Kesäloma

Vaikka kuinka pitäisit työstäsi, kyllä vaan on vuoden parhaita hetkiä, kun saa sulkea työpaikan oven selän takana ja todeta, että se on nyt tässä: ansaittu kesäloma ♡

Snapchat-7511665636261273880

Mulla se odotettu hetki koitti nyt. Koko heinäkuu lomalla! Ai että, ihanaa! Mulla olisi itseasiassa ollut lomaoikeutta enemmänkin tälle kesälle, kun en ole mitään vapaita vielä pitänyt, mutta sain myönnytyksen ”vain” näille neljälle viikolle. Sopii kyllä. Säästyypähän syys- ja joululomalle päiviä. Ja pääasia, että saa lomailla putkeen useamman viikon. Mulle ei sopisi loman pätkiminen osiin. Viikko siellä ja toinen tuolla, ei pääsisi kyllä kunnolla lomamoodiin. Mutta nyt on kaikki edellytykset siihen!

Lomasuunnitelmia?

Mulla ei itseasiassa ole mitään suunnitelmia lomalle. Ei yhtä ainoaa. Tai no, ihan loman viimeiselle päivälle on yksi lippu hankittu erääseen tapahtumaan. Mutta ei muuta. Juhannuksen tavoin uskon, että tällainen suunnittelemattomuus ei tarkoita kuitenkaan tekemättömyyttä, vaan meen ihan fiilispohjalta päivän kerrallaan. Olisin toki halunnut lähteä johonkin lomamatkalle, mutta säästän nyt asuntoa varten, niin täytyy jättää retkeily vähemmälle. Tai sitähän mä oon tehnyt jo pitemmän aikaa, ehkä ootte huomanneetkin, että mitään auringonottokuvia ei ole hetkeen ollut näkyvissä mun sometileillä. Valintoja valintoja ;)

Oon ollu niin oravanpyörässä kevättä kohti, että suorastaan jännitin, pääsenkö lomafiilikseen ollenkaan. Tiiättekö, kun miettii, että pystyykö sitä nimenomaan tuntemaan sellaisen kesäisen vapauden ja mahdollisuuksien maailman kaiken aherruksen jälkeen. Mutta turhaan mietin, heti kotimatkalla melkein itketti onnesta, kun tajusin, ettei tarvii kulkea busseilla montaa tuntia päivässä ja odotella pysäkeillä ja suunnitella menemisiä. Ei tarvii kuunnella lasten ääniä tai ajatella mitään työarkeen liittyvää. Voi vaan olla!

Snapchat-1518114222227524912

Tein tällä viimeisellä viikolla työpäivät kuudesta kahteen joka päivä, mikä oli hauskaa kun pääsi aikaisin kotiin mutta samalla myös yllättävän rankkaa jollain tapaa. Oonkin nyt loman alkuun tän viikonlopun ihan vaan mökillä rentoutumassa. On semmonen jähmeä olo jotenkin, aika väsynyt. Uskon kuitenkin, että viimeistään maanantaina kun arkiviikko alkaa, eikä tarvikaan tehdä mitään, niin lomafiilis ja energiatasot palaa kehiin.

Huippua joka tapauksessa, kun on vakituinen työ ja palkallinen kesäloma neljä viikkoa putkeen ja vieläpä heinäkuussa! En kyllä muuttaisi mitään. Niin monta vuotta sai vetää opiskeluja ja aina koulujen loma-ajalla töitä, joten ehkä tää on ihan ansaittua. Toivottavasti sullakin on lomaa tänä kesänä ♡ Onko sulle väliä palautumisen kannalta, onko loma yhteen putkeen vai pätkittynä moneen osaan? Aurinkoista viikonloppua kuitenkin, riippumatta siitä ootko lomalla vai et!

Milla

10 vastausta artikkeliin “Kesäloma”

 1. Kivaa kesälomaa! :)
  Kyllä lomasi on varmasti ansaittu; harva bloggaaja tekee säännöllistä päivätyötä ja jaksaa yhtä ahkerasti kirjoitella. Kaiken lisäksi vaikutat aina superjaksavaiselta ja nautit selvästi aidosti treeneistä ja perusarjesta. Arvosan sitä. :) Useimpien työt ovat nykyään epäsäännöllisiä hyvässä ja pahassa, plussaa se, että voi tehdä omaan tahtiin, miinusta taas, että viikkojen suunnittelu vaatii aikaa. Harmittavan usein valitetaan, kuinka on raskasta ja pitäisi ehtiä vielä liikkuakin. Olet hyvä todiste, että asiaan voi suhtautua myös innolla ja työhön kunnioituksella. Saan persoonastasi tsemppiä aina, kun tuntuu, että oravanpyörä on viedä mennessään. Kiitos siitä!

  • Kiva kun huomasit tollaisen kohdan, mitä moni ei hoksaa ajatellakaan – mä tosiaan kirjoitan blogia päivätyöni ohessa. Toisilla kun on vähän erilaiset arkikuviot… Tuli hyvä mieli entisestään tähän loman alkuun, vapaa-aika todella työnteolla ansaittu!♡ Ja ihana palaute myös se, että välittyy mun tyytyväisyys arkea ja omaa elämää kohtaan :-) Oravanpyörä on vähä tylsä sana mut ku tekee hyvällä fiiliksellä nii siitäki saa ihan mukavaa. Vaik onhan tää loma kuitenkin ihan parasta.

   Aurinkoista kesää sulle ja kiitos kivasta kommentista!

 2. Lomailu on kivaa :)
  Itse olen aina pitänyt kesäloman pätkissä, yleensä ensin yhden viikon, myöhemmin kaksi viikkoa ja vielä viimeisen viikon pidennettyinä viikonloppuina.
  Tykkään siis olla usein lomalla, vaikka vähän lyhyempiä pätkiä.

  Olen sen verran vastuullisessa hommassa ja erityisesti kiire on kesällä, joten tuottaa vähemmän stressiä kun on vain lyhyen aikaa lomalla kerrallaan.
  Mutta itse tosiaan tykkään ja pystyn hyvin asettumaan lomamoodiin vaikka vain viikoksi kerrallaan.

  • Hyvä pointti tuokin, voi riippua myös työn luonteesta toi loma-aikojen sopiva pituus! Mut hyvä jos sulle sopii nimenomaan tollainen lyhyempi lomailu vähän useammin :-) Ihanaa kesää joka tapauksessa. Töissä ja lomalla ♡

 3. Heippa, mulle tuo pätkiminen ei myöskään sovi. Viikko menee, että pääsen hyvin irti työkuvioista. Olemmekin pari edelisenä vuotena, ja tänäkin vuonna, päätyneet lähtemään edes pieneen reissuun heti loman alkuun. Tällöin irti pääseminen on paljon helpompaa.
  Itsellä vielä 2 vkoa töitä ennen lomailuja, mutt nauti sinä täysin ansaitusta lomasta!

  • Juu mulla kans menee oma aikansa et pääsee kunnolla lomamoodiin… jännä kuinka se on niin eri meillä kaikilla :) Toi reissuunlähteminen vois kyllä olla toimiva idea! Kun siinä ei sit millään pysty ajattelee et tarvii eka pyykätä ja puunata ja järjestää koti ennen kuin on oikeasti lomalla (nimimerkillä. minä) :’D

   kiitos lomatoivotuksista ja samaa sulle kun sen aika koittaa!♡

 4. No sinä jos kuka oot lomas ansainnut!
  Kuulostaa muuten ihanan tsemppaavalta, että joskus tämä opiskelu-kesätyö-opiskelu-rumba loppuu :D Mulla lähtee tän kesäduunin jälkeen kuudes vuosi opintoja käyntiin, ja sitten oonkin opiskellut 6-vuotiaasta 25-vuotiaaksi koko ajan. Siirtyminen työelämään vähän jännittää, mutta Sun elämää seuratessa tulee fiilis, että selviän kyllä!
  Oot jaksavainen ja positiivinen tyyppi. Annat sikana hyvää energiaa mulle, kiitos :)

  Pidä superihana ja rentouttava loma! Toivon hyviä säitä sinne Tampereelle! Meikä jatkaa kesäduuneja :D

  Sape

  • Joo kyllä se rumba joskus loppuu :’D Koita jaksaa! Mulla on nyt ensimmäinen vakityö ja pitkä kesäloma ja ikää kohta 26v ettäääääää, ei paha ;) Ihana palaute,kiitos. Toivotan sulle hyvää työfiilistä kesän töihin, ota energiaa vapaapäivistä ja valoisasta ajasta ♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta