Kannattiko Roaccuttankuuri?

Kävin viime viikolla Roaccuttankuurin tiimoilta lopputarkastuksessa. Niille, jotka eivät ole mun tarinaani aiemmin seuranneet, lyhyt tiivistelmä menee jotakuinkin näin: Oon murrosiän alkutaipaleelta asti kärsinyt aknesta. E-pillereillä sitä saatiin ajoittain parempaan kuntoon, mutta migreenidiagnoosin saatuani mun piti lopettaa pillerit yli kymmenen vuoden käytön jälkeen. Lopetin pillerit siis syksyllä 2014 ja siitä ihoni lähti samantien pahenemaan murrosikäasteelle, ja keväällä 2015 mun akneni oli niin sairaan kipeä ja ruma, että hakeuduin lääkäriin. Ensimmäisestä eikä toisesta antibioottikuurista ei erilaisiin voiteisiinkaan yhdistettynä ollut apua, joten viimeisenä oljenkortena ehdotuksena tuli Roaccuttankuuri. Tämän aloitin syksyllä 2015.

Lähtötilanne oli tosiaan se, että mun itsetuntoni ja melkeinpä elämäniloni olivat ihan hukassa, koska tunsin itseni niin kovin rumaksi aknen kanssa. Se oli myös kipeä, ja esimerkiksi treenatessa yläselkä ja takaolkapäät huusivat apuja, kun hiki kosketti rikkinäiseen ja tulehtuneeseen ihoon! Samaan aikaan mulla oli myös ongelmia kilpirauhasen kanssa, joten kroppa oli pöhöttynyt ja keräsi kiloja freesistä elämäntyylistäni huolimatta. No, vyyhtiä lähettiin purkamaan, ja kuten viimeaikaisissa postauksissa oottekin varmaan rivien välistä lukeneet – mä voin tällä hetkellä todella hyvin. Ja yksi syy tähän on tottakai se, että Roaccuttankuuri on tehonnut mun akneeni! Tässäpä nyt joitain kuvakollaaseja loppukesästä 2015 tähän hetkeen asti. Kauniita on joo, tiedän. Mutta en oo nyt käyttänyt siis noissa mitään filtereitä, jotta iho näkyisi mahdollisimman sellaisena, kuin se luonnonvalossa oli kuvanottohetkellä. Kollaasit on siis about ajoilta syyskuu-lokakuu-tammikuu-huhtikuu.

PicsArt_1460209903931 PicsArt_1460209850058 PicsArt_1460209771419 PicsArt_1460209648506

Kuurista varoitellaan paljon, onhan se raskas maksalle ja kropalle ylipäänsä. Puhumattakaan siitä, että se on sikiömyrkyllinen lääke. Kuurin tiimoilta joutuu siis käydä verikokeissa muutamia kertoja ja olemaan tarkka esimerkiksi ehkäisyn suhteen. Sivuoirelista on pidempi kuin valtion velka, mutta käytännössähän siinä vain kerrotaan kaikista mahdollisista sivuvaikutuksista. On siis hyvä olla tietoinen riskeistä, mutta toisaalta osa kuuriin liittyvistä kauhuskenaarioista ja huhupuheista lienee liioiteltuja. Itselleni kuuri ilmeisesti sopi tavanomaisen hyvin, koska en kärsinyt muusta kuin silmien, nenän ja huulien kuivumisesta. Ja nehän on voiteilla ja tipoilla hoidettavissa arjessa. Huuli tosin on ollut halki jo varmaan kuukauden, ah kuinka kaunista! Mutta siihenkin sain reseptillä jotain bepanthenia tehokkaamapaa voidetta. Eiköhän toikin hoidu.

Ja mitäs sanotte ihosta, oliko kaiken väärti vai? Omasta mielestäni todellakin! Viimeistelyihin on vielä määrätty reseptillä paikkallisesti laitettavaksi voidetta. Mutta en vois kyllä olla onnellisempi naamastani just nyt! Tottakai siellä näkyy arpia aknen jäljiltä, mutta omalla mittapuullani tää lähentelee jo täydellisyyttä<3

Blogi päivittyy myös  Facebookissa  ja mun arkisia touhuja voi seurata Instagramissa  sekä nykysin myös snpachatissa nimimerkillä millariutta.

Milla

20 vastausta artikkeliin “Kannattiko Roaccuttankuuri?”

 1. Heippa! Rohkea postaus ja voin samaistua tarinaasi. :D itse kärsin vuosia aknesta ja kokeilin parit antibiootit ja vaikka mitä ruokavaliomuutoksia kunnes kesällä 2013 iho suorastaan räjähti. Poskeni olivat täynnä kipeitä paiseita ja en halunnut nähdä ketään koska häpesin ihoani. Minulle määrättiin roa ja se alkoi pikkuhiljaa auttaa. =) Söin juuria 9kk ja iho oli täysin finnitön sen jälkeen. Arpia mulla on vieläkin mutta nekin hälvenee koko ajan.
  Sitä ei ymmärrä ihmiset joilla ei ole ollut aknea, miten paljon se vaikuttaa itsetuntoon.
  Hyvää kevättä sinulle!

  • Moikka Johanna, ja kiitos kommentista! Mahtavaa, että säkin sait avun roaccuttanista. Varmaan aika harva, jolla aknea ei ole, pystyy oikeasti käsittää, miten se vaikuttaa kielteisesti fiilikseen itsestä. Tai toki sen halutessaan voi ymmärtää mut jotenki itekin on valaistunut vasta nyt ku aknea ei oo, että kuinka paljon stressasin sitä joka aamu heti herätessä! Mut onneks tosiaan kuuri auttoi ja nyt ei tarvii miettiä esim. meikkaamista sen enempää :-) Sileä iho kun ei vaadi piilotteluja eikä se kerää meikkivoiteita raskaiksi kököiksi iholle. Aika helppoa nyt!

   Aurinkoista kevättä sullekin ♡

 2. Todella iso muutos, kyllä kuuri kannatti! Olet kyllä kaunis aknella tai ilman, mutta ymmärrän kyllä sen vaikutuksen itsetuntoon. Onneksi sinulle löytyi sopiva ratkaisu :) Oikein mukavaa viikonloppua!

  • Samaa mieltä, kyllä vaan kannatti! Kiitos kaunis kommentista ja ihanaa sunnuntaita sulle, näkyy tulevan keväinen päivä ♡

 3. Hei jeeee upeeta !!! Ihan törrrkeen huikeen mahtava muutos ! Oon niin ilonen sun puolesta ! 😍😍😍

  • ♡♡♡ Vielä ku sais treenituloksissa yhtä huikeita muutoksia aikaan :’D Niitä muutoskuvia odotellessa……. Eivaa, kiitos kun oot onnellinen mun puolesta. Sä ootki seurannut mun aknea alkuajoista lähtien nii tunnet tarinan varsin hyvin :’D

 4. Näytät hyvältä sekä aknen kanssa että finnittömällä iholla! Nykyään suorastaan hehkut itsetuntoa :) tiedän niin tunteesi, koska olen itse syönyt yhden antibiootti kuurin ja toinen on juuri loppumaisillaan.. ärsyttää syödä turhaan antibiootteja ja sekottaa omaa bakteeristoa turhaan, koska tiedän ettei nämä nytkään auta :( finnit ja akne palaa kuurin jälkeen välittömästi takaisin.. hyvä, että sait kuitenkin omat kasvosi kuntoon, toivon itsekkin saavani :)

  • Kiitos ♡ Mullakin finnit palasi samantien antibioottien loppumisen jälkeen, joten hyöty-haittasuhde meni vähä vinksalleen… Kyllähän toi roacin on melkoista myrkkyä mutta kaiken väärti kun auttoi! :) Toivottavasti säkin löydät avun ihon kuntoon saamiseksi! Ootko roaa harkinnut? Varmaan suositellaan jos antibiootit ei tosiaan auta..

 5. Pakko kommentoida, itellä Roaccutan- kuuri tällä hetkellä vetelee viimeisiään, pariksi viikoksi on lääkkeitä enää jäljellä. Ja yli 5 vuotta aknesta kärsineenä ennen kuin aloitin isotretioniinin, voin vain kysyä itseltäni että MIKSI en aloittanut kuuria jo aiemmin??!! Turhaan tuli kärsittyä huonon itsetunnon takia niin pitkään. Nyt kun Isotretioniinikuuri ihan lopussa, naama on lähes täydellisessä kunnossa, kaikki arvetkin hävinnyt kuurin myötä! Mulla ei edes sivuvaikutuksia tullut juurikaan, mitä nyt pientä ihon ja huulien halkeilua, mikä ei todellakaan ollut paha! Suosittelen kaikille aknestä kärsiville tarttumaan tähän mahdollisuuteen ja pääsemään aknesta irti, kyllä se vain itsetuntoa kohottaa kummasti kun finnit lähtee. Ite kärsin aikoinaan sellasista oikeen isoista punasista tulehtuneista finneistä, jotka oli kosmeettisen haitan lisäksi myös oikeasti kipeitä. Nyt ei onneks toivottavasti enää koskaan :D
  Vähän kuitenkin pelottaa, miten iho reagoi nyt kun kuuri loppuu.

  • Samaa voisin mäkin kysyä… Mutta osaa ainakin nyt arvostaa tilannetta, kun on niin pitkää kärsinyt huonosta ihosta :D Mäki suosittelen kyllä kaikille samasta ongelmasta kärsiville. Sen takia kirjoitan asiasta tännekin. Ja mulle ihotautilääkäri sanoi että on tositosi pieni mahdollisuus että akne palaisi. Toki jotain hormoninäppyä voi tulla, mutta sehän nyt on pientä ja normaalia kaiken jälkeen :)

 6. Tosi hyvin kuuri tehonnut sulla ja hyvä että sinulle sopi tuo lääke ja sait avun :)

  • Jeps kyllä vaan. Pelkäsin itekin vähä mahdollisia sivuvaikutuksia, mutta onneksi toi kuuri sopi mulle ihan semihyvin :-)

 7. On kyllä selkeä ero kuvien välillä!
  Yhdellä tutulla on kanssa samankaltainen kuuri menossa ja näyttää hänenkin ihonsa huomattavasti paremmalta. Ainoana miinuspuolena hänelläkin on kuiva iho, mutta rasvaamalla on selvinny : )

  Olen huomannut omalla kohdallani samankaltaisen hoidon tepsivän omaan ihooni, kun alemmassa linkissä. Ei ole onneksi tarvinnut lähteä lääkkeillä aiemmin asiaa parantamaan ja nykyään ei ole tarvettakaan ^^
  https://www.youtube.com/watch?v=CBgOhMdmCSE
  Veggie overdose!

  • Kuiva ihohan tuosta tulee koko kroppaan, kun kuivattaa sen aknenkin pois, mutta on kyllä sen arvoista ;)

 8. Heippa!
  Hyvin kuuri tehonnut sulla! Itselläkin menee jo loppusuoralla.. Arpia lähinnä jäljellä. Välillä tulee joku yksittäinen nyppy johonkin. Kauanko söit kuuria,kuinka isolla päiväannoksella? Tuliko sulla se 10000mg täyteen? :)

  Ihanaa kevättä,ole onnellinen kauniista ihostasti 😊

  • Ai sullakin on kuuri menossa, kiva kuulla kohtalontovereista ;) Mä söin öööhm. no en tarkkaan muista, milloin aloitin, mutta noin puolen vuoden ajan. Kaksi pilleriä päivässä ja tavoitennos oli joku 7000mg. Käsittääkseni tuo tavoiteannos menee painon mukaan, sillä syksyllä mulle oli laskettu isompi annos kuin mitä paino nyt antaisi tavoitteeksi…

   Mukavaa kevättä sullekin ihanan uuden ihon kanssa <3

 9. Jos ei halua e-pillereitä eikä roacuttania vetää niin lievään akneen tehoaa ihan näppärästi spironolactone. Ei vielä Suomessa kauhean suosittu aknenhoitaja (toimii vain naisilla, vähentää androgeenejä, Suomessa nimellä Spirix) mutta itelle toiminut hyvin kun omalle maksalle liian hurja Roa eikä pillereitä vaan jaksa.

  • Joo varmasti vaihtoehtoisiakin keinoja on, kukin valitkoon itselleen sopivimman ;-)

 10. Mahtava muutos!

  Mä söin tuon kuurin jokunen vuosi sitten, ja oon kyllä tyytyväinen. Akne on pysynyt poissa ja iloitsen megapaljon terveestä ihosta. On ihanaa, ettei iho ole koko ajan tulehtunut ja kipeä, ja kyllä se vaan nostaa itsetuntoakin kun iho on kunnossa.

  T: Kiti
  http://www.lily.fi/blogit/katso-tarkemmin

  • Kiva kuulla, että kuuri auttoi suakin pääsemään aknesta eroon! Kyllä vaan on miellyttävämpää elellä, kun ei joka päivä tarvii hermoilla ihon kunnosta :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta