Kohta satakiloisten kerhossa?

Ja aiheena nyt siis maastaveto! Heti alkuun selvennys, jotten vahingossakaan johda ketään harhaan. Sehän olisi inhottavaa. Huomasin nimittäin jälkikäteen, että otsikosta voisi tehdä virhepäätelmän, että puhun painosta. Tai puhunhan mä painosta, mutta oman elopainoni sijaan siis treenipainoista!

20160608_125758

Mutta siis, mitä täällä oikein tapahtuu?! Viime viikolla iloitsin, kun tein uusia ennätyksiä maastavedossa omalla mittapuullani. Ohjelmassani on selkäpäivänä maastavetoa neljä sarjaa 6-8 toistoa. Pitkään tein kasikympillä, kun ysikympillä nousi vain neljä toistoa. Ja sitten yhtäkkiä viime viikolla sain supervoimia, ja rykäisin treenipainot uudelle tasolle 90kg! Tällä viikolla lähdin tietysti innoissani selkätreeniä tekemään ysikympin kiilto silmissä. Enhän tietenkään aio enää palata vanhaan tasoon, kun uusi on saavutettu. Jännitti vain hieman, nouseeko toi sama määrä tälläkin viikolla. Pyysin Aleksia kuvaamaan blogimatskua, kun tuli pyyntö salitreenivideoista. Ja motivaatiosanat olivat about tähän tyyliin: ”pakko vetää kolmannessa sarjassa ainakin viimeviikkoinen vitonen, koska kuvataanki ja kaikkee”. Olin siis tehnyt alle kaksi sarjaa, seiskan ja kutosen. Ja kuinkas kävikään kolmannessa…. Toiveena esitettiin siis treenivideoita salilta, niin tässä nyt olisi sellainen:

VIDEO TÄÄLLÄ

JEP! Ihan kevyesti kymppi! Siis mitä ihmettä :D Onko joku laittanut mun aamupuuroon jotain supermiesrouhetta, vai mistä näitä voimia tulee? Ja ennen kuin kukaan tulee pilaamaan mun iloani, niin tiedän, että en ole mikään ammattilainen tuossa maastavedossa. Saa siis tottakai antaa tekniikkavinkkejä, tai muuta, jos video herättää sellaisia aikeita. Mutta ettehän pilaa saivartelemalla mun iloani – kyllähän toi nyt ihan perustreenaajan salitekniikaksi on ihan hyvä? Ja treenivihkoon kirjattiin 90kg 1×10. Eikö se tarkoita sitä, että satakiloisten kerhoa kohti mennään? Koska kutosia-kaseja oli tarkoitus tehdä! Treeni aikana saatiin kyllä noottia salin henkilökunnalta, kun kuului liikaa kolinaa. GoGolla on kuulemma joku sääntö, että painot pitää laskea hiljaa maahan. Niitä ei saa pudottaa. Aleksi sai kauheen raivon siitä, nii veti sen voimalla oman viimisen vitosen :D haha. Mut onhan siinä ehkä pointtia, jotenki vaa ei tuu ajateltua asiaa tossa treenin aikana.. Täytyy skarpata.

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti Instagramista.

Milla

12 vastausta artikkeliin “Kohta satakiloisten kerhossa?”

  • kiitos! :-) En oo tosiaan mikää tekninen taituri mut mitä on ohjatuissa katsottu nii pitäis iha turvallinen ja toimiva tekniikka olla.. hengittäminen on vaikeinta:D

 1. Hyvännäköistä meininkiä, pitäis kyllä jo sen satasenkin nousta ainakin muutaman kerran, sen verran kevyeltä näytti :)

  Mitä ihmettä, mavessa ei saisi kolistella O.O Sehän siinä se hauskin osa melkein onkin :D

  • Tuo kolistelupolitiikka tulee varmaankin siitä, että Technolopoliksen rakennuksessa kaikki muut tilat ovat yritysten toimistoja. Siinä ei kuulemma ole kiva keskittyä työntekoon, kun kuuluu seinien läpi hirveätä pauketta. :)

  • joo sen takia aloinki haaveilla satakiloisten kerhoon liittymisestä! näyttää kevyeltä toi 90kg :’D Laitoin sähköpostia salille asiaa koskien ja ilmeisesti painot vaurioituu ”huonosta” käsittelystä. Siksi ei kolistelua…

 2. Hyvä! Nätiltä näytti. Mutta ei herraisä kuulostaa ikävältä toi GoGon meininki, jos tosta tuli valituksia. Eikö salilla kuulu reenata! Ihan älytöntä :D Mäki oisin kyllä suuttunu tollasesta :D

  • Nojoo… Vähä ristiriitainen tilanne. Jos gogo on vaikka tulevaisuudessa mun työnantajani jamijuttujen puolesta nii ei oo sopivaa täällä huudella kuinka on huonoja käytäntöjä :D mut kieltämättä musta olis kivampi ku salilla sais ryskää koska sitähän se kovaa treenaaminen ja kehittyminen vaatii.

 3. Laskurin mukaan katoin netistä, et jos painaisit 65kg, (en kyl siis tiedä tätä, kunhan veikkasin:D) ni laskurin mukaan nousis 120kg one-rep maxina. Meni kyl niin kevyesti, että varmaa nousis 105 ens kerralla. Mikset nosta maven painoja joka treenin jälkeen? Ite nostan kaikkii painoja heti ylöspäin jos menee tietty määrä toistoja.. Oon miettiny tätä monesti, kun vielä fitfarmin valmennuksessaki oot, mutta treenipainoja ei nosteta säännöllisesti? :o

  • Juu vois kokeilla vaikka satasta ens kerralla, yllättävän hyvin toi ysikyt nousi. Mutta tosiaan, kyllähän mä nimenomaan nostankin noita painoja aina kun vaan rahkeet riittää! Kuten sanoin, oon hinkannu tolla kasikympillä ties kuinka pitkään. Aina välillä kokeillut 90kg mut tullu vaan 4 toistoa, mikä ei riitä sarjaan 6-8.. Ja tolla sun logiikalla nostaisin jouluun mennessä vaikka kolmesataa kiloa, jos joka kerta vois vaan nostaa painoja :D Oliskin niin helppoa. Mut nyt tosiaan oli kuukauden tauko treenistä kun olkapää oli tulehtunu, joten olin varautunu siihen, että sama hinkkaaminen jatkuu edelleenkin. Mut yllättäen nyt pääsinki seuraavalle tasolle! Ja mun painon mukaan oli yks tuttukin laskenu ja saanu ykkösmaksimiksi 116kg et niillä hujakoilla joo :)

 4. No ei tota sarjaa voi kyllä nätiksi sanoa eikä kevyeksikään, hitaasti lasku alas sekä pienellä stopilla ja sitten takaisin ylös niin ettei ne toistot tule tolleen pompauttamalla. Siinä joutuu ihan eritavalla selkä lihakset töihin ja muu kroppa kun liikkeen teko on hallittua ilman järjetöntä kiirettä, homma haltuun hiomalla sitä laskuvaihetta sekä että keskittyy siihen että joka toisto lähtisi alusta ilman pomppua, hyvä kun painot ehtii maassa käydä. Plussaa itse vedossa mitä näen että Selkä pysyy melko hyvin kasassa, se saattaa tietysti johtua paljonkin siitä että suorituksessa on enemmän menoa kuin järkeä. Mitä tulee valitukseen salilla metelistä nIin sali vaihtoon vaan, vetoon hyvä olla se oma paikka missä hyvä alusta sehkä örinä sekä mölinä sallittua.

  • Totta varmasti tuo(kin). Mä tosiaan teen tolla ”pomputtelutekniikalla”, mikä on toki kevyempi kuin pysäyttämällä ja hitaalla vauhdilla tehty.. Mut on seki motivoivaa, että vaikka mukana onki pomppua nii nousee enemmän ku aiemmin! Suurin meteli ilmeisesti tulikin just siitä, kun A tekee stoppaamalla jokaisen vedon ykkösenä. Mutta niin, puolensa ja puolensa :-) Kiitos vinkeistä!

 5. Gogolla hermiassa tosiaan sen takia yritetään pitää paukkeet pieninä, koska technopoliksen porukka häiriintyy, niin kuin joku yllä jo kertoikin. Tiedä sit mikä tää s-posti vastaus sulle oli ollut 😮 parkissa on vaimentavammat matot (ja pompauttavammat…) joten sinne vaan kolisteleen, ei pitäis mitää sanomista tulla ☺

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta