Olkapäävamma part 2543

Ja koska kaikkia kiinnostaa urheiluvammat, niin kerrotaanhan taas uusimmat kuulumiset olkapääni suhteen! Kiertäjäkalvosimen tulehdus oli siis diagnoosi pari viikkoa sitten alkaneeseen kipuun. Ja kävin tosiaan taas tänään lääkärissä, kun homma ei ole mennyt miksikään levon ja kipulääkekuurin myötä. Lähdinkin sitten vastaanotolta kortisonipiikki laitettuna olkapäähän ja sairaslomatodistus toisessa kourassa. En voi nyt siis vieläkään mennä töihin. Outoa. En oo nimittäin koskaan ollut näin pitkään poissa komennuksesta. Mutta eipä tässä nyt ole vaihtoehtoja. Onneksi meidän alalla kukaan ei ole korvaamaton, ja voin sikäli olla stressaamatta asiasta. Ja sen sijaan voi istua vaikka takapihalla vesisadetta kuunnellen ja hengittää kevättä. Ja toivoa ihan tosi kovasti, että olkapää parantuisi pian!

Mulla on vasen käsi on siis nyt aikalailla toimintakyvytön, mutta se tarvitsee tämän lepopäivän jälkeen heiluriliikettä kuntoutuakseen, eli kävelylenkit olisi enemmän kuin suotavia! Anyone? Toivottavasti ei sada kaatamalla aivan koko viikkoa, niin voi tosiaan poistua ehkä omaa takapihaakin pidemmälle. Mä kun oon semmonen liikkeelläolija, niin ajatus kotona makaamisesta tuntuu aika ahdistavalta. Katsellaan, päivä kerrallaan.

Snapchat-3861141139312767635

Mites, onko jollain teistä kokemusta kortisonipiikistä olkapäässä? Mulla oli ennakkokäsitys jostain syystä, että se olisi kamalan huono vaihtoehto, ja kerroinkin lääkärille tästä ja kyselin rehellisiä etuja ja haittoja valinnalle. Ja koska mitään ihmeellistä syytä ei löytynyt piikistä kieltäytymiseen, niin mä sitten suostuin sen ottamaan. Tosin tärisin sen jälkeen ihan hitsin paljon, kun jännitin sitä pistämistä kamalasti. Vaikka eihän se edes sattunut :D Nyt kyllä sattuu. Mutta ehkäpä tää tästä. Kun nyt edes toi kipu lähtisi, niin olisi helpompi hengittää….

Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja jos kiinnostaa, niin matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti Instagramista.

Milla

12 vastausta artikkeliin “Olkapäävamma part 2543”

 1. Hei! Itsellä on ollut sama vaiva kuin sinulla koko tämän kevään. Ensin 3viikon tulehduskipulääkekuuri, ei muuta vaikutusta kuin maha sekaisin… Viikko sitten kortisonipiikki, jonka jälkeen kipu helittänyt. Oleellisempaa mielestäni on nyt miettiä, että miksi kiertäjäkalvosimet on tulehtunut, jotta vaiva ei uusiutuisi tulevaisuudessa. Itse kävin osaavalla ja kokeneella fyssarilla ja hän löysi heti syyn vaivaani. Oikean lavan (jolla puolella myös kipeä olkapää) hallinta on heikentynyt minulla vuosien toimistotyön seurauksena. Oikea käteni on hiiri käsi ja lapa on päässyt ”aukeamaan” käden eteen viemisen johdosta, koska lapatuki on unohtunut. Nyt kun nostan tai lasken käsiä (punnerrus liikkeet, taljavedot, painonnosto, kotityöt yms) pääsee oikean puolen lapa karkaamaan pahasti. Nyt olen viikon verran tehnyt fyssarin antamia lavan hallinta liikkeitä ja olo on huomattavasti parempi. Tiedostan kuitenkin, että liikkeitä on tehtävä kuukausia, jopa vuosia, jotta vuosien aikana syntyneen virhe asennon saa kitkettyä. Olen kuitenkin onnellinen, että nyt tiedostan ongelman ja minulla on työkalut hoitaa vaiva kuntoon :) tsemppiä sinulle, toivottavasti tästä oli apua sinulleki! :)

  • Moi! Ihana kun kommentoit. Vertaistuki ja -tietämys on aina jotenki lohdullista:)

   Mä oon itse asiassa käyny jo 10 vuotta sitte fysioterapiassa ton olkapään takia. Ja kotoa löytyy kuminauha ja ohjeet, miten tota vois ennaltaehkäistä. Äiti kerto myös et mul on jo syntyessä ollu toi käsi jotenki vammainen ja ettei sen pitäny välttämättä koskaan toimia kunnolla.. Ja onhan se tosiaan oireillut pitkän aikaa jo. Nyt vaa meni pahemmin kipeäksi :/

   Ja mitä tulee jatkoon niin myös tämä hoitanut lääkäri suositteli samaa kuin sä, eli fyssarin puoleen kääntymistä kunhan nyt saa tän ensin lepuutettua pahimman kivun yli… Eli ensi viikolla soittoa sinne :))

 2. Mulle laitettiin vuoden alussa kans kortisonia olkapäähän tulehduksen vuoksi. Pari päivää oli törkeän kipeä, mutta sitten helpotti. Mullahan löytyi kuitenkin repeämä reilu kk olkapäästä ja nyt odottelen aikaa leikkaukseen. Jos tulehtuu vähän ajan sisällä uudestaan niin ei muuta kuin magneettiin. Suosittelen myös tsekkauttamaan liikeradat. Jokuhan sen olkapään tulehduttaa vai onko mennyt jossain liikkeessä?

  • Okei! Eli voisin odottaa tän kivun hellittävän ihan parissa päivässä… Ja jos ei auta niin seuraava juttu olis sit kai toi kuvaaminen. Mä en tiedä, mistä tää on saanu alkunsa, mutta meen fyssarin kautta sit ku tää kipu joku hetki lähtee :-) Ainiin sulla on se leikkaus tulossa, oonki tainnu lukea aiheesta aiemminkin jostain ;) Toivottavasti siitä saa lopullisesti avun!

  • Oikeesti?! :’D kaikkea sitä! Tää blogi on kyllä kätevä ku saa kaikenlaisia tietoja ja käytäntöjä ku kyselee vaa :)

 3. Itse myös näin fysioterapeuttiopiskelijana ehdottomasti sanon, että fyssarille vaan selvittämään oireiden syy. Juurikin tuo lavanhallinta aiheuttaa monelle olkapääongelmia, toki olkanivelen asentoon vaikuttaa niin monta asiaa, että en suorilta käsin sitä syyksi sanoisi. Tietty jos se oli aikasemman fyssarikäynnin vastaus käteen liittyen.

  Kiitos muuten piristävästä blogista, sun postauksia lukee aina ilolla :)

  • Juu täytyy kyllä mennä selvittelemään :-) Varmaan ensi viikolla soittelen sinne ja varailen aikaa. Vaikkakin jonoa varmaan riittää…….. Kiitos palautteesta, on aina kiva kuulla jos onnistuu kirjoittamaan kiinnostavia juttuja. Tosin ton uusimman postauksen julkaiseminen jopa jännitti vähän, mutta kohta näkee, minkälaisen vastaanoton se saa..

  • Ikäviä vaivoja joo, mutta toivottavasti aika pieniä loppupeleissä. Saa nähä! Kiitos tsempeistä <3

 4. Työkaverilla juuri sama vaiva kuin sulla ja kortisonipiikki ei ollenkaan auttanut :/ Tai no hetkisen ja saikkukierre jatkuu…Äidille on myös laitettu kortisonipiikki samassa vaivassa ja auttoi kuulemma kaksi vuotta suurinpiirtein :) Mun kokemus rajoittuu akillesjänteen kortisonipiikkiin, joka paransi kroonisen tulehduksen.

  • Aijaa, auts :/ Sais kyllä mullakin auttaa ainakin seuraavat kaksi vuotta. Ei oikein jaksais saikuttaa ja kikkailla treenaamisen kanssa……. Mutta toivoa on hyvä pitää yllä, jos sunkin mainitsemista esimerkeistä jo kahdella kolmesta kortisonipiikistä oli apua :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta