Sopiva juhlamekko tälle vartalotyypille, kiitos

Taas alkaisi olla se aika vuodesta käsillä, kun pitäisi metsästää juhlamekkoja kesän juhliin. Valmistujaisia, rippijuhlia ja häitä – mitä kaikkia näitä nyt kesäkuukausille osuukaan. Jos ootte jo vuosi sitten lueskelleet mun juttujani, tiedätte, että mekkokriisi koitti samaan aikaan viime vuonnakin. Ja varmaan sitäkin edeltävänä. Ennen mun sirolle vartalolleni sopi kaikenlaiset mekot, mutta nykyaikojen kriisi taitaa johtua kahdesta syystä: a) en ole enää niin sirorakenteinen kuin ennen ja b) kropan malli on muuttunut treenitavan muuttumisen myötä, joten en edes tiedä, minkälainen mekkomalli vartalolleni sopii. Ja vaikka rakastan sitä tunnetta, mikä tulee, kun pukeutuu kropalleen sopivaan mekkoon ja lähtee se päällä liikenteeseen, niitä tulee loppupeleissä käytettyä todella harvoin. Lähinnä kai kesähelteillä ja juhlissa. Ja kumpiakin näitä on vuositasolla aika harvoin.

Eräs suuri syy siihen, miksi tykkään pukeutua mekkoihin, on naisellisuuden tunteen lisäksi se, että niissä ei näytä tai tunnu persjalkaiselta. Tiiättekö – kun on paksut jalat eikä lainkaan keskivartaloa, niin housu-paita -yhdistelmä on jotenkin tukalampi kuin kokonainen mekko. Kunhan vain mekko on oikeanmallinen, luonnollisestikin. Mielestäni mun kropalle sopii parhaiten sellainen ylhäältä mahdollisimman siro ja muutoin muodoltaan A-linjainen. Ennen hyväksyin pelkästään olkaimettomat mallit, mutta nyt oon huomannut, että kyllähän muunkinlaiset käy. Joko mun päässäni on naksahtanut joku juttu paikoilleen tai sitten oon vaan oppinut näkemään kroppani aikuismaisempana ja erilaisena, kuin sillon viistoistakesäisenä. Ja viime aikoina olenkin onnistunut tekemään hyviä mekkolöytöjä kaikkiin tarvitsemiini tarkoituksiin – sekä kesähelteille että hienompiin juhliin!

Snapchat-6298012061507619160

Yleensä (juhla)mekkojen kohdalla ongelma on siinä, että niiden helma tulee johonkin nilkkaan asti, kun tarkoitus olisi olla esimerkiksi polveen. Puhumattakaan maksimekoista :D Ei oo ihan sataviiskytseittämänsenttiselle varrelle tehty. Nyt kuitenkin löysin koko Ideaparkin koluttuani ton ihanuuden ja aion pukea sen siis häihin, joihin mennään vieraaksi ensi kuussa. Kyselin kaupassakin, että eihän se varmasti ole liian lyhyt, mutta kuulemma sopii hyvin juhlaan. Ja sopii myös mulle, sillä kerrankin tosiaan ei tarvitse hukkua juhlamekon sisään! Ja toi on nyt ehkä elämäni ensimmäinen versio, jossa on noin pieni kaula-aukko. Jotenkin oon aina vierastanut sitä, kun näyttää sitten niin isolta tuo yläkroppa. Mutta nyt kun katson kuvista, niin toihan näyttää ihan naiselliselta.

Mitä mieltä ootte? Onks teillä tällaisia mekkokriisejä juhlakauden tullessa? :D Tunnetteko te oman vartalotyyppinne, kun lähdette mekkoa metsästämään? Musta kun on viimeaikoina tuntunut, että en edes enää tiedä, minkälainen kroppa mulla on ja minkälaiseen kolttuun se sopii pukea – oli kyse sitten biitsimekosta tai tästä vähän juhlavammasta mallista. Enkä edes tiedä, johtuuko tää epätietoisuus mun nykyisestä vartalotyypistäni aikuistumisesta, bodaamisesta, leviämisestä vai mistä. Peilikuva tuntuu jotenkin vieraalta, kun iskee mekon sovituskopissa päälle.. Eli joka tapauksessa, aika paha tilanne! :D Onneksi tuo yksi ihana nyt löytyi ja se on kotiutettu, niin kesäkuun juhlien suhteen ei tarvii enää kriiseillä.

Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja jos kiinnostaa, niin matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti Instagramista.

Milla

16 vastausta artikkeliin “Sopiva juhlamekko tälle vartalotyypille, kiitos”

 1. Joo, mekkokriisi on ja kaikkien muittenkin vaatteiden kanssa kriisi aina :D Täällä sama kun ei tätä mittaa ole kun se sama 157 mitä sullaki mutta muotoja vähän turhanki paljon itellä! Ei oo helppoo löytää vaatteita. Mutta sitten ku se oma malli löytyy niin täytyy metsästää samantyylisiä vaatteita oikein olan takaa… :D Ootko koskaan kokeillu kietaisumekkoja?
  Olen jonkin aikaa seuraillut blogiasi ja täytynee laittaa lukulistalle, sen verran mukavanoloista tekstiä tulee sulta :)

  • Tiiät siis selkeesti, mistä puhun ;) Mäki hamstraan sit vaik eri väreissä monta kpl jos sattuu löytyy joku erityisen istuva vaate, oli kyse sitten treenikuteista tai mekoista. Ja itseasiassa niitä Hennesin kesämekkoja löytyykin nyt monta eri väriä kun oli jo viime kesänä lemppari ja nyt niitä on taas myynnissä! Kietaisumekkoa en oo itseasiassa kyllä varmaan ikinä kokeillut!

   Kiva kun jätit kommentin ja vielä huipumpaa jos vierailet täällä useamminkin :)

 2. Mä näin sut Ideaparkissa tänään! Kävelit vastaan ja heti tunnistin, mut en kehdannut tulla juttusille…😊 kivan näköinen mekko tuossa kuvassa!

  • Eikä! Näitkö! Olisit tullu jotai Moikkailee.. Jouduin ihan yksin kiertää ympyrää ku käytiin ennen Ideaparkin reissua tekee Aleksin kaa jalat salilla ja se ei pystynyt sit muuta ku istuu ja palautuu ku mä olin mekkokaupoilla :-D

 3. Heip! Sulle vois sopia sellanen halterneck-yläosa. Se näyttää upealta treenatussa yläkropassa! Muutenkin, treenatulle kropallehan sopii vaikka mitkä vaatteet. Pitää vaan tehä se päänsisäinen duuni siinä että ei enää näytä sirolta keijukaiselta vaikka mitä tekis :-D mulle ainakin on ollu vaikeeta se, että pitäny siirtyä sieltä xxs-osastolta sinne s-m -kokoihin. Tukala ja tukeva olo ollu kun on yrittäny änkee ittensä vanhoihin pieniin vaatteisiin, mutta sit onkin olo hyvä kun on ylittänyt sen henkisen kynnyksen ostaa isompia vaatteita!

  • Tota halterneckiä vois kyllä kokeilla! Ihan toppia tai mekkoa kesää varten :-) Mäki ”jouduin” ostaa nyt mekon koossa 36/M nii onhan se eri ku entinen xs. Muttaaaa toisaalta normaaleja kokoja kuitenkin – pään sisällä vaa joku juttu :D

  • Moikka!
   Mulla on kans ihan sama juttu. Vitsi kun tulee paksu fiilis vanhoissa xs-s vaatteissa, ja nykyinen M-kokoinen kroppa välillä ahdistaa :0 Vaikka tietenkin nyt oon terveempi ja jaksan paremmin kuin pienenä ja aliravittuna. Matka oman itsen hyväksymiseen on pitkä.

  • Täytyy oikeasti vaan pään sisällä rekisteröidä, että ei kukaan tuu mitään kokolappuja sun vaatteista katsomaan – tärkeämpää on, että ne on mukavia ja sopivia, niin silloin niitä kantaakin kauniimmin <3 Tuskin kukaan tuosta munkaan pinkstä mekosta tulisi sanomaan, vaikka itseä hirvittikin ostaa koko M.

 4. Erittäin kaunis mekko! Mun mielestä sä et ole ollenkaan iso/leveä/paksu vaan edelleen pieni ja siro, mutta kuitenkin timmi ja lihaksikas.
  Mulla on aika lailla samanlainen vartalotyyppi luin sulla, ja oon itsekin ollut sellainen laiha jumppapirkko aiemmin. Oon niin samoilla fiiliksillä sun kanssa siinä, että on levinnyt ja iso olo vaikka oikeastihan se ei niin ole. Sun blogi on mun suosikki. Oot aito ja hirveen söpö :)

  • Kiitos kommentista ja kauniista sanoista :) Tosi vaikea jotenkin miettiä, minkälaisena muut mun vartaloni näkee. Tai kai sitä on itse itselleen jollain tapaa armottomin, ja toisen mielestä voikin olla kovin sporttisen näköinen. Onneksi noi mekkohommatkin selviää kokeilemalla ja nyt löytyi tuo ihana, minkä toivottavasti puen mielelläni vielä kesäkuussakin päälle :D

 5. Ihana mekko ja sopii just hyvin sulle! :)
  Mä oon ihan mekko/hame ihminen, oon aina tykännyt ja kesäisin mekkoilen ja hameilen paljon :D

  • Kiitti! :) Oonkin huomannut sun mekko-& hame-innostuksen blogin ja instan kautta ;)

 6. Rakastan myös mekkoja koska farkuissa ja paidassa näytän laatikolta, koska omistan lyhyet jalat ja leveät hartiat. Minun kropalle sopii kaikista parhaiten ”Skater dress”-malliset mekot tai sellaiset mekot, joissa on hyvät leikkaukset vyötärön kohdalla koska minulle ei sitä kapeaa uuma ole luonnostaan. :) Oot kyllä tosi nätti ja toi sovittamasi mekko on nappivalinta!

  • En ees tiedä, mikä toi sun mainitsema malli on käytännössä, mutta hyvä et oot löytänyt sun kropalle edullisimman mallin ;) Oon ihan kujalla näistä muotijutuista, ja koitan vaa pukeutua mahdollisimman mukavasti myös juhlaan :D Onneks löytyi joo toi mekko, sen pukee oikein mielellään päälle <3 Tosin tuo vyö on liian iso, nii pitäis vielä kehitellä jostain uus lenksunreikä siihen…….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta