Tämän kevään tavoitteista + arvonta!

Tammikuun puolivälissä asetin itselleni tavoitteita. Ihan paperille kirjattuna, tarkkaan pohdittuina. En ole tainnut kertoa niitä julkisesti, sillä ne ovat kovin henkilökohtaisia, ja toisaalta  olen kai pelännyt, että en saavuta niitä. Tiedättekö, tammikuussa kirjoitetut sanat tuntuivat niin kovin innostavilta ja toivoin aivan valtavasti, että saisin niitä elämääni. Mutta toisaalta tavoitteet tuntuivat niin suurilta, etten uskaltanut niitä koko maailmalle heti ääneen huudella. On jotenkin helpompi kertoa onnistumisista, kuin siitä, ettei ole saavuttanut itselleen tärkeitä asioita. Heti alusta asti olin kuitenkin innokas työskentelemään aktiivisesti tavoitteet saavuttaakseni. Ja niitä onkin käsketty palauttaa mieliin aina säännöllisin väliajoin. Missä menet tällä hetkellä kohti omia unelmiasi? Ja mitkä olivat tammikuussa kirjaamani kolme tärkeintä tavoitetta tälle keväälle vai?

Kroppaprojekti itsensä rakastamisen kautta. Töissä jaksaminen. Hetkessä eläminen ja positiivisuus.

Siinä ne ovat. Minun unelmani itsestäni. Kuulostaa aika isoilta tavoitteilta, vai mitä? Haluaisin oppia enemmän rakastamaan itseäni, huomaamaan hyvän ja hyväksymään olemiseni juuri tällaisena kuin olen. Haluan tehdä kroppaprojektiani rennosti itseäni kuunnellen, mutta kuitenkin menemällä määrätietoisesti treenitavoitteitani kohti. Kulunut työvuosi on ehdottomasti ollut henkisesti kuormittavin tähänastisista. Oon joutunut kokemaan viime kuukausina työelämän kurjat puolet, ja piti taas menettää pitkäksi aikaa yöunet ja stressata työasioita kotonakin, ennen kuin uskalsin hakea tukea ylemmältä taholta. Onneksi sain tuen ja osoituksen omasta hyvästä työstäni, tulevaisuudessa helpottaa työmaallakin. Ja tuo positiivisuus hetkessä. Oon aina ollut kova suorittaja ja stressaaja, ja halusinkin tietoisesti pyrkiä yhä enemmän elämään tässä hetkessä, just nyt. Toivoin, että jokaisesta päivästä löytyisi jotain innostavaa ja hyvää mieltä tuottavaa. Nämä tavoitteet tuntuivat sopivilta ja tärkeiltä vuoden alussa, ehkäpä juuri siksi, että olin startannut uuden treenivuoden Fitfarmilla, koin, että työelämä verotti liikaa energiaa ja halusin löytää lisää voimia positiivisesta ajattelusta.

Screenshot_2016-03-12-09-30-34-1

Unelma itsestä -online valmennukseen kuuluu siis nettisivut, joihin päivittyy joka viikko ajankohtainen teema, ja tehtäväohjeistuksia teeman suhteen. Tehtävät löytyvät usein Unelma Itsestä -työkirjasta, ja keskustelua käydään myös suljetussa facebook-ryhmässämme. Itselleni valmennus on ollut sanalla sanoen voimauttava! Olen joutunut pysähtymään pohtimaan erilaisia asioita elämässäni, ja sitä kautta voinut vaikuttaa epäkohtiin. Jos jokin rutiini tuntuu epämiellyttävältä, miksi en muuttaisi sitä miellyttäväksi tai poistaisi kokonaan viikko-ohjelmasta? Jos joku ihminen on ottaa enemmän kuin antaa, miksi jakaisin hyvää energiaani hänelle, kun on niitäkin, jotka sen ansaitsevat. Jos pysähdyn tunnustelemaan ajatuksiani ja fiiliksiäni – ajattelen ennen kuin toimin – toimin todennäköisesti enemmän hyvinvointini eteen kuin pysähtymättä.

Konkreettisesti olen siis esimerkiksi onnistunut pienin askelin etenemään kohti niitä suuria tavoitteita, joita tammikuussa asetin itselleni. Kroppaprojekti voi hyvin: olen treenannut kovaa ja syönyt hyvin, unohtamatta kuitenkaan pieniä herkutteluja silloin tällöin ja pidempiä lepojaksoja, jos on siltä tuntunut. Olen itseasiassa jopa vähä ylpeänä itsestäni kertonut kavereilleni, että olen pitänyt lepoa treenistä, jos on siltä tuntunut! Koska aiemmin olisin vain väkisin suorittanut treenit. Ajattelumallini on muuttunut pikkuhiljaa. Töissä jaksaminen on parantunut, kun olen hakenut ammatillista tukea työlleni ja hyväksynyt tietyt epämiellyttävät tosiasiat työelämässä. Tiedän olevani hyvä työssäni. Se palkitsee, vaikka jokin kuormittaisikin. Positiivisuuden löytäminen muistakin kuin lempparijutuista näkyy myös arjessani. Jos kiinnittää esimerkiksi huomiota nauruihin, joita päivän aikana tulee naurettua, yleisfiilis on paljon myöntesempi kuin silloin, jos antaa yhden hermojaraastavan asian pilata koko päivän. Suosittelen kokeilemaan, saa yllättävän paljon voimia kun keskittää tietoisesti ajatuksensa ja energiansa hyviin juttuihin<3

Screenshot_2016-03-06-12-51-22-1

Mun unelmani itsestä on siis oikealla tiellä. Luotan tosi vahvasti – ehkä jopa pelottavan vahvasti – nykyisin siihen, että elämä kyllä kannattelee. Voin rohkeasti elää omannäköistä elämääni, tehdä omia juttujani välittämättä sitä, mitä muut ajattelevat. Uskallan nykyisin unelmoida, sillä kaikki on oikeasti mahdollista! Ennen olisin kieltäytynyt muuttamasta yhteen alle vuoden seurustelun jälkeen, mitä jos tämä ei toimikaan enää ensi kesänä? Ennen olisin konfliktitilanteissa jäänyt jalkoihin työelämässä, sillä tuskinpa mun osaamiseni on kovin merkittävää. Ennen olisin suorittanut elämää muiden odotusten mukaisesti, sillä pelkäsin epäonnistumista. Mutta miksi teksiin enää niin? Mähän olen vapaa. Vapaa unelmoimaan ja toteuttamaan itseäni juuri niin kuin haluan. Uskon nykyisin paljon paremmin siihen, että kaikki on mahdollista.

Sillä kaikki on oikeasti mahdollista.

Haluaisitko sä löytää sun unelmasi tai saada voimaannuttavia työkaluja niiden toteuttamiseen? Ja kenties insipiraatiota omaan arkeen ja omien vahuuksien ja elämän ilojen kannatteluun? Nyt olisi tarjolla työkaluja tähän, sillä saan arpoa Unelma Itsestä -työkirjan sekä Voimakortit teidän lukijoiden kesken! Arvontaan osallistut jättämällä kommentin sun unelmiisi liittyen tähän postaukseen viikonlopun aikana. Kaikki maanantaihin 14.3 klo 16:00 mennessä jätetyt kommentit osallistuvat siis arvontaan. Sana on vapaa – mitä sä tekisit, jos kaikki olisi mahdollista? Mikä on sun unelmasi itsestäsi? Mitä toivoisit oikein kovasti?<3

Treenikengissä on myös Facebookissa / Instagramissa

Milla

45 vastausta artikkeliin “Tämän kevään tavoitteista + arvonta!”

 1. Halusin saa tietoa miten toimin ihmisten kanssa ? Toimin esimies tehtävisä. Toinen unelma on kroppa on hyväsä kunnossa.

 2. Suurin unelma tällä hetkellä on päästä tänä keväänä ekana yrittämällä oikeustieteelliseen. Ainoa ala joka mua kiinnostaa, ja on vielä kaiken lisäksi aina kiinnostanut. Muutama viikko, niin pääsykoeurakka alkaa, ja kyllä noi varmasti tulisivat tarpeeseen.

 3. Ihanilta kuulostaa sun tavoitteet ja vielä hienommalta se miten oot niitä saavuttanu. Haluaisin ja unelmoisin että pystyisin enemmän vaikuttaa omaan ajatusmaailmaan ja yleiseen fiilikseen, että pystyisi valita ”tämä päivä on positiivinen” ja ”en välitä nyt tästä ärsytyksestä”. Haluaisin oppia enemmän kunnioittamaan ja rakastamaan itseäni, samalla tavalla kuin tahdon hyvää muille. Olisipas hienoa voittaa työkirja :) Hyvää kevättä! Olet kiva!

 4. Suurin unelmani on, että perheeni olisi onnellinen koko loppuelämän <3 Ja saisin elää omannäköistä elämää, muiden mielipiteistä välittämättä. Koska kukaan muu ei voi elää unelmani kuin minä itse.

 5. Unelmani olisi olla täysin itsevarma ja henkisesti hyvinvoiva. Yritän kasvattaa itsetuntoani muokkaamalla kehoani, mutta se ei oikein auta. Stressi painaa päälle koko ajan ja mielessä painavat ikävät asiat. Jos olisin itse täysin itsevarma, voisin jakaa hyvää mieltäni muillekin enemmän. :)

 6. Unelmoin siitä, että mulla olisi vapaa tunne toteuttaa itseäni tässä elämässä. Haaveita ja mahdollisuuksia piisaa, mutta kontrollifriikkinä joku estää niihin tarttumasta ja nauttimasta nuoruusvuosista. Haluan olla tehdä just niitä asioita mitkä tekee mut onnelliseks ja löytää ympärilleni ihmisiä jotka tukee mua niissä asioissa.

 7. Mie haluisin muuttaa ulkomaille, ja kierrellä ympäri maailmaa, kokea asioita ja oppia poiketa rutiinista tekemällä asioita, jotka ovat mahdollisia vain siinä hetkessä! Haluan kokea mahdollisimman paljon! Yritän itsekin oppia siihen, että teen jokapäivästä mahdollisimman positiivisen ja eläisin joka päivän kuin se olisi miun viimenen! Tää on kuitenkin vaan elämää, jota kerran eletään , niin miksei elettäis sitä kunnolla :) Liian usein jään kaikesta kivasta pois, vain sen salitreenin tai jonkun muun rutiinin takia. Haluan oppia hyväksymään sen, että kahvin kanssa voin ottaa kakkupalasen ilman huonoa omatuntoa, ja että salille ei ole pakko lähteä, ellei oikeasti huvita. Nämä ovat lyhyen tähtäimen tavoitteita toki, ja olen niitä paljon työstänyt! Haluan oppia tuntemaan oman itseni, ja tunnistaa itse, mitä minä haluan, enkä tee valintojani sen mukaan, mitä muut haluavat tai tekevät. Haluan elämästäni elämisen arvoisen <3

 8. Unelmani on päästä viimeisistä syömishäiriön rippeistä, jotka tällä hetkellä vaikuttavat enää liikunnan saralla.. Kuin myös itseni arvostus henkisellä tasolla ja hyvän huomaaminen itsessäni :)

 9. Samat kuin sulla! Erityisesti kroppa projekti itsensä rakastamisen kautta ja töissä sekä koulussa jaksaminen. ☺

 10. Unelmani olisi löytää sellainen työ, jonka tekemisestä ainakin suurimmaksi osaksi nauttisin ja saisin tyydytystä. Tällä hetkellä olen äitiyslomalla ja parin kuukauden päästä olisi paluu työhön, joka imee minusta aina viimeisetkin mehut ulos ja työpäiviä odottaa aina ahdistuksella alkavaksi. Töihin haluan kyllä heti kun äitiysloma loppuu, mutta haluan löytää jotain uutta ja innostavaa sekä sellaisen työpaikan jossa arvostetaan eikä aina laiteta matalaksi. Tulipas tästä masentavan kuuloista luettavaa, mutta tähän unelmaan siis tähdätään :)

 11. Haluaisin kehittyä treenaamassani lajissa ja pysyä terveenä, jotta treenaaminen ylipäätänsä on mahdollista. Haluaisin myös kehittää ammattiosaamistani, oppia kärsivällisyyttä ja rohkeutta. Lisäksi haluaisin oppia hyväksymään itseni tällaisena kuin olen sekä oppia rennompaa syömistä. Haluaisin löytää elämäniloni uudelleen ja lopettaa jatkuvan stressaamisen ja murehtimisen tulevasta.

 12. Toivoisin,että voisin toteuttaa itseäni omalla tavallani ja elää oman näköistä ja elämänmakuista arkea ja juhlaa.

 13. Tällä hetkellä unelmoin siitä, että oppisin voittamaan lähes kaikkeen toimintaani vaikuttavan epäonnistumisenpelon sekä karkottamaan tunteen siitä, etten ole tarpeeksi hyvä tai riittävä tämmöisenä kuin olen :)

 14. Tämän hetken suurin tavoite on päästä taas sinuiksi itseni kanssa! Pudotun viime keväänä painoa 10 kiloa ja olin vihdoin tyytyväinen itseeni ja elämääni. Sitten henkinen hyvinvointi romahti, kuljin sumussa lähes koko syksyn ja loppu vuoden kun elämässä oli paljon suuria asioita enkä jaksanut pysyä mukana. Itsestä huolehtuminen unohtui silloin ja paino kohosi takaisin. Nyt on taas henkisesti voimia, olen saanut paljon apua ulkopuolisilta ja olen matkalla kohti itseäni jälleen! Unelma on siis palata takaisin siihen mi joskus olin :)

 15. Unelmana kulkea sitä tietä, joka minulle on tarkoituksenmukaisin, antoisin muttei suinkaan helpoin. <3 :)

 16. Mun unelma on se että löytäisin pikkuhiljaa juuri sen mun oman tavan elää tätä elämää:)

 17. Varmaankin samaan suuntaan kuin sulla – eli oppia myös epäonnistumaan ja ottamaan niitä riskejä (: Eihän täällä elämässä muuten mitään aikaiseksi saa!

 18. Unelma itsestäni olisi saada se voima ja rohkeus lähteä tavoittelemaan päässäni olevia unelmia…

 19. Unelma itsestäni olla olla paras versio itsestäni ja osata antaa sitä parasta myös muille :–)

 20. Juurikin työkaverin kanssa sivuttiin ja puhuttiin unelmista.. tosin työ saralla. Tällä hetkellä jos kaikki olisi mahollista haluaisin testata paria eri koulua, paria eri työpaikkaa tai jopa ihan kokonaan vaihtaa alaa. Kouluun oon hakemassa jotta pääsen eteenpäin enkä jumitu ja saan enemmän mahdollisuuksia.
  Oma unelma omasta kodista on työnalla mutta säästämisessä menee aikaa. On kuitenkin ihanaa jo nyt suunnitella ja unelmoida siitä.
  Oon saanu tänä keväänä muutos buustin, työjuttujen uudelleen suunnittelu, hiukset muuttui, nykyisessä kodissa on ahkerasti sisustettu ja kropan kanssa on tehty töitä pt:n kanssa. Unelmat on siis ollu hyvinkin paljon ajatuksissa. Nyt viikko lomaa ja lepoa reissussa perheen kanssa jollon on varmasti aikaa tehdä päätöksiä ja unelmia arkea varten! :) mä osallistuin edelliseen(ennen joulua) unelma itsestä valmennukseen ja ajattelin että pieniä juttuja jäi käteen mutta ehkä jotain vähän isompaakin muuttu.. mutta oon huomannu sen vasta nyt. Itsetunto ja päätös siitä että haluun muuttaa asioita on tullu ihan huomaamatta!

 21. Mun unelma ja tavote on menestyä työelämässä. Olen jokunen aika sitten valmistunut, ja vasta aloittelemassa työuraani. Unelmoin myös jonain päivänä perheen perustamisesta, ja siitä, että saan urani ja yksityelämäni pidettyä tasapainossa.

 22. Unelmani olisi olla onnellinen itseni kanssa. Vähän ajan sisällä olen laihduttanut 14 kiloa ja eronnut pitkäaikaisesta suhteesta. Haluaisin oppia viihtymään uudessa elämässäni ja ennen kaikkea rakastamaan itseäni.

 23. Oppisin rakastamaan itseäni uudestaan ja nauttimaan arjen pienimmistäkin asioista! Kiireisen arjen vuoksi on vaikea löytää aikaa itselle ja ottaa kaikesta irti niin paljon kuin haluaisi. Unelma itsestäni olisi myös lähteä toteuttamaan unelmia, joita on omassa mielessä ollut useamman vuoden!

 24. Haluaisin olla tyytyväinen omaan itseeni ja omaan tekemiseeni. Hyväksyä se, etten pysty olemaan täydellinen – teen sen minkä pystyn ja mikä tuntuu hyvältä.

 25. Jos ihan oikeasti uskaltaisin, pistäisin pystyyn oman sosiaalialan yrityksen. Mut helkkari talovelkaisena pienen lapsen äitinä, joka kuitenkin tykkää reenata ja olla perheen ja ystävien kanssa?! Mistä aika? Raha? Mites kun muutenkin tuppaa vähän ressaamaan asioista vaikka hetkessä elämisen taitoa on tullut opittua. Jos kaikki olis mahdollista, niin… kyllä. Haluisin olla itseni ja ehkä muidenkin työnantaja. Pelottava, mutta äärimmäisen houkutteleva ja kutkuttava ajatus.

 26. Olen tosi pedantti ihminen ja rakastan rutiineja. Mulle on jollain tapaa kehkeytynyt sellanen arkuus uskaltaa lähteä viettämään iltaa kavereiden kanssa, lähteä extempore-roadtripille tai muuttaa alkuperäisiä suunnitelmia radikaalisti. Tosi typerää! Haluaisin hirveästi saada itseeni lisää spontaaniutta, tai ehkä pikimminkin, kaivettua se spontaanius ja rentous esiin. Tähän vois olla noista työkaluista apua!

 27. Mulla olisi unelmana tehdä töitä kriisialueilla valmistumisen jälkeen. Haluaisin myös oppia pitämään itsestäni enemmän, rohkeutta lähteä ja tehdä niitä asioita joista olen aina haaveillut.

 28. Haluaisin oppia kunnioittamaan kroppaani ja antaa sen huilatakkin välillä. Toivoisin myös uskaltavani ottaa seuraavaan askeleen kohti unelma-ammattiani.

 29. Haluaisin kovasti oppia olemaan stressaamatta pienistä, turhista asioista ja nauttia elämästä sen sijaan täysin siemauksin! <3

 30. Ihana!
  Mun unelma ja hartain toive on ollut jo yli 10 vuotta elää tasapainossa niin tämän muun maailman kanssa kuin mun mieleni kaa. Se on jatkuvaa kamppailua niiden kahden välillä – toinen vie aina enemmän ja siinä joutuu Itsensä kanssa ihan hukkaan. Mielikään ei sais hallita liikaa.
  Oman Itsensä löytäminen. Niin klisee kun se onkin.

 31. Tällä hetkellä toivon kaikkein hartaimmin, että saisin terveyteni takaisin. Että saisin työkaluja oman onneni etsimiseen. Ja ennen kaikkea, löytäisin omat unelmani uudelleen<3

 32. Unelmanani olisi olla töissä jossain upeassa projektissa, jonka avulla oikeasti pääsisin auttamaan ihmisiä. Se voisi ehkä liittyä henkiseen hyvinvointiin jollain lailla.

 33. Unelma olis päästä opiskelemaan itselle mieluista alaa, oppia olemaan stressaamatta.

 34. Unelmia on paljon, mutta tällä hetkellä tärkeimpinä olis koulussa jaksaminen (valon ja lukkarin kevennyksen myötä tilanne on parantunut, syksyllä burnout oli lähellä) ja se, että uskaltaisin treenata kovempaa salilla. Tiedän, että kroppa pystyis parempaankin, mutta pää pitää vakuuttaa. Tässäkin oon tullut tän vuoden puolella eteenpäin, joten oikeeseen suuntaan menossa:*

  Myös valokuvaamista ja kuvan muokkausta olis ihanaa oppia, mutta toistaseks aika ei riitä. Sitten lukion jälkeen tarkotus ois perustaa hyvinvointiblogi, josta oonkin haaveillut jo yli vuoden!

 35. Haluaisin voida hengittää vapaasti ilman jatkuvaa paniikkitilaa. Pelkään erilaisia tilanteita ja niistä tahtoisin oppia pois. Haluaisin uskaltaa taas mennä salille ilman paniikkikohtauksia ja saada sen reenaamisen innon takasin. Tahtoisin myös päästä lohtusyömisestä (suklaa) eroon, sillä se vaan lisää pahaa oloa ja se kierre vaan jatkuu. Tahtoisin siiis voida olla myös vapaa, hengittää vapaasti ja olla ylpeä siitä mitä mä olen!

 36. Haluaisin oppia hyväksymään itseni. Pitäisi päästä eroon itseinhosta ja oppia hyväksymään omat virheet. Haluaisin myös eroon pinnallisuudesta.

 37. Mun unelmana on saada se haaveissa ollut koulupaikka tänä keväänä ja samalla kuitenkin huolehtia omasta fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista. Viime vuosina on tapahtunut kaikenlaista ja vaikka niistä ollaan jo hyvin päästy yli, niin varmasti tällainen valmennus antaisi vielä lisää energiaa elämään <3

 38. Unelmani on elää tässä hetkessä ja löytää viihtyisä työpaikka. Tavoitteena on saada tänä vuonna pömppö vatsa pois mutta erilaisia tressitekijöitä liikaa ympärillä estää projektia.

 39. Unelmoin työurallani etenemisestä jatko-opintojen merkeissä. Lisäksi fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi ja balanssi näiden välillä on yksi haave myös. Summa summarum: haluan elää täyttä ja itseni näköistä elämää ja toteuttaa villeimmätkin unelmat ❤️

 40. Vaikea kysymys, mutta toivoisin että asenteeni olisi positiivisempi ja luottaisin itseeni enemmän ja hakisin opiskelemaan, vaikka opiskelu työn ohessa on rankkaa niin tiedän että sen unelman pystyisin toteuttamaan. Eli toivoisin että osaisin muuttaa asennettani siihen että pystyisin mihin vain ja osaisin olla itsevarmempi.

 41. Mun unelma olisi oppia elämään hetkessä ja uskaltautua irtautumaan tarvittaessa rutiineista ja suunnitelmista. Intoilen aina tulevia kivoja juttuja, mutta välillä unohtuu katsoa lähemmäs ja olla onnellinen arkisista pienistä iloista ja onnistumisista.

  Kiitos blogistasi, on ollut mukavaa seurata sun matkaa. Sun postaukset saa aina hyvälle mielelle ja motivaation tarttumaan :)

 42. Mä unelmoin siitä että joku päivä mä eläisin tasapainoista ja onnellista elämää enkä masentuis vastoinkäymisistä vaan kääntäisin ne motivaatioksi yrittää vielä kovemmin! Ja unelmoin terveestä kropasta josta pidän huolta ja jossa on hyvä olla.

 43. Unelmana on löytää balanssi elämään! Löytää mieluisa työ ja kaikki muut sen ympärille balanssiin ja samalla rohkeutta enemmän ja hetkessä elämistä! :)

 44. Ihana arvonta! :)

  Mun unelma on tällä hetkellä saada tämä pahasti ailahteleva kilpirauhasen vajaatoiminta kuriin ja takaisin se hyvä olo mikä oli vuosi sitten. Olen toteuttanut nyt pari suurta unelmaa, ostanut ensimmäisen oman asunnon ja remontoinut sen lattiasta kattoon ja syksyllä palaan koulun penkille hakemaan maisterin paperit. Kaikki on mahdollista! :) Suurin unelmani on, että voin elää onnellista, tervettä ja itseni näköistä elämää ja viettää aikaa minulle tärkeiden ihmisten parissa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta