Mitä maksaa viikon ruokaostokset?

Ruoka on kallista. Salitreenissä ruoka on kuitenkin olennaisessa osassa kehittymistä. Lihasta ei tehdä ilman rakennusaineita. Tarvitaan siis ruokaa. Vieläpä terveellistä ruokaa, ja sehän vasta kallista onkin! Mitä maksaa siis aktiivitreenaajan viikon ruokaostokset?

Meillä on jo pitkään ollut tapana käydä kerran viikossa ruokaostoksilla. Kauppapäivä ajoitetaan aina viikonlopulle, ja tarkoituksena on säästää sekä aikaa, vaivaa että rahaa. Ostetaan kerralla siis ruuat koko viikon tarpeiksi. Ja koska kauppalista näyttää aina samalta, sitä ei tarvii oikeastaan tehdä, vaan ihan rutiinilla kierrellään ostokset koriin. Viikon ruokaostokset näyttää kohdallani suurinpiirtein tältä:

Screenshot_2016-03-06-14-39-00-2Screenshot_2016-03-06-14-38-27-1

Jauhelihaa, tonnikalaa ja lohta lihoina. Kaveriksi riisiä tai riisikakkuja sekä salaattia ja kasviksia. Appelsiinit on vielä hetken aikaa oikein herkkuja, joten niitä tulee hamstrattua myös. Välipaloilla joko realia ja leikkelettä tai sitten skyriä ja pähkinöitä. Aamupalalla puuroa raejuustolla ja mustikoilla, iltapalalla munakasta. Kahvissa käytän sinistä maitoa, ja toki kauppalistalta löytyi myös jotain yhteisiä kotijuttuja, mitä tarvii ostaa. Aika perussettiä, vai mitä?

Hoidetaan siis kauppajutut siten, että kumpikin ostaa omansa ja yhteisiä juttuja sitten puolitellaan. Mun mielestä aika reilua ja kätevää, etenkin kun toi toinen syö paljon enemmän kuin mä :D  Ja mitä maksoi viikon ruokaostokset vai? Seitsemänkymmentäviisi ja risat. Aika keskiverto määrä, mitä menee viikoittain. Suurin summa on tainnut olla reilu sata euroa, ja joskus pääsee kuudellakympillä. Vähän vaihdellen juurikin sen mukaan, kuinka paljon on yleisiä kotiin tarvittavia ostoslistalla, onko esimerkiksi pähkinöitä tarve ostaa, ja valitsenko ruuaksi pääasiassa kalaa vai jauhelihaa – hintaero kun on näiden välillä aika huima ;)

Screenshot_2016-03-06-14-40-25-1

Musta tuntuu, että kun ruokavalionsa tuntee, niin tällä keinolla oikeasti säästyy aikaa, vaivaa ja rahaa. Ei tarvii montaa kertaa käydä, eikä vaivautua täyttelemään kaappia kesken viikon, eikä myöskään tuu tehtyä surullisen kuuluisia heräteostoksia. Musta on ihanaa nyt, kun on pitkien opiskeluvuosien jälkeen työelämässä, niin ei tarvii miettiä ruuan hintaa, vaan voi oikeasti ostaa just sitä, mistä eniten tykkää. Kutsun itse tätä leikkimielisesti ruokaökyilyksi, sillä musta on vaan niin kivaa, kun voi syödä kalaa niin paljon kun tekee mieli, valita Valion tuotteita ja vaikkapa kalliimpaa kaurapuuroa. Oon niin monta vuotta – kenties koko elämäni – elänyt siten, että ruuasta on joutunut ottamaan stressiä. Oon halunnut syödä terveellisesti ja treenien kannalta järkevästi, mutta on joutunut nipistelemään. Koska raha. Nyt oon alkanut arvostaa hyvää ruokaa ihan eri tavalla, ja siksi laitankin mielelläni ruokakauppaan sen about neljä sataa euroa kuukaudessa. Ihan vaan, koska voin. Terveellinen ruoka on kuitenkin hyvinvoinnin kannalta olennainen kulmakivi.

Onko sun mielestä neljäsataa euroa kuukaudessa paljon vai vähän? Miten te pariskuntana hoidatte ruokaostokset? Ostaako kumpikin omansa, vai joutuuko välillä maksaa sen enemmän syövänkin ruuat? ;) Kuinka paljon sulla menee viikossa ruokakauppaan rahaa? Hoidatko sä tällain samalla tavalla kerralla kaiken, vai käytkö useamman kerran viikossa?

Treenikengissä on myös Facebookissa / Instagramissa

Milla

55 vastausta artikkeliin “Mitä maksaa viikon ruokaostokset?”

 1. Mun ruokaostokset näyttää hyvin samalta kun sun. Rahkaa on enemmän, raejuustoa ehkä 1-2, kalkkuna leikkelettä menee pari pakettia viikossa, omenoita ja banaaneja enemmän. Mä siis noudatan ilmeisesti hyvin samanlaista ruokavaliota kun sä. Meillä kaupassa käydään 1-2 kertaa isommin kauempana. Täällä Helsingin keskustassa ei ole kuin siwoja ja alepoja ja niistä ostaminen tulisi kalliiksi. Sieltä toki täydennetään. Me ei puoliteta kauppaostoksia vaan käydään aika tasapuolisesti kaupassa. Mä ehkä syön miestäni enemmän, mutta hän ei treenaakaan. Ainoat mitkä ostetaan itse on lihat, koska ne maksaa, toki maksaahan muukin ruoka.

  • Hyvin samanlaiselta kuulostaa joo :) Ite en syö rahkaa enää ollenkaan mut noita skyrejä välillä. Raejuustoa menee kyl paljon ku syön purkillisen jo aamupuuron kaa ja sit vielä ruokien yhteydessä vähä! Toi teijän kauppajako toimii varmasti hyvin – lihathan nimenomaan on ne kalleimmat..

 2. Meillä menee aikalailla samanlailla. Kauppareissu menee rutiinilla hyllyistä nappaillen tarvittavat ruuat ja kassalle. Meillä on sunnuntaisin kauppapäivä ja mulla myös preppaus seuraavan viikon ruokiin. On kyllä ollu tosi kätevää kun on päättäny sen yhen kauppapäivän. Okei sillon tuntuu että menee paljon mutta vielä enemmän menis kun ostais viikon aikana moneen kertaan. Terveellisesti mennään täälläkin. Okei se on kallista.. mutta ennen ois lähteny herkkuja mukaan ja nehän maksaa! Joten eipä se sit kun miettii niin ookkaan niin kallista kun ei oo herkkuja/ valmisjuttuja/ roskaruokaa yms. Meillä tosin maksaa vielä maidottomat jutut eli mantelimaito kun oon itse maidoton

  • Juu sama täällä – sunnuntaina usein kauppa ja preppi :) Ja kyllähän toi summa kerralla tuntuu isolta mut sit ku miettii et paljo säästää ku jää heräteostokset / herkut ostamatta ja tosta tulee koko viikon eväät töihinkin, nii ei ollenkaan paha kokonaisuudessaan!

 3. Moi Milla,

  Olen kanssa juuri valmistumassa ja aloitin ekat omaa alaa vastaavat työt. Ihanaa, kun ei enää kuuden yliopistovuoden jälkeen tarvitse tulevaisuudessa murehtia kauppamenoistaan. Olen käynyt opintojen ohella töissä ja ottanut lainaa, joten matkustelu ja ravintolasyöminen ovat tuttuja juttuja. Kuitenkin jotenkin juuri ruokakaupassa se budjetoinnista vastaava omatunto alkaa aina muistuttaa olemassaolollaan. Typerää sinänsä, kun on perjantaina syönyt 120 euron ravintolailalllisen viinipaketilla, mutta sitten maanantaina ostaa mieluummin omenia kuin päärynöitä niiden alhaisemman kilohinnan takia!

  Työssäkäymisessä nautin myös työrytmin tuomasta lisääntyneestä työajasta. Sen sijaan, että tekisin gradua tai lukisin tentteihin vaihtelevalla aikataululla (aloittaen välillä kahdelta päivällä, välillä vasta seitsemältä illalla) ja kävisin töissä yhtä vaihtelevissa vuoroissa, tiedän nyt voivani rentoutua neljän jälkeen. Koko loppupäivä on aikaa itselleni, kavereille, treenaamiselle, palautumiselle ja kodinhoidolle.

  Ihanaa olla töissä!

  • Oi onnea hei yliopistovuosien täyteen saamisesta! Nyt saakin alkaa hyvällä mielellä nauttia työelämän tuomista eduista, esimerkiksi juurikin tuosta rahapuolesta ja lisääntyneestä vapaa-ajasta :) Työelämä on omalla tavallaan rankkaa, mutta kyllä opiskeluajat kokonaisuudessaan oli enemmän stressaavia. Ainakin mun mielestä.

   Mukavaa kevättä ja kiitos kun kommentoit :)

 4. Itse olen (osa-aikatyössä käyvä) opiskelija, ja neljä sataa kyllä kuulostaa hyvin, hyvin suurelta summalta ruokaan… Mutta itselläni menisi ihan juurikin tuo sama summa (eli siis yksinäni 200-250e) kuukaudessa ruokaa, jos raaskisin ostaa juuri niitä tuotteita, joita haluan. Tämä on ehdottomasti yksi asia, minkä takia odotan valmistumista ja tasaista työelämää niin kovin.
  Olen itse kasvissyöjä, ja kumppani sekasyöjä. Erona meillä myös se, että kumppani ei ole kiinnostunut ravinto-arvoista, ja emme muutenkaan jaa tätä kiinnostustani terveelliseen elämään :D. Hän syö helppoja ja nopeita ruokia. Minä syön meistä kahdesta paaaaljon enemmän. Syömme eri ruokia, ja pidämme itse huolen omista syömisistä, ja näin ollen käymme myös kaupassa ominemme. Asumme keskustassa, ruokakauppa on lähellä, ja siellä tuleekin käytyä aina tarpeen vaatiessa. Olen kuitenkin itse yrittänyt suunnitella pidemmälle, ja rajoittaa käyntiä 2krt/viikko. Tämä harvoin onnistuu. Olemme aika joustavia näissä kauppa-asioissa, ja maksamme kotijuttuja vuorotellen sekä myös toisillemme juttuja, jos toinen pyytää. Emme kuitenkaan pidä asiasta minkäänlaista kirjaa.
  Ruokaan mulla menee rahaa varmaan joku 30-40 e kuussa. Varmaan pärjäisin jollain kahdella kympilläkin, mutta onneksi ei tarvitse. Saan käydä töissä. Raaskii joskus ostaa avokadoa, marjoja ja pähkinöitä. Ihmettelen niitä, jotka pystyvät elämään pelkillä Kelan tuilla. Mitä ne oikein syö?!

  • Hyvää kannattaa odottaa :) Mielenkiintoinen yhdistelmä kyllä jos kumpikin syö ihan eri tavalla! Itelle toi on niin tärkeää et toisen elämäntapa on ruokineen treeneineen samanlainen et siks varmaan mitkään aiemmat jutut ei oo näin hyviltä tuntunutkaan ;)♡ Mut ilmeisesti se toimii vaikka syötte kovin eri tavalla, hyvä niin. Sulla menee kyllä tosi vähän rahaa ruokaan, varmaan toi summa oli siis viikossa… Mut tosiaan lopulta ku valmistuu ja pääsee työelämään kokonaan nii voi vähä ruokaökyillä ;)

 5. Me ostetaan ukon kanssa ihan omat ruoat, sen urheilusuoritukset kun enemmän tossa tietokoneella istuessa ja omat taas lenkkipolulla. Eli mä oon se terveystietoinen kun taas toista ei oikein kiinnosta. Toki syö kiltisti pinaattinsa ym mitä laitan ruoaksi :)
  Mulla on melkein isompi haius on sillä, hehheh :D

  Mulla menee ruokaan kuukaudessa n. 300 euroa, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Proteiinijauheet (maidottomat) tilaan netistä, ja syön aika vähän raejuustoa/rahkaa, ne tulee jo vähän korvista ulos kun niitä on ”tehokäyttänyt” jo 10 vuotta.
  Muuten syön kasvisruokaa, munia ym.. Lohta ostan lähinnä viikonlopuiksi.
  Eniten rahaa menee kasviksiin (parsakaali, lehtikaali ym), tuoreisiin taateleihin (pakko saada!) ja kaloihin.
  Ja kaapista täytyy aina löytyä pähkinöitä, kookosmaitoa ja kaakaopapuja.

  Me käydään kaupassa tasan kerran viikossa ja sitä varten kerätään viikon mittaan ostoslistaa ettei mitään jää hankittua.
  Näin tulee ostettua erittäin vähän, tuskin ollenkaan, heräteostoksia.

  Toki joskus lähetään ihan varta vasten syömään ravintolaan tai hakeen viikonloppumättöö jos se loppuu/ei tullut ostettua tarpeeks :)

  Paras sijoitus minkä voi tehdä, on sijoitus itseensä.
  Eli mä en todellakaan laske rahoja (koska olen siinä onnellisessa asemassa että on vakituinen työpaikka – vakituiset tulot) kun ostan terveellistä ruokaa. Muusta sitten voi tinkiä, esim. vaatteiden shoppailu, kengät, meikit ym ei kiinnosta sitten yhtään.
  Samoin baarissa tulee käytyä harvoin.

  • Kiitos kommentista! Teillä taitaa toimia tuo omat rahat – omat ruuat systeemi yhtälailla hyvin niinkun meilläkin :-) Muutenkin ruokavalio ja kauppahommat kuulostaa tosi tutuilta. Enkä vois kyllä enempää samaa mieltä siitä, että hyvä ruoka on sijoitus omaan hyvinvointiin ja mieluummin sitte säästää juurikin jostain hömppäjutuista, jos jostain :)

 6. Mä tykkäisin käydä kaupassa 1-2 kertaa viikossa. Toinen puolisko ei kuitenkaan kykene päättämään ruokia kuin korkeintaan kahdeksi päiväksi, joten kaupassa ravataan aika usein. En voi hirveesti valittaakaan, koska toi toinen tekee melkein kaikki safkat. Välillä tehdään kyllä erikseen safkoi, kun mun sopat ei esimerkiksi tolle uppoa :D Pidetään ihan exel-taulukkoa maksuista, yhteiset asiat maksetaan yhdessä ja molemmat maksaa ne omat ”extransa” sitten itse.
  Kun muutin ruokavaliotani terveellisempään suuntaan ja kasvispainotteisemmaksi, alkoi kauppareissut olla tosi kalliita. Oli pakko vaihtaa K-kaupasta Lidliin, mutta onneks se palvelee kyllä oikein hyvin!

  • Jos syö tosi sekalaisesti mitä vaan, nii varmaa on ihan yleistä, ettei vielä sunnuntaina tiedä seuraavan lauantain ruokia… Itellä on se ihana tilanne, että me kumpikin syödään treenitavoitteiden mukaisesti, joten ruokavaliokin on aika simppeli, mikä tietysti tekee kauppareissuista helppoja :) Lidl on kyllä oikeasti hyvä ja halpa! Ite kävin monta vuotta siellä, mut nykyisin Prismassa :)

 7. Helei!
  Hyvin tutulta näyttää ja kuulostaa. Kerran viikossa käyn tankkaamas jääkaapin täyteen tavaraa koska se nimenomaan säästää aikaa, vaivaa ja rahaa. Myönnän myös että hamstraan -30% lihaa pakkaseen ihan surutta jos oikeeseen aikaan kauppaan osun 😂 Joka viikko mietin että kuka hitto nämä syö mutta joka viikko se valo sielä kaapissa pilkistää.

  Sinällään olen etuoikeutetussa asemassa että vanhempien naapurista saan munat, jotka ovat tuotantoon väärän kokosia. Niitä irtoo 30kpl/2e eli ilmaisia. Toisesta naapurista lihakarjatilalta saadaan taas jauhelihat, paistit ja fileet. Ilmoitus vain kun on tarve, niin ilmoittavat kun voi hakea. Lisäksi investoitiin viime kesänä kasvihuone joka antaa pitkään tarvittavan määrän kurkkua, tomaattia jne.

  Kauppaan menee rahaa, varsinkin jos haluaa ravintorikasta ruokaa puputtaa. Ruoka on kuitenkin asia, josta en lähde nipistämään koska hyvä olo ennen kaikkea. Meillä 2hlön taloudessa kauppaan menee 500-600e/kk. Mutta ei se tosiaan kaikille oo itsestään selvää vaan euroja tulee tuijotella kaupassa. En mä yhtään ihmettele että joitain houkuttelee valmiit lihapullat/-pihvit jos hintaa vertaa siihen että ostat raaka-aineet ja teet ite. Jos ruoka on elämäntapa, siihen voi surutta panostaa tuntematta huonoa omaa tuntoa. 😊

  • Kyllähän lihaa kannattaa hamstrata, jos alennuksessa osuu kohdalle. Ne kun kuitenkin on kallein osa syömistä :) Toi teidän muna- ja lihaetu kasvihuoneesta nyt puhumattakaan kuulostaa huikeelta ♡

   Oon samaa mieltä tuossa että kun ruoka ja terveys on olennainen osa elämäntapaa, niin eipä sitä kauppaa menevää summaa edes harmittele :)

 8. Tää 75e viikko on ilmeisesti siis vaan se sun oma osuus?

  Me käydään miehen kanssa yhdessä kaupassa noin kerran viikossa ja silloin ostetaan ruuat kotiin yhteiseltä taloustililtä. Kauppalasku on ruokien osalta varmaan sen 100e viikossa yhteensä kummaltakin. Syödään jonkun verran eri ruokia, mä enemmän kasviksia ja mies pastaa, riisiä yms. Käytännössä ruokalasku menee puoliksi, mutta tää on kummallakin ok. Duunissa mies yleensä käy ulkona lounaalla ja mä laitan joko eväitä tai haen eväät (salaattikamat tms) kaupasta. Ne menee sitten omaan piikkiin kummallakin.

  Käytännössä mun ruokiin menee varmastikin enemmän rahaa, mutta tää on silti ok näin. Mä oon taas se joka yleensä kokkaa, myös miehelle ruokia joita en itse syö :)

  • Juu toi 75e on mun oma kuittini viikon ruuista! onneks toi pienempi osa on vielä mun kuitissani ;) Tää teidän järjestely kuulostaa myös oikein toimivalta. Oot kyllä kunnon vaimomatskua ku kokkaatki. Itsehän en tee sitäkään :’D

 9. oon kaupassa töissä nii aika paljon tulee osteltuu sitte joka päivä jotain täydennystä.. muute tulis halvemmaks jos ostasit raejuuston niissä isommissa pakkauksissa :D

  • nojoo siinä on kyllä aika helppo hankkia tarpeelliset :’D itse asiassa Prismassa pienten purkkien kilohinta on pienempi ku isojen…… ja ku syön töissä aamupalan usein nii ei tarvii raejuustolle ottaa omaa rasiaa ku saa kerta-annoksen suoraa alkuperäisessä paketissa :)

 10. Me käytetään kuussa miehen kanssa noin 700€ ruokaan (yhteisistä rahoista). Syödään melko samannäköisesti kuin te. Meillä on kans sellainen periaate että ruuasta ei tingitä, ostetaan laadukasta, terveellistä ja maukasta vaikkakin sitten vähän kalliimpaa ruokaa. Paljon menee rahaa kotimaisiin marjoihin, loheen, punaiseen lihaan, pähkinöihin.. Ja syödään paljon myös määrällisesti niin näkyyhän se laskussa!

  • tutulta kuulostaa! Ja onneksi teilläkin on yhteinen sama ajatus tosta hyvään ruokaan panostamisesta :-)

 11. Meillä menee nelihenkisen perheen ruokiin ehkä 120-140€ /vko.Riippuu onko jotain ekstraa (herkkuja tms.)mukana.Liikaa enivei :D saanko udella syötkö töissä omia eväitä vai lasten kanssa samaa ruokaa?

  • Perheellisillä noi ruokakulut on kyl varmaan hyvänä kilpailijana bodyruuan kanssa :’D riippuu toki et minkälaista haluaa laittaa….. Mulla on töissä aina eväät ku ei toi päikyn ruoka oikee täytä laatuvaatimuksia. Plus et muutenkaan en tykkää ees eväitä ottaa lasten kaa samaa pöytää ku saa helpommin vielä kaikki räkätaudit ku samalla joutuis syöttää tai auttaa muuten lasten ruokailua :D yff

 12. Jännää, miten nää ruokalaskuasiat on aina yhtä kiinnostavia. Muistan, että omassakin blogissa on käynyt kova kuhina aina kun on avannut näitä asioita, niin paljon erilaisia ajatuksia se herättää, miten joku käy kaupassa ja mitä sieltä ostaa. :)

  Oon ihan samanlainen kun sinäkin, että pitää saada ostaa just sitä mitä tekee mieli, eikä oo kivaa tinkiä ruoasta. Toisaalta, tahdon myös ostaa aina eri ruokia ja tehdä tosi paljon erilaisia juttuja, joten meidän ruokalista kyllä kaupassa vaihtelee viikoittain. Nojoo, löytyy sieltä nuo samat raejuustot (paitsi kesoa tietty!) javihanneshommelit. Muuten vaihteleekin paljon. Meillä menee arviolta kauppaan n. 400 euroa kuussa, mutta päälle on mennyt paljon lounaisiin töissä. Nyt reissussa teen myös kululistaa, koska on ihan mielenkiintoista seurata, että paljonko rahaa menee ulkomailla ruokaan. Täällä ruoka on edullisempaa, mutta tulee syötyä enemmän ravintolassa. Ensi viikolla ois tarkoitus kirjoittaa aiheesta, saa nähdä riittääkö mulla summaksi tuo 75 euroa viikkoa kohden. ;)

  J a hei, kuka saa kuukaudessa riittämään 30-40 euroa ruokaan? Ei voi ymmärtää. Mulla se menee jo pelkkiin kesopurkkeihin ja avokadoon, hihiih. Kymmenen pistettä siis Metulle tossa ylempänä. Arvostan!

  • Kirjoituksessani on ajatusvirhe. Kyse on viikon ruokalaskusta :D

  • Ruokajutut on ilmeisen kiinnostavia nykyisin ;) On jollain tapaa aika henkilökohtaisia mutta yleisesti niin pinnalla nyt, että herättää lukijassa väistämättä jotain ajatuksia. Ja näin ollen tulee myös keskivertoa enemmän kommentteja :D Koitan ny yks kerrallaan vastata kaikkiin ♡

   Laita joo reissuruokajuttuja tulee! Mielenkiintoista kyllä huomata, miten eroaa kotona tehtyihin ruokakuluihin :-)

 13. Meillä on poikaystävän kanssa yhteinen tili, johon siirretään saman verran ruokaostoksia ym. yhteisiä kodinjuttuja varten. Sit jos ostaa kauppareissulla jotain ihan vaan itelleen, niin siirtää sen mukaan rahaa takas yhteiselle tilille. Muuten omat jutut ja laskut maksetaan omilta tileiltä. Tää toimii paljon paremmin kuin aiempi tyyli, että säilytettiin kaikki kauppakuitit ja laskettiin tilit tasan. Kyllähän tuo toinen syö kotona kokkaillessa paljon enemmän kuin minä. Mutta esim itse teen kotona eväät aina töihin mukaan ja hän käy syömässä lounaat opiskelijaraflassa tms koulun ja töiden ohessa. Eli ei ole liian tarkasti ruvettu syynäämään,et kumpi syö mistäkin ja minkä verran. Pääasia, että molemmat osallistuu kaapin täyttämiseen ja ruoan valmistamiseen.

  Kaupassa käydään ihan liian usein. Meillä ei ole autoa käytössä, joten viikon ostoksia kerralla on ihan mahdoton kantaa käsivoimin julkisiin tai taiteilla pyörällä kotiin. Välillä on reppu ja kaksi kassia käsissä ja silti ruokia ja välipaloja vain parille päivälle. Käytettäisiin Lidliä enemmänkin, jos se olisi vähän lähempänä. Käydään paljon Prismassa ja Ässässä ja pieniä täydennyksiä lähi-Alepasta. Välillä käydään K-kaupoissa ja lasku on huomattavasti enemmän silloin, vaikka ostetaan ihan samoja juttuja kuin muualtakin. Kuitenkin valitaan kauppa sen mukaan, mikä on kotimatkan varrella tai hyvän pyörämatkan päässä. Ihannetilanne olisikin, että saisi viikon ruoat ostettua kerralla. Sekin päivä toivottavasti on tulossa.

  • Eipä noita liian tarkkaan kannata alkaa syynäämään, riitahan siinä tulee jos pennin päälle mennään :D Varmaa alkaisi vaikuttaa jo hankintoihinkin, jos yhteiset rahat mutta kovin eri mieltymykset tai määrät, mitä syö…. Hyvä et ootte löytäneet toimivan systeemin just teille.

   Ja täytyy nyt sanoa, että been there done that! Yhteenmuuton jälkeen tää kerran viikossa autolla kauppaan on ollut mun luksukseni viikoissa. Ennen pyöräilin aina kassien kanssa pitkin kyliä :D

 14. Miusta kuulostaa ihan tavalliselta summalta! Mie ja mieheni ollaan molemmat opiskelijoita, mutta emme tingi ruuasta; ostetaan kalaa kyllä viikoittain ja syödään muutenkin laadukkaita ruokia ja riittävästi :) Miusta ruuasta ei kuulu tinkiä, koska kuten sanoit; se on iso osa hyvinvointia!

  Me käydään kahdesti viikossa kaupassa ja ostetaan vuororeissuin ruuat :) jos toisella menee paljon enemmän, niin tasataan, mutta yleensä menee hyvin tasan, kun viikonloppuna pitää ostaa kuitenkin taloustarvikkeita ruuan lisäks :)

  • Hyvä jos kuulostaa ihan tavalliselta, niin se mun mielestä onkin :-) Ihana jos teillä on kummallakin sama ajatus siitä, että edes opiskelijoina ei haluta tinkiä ruuasta!

 15. Ite syön aika perus bodysafkaa ja muu perhe sit sellasta perus kotisafkaa.Lapsille pyrin valitseen vähäsokerisimmat jugurteista ym.

  Hyvä että pystyt syömään omia eväitä.Ite oon vanhusten puolella siellä keittiössä hommissa ja silti tulee kannettua omat eväät.Joskus oon miettiny et miten just esim. päikyssä hoidetaan noi ruokailut kun varmaan lasten kanssa myös se esimerkki on tarpeen.Mut toisaalta kai siellä aikaa joku täti on joka syö lasten kanssa samaa ruokaa.

  • Juu esimerkki vois olla tarpeen, mut jotenki niitä apukäsiä tarvii niin paljon, että eipä siinä paljon ehdi lasten seurassa syödä….. jos olis vaan isoja niin ehkä sitten.

 16. Mun mielestä on jotenki vapauttavaa ku on nyt jo hetken syöny enemmän ja vähemmän ruokavalion mukaan ni tietää mitä syö ja mitä ostaa. Meillä mies käy kaupassa ja syö ihan mitä sattuu ite, mutta sille on sitte aina helppo sanoa, että nyt on loppunu raejuusto tai osta lihaa ni se osaa heti ostaa oikiaa. Ja tietää jo, että realia ja kunnon prodepitoisuuden kalkkunaleikkelettä on oltava aina :D mää en edes tiiä paljo meillä menee kuussa ruokaan. Ostellaan aina sillon ku tarvii. Ihana ku pitkän opintotuella kituuttelun jälkeen kumpiki on vihdoin työelämässä ni ei tarvii yhtään miettiä paljo rahaa menee ruokaan. Sehän se yks tärkeimmistä asioista on, mitä rahalla on hankittava ni säästellään sitte jostain muusta jos tuntuu, että pitää säästellä.

  • Feel you! Ihanaa olla työelämässä ja ihanan helppoa, kun on ruokavalio :-) Homma vaan toimii!

 17. Me laitetaan kumpikin yhteiselle taloustilille 200e/kk ja sieltä maksetaan ruokaostokset. Tuo 400e meillä menee keskimäärin ruokaan. Ja vaikka mies syö enemmän, niin ollaan sitten tasattu että hän esimerkiksi tankkaa mun auton tai vastaavaa. Ollaan muutenkin ehkä vähän höveleitä, eikä kovin tarkkaan lasketa kuluja puoliksi :D

  • Höveliys on ihan hyvä piirre parisuhteessa, turha kai sitä on nipottaa sellaisistaq asioista, jotka kuuluu arkeen nyt ja aina jatkossakin :-) Ilmeisen monilla toimii toi yhteinen taloustili, mitä näitä kommentteja lukee :)

 18. Me perustettiin yhteinen tili silloin kun muutettiin yhteen. Tilille laitetaan tietty summa kuussa (summa molemmille sama), ja siitä maksetaan vuokra ja ruuat. Tilille myös jää joka kuussa vähän ylimääräistä ja sinne kerätään S-bonukset, ja niillä ylimääräisillä ostetaan välillä jotain extraa kotiin, reissataan tms. Tältä tililtä myös maksetaan jos käydään esim. ulkona syömässä. On toiminut meillä tosi hyvin, eikä ole kertaakaan harmittanut jos toinen ostaa vaikka ravintolassa sen oluen, vaikka itse joisin vettä.

  • Joo näköjään tosi monet pitää yllä tollaisia yhteisiä tilejä, tosi hienoa jos toimii niin ;) Mä en osaisi kuvitella, että meillä ikinä olisi sellaista, koska on niin eri kulut ja menot (ja tulot!). Mutta siksi tää toimiikin meillä hyvin, että kumpikin hoitaa kaikki omat juttunsa :-)

 19. Mulla menee ruokakauppaan kanssa suunnillee se 400e kuussa. Ärsyttää kun terveellinen ruoka on sen verran kallista. Mutta kyllä mielummin panostan siihen hyvään ruokaan kun vaikka viikottaiseen ravintolassa/ ulkona käyntiin. Oon välillä miettiny miten ihmiset pärjää yhellä ruokakauppapäivällä viikossa. Musta tuntuu aina et ruoka loppuu kesken viikon vaikka sitä ostais kuinka 😂 Nyt käyn ehkä 1,5 kertaa viikossa kaupassa. Tarkoittaen että kahden viikon jaksolla käyn sen kolme kertaa kaupassa kunnolla. Ihan yks kerta viikkoon ei meinaan tunnu riittävän. Näin se kauppapäiväkin kyllä aina vaihtuu, mutta en oo nähny sitä vielä ongelmana. Pyrkimys olisi päästä siihen yhteen kauppapäivään viikossa, ehkä vielä joskus 😊

  • Yks kauppapäivä tuntuu ainakin nyt riittävän sillä, että tietää jo etukäteen, kuinka paljon tarvii lihaa ym. Ruokavalio kun on niin se tuo tavallaan oman helppoutensa :-) Mutta eipä toi sun puoltoista kertaakaan huono oo! Moni kun käy joka toinen päivä hakemassa tarpeeseen ja mielitekoihin sitä sun tätä….

 20. Meillä 4 hengen perhe (yksi taapero) ja ruokaan kuluu keskimäärin 400€/kk sis. Ihan kaiken käyttötavaran pesuaineista vaippoihin. Mun mielestä lapsiperheeksi, smarket ruuaksi ja kahden treenaajan budjetiksi todella vähän. Yhdellä kauppapäivällä mennään (<90€) jos akuuttia puutetta ole, muutoin täydennysreissu (30-60€). Minä hoidan jääkaapin ylläpidon, mies muut kulut kun työelämäs on kiinni.

  Kummatkin vanhemmat käy salilla ja liikkuu muutenkin. Lisäksi mies on ehdoton "ei valmisruokia" -tyyppi ja muakin tarkempi laatuvaatimuksissa, mahdollisimman paljon tehdään alusta asti itse. Siin vaihees ku lähtee joku treeniprojekti päälle niin kulut nousee about 100/kk. Jokainen bodarimiehen kans jääkaappia jakava tietää mikä määrä sitä safkaa uppoo!

  Mulle tää on niin normi setti jo et samat kamat samat rundit ja se siitä. Sukulaiset jaksaa joka kerta ihmetellä miksi täysjyväpastaa/-riisiä, miksei vehnäpaahto tai mehut oikee laske muksuille jne. ihan ku koko ruokakulttuuri olis jostai toiselt planeetalt.

  • Pakko kommentoida tähän Mireean kommenttiin tuosta toisella planeetalla olemisesta ruuan suhteen. Muistan aina kun aloin oikeesti panostamaan ruokaan ja sain ensimmäisen ruokavalion käteeni, ihmiset päivitteli että onko tämä nyt sitä fitnesruokaa. Voi tsiisus mitkä karvat nousi pystyyn. Lautaselta kun löytyi aivan normaalia kotiruokaa eli jaukkista ja makaronia tai kanaa ja riisiä. Jotenkin viime aikoina, kun tämä ”treenibuumi” ja hyvinvointi on noussu enemmän tapetille, monelle nousee hirveä halo siitä mitä ihmiset syö. Sitä puhdasta ja aitoa kotiruokaa.
   Mua suomeksi sanottuna vituttaa, miten vääristynyt näkökulma monella ihmisellä on tänä päivänä ruokaan ja miten niitä ”bodyihmisiä” ruokineen päivitellään. Missä vaiheessa ruokamaailmas on siirrytty siihen että valmisruuat ja teolliset shaksset on arkipäivää ja alusta asti tehty kotiruoka jotain ihmeruokaa!?
   Mulle ainakin on ihan sama jos joku vetää naamariin valmis lihapullia, jos mun ei tarvi niitä syödä. Mutta en mä myöskään kommentoi toisen valintoja. Silti monella on oikeus omasta mielestään pitää älymölöä siitä jos joku ei halua mennä lounaalle hamppari tai pizzapaikkaan vaan mielummin kotiruokaa / salaattia tarjoavaan mestaan. Syvä huokaus! Ja anteeksi vauhkoaminen mutta näin se vain on. Vai onko kukaan muu törmänny samaiseen nenän vartta pitkin tuijotteluun ruokatottumusten suhteen?

  • Tuo teidän summa on kyllä todella vähän! Mutta hei, aika hyvä teille ;) Oot superhyvin suunnitellut, kun tuolla summalla saa koko perheen tarpeisiin kaiken! Ja etenkin vielä terveellistä ruokaa, mikä taitaa olla teidän perheen arvo. Me aika usein hirvitellään sillä yhteisellä 200e laskulla per viikko, et mitäs jos olis vielä lapsiakin :D MIllä rahalla nekin ruokkis! Mutta näköjään pystyy, kun vähän kikkailee.Kiitos kommentista!

 21. Meillä menee 2 hengen taloudessa 500 e kuussa sisältäen lisäravinteet ja ison koiran ruuat. Molemmat syö töissä lounasravintolassa. Arki-iltaisin kokataan vaihtelevia ruokia (ja joskus noutoruokaa), muuten kaapissa aina samat tarpeet. Kun asuin vielä yksin ja poikaystävä kyläili mun luona ehkä puolet viikosta, rahaa meni melkein saman verran. Eli mä taidan olla se suursyömäri :D Treenaan enemmän kuin mies, eikä meillä ole kauheasti painoeroa.

  Maksan kaikki ruoka- ja päivittäistavaraostokset; mies hoitaa vastaavasti muita säännöllisiä kuluja. Kaupassa käydään 1-3 kertaa viikossa sen mukaan, käynkö yksin vai lähteekö mies auttamaan, kun kävellen keskustassa hoidetaan asiat.

  • Kohtuulliselta kuulostaa teidänkin taloudessa! Ja hyvä toi jako, jos sä hoidat ruokakulut ja mies muut. Kerta sä oot nimenomaan se, joka vaatii hyvät ja riittävät ruuat ;) Eli treenaaja.

 22. Kuullostaa jotenkin hassulta että pariskunnat jakavat ruokaan kuuluvat rahat noin tarkasti :’D Meillä toimii hyvin, että molemmat tilipäivänä siirtää rahaa tietyn summan säästötilille (joskus 200e, joskus 500e ihan oman fiiliksen mukaan), maksetaan vuokra puoliksi ja omat puhelinlaskut ja auton vakuutusmaksut. Loput rahat kuluu sitten ruokaan + muuhun turhaan. Monesti toiselta loppuu rahat viikkoa ennen tilipäivää ni ilmottaa vaan toiselle että hei mun rahat on loppu maksa sä ruuat ja tankkaa autot jne. :D Olis jotenkin tyhmää elää yhteistä elämää, mutta silti olla tarkkana että sä syöt enemmän kun mä siirrä mun tilille 50e —

  • Toisille sopii tarkkuus ja toisille ei. Meillä mä syön enemmän kun mies, mutta ei niitä eritellä. Eli samalla tavalla, mitä Syöppö on kertonut: mä hoidan jääkaapin iskuun, mies maksaa kaikki asumiseen liittyvät kulut, mitä nyt omakotitalosta aiheutuu. Ollaan muuton yhteydes 4v sitten tsekattu suurinpiirtein, että mitä ruokaan menee ja mitä asumiseen menee ja toinen maksaa toiselle erotuksen kuukausittain. Mutta tämä summa on kuukausittain sama, vaikka kulut ruuan / asumisen puolesta olis joku kuukausi täysin epäsuhtaiset. Tämä toimii meillä ja molemmat on ok asian kans.
   Tiedän paljon pariskuntia, jotka taas hoitaa asian niinku jotkut tääläkin eli siirtävät yhteiselle tilille tietyn määrän ja hoitavat sieltä kaikki kulut.
   Tiedän myös pariskunnan, jossa nainen on niin pihi, että ei syö kuin riisiä curryllä tai makaroonia ketsupilla, koska liha on kallista. Salaatista ei tykkää, hedelmiä syö silloin tällöin. Kiroaa myös sitä, että ei halua maksaa avopuolisonsa aamupalajuustoa, koska ei niitä itse syö, koska ne on niin kalliita. Eli ääripäitäkin löytyy.
   On kyllä mielenkiintosta lukea, miten ihmiset homman hoitaa ja miten se kenenkin taloudessa toimii. Tärkeintä lienee, että homma pelaa ilman tappeluita, koska rahasta saa hemmetin helposti suurenkin riidan aikaseksi :)
   Ja tässä viimeisimmässä esimerkissäni tämä riita on mun mielestä liipaisimella, jos noin tarkkaa taloudenpitoa harjoitetaan :)

  • Joo on kyllä mielenkiintoinen aihe tää pariskuntien työn- ja rahanjako :D Pitäisköhän tehdä oma postaus siitä, haha.

 23. Mun ruokakori näyttää ihan erilaiselta, kauhuissani katsoin, et onks teijän viikon ainoot vihannekset oikeesti pari parsakaalia ja kurkkua :O Mä yleensä otan korin täyteen kasviksia yleisimmät jotka lähtee joka viikko melkeen mukaan on salaatti, paprika, kurkku, tomaatti, kilo porkkanoita tai punajuuria tai kokonainen kaali, kevätsipuleita, avocado, tuoreita yrttiruukkuja.. Ja sit jos on suunnitellu jotain tiettyä niin sitä. Ja sit jotain proteiinia kalaa/lihaa/tofua/soijarouhetta. +munia, aina!

  Ihmettelen kyl kans miks pariskuntana pitää olla niin tarkka menojen kanssa, eiks sitä yhessä eletä kuitenkin. Me laitettiin opiskelijoina eksän kanssa ruokatilille sama summa joka kuukausi, vaikka se söi puolet enemmän ja kaikki sen maidot ja jogurtit yms. piti olla vielä laktoositonta, eli vähän kalliimpaa usein. Mut ei mua haitannut, ihana kun pariskuntana voi olla silleen et mä maksan molemmat jos on rahaa ja pitää huolta toisesta ja sit jos toinen tarjoutuu niin tulee niin hyvä olo et toinen välittää. Pienilläkin teoilla on merkitystä :)

  • Toi mies ostaa omat vihreänsä, ja itse käytän oikeestaan vaa kurkkua ja porkkanaa ruuan kanssa. Porkkanaa oli valmiina jo kotona, että kyllä joo. Tossa on kaikki viikon tarpeisiin. Ja syön kumminki määrällisesti about puoli kiloa päivässä vähän riippuen päivästä :) Ja joo, toisilla toimii toi yhteinen tili ja vuorotellen maksaminen ja toisilla sitten tää että maksellaan omat. Kukin tyylillään :-)

 24. Ihanan inspiroiva postaus, sain tosi paljon motivaatiota tästä taas vähän parantaa omaa ruokavaliota ja syödä terveellisemmin. Aamupäivän teinkin ruokia valmiiksi ettei tarvi muuta ku napata eväät töihin mukaan.

 25. Hyvä aihe ja paljon hyvää keskustelua!! Tää kommenttini on vähä ohi aihee ,mutta…
  Mä huomasin kommenteissa et jonkun verran pariskuntia joista toinen on kiinnostunut terveistä elämäntavoista ja arvoista ja toinen keskittyy sit ihan muuhun.
  Meillä on sama tilanne ja mä oon alkanu miettii et toimiiko tää pidemmänpäälle.Syödään eri safkat eri aikaan.Mä oon kiinnostunu pitää itsestäni huolta ja toinen sitte taas kiinnostunut valvomaan öisin ja viettämään aikaa oluttuopposen ääressä ja kavereiden kanssa keikoilla yms.
  Oon siis kyllä onnellinen,siitä ei ole kyse.Mut haluaisin tietää kuinka te muut pariskunnat, joilla intressit on niin erilaiset,saatte kaiken toimimaan.

  • Keskustelua syntyi kyllä kiitettävästi, vähä harmitti ku pitkin viikkoa koitin parhaani mukaan vastata kommentteihin, mutta silti aina jäi joku roikkumaan :D Mä oon todennyt tähänastisessa elämässä, että ainaki jos semivakavaa bodauslaiffia elää, nii kyllä se on parempi että kumpikin tekee niin….. Jotenki kuitenki se on niin suuresti elämäntapa, että toisen voi olla vaikea ymmärtää, jos elää ihan eri arvojen mukaan. Oon kyllä onnellinen nykyisessä hetkessä ku kumpikin tekee tätä <3 Mutta eipä sillä, varmasti yhtä suuri osa ihmisistä elää eri tyyleillä ja silti toimii. Mielenkiintoinen aihe kyllä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta