Täydellinen ja helppo elämä

Jos sulla olisi mahdollisuus, eläisitkö mahdollisimman helppoa elämää? Ootko koskaan miettinyt ajatusta käytännön tasolla? Aihe tuli mieleeni kuunnellessani ihmisten stressinaiheita ja ahdistusta kaikesta to do -listalla olevasta. Tunnistin itseni muutaman vuoden takaa. Oon ollut ihan jäätävän kova suorittaja-stressaaja, ja halusin jaksaa olla mukana kaikessa, ja tehdä vieläpä itselleni tärkeät asiat perfektionistimaisen hyvin. Huomaan, että olen muuttunut. Nykyään mulla on kovin helppo elämä. Koska oon tehnyt siitä itselleni sellaista!

Snapchat-8189685518235345449-1[1]

Unelma Itsestä -valmennuksessa olemme pohtineet tällä viikolla hyvinvoinnin kulmakiviä. Listasin itselleni viisi parhainta ohjetta hyvään oloon. Nämä ohjeet toimivat mun hyvinvointini kulmakivinä, ja sun vastauksesi voisivat olla täysin erilaisia. Aiheita on vaikea laittaa tärkeysjärjestykseen, mutta eipä se väistämätöntä olekaan. Ensimmäisenä vinkkinä itseltä itselleni on riittävä sekä fyysinen että psyykkinen lepo. Aina ei tarvii olla tavoitettavissa ja on ehkä maailman parasta, kun menee joka ilta ajoissa nukkumaan! Ei tarvii ottaa paineita siitä, että kertyy univelkaa, ja vireystasot on hyvät arkisissa puuhissa. Levolla voisin tarkoittaa myös riittäviä lepopäiviä treenistä. Entisen nollan tilalle tulleet kaksi-kolme lepopäivää viikoittain edesauttavat treeneistä nauttimista ja tuovat myös tuloksia. Kroppa kyllä ilmoittaa, jos se ei ole saanut riittävästi lepoa, joten parempi suunnitella nekin etukäteen. Kolmantena kulmakivenäni onkin mielekkäät vapaa-ajan harrastukset. Mun työvuoteni on ollut henkisesti raskain tähän mennessä, joten oon ihan mahdottoman kiitollinen, että saan voimaa esimerkiksi mielekkäistä harrastuksista. Toisinaan ainut ajatus, millä oon jaksanut läpi työpäivän, on tieto siitä, että illalla pääsee vaikkapa tanssimaan <3 Kyllä mielekäs tekeminen vaan kantaa ja kompensoi tylsempiäkin juttuja siten, että kokonaissaldo on paljon plussan puolella!

Neljäntenä listalta löytyy riittävä vapaa-aika. Ja koska työn puolesta mulla on aina illat ja viikonloput vapaana, oon enemmän kuin tyytyväinen. Vuorotyössä en osannut nauttia elämästä samalla tavalla, koska tuntui, että kaikki pyöri vain työn ympärillä. Nyt arkityössä vapaa-aikaa on tarpeeksi. Ei ole sellaista entisaikojen oravanpyörämeininkiä pään sisällä ollenkaan. Ja riittävään vapaa-aikaan kuuluu myös omalla kohdallani se, että en sovi viikonlopuille mitään. Mulle sopii paremmin sellainen ohjelmisto, mikä luodaan extempore. Ahdistuin jo viime viikonlopun juhlistakin ajatuksena, kun tiesin, että on jotain pakollista menoa. Vaikka samaan aikaan tiesin, että tulee olemaan sairaan hauskaa ja saa nauraa koko illan :D Ristiriitaista, ja voi kuulostaa todella oudolta. Mutta mun pääkopalleni tieto ihan kokonaan vapaasta viikonlopusta luo rennon fiiliksen, vaikka aina sunnuntaisin saakin katsoa taaksepäin ja todeta, että tuli tehtyä aika paljonkin kaikkea. Viimeisenä ajatuksena listaltani löytyy rutiinien ylläpito. Mussa taitaa asua pieni autisti, ja oikeasti rutiinit tekee vaan niin hyvää! Säännöllinen työrytmi, suunnitellut treenit ja sopiva ruokarytmi pitää olon sopivan seesteisenä pitkin viikkoa.

Screenshot_2016-04-27-07-03-18-1[1]

Mielestäni oon siis onnitunut luomaan itselleni tähän hetkeen helpon elämän. Pidän yllä omaa hyvinvointiani tukevia rutiineja, ja karsin ylimääräisen. Kai tässä elämässä sen verran itsekäs saa olla ;) Kaikki kuitenkin tietävät, että seuraavaa viittäkymmentä vuotta ei tulla elämään ilman  kriisejä, yllätyksiä, haasteita tai menetyksiä, joten lienee syytä nauttia nyt tästä hetkestä. Siihen meillä jokaisella on oikeus ja mahdollisuus. Voi olla, että moni on hoksannut tehdä oman elämän inventaarion jo kauan sitten, mutta mulle itselleni tämä nykyinen elämän helppous on ihan uusi juttu! Sen takia halusin siitä kirjoittaakin. Miksi stressaata turhia, kun voi ite vaikuttaa asioihin? Mä koen, että mun elämäni on just nyt ihan täydellistä. Panostan omaan hyvinvointiini, ja arki kulkee rutiinien kautta. Ei oo mitään huolta kenestäkään läheisistä, ja mulla on unelmia, joita oon ajatellut lähteä toteuttamaan. Oon myös löytänyt elämäni rakkauden jakamaan arkea mun kanssa, joten ihan mielelläni huutelen maailmalle, että mulla on aika hitsin mielekästä elämää just nyt. Eikä tällaiset valmennukseen sisältyvät pohdinnat ainakaan haittaa tee, kun oikein omien oivallusten kautta tiedostaa, kuinka hyvin kaikki asiat on.

Mitä ajatuksia herättää, kun joku toinen fiilistelee ja kertoo, että elää kovin helppoa elämää? Ootko sä miettinyt, mitkä asiat kannattelee sun hyvinvointia? Ja tehnyt itselle näkyväksi sen, että asioihin voi itse vaikuttaa, ja jos nyt on haastava vaihe elämässä meneillään, koko loppuelämä ei tule sellaista olemaan. Mun mielestä se on aika voimaannuttava tieto <3

Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa  ,saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja jos kiinnostaa, niin mun arkisia touhuja voi seurata Instagramissa  sekä nykysin myös snpachatissa nimimerkillä millariutta.

Milla

5 vastausta artikkeliin “Täydellinen ja helppo elämä”

 1. Oon just fiilistelly sitä että treenailut menee hyvin ja hypin innosta aina tiistaisin ja keskiviikkosin kun pääsee porukan kanssa vetämään hyvän treenin ja mulla alkaa myös se intoilu jo töissä ja sillä jaksaa! Ruokailut rupee pikkuhiljaa ehkä löytää tasapainon ja siltä osin stressi on loppunu. Ajattelin unelmaitsestä valmennuksen aikana (olin syksyn valmennuksessa) että vaan vähän treeneissä& ruokailuissa on menty eteenpäin mutta pään sisällä en oo saanu oikeen mitään rakennettua. Ja nyt valmennuksen jälkeen ja just nyt on tullu pikkuhiljaa sellanen olo että jotain on tapahtunu. Eilen ylitin itteni ja päästin irti ja heittäydyin bodycombat tuntiin vaikka oon käyny kolmeen kertaan sen jo kokeilemassa ja todennu että ei oo mun juttu kun en voi heittäytyä ja antaa vaan mennä.. ja eilen mä tein sen! :) mä oon kehittyny, kun vaan päätän että pystyn! Jep.. asiat on aika hyvin tällä hetkellä. Tulevaisuutta ja unelmia päin täälläkin mennään :)

  • Mä niin tunnistan ton treeni-intofiiliksen – Se vaan kantaa läpi tylsemmänkin päivän ♡♡

   Ai säkin oot osallistunut Unelma itsestä -valmennukseen! Se on kyllä oikeasti tosi voimaannuttava. Ihan yllättäen tulee semmosia oivalluksia siitä kuinka oma ajattelu / toiminta onkin muuttunut omaa hyvinvointia tukevaksi. Ja yllättäen saattaakin löytää itsensä bodycombatista riehumasta täysillä tai vaikkapa ohjaajahaaveita toteuttamassa ♡♡ Ihanaa kevään jatkoa sulle :)

 2. Mä jäin just yks päivä pohtiin samaa asiaa, nimittäin että elän aika huippua elämää. Opiskelen alaa mikä tuntuu omalta, saan ansaita elantoni jumppia vetämällä (RAKASTAN MUN DUUNIA), meillä on ihan huippu ohjaajaporukka, mulla on ihana ja läheinen perhe ja kaverit, saan matkustella… Hitto että mulla onkin asiat hyvin!! Vaihdoin myös ruokavalioo tän vuoden puolella vegaaniseks, eli jätin pois kaikki eläinperäiset tuotteet eettisistä ja terveydellisistä syistä. Ja koen tän uuden ruokailutavankin jotenkin todella voimaannuttavaks, ainoo miinus on että siirtymävaiheessa nälkä oli/on suurta ja tuntuu että koko ajan pitää olla syömässä! Toisaalta uskon myös siihen että kroppa kyllä kertoo millon se tarvii lisää energiaa, eli syön aika huoletta reilusti enemmän verrattuna siihen kun maitotuotteet ja lihat muodosti ison osan mun ruokavaliosta. Katsotaan, vielä ei ainakaan mitään turpoamista ole tapahtunut vaikka syönkin kun hevonen :D

  • Ihan parhaita oivalluksia, kun näkee niinkin lähelle, että oma arki on just sitä parasta mahdollista ♡ Mitä jumppia sä vedät? Ihailen kyllä kun oot päässy sellaistakin unelmaduunia toteuttamaan!

  • Pumppia, Abs&Bootya (lihaskunto/plyometrinen tunti), HIIT:iä (intervallitunti) ja RPV:tä tällä hetkellä :) Jami on kyllä mun ehdoton lemppari kans, ehkäpä joku päivä rohkaistun ja lähden sun tavoin toteuttamaan sitäkin unelmaa ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta