Itsevarma nainen on kaunis

Oon aina ollut sellainen sporttitytsy. Kantanut treenikassia kouluun mukaan läpi yläasteen, lukion ja ammattikorkeakouluaikojen. Koska koulupäivän jälkeen on ollut treenit. Ja oon tykännyt pukea päälleni kollarit ja  hupparin useammin kuin mitkään muut vaatteet. Yläasteella oli vielä muotia sellaiset Adidaksen raitaset tuulipuvut, oi että!<3 Ulkoinen puoli on siis viestinyt musta jollain tapaa rakkauttani liikkumiseen. Oon viihtynyt aina parhaiten sporttivaatteissa. Kuten täälläkin oon joskus kriiseillut, farkut ja muut normaalit vaatteet eivät vain ole koskaan istuneet mulle. Saati, että olisin tuntenut oloni niissä mukaviksi.

Screenshot_2016-03-04-07-57-09-1
Mukavuusalueen ylärajoilla, parasta normipukeutumista, mihin pystyn. Kiitos Freddyjen.

Unelma itsestä – onlinessa on toisen kuukauden aloituksen teemana ollut itsetunto ja itsevarmuus. Sitä kautta aloin pohtia tätä ikuisuuskysymystä liittyen pukeutumiseen. Oon nimittäin ottanut jollain tapaa huonoa omaatuntoa tai hävennyt sitä, kun oon aina ”rönttävaatteissa”. Monesti kun tytöt on niin kauniisti pukeutuneita ja muodikkaita. Mä en ole sitä koskaa ollut. Oon toki hankkinut kaappiini kaikenlaisia bilemekkoja, korkkareita, toppeja ja muita vaatteita, joita on joskus vain pakko käyttää. Mutta oon huomannut, että pelkästään tavallisen takin päälle pukeminen sen toppaliivin sijaan tuntuu epämukavalta. Mulle ei vaan sovi tavalliset vaatteet! Ne tuntuvat epämukavilta päällä, en tunne itseäni kauniiksi ja tämä epävarmuus varmaan välittyy myös ulospäin. Pöh. Onneksi nykyisin kovin harvoin tarvii enää pukeutua mihinkään hienoihin vaatteisiin :D Oon nimittäin onnistunut muokkaamaan elämäni sellaiseksi, että voin ihan hyvällä fiiliksellä viilettää lenkkareissa ja toppaliivissä arkisia etäisyyksiä. Mun ei tarvii olla kiinnostunut kengistä ja laukuista.

Ja tiiättekö, minkä oivalluksen oon tehnyt?

Eihän toi rönttävaatteissa kulkeminen tarkoita kuitenkaan sitä, että kulkisin jossain mökkikuteissa peikon näköisenä pitkin kyliä! Eihän siitä tarvii ottaa huonoa omaatuntoa, että haluaa näyttää sporttiselta. Se taitaa olla mun tyylini! Joku toinen on muodikas ja tyylikäs, mä oon jotain muuta. Mä näytän itsevarmalta ja kivalta urheilullisissa vaatteissa. Ja onhan noi mun sporttikuteet oikeasti hienoja! Oi että, jos olisinkin tajunnut tämän jo vuosia sitten. Ei kaikkien tyttöjen tarvii pukeutua viimeisimmän muodin mukaisiin villityksiin. Sen sijaan kaikkien tulisi viihtyä omissa nahoissaan. Ja mä viihdyn mun sporttikuteissani. Työvaatteet koostuu hupparista ja jumppahousuista. Ja ulkovaatteissa panostan mieluummin Stadiumin takkimallistoon kuin minkään muotiliikkeen härpäkkeeseen. Jos oon onnistunut hoitamaan asiani niin hyvin, että voin tosiaan tehdä työtä rennoissa kuteissa ja siirtyä töistä treenijuttujen pariin, niin miksi ihmeessä en voisi tehdä sitä omalla tyylilläni.

Screenshot_2016-03-04-08-22-56-1

Oon päivittänyt tämän viikon unelmaitsestä -instagramtiliä, ja kirjoittelin sinne aloitustekstiksi, että hyvinvointi merkitsee mulle sitä, että uskallan tehdä juurikin niitä juttuja, joista itse tykkään. Valita arjessa sellaisia asioita ja tekemisiä, jotka tekee mut onnelliseksi, eikä yrittää täyttää toisten odotuksia. Ja tämä pukeutumisasia on yksi näistä. Tukee mun hyvinvointiani, kun en edes mieti enää, pitäisikö olla vähän tyylikkäämpi! Tottakai joskus joutuu sellaisiin tilanteisiin, että tarvii parempi takki tai kengät kaivaa kaapista esille. Mutta pääasiassa saan ja uskallan pukeutua just sillä tavalla, kun musta parhaalta tuntuu. Emmä enää pahoittele, jos nään kaveria kahvilla ja meenkin sinne huppari päällä. Ja nyt kun sen sanoo ääneen, niin ihan hassultahan se kuulostaakin. Mutta oon tosiaan pitkään jotenkin nolostellut sitä, kun mulla ei ole mitään normaaleja hienoja vaatteita. Elänyt pienessä ristiriidassa, kun pitäisi mutta en haluaisi. Vaan enpä enää. Koska eihän mun pitdä mitään muuta kuin elää omalla tyylilläni. Sitä paitsi, oon varmasti parasta mahdollista seuraakin kavereille, paras mahdollinen kasvattaja päikyn lapsille, paras mahdollinen seurustelukumppani rakkaalle ja paras mahdollinen minä koko maailmalle, kun viihdyn itsenäni, enkä yritä olla jotain muuta. Ja mulle se nyt vaan käytännössä tarkoittaa sporttikuteita suurimman osan arkea ja elämää. Mutta kuten sanottu, itsevarma nainen on kaunis ja mun kohdallani itsevarmuus tulee omantyylisestä pukeutumisesta. Ja kuinka onnellinen oonkin tuosta eilen kotiuttamastani hupparista!!<3

 Onks siellä joku muu, joka tuntee olonsa ihan vieraaksi, jos pitää laittaa saapikkaat ja villakangastakki päälle? En voi olla ainut!

Treenikengissä on myös Facebookissa / Instagramissa

Milla

20 vastausta artikkeliin “Itsevarma nainen on kaunis”

 1. Täällä nousee käsi ilmaan! Yhden käden sormilla voi laskea ne kerrat, kun tänä talvena on mennyt villakangastakki päälle tai saappaat jalkaan. Välillä hiipii fiilis, että ois kiva pukeutua naisellisemmin, mut se jää yleensä vaan ajatuksen tasolle ja ne naisellisemmat vaatteet kaappiin.
  Viihdyn rennoissa vaatteissa, jotka ei purista ja joita ei tarvi sen kummemmin miettiä. Sitäpaitsi kaikkien treenivaatteiden shoppailu on parasta ja niitä vois hamstrata loputtomasti! Omakin tyyli siis olkoon sporttinen, enkä yritä sitä väkisin muuttaa, kun tää tuntuu hyvältä :)

  • Sama mulla – yhden käden sormet riittää laskee kerrat ku on joutunut tänä talvena pukee jotai epämukavaa päälle :’D Sporttinen tyyli on kyllä mukava ja toimiva arjessa, joten miksikäs toimivaa muuttamaan :)

 2. Mä olen vähän mietiskellyt tätä asiaa myös, osittain eri kantiltakin. Olen viimeisen noin kolmen vuoden aikana ottanut +10 kg lisää painoa, pääosin lihaksena (okeiokei, tietty osa on rasvaakin) ja kroppani on täysin eri näköinen kuin niinä 162/47 -aikoina. Ja ehdottomasti parempaan suuntaan. Samaa vauhtia kuitenkin pukeutumisesta on kadonneet kaikki ne ”siistit” vaatteet, koska en tunne enää oloani hyväksi kauluspaidoissa, mekoissa, erimallisissa housuissa yms. mitkä mielestäni pukivat itseäni todella hyvin ennen. Olin siinä hullun hyvässä tilanteessa, että kaikki näytti päällä samalta kuin sillä näyteikkunan mallinukellakin. Nykyään näytän vain turpealta kun laitan päälleni jotain vastaavaa. Ja vaikka pidän kropassani tällaisena paljon enemmän, parhailta vaatteilta päällä näyttävät ja mukavimmaksi tunnen oloni juurikin noissa treenivaatteissa. Okei, en kiellä etteivätkö jotkut hyvin istuvat farkut tai mekko olisi nykyään mun päälläni paaaaljon paremman näköisiä kuin ennen, mutta noin muuten. Joskus tältä kantilta ajateltuna kaipaan sitä aikaa, kun olemus oli tosi siro ja kropan päälle saattoi pukea lähes mitä vain ilman että näytti amatsoonilta. Enkä varmasti edes siltä näytä muuten kuin omassa päässäni, mutta you got the point :D

  • ohops! Mielenkiintoinen tilanne sulla. Ite en oo koskaan pieni ollutkaan, joten sikäli en pysty tietää fiilistä. Mutta kuvailusi kautta pystyn toki kuvittelemaan tilanteen. Varmasti ristiriitaista, kun tavallaan on saanut toivottua massaa hankittua, mutta samaan aikaan jotku vaatteet joutuu unohtaa, koska ne tuntuvat paremmilta ja istuvammilta mahdollisimman hoikassa vartalossa…. Mutta onneksi on aina on sporttivaate vaihtoehto ;) Ja tosiaan noilla mitoilla isoin mörkö on varmasti siellä oman pään sisällä, kuten sanoitkin.

 3. Itsevarma nainen on kuin yksisarvinen – moni kertoo nähneensä, mutta todisteita olemassaolosta ei ole löydetty. Eikä se haittaa. Kaltaisiasi itsestään huolehtivia nuoria naisia kun riittää, me miehet olemme tyytyväisiä.

  • Hyi hitto kuinka seksistinen ja sukupuolten tasa-arvoa alentava kommentti. Naisten ei tarvitse tehdä yhtään mitään miellyttääkseen miehiä.

 4. Täällä kans yksi kollarimuija :)
  Muistan yläasteelta elävästi, kun yks luokkakaveri kysyi, miks tuun aina kollareissa kouluun ja vastasin sille, et koska mä voin ja mua ei kiinnosta koreilla vaatteilla. Eipä kysynyt toista kertaa :D Ja pääsi paljon helpommalla liikuntatuntipäivinäkin, kun ei tarvinnu raahata kaikkee ylimäärästä mukana, kun oli jo kollarit valmiiks jalassa.
  Nykyään on ”pakko” töissä käyttä farkkuja/siistejä housuja, mutta onneks on stretch-farkut ja Dromet keksitty :) Ja onneks huppareista ei oo tarvinnu luopua kokonaan. Mikään oon niin kivaa shoppailtavaa hupparit, kun harvoin tarvii miettiä mahtuuko hartiat tai kiristääkö haukasta. Ja jos miesten mallistosta löytyy kivanvärinen, niin senkin voi valita :D

  • Moi toinen siellä! :D Mulla oli onneks yläasteella toi nykyinenkin hyvä ystäväni, joka kulki mun kanssa verkkareissa pitkin kasi- ja ysiluokan. Toi on kyllä paha, jos joutuu semmoseen työhön, missä pitää pukeutua paremmin kuin vain normaalisti :D Tosin ilmeisesti sullakin se on vain vähän enemmän panostamista… Joku jakkupukuvirkailijan työ olis ihan painajainen.

   Mustaki kivointa shoppailtavaa on juurikin hupparit! Oon koittanut viime aikoian metsästää jotain kivan väristä Peakin hupparia, mutta koska ei oo löytyny yhtää alennuksella nii ostin sitten ton Betterbodiesin harmaa, sillä -20e koodilla mitä iteki mainostin täällä blogissa cuponationin kautta :))

 5. Jumppatrikoot ja hupparit on niin arkipäivää 😂 Vaikka en salille astuis jalallakaan koko päivänä niin vaatekaapista silti päälle usein päätyy just ne treenikamat. On yhden käden sormilla laskettava määrä bniitä ns. Normaaleja vaatteita mitä oon ostanu ehkä reiluun vuoteen tai jopa kahteen. Treenikuteita sitäkin enemmän. Onneks oon itekki tajuunu, et jos haluun mennä kauppaan tai kahville kaverin kanssa sporttivaatteissa niin voin. Se tuntuu myös kaikista luontevimmalta ja silloin osaan kantaa itseäni parhaiten 😊 Toki on tilanteita kun pitää pukeutua parempiin vaatteisiin, mutta onneksi ei joka päivä.

  • Kuulostaa hyvältä! Ja tutulta ;) Olin eilen justii keskustassa tulossa sieltä jamista, ku pistit Fazerilta kuvan instaan. Meinasin laittaa viestiä, et ootko viellä hoodeilla – olis ollut hyvä tsäänssi hupparitreffeille ;)

 6. Mä oon ristinyt meidät tennaritytöiksi. Kesällä me käytetään ehkäpä shortseja ja ballerinoja, ja ollaan naisellisuudemme huipulla :D

  Kollarit on parhaat vaatteet maailmassa. Mä oon jopa niin mukavuudenhaluinen etten tarvi edes niitä jumppatrikoita treeneihin, löysät kollarit on paremmat. Yhdet freddyt löytyy, farkkuja ei. Ompahan kaapissa tilaa sellaiselle mistä tulee oikeasti hyvä mieli :)

  • Juu kesällä ballerinat, naisellisuuden huipentuma :D haha. Shortsit olis kyllä ens kesän tavoite, jos löytyis semmoset, missä kehtaa ja pystyy olla……. Mä oon noita freddyjä ny hamstrannu enemmänkin, kun on tullut halvennuksella vastaan. On kyllä aika hyvät tämmösille mukavuudenhaluisille sillon ku tarvii vaihtaa jumppahousut normaaleihin :D

 7. Mä taas tykkään ja nautin laittautua, viihdyn myös sporttisissa vaatteissa. Oikeastaan viihdyn hyvin erilaisissa vaatteissa ja tyyleissä, muttapystyn samaistumaan siihen fiilikseen kun vaatteet tai staili ei tunnu omalta, ei muhunkaan kaikki uppoa ja silloin on epämukava ja kenties epävarmakin olo… Se että viihtyy vaateissaan, kropassaan, stailissaan välittyy kyllä ulospäin :)

  • NIiin mä oon huomannutkin sun instasta, että tykkäät pukeutua tosi monipuolisesti :-) Oon samaa mieltä siinä, että näkyy ulospäin, kun viihtyy omissa kuteissaan. Ja sama toisinpäin.

 8. Moi Milla!

  Ei liity postaukseen, en ole kova kommentoimaan, teen sen ainoastaan kun tosiaan koen ”tarvetta”. Ja tässä kohtaa koen, tulin siis kertomaan sulle, että pidän sun blogistasi tosi paljon. Tiukkaa informaatiota sisältäviä postauksia ja toinen toistaan asiantuntevampia bloggaajia on paljon, joten sun blogisi erottuu positiivisesti ihanan arkisuuden vuoksi! Kirjoitat omista kokemuksistasi ja omasta saliarjestasi sopivalla suodattimella. Heia heia pyörii reunassa ja blogistasi saa lukea sun arkisia pohdintojasi saliin ja liikunnalliseen elämään liittyen. Parasta ajanvietettä. Elämän-, treenaus- ja ruokaohjeita löytyy sitten tarvittaessa muista blogeista, pidä sinä tämä tyylisi, se riittää!

  Fitfarmin kuviot tietysti innostaa myös Jutta-fania ruudun toisella puolen, niistäkin kuulisin innolla lisää, vaikka kivasti oletkin valottanut tavoitteellisen treenauksen hyviä puolia. Ja nyt kun aloin toiveita latailemaan, niin myös mentaalipuolen tuki valmennustiimiltä kiinnostaa. Sinullakin on ollut monenlaisia koettelemuksia matkan varrella, jolloin epäilykset hommaa kohtaan ovat varmasti nousseet esiin. Jonkinlainen postaus myös siitä, mitä olet konkreettisesti treenauksesta oppinut voisi olla hyvä, ilman mitään ”tee näin” ohjeistuksia, vaan ihan sun näkökulmastasi! Niin kuin tähänkin mennessä.

  Jos joskus epäilet, että blogisi ei ole tarpeeksi myyvä ja informatiivinen, niin unohda moiset ajatukset heti. Kivaa kevättä!

  • Moikka Niina,

   Ja kiitos ihanasta palautteesta! Meinas tulla kyyneleet silmiin ku prismassa puhelimella luin sun kommentin :D Liian harvoin ihmiset antaa mitään myönteistä palautetta, joten tää tuntui kyllä tosi kivalta, kiitos<3 Kiva kuulla, että mun tyylini kertoa vähä siitä-sun-tästä treeniarjen ympäriltä uppoaa sulle! Oon tosiaan välillä miettinyt, mikähän mahtaa edes olla mun blogini punainen lanka, mutta sähän tiivistit sen oikein kauniisti tuohon ylle. Postausideat on aina tervetulleita, kiitos myös niistä!

   Toivottavasti sun kevät on yhtä aurinkoinen, kuin mitä tää kommentti oli <3

 9. Just mun ajatuksia! Välillä sitä eksyy ihaileen muiden tyylikkäitä tyylejä ja miettii, että miksen mää oo noin tyylikäs, mutta samalla mietin, että miten joku jaksaa :D Oon nyt kaks päivää käyttäny tavallisia farkkuja ku ollu tytön synttärit ni hyih! Ihana mennä huomenna töihin ja pistää leggarit tai freddyt jalkaan :D Mää oon sporttinen (ja mukavuudenhaluinen) ni miksi yrittäsin pukeutua toisin vaikka muut pukeutuuki jos se ei tunnu omalta? Töissä en edes vois pukeutua kovin tyylikkäästi enkä edes halua koska rennosti pukeutuneena on paaaljon mukavampi toihuilla lasten kanssa. Töitten jälkeen paljo helpompi mennä salille ku on salikamat tai osa niistä jo valmiiksi päällä. En ees muista millon oon viimeksi käyttäny tavallisia rintsikoita ku ei niitä jaksa aina vaihtaa ku menee treenaan :D ja kotonaki helpompi olla ton 3v täyttävän kanssa ku ei oo jäykät farkut jalassa ja kaulassa kalliita koruja joita pitää varoa :) en nykyään ostele ees juuri muita ku treenivaatteita ku niitä ”siistimpiä” tulee käytettyä niin harvoin, että samat käy monta vuotta :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta