaisia dieettejä käyttööni. Miten tämä on sitten mahdollista?

Jos katsotte esimerkiksi tuota viime kesänä otettua kuvaa (ilman minkäälaisia muokkauksia), niin ette varmaan ihmettele sen enempää…  Allaoleva kuva on otettu heinäkuun lopulla. Lähetin sen kaverilleni saatesanoilla ”Elän ihan sairaan onnellisia aikoja just nyt, mutta fiilis kropassa on tämä: kun yritän hymyillä ja näyttää ulospäin sen onnen, mitä kesäloma ja just tapaamani mun elämäni kaikista komein mulle tuo, en kuitenkaan onnistu siinä. Näytän ihan sairaalta jotenkin, en lainkaan omalta itseltäni.” Ajat olivat kirjaimellisesti sairaan onnellisia.

Screenshot_2016-02-12-18-13-35-1

Mun kilpirauhasoireet alkoivat maalis-huhtikuussa, ja kesä 2015 meni aivan kamalissa kroppatunnelmissa. Olin aivan nesteinen, turvonnut ja fläsä. Muistan kaikki avunhuutoni valmennuksen puoleen, kun sähköpostia lähti useammalla syötöllä otsikoilla ”apua, olen lihava?!”. En tietenkään tiennyt, miksi olo oli niin tukkoinen ja epämiellyttävä. Paino vaan nousi, vaikka tein kaiken ihan samalla tavalla kuin aiemminkin. Olo oli tosi ihottava, ja kun puhuin kavereilleni, blogilukijoille, työtovereille, perheelle ja ties kenelle tästä lihavasta olosta, niin kukaan ei tietenkään osannut auttaa tai arvata, mikä taustalla oli. Moni varmasti ajatteli, että puhun ihan huuhaata – syö vaan vähemmän niin tulee kevyt olo! Tai tee enemmän aerobista! Niinpä. Eihän kukaan tiennyt tai osannut arvata, että terveys ei ollutkaan kunnossa. En siis edes minä itse. Loppujen lopuksi hakeuduin onneksi lääkäriin. Kiitos ystävälleni helsingistä, joka about pakotti tekemään niin. Ja kiitos valmentajan, joka vahvasti suositteli verikokeisiin menoa.

Puolen vuoden kroppapahoinvoinnin jälkeen sain tyroksiinin. Viime syksy meni annosta hakiessa ja tällä hetkellä tuntuu aika tasapainoiselta. Kroppa ainakin tuntuu taas omalta – ei lainkaan lihavalta tai muutenkaan epämiellyttävältä! Tekee mieli pukeutua kivoihin vaatteisiin, tekee mieli treenata ja tekee mieli ottaa kuvia elämästä. Ihan vaan, koska kroppa toimii normaalisti ja pienen kantapäänkautta oppimisen vuoksi olen oppinut arvostamaan sitä paljon enemmän. Sanonta ”minulla on vain yksi keho tässä elämässä, mitä jos rakastaisin sitä täysillä”, pitää ainakin omalla kohdallani koko ajan enemmän paikkansa. Ja juurikin siitä syystä, en aio hyödyntää ammattilaisen apua siihen, että olisin kesällä esimerkiksi ensisijaisesti kovin tiukassa tikissä ja niin sanotusti parhaassa biitsikunnossa. En, vaan mä aion nauttia vaan tästä matkasta Fitfarmilla, kun saan treenata tarkoituksenmukaisesti, kroppaani kunnioittaen ja voida sekä henkisesti että fyysisesti hyvin. Siihen mä käytän mun valmennustani. Treenaamisen pääpaino on muuttunut tiukan bodyn tavoittelusta enemmän nousujohteiseen treenaamiseen ja ilon ja elämäntyylin kautta tehtyyn sporttiseen kroppaan. Ja jos musta tuntuu jo nyt, että kroppa näyttää  hyvältä, niin ei se kovin paha voi kesälläkään olla ;)

Screenshot_2016-02-12-20-02-41

Kantapään kautta opittua, mutta toisaalta kovin arvokasta. Mun mielestäni kesäkunto tulee hyvästä olosta omassa kropassa. Mulle se voisi olla jo vaikka heti nyt – näillä eväillä mitä taskusta tässä hetkessä löytyy.

Treenikengissä on myös Facebookissa / Instagramissa

Milla

10 vastausta artikkeliin “Kesäkuntoon näillä eväillä”

 1. Ihana kirjoitus! Oon niin onnellinen sun puolesta. Nauti safkasta, treenistä ja kropasta, oot hyvän olosi ansainnut! 😊

  @atehi

 2. Tiedän niin tunteen. Viime kesällä saatu diagnoosi verisairaudesta ja hirmuiset määrät kortisonia (en saanut nukutuksi, turvotti, oksetti, voin pahoin)…oma kroppa oli ihan hukassa! Varsinkin se fiilis, että jaksoi tehdä jotain. Ihanaa ko oot taas kunnossa, niin miekin! :) <3

  • Taidat joo todella sitten tietää fiiliksen…Tylsää oppia kantapään kautta, mutta joka tapauksessa – Mahtavaa, että säkin voit kaikesta huolimatta nyt hyvin ♡

 3. Tässäkin pätee jälleen se, että jotain arvostaa vasta kun sen menettää (tai on vaarassa menettää). Sä olet päässyt tosi hienosti eteenpäin ja selättänyt kilppariongelmat, keep going!
  Sopiiko kysyä, millaista annostusta syöt tällä hetkellä? Syötkö thyroxinia vai armouria?

  • Ikävä kyllä juurikin näin :/ Mä syön kolme pillerii purkista ettääää, siitä voi laskea ;) En nimittäin yhtää muista et millä vahvuuksilla tyroksiinista puhutaan et paljo yhes pillereitä ees on 🙊

 4. On kyllä ihan mahtavaa, että sun kroppasi alkaa pelittään normaalisti! Kesäkunto ja toki hyvä kunto ylipäätään todellakin tulee siitä, että on hyvä olla omassa kropassa, oli ne kilot ja mitat mitä vain. Oon ite ehkä vähän vastaan kaikkia kesäksi kuntoon -projekteja. Lähinnä sen takia, että okei kevät vedetään hyvin syöden ja treenaten, mutta mitäs sitten kun se kesäkunto on saavutettu, jos on? Sittenkö saa syödä vapaasti ja herkutella? :D jos ymmärrät mitä tarkoitan. Monet oikeuttaa kesän liiallisen herkuttelun sillä, että kevät on syöty hyvin ja saatu kroppa sellaiseen kuntoon kuin haluttu, joten palkkioksi siitä saa sitten vetää ihan läskiksi kesällä.

  Mun kesäkuntoon -projekti on oikeestaan koko vuoden kunnossa -projekti, niinkuin taitaa sullakin olla. Eli turhat stressaamiset tietyn painon/mittojen saamisesta tiettyyn päivään mennessä oon jättäny ihan kokonaan pois. Siitä kertyy vaan turhaan stressiä ja stressi kehossa ei tunnetustikkaan oo hyvä homma. Mielummin minäkin työstän kroppaani entistä enemmän atleettisempaan suuntaan ja voin henkisesti hyvin kuin stressaan hommasta. Kun luottaa omaan tekemiseen (ja sulla vielä taustalla tukena valmentajan ammattitaito) niin ei voi tulla muuta kun hyvä! Mielummin hitammin ja paremmin terveellisen elämäntavan omaksuminen kuin nopeita ja tuloksia, jotka menetetään suurella todennäköisyydellä myös nopeasti.
  Tsemppiä meille siis nousujohteisiin kevään treeneihin, kohti sitä kuntoa missä kesällä ja toivottavasti myös syksyllä ollaan 💪🏻😊

  • ohops! Multa on jostain syystä jääny kokonaan vastaamatta tähän kommenttiin, sori! Oon varmaan vaa lukenu puhelimella ja nyökytelly sun ajatuksille ja kuullut vastanneeni :D Oon nimittäin hyvinkin samoilla ajatuksilla liikenteessä – ympäri vuoden kunnossa kuulostaa niin paljon paremmalta ku vaa hiessä väännetty kesäkunto ;) Tsemppiä siis todellakin treeneihin, ihan nyt talvellakin jo ♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta