Ohjauksia harjoittelemassa +videopätkä

Vappu osui hauskasti sunnuntaille, joten arkityöläisen viikorytmikään ei päässyt sekoittumaan. Sosiaalinen media on täyttynyt erilaisista vappujutuista: on brunsseja, toreja, metrilakua, vappupalloa, piknikkiä, juhlia ja naamiaisia. Sääkin on ollut ainakin täällä meidän seudulla oikein aurinkoinen, joten juhlamieltä lienee riittänyt ;) Mun vappuni kului kuitenkin valtavirrasta poiketen tällä kertaa ihan muualla kuin toreilla ja juhlissa.

Harjoittelin nimittäin ahkerasti BodyJam-ohjauksia.

Perjantaina oltiin kaverin kanssa heti työpäivän jälkeen kolmatta tuntia diskoilemassa. Suunniteltiin vähän, mitä pätkää voisi näytetunnilla vetää, ja harjoiteltiin spiikkejä niihin. Melkoista sekoilua oli kyllä välillä – on oikeasti yllättävän haastavaa samanaikaisesti yrittää tanssia mallikkaasti ohjaajan puolta, ennakoida tulevia liikkeitä tunnilla olijoille, muistaa kaikki, mitä koreoon kuuluu ja vieläpä tehdä kaikki rennosti ja kuitenkin täysillä! Mutta jostain se on aloitettava. Ja kun alkuun pääsee, niin aina välillä palattava takaisin ja otettava uusiksi. Sitä teinkin perjantain lisäksi myös lauantaina. Sahasin nykyisen BodyJam76-ohjelman biisejä 1-8 läpi useamman tunnin ajan. Ykkönen ja kakkonen ovat tässä ohjelmassa lämppäbiisejä, ja ensimmäinen blokki kuluu 3-8 biisien tahdissa. Se ”näytetunti”, mitä mä oon menossa meijän salin ryhmäliikuntavastaavalle näyttämään, on tarkoitus kestää vain noin vartin, joten siksi pitää nyt tarkkaan valita, minkä setin vetää. Musta tuntuisi luonnollisimmalta aloittaa alusta, mutta toisaalta olisi järkevää vetää kokonainen blokki, eli biisit 3-8. No, käyn tämän arvuuttelukeskustelun vielä aikaa sovittaessa läpi, tai sitten pyydän puolen tunnin näytesession. Siinä olisin varmasti parhaimmillani.

Snapchat-3257454404162423042

Sunnuntaina sain ihan loistavan tilaisuuden harjoitella ohjaamista asiakkaalle, sillä eräs tytsy meidän salilta ilmoittautui vapaaehtoiseksi harjoitusasiakkaaksi nykyisestä jamiohjelmasta mitään tietämättä. Jouduin siis oikeasti ohjata, jotta hän saattoi päästä settiin mukaan! Vedettiin noi ensimmäisen puolikkaan kaikki biisit, ja itellä oli kyllä aika hyvä fiilis sen jälkeen. Oon nimittäin oppinut näitten omatoimitreenieni aikana paljonkin asioita. Osaan mielestäni ennakoida jo melko hyvin tulevia liikkeitä, ohjaan sanallisesti paljon ja pysyn rytmissä. Loppua kohti aina rentoutuu, jotenkin toi alkupää menee vielä vähän kankeammin. Ja sellaista vitsikästä, hauskaa energisyyttä voisi olla vielä enemmän! Mutta koska tiedän olevani aika perfektionisti, niin eikai tässä nyt mahdottomia kannata alkuun vaatia. Eihän mulla ole koulutustakaan vielä! :D Ja omalla mittapuullani oon edennyt jo nyt tosi paljon! Jos lähtee vertaamaan oikeisiin ohjaajiin, niin varmasti kaukana perästä tullaan. Mutta nyt koitankin nimenomaan edetä askel askeleeltä kohti unelmaani, ja tällä hetkellä suurin tavoite on pitää hyvä näytetunti lähiaikoina! Ihanin palaute tältä sunnuntain harjoitusasiakkaalta oli se, että hänen mielestään olisin jo valmis antamaan näytepätkää. Ja siitä rohkaistuneena ajattelinkin tänää laittaa sähköpostia asian tiimoilta, ja ehdotan näytetunnin aikoja jo seuraavalle viikonlopulle tai viimeistään siitä seuraavalle viikolle!

Kun päivämäärä selviää, haluaisin toki vetää vielä kenraalit jollekin harjoitusasiakkaalle. Onneksi ensi viikolla on helatorstai töitten suhteen vapaa, ja ollaan sopivasti sovittu tyttöjen kaa illanistujaisia, joten voidaa aloittaa bileet jumppasalin puolella joraten ;) haha. Eikai ystävät voi tästä kieltäytyäkään, kun asia on mulle niiiiiin tärkeä, ja tarviin nyt alkumetreiltä asti sekä tsemppiä että rakentavaa palautetta ohjaamiseen liittyen! Nyt kun oon päässyt tohon näytepätkääni ohjaajan näkökulmasta sisään, oon oikeesti niin innoissani siitä, että oon myös löytänyt oman ohjaajapuoleni! Joskus oon nimittäin miettinyt sitäkin, osaisinko edes olla se, joka huutaa ja riehuu ja ohjaa ja tsemppaa ryhmän edessä, mutta nyt mä tiedän, että musta löytyy sekin puoli! Tottakai sitä tarvii harjoitella, ja siihen kasvaa kokemuksen myötä, mutta jotenkin oon jo päässyt suht rennoksi ton nykyisen pätkän ohjaamisen suhteen, niin siitä oikeasti nauttii, kun pystyy opettaa jollekin järkevästi kokonaisen koreon. Oon myös huomannut, että mustahan lähtee ääntä ja puolet siitä on ihan vaan rakkaudesta tota lajia kohtaan! On vaan niin siistiä, kun loppubileissä lähetää veivaa koko setti kasaan, niin väkisinhän siinä voluumit nousee. Ja niinhän se on tarkoituskin. Nyt viikonlopun uurastuksen jälkeen ajattelin pitää muutaman jamittoman päivän ja antaa pään nollautua – herään nimittäin öisinkin jonku biisin soidessa päässä :D Ehkä vähän ollut mielessä nää jutut siis kuluneena viikonloppuna…. Ja sellaista tiedostamatonta työskentelyä tapahtuu varmasti vähän koko ajan, vaikken biisilista kourassa istuisikaan kotona. Eli näillä puheilla siis, pari-kolme taukopäivää ja loppuviikosta jatkuu taas! Tuu mun harjoitusasiakkaaksi ennen kuin meen pitää näytetuntia! Tosta linkin takaa löytyy  viikonloppuna kuvattu randompätkä jostain vanhasta ohjelmasta. Ohjaamisen harjoittelu vaatii aikamoista keskittymistä, niin välillä nollattiin ihan vaan tanssimalla yhessä vanhoja kivoja pätkiä :) Yritin lisätä videon suoraan tähän alle, niinkuin yleensäkin, mutta jostain syystä se ei nyt toimi. Eli linkin takaa löytyy, jos kiinnostaa.

Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja jos kiinnostaa, niin matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti Instagramista ,

Milla

4 vastausta artikkeliin “Ohjauksia harjoittelemassa +videopätkä”

  1. Eikä, oikeesti tuo pätkä! Vähän susta tulee huippuohjaaja! Palo tekemiseen näkyy ja se on tärkeetä se :)

    • Kiitos, ihana ♡♡ Kovasti aion ainakin tehdä töitä sen unelman eteen! :-)

  2. Voinko lisätä sut heiaheiaan kaveriksi? Omista kavereistani ei juuri kukaan käytä heiaheiaa ja olisi mukava saada uusia heiaheia-kamuja :D oon jonkin aikaa seurannut tätä blogia ja tästä välittyy ihanan pirteä fiilis ja liikunnan ilo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta