Paras kone bloggaamiseen?

Hoi tietokoneista tietävät, nyt olisi avuntarvetta täällä suunnalla. Mun läppärini käy nykyisin niin hitaalla, että bloggaaminen sujuu käytännössä paremmin jopa puhelimella. Ja jokainen, joka on pidempiä tekstejä joskus kirjoitellut, ymmärtää, että bloggaus puhelimella on käytännössä kovin kömpelöä, melkein jopa mahdotonta. Todella hidasta ja muotoilu ontuu. Ei kovin miellyttävää.. Ja tottakai luovuuskin toimii paremmin kunnollisen näppäimistön äärellä.

Puhelinbloggaus ei siis ole kuin hätätilanteiden ratkaisu ja oonkin saanut onneksi lainata Aleksin läppäriä viimeaikoina, jotta oon voinut kirjoitella blogia. Mutta nyt kesälomalla on tultu siihen pisteeseen, että mun tarttis kyllä ostaa oma kone. Toinen kun rentoutuu esimerkiksi Netflixiä katselemalla ja toinen bloggailemalla, niin yksi kone ei oikein riitä tässä taloudessa. Ei ainakaa lomalla ja viikonloppuina, kun treenit ja palautumisaika olisi kivaa pitää samaan aikaan, eikä sillain että vuorotellaan :D

Snapchat-9032201653975548853

Kysymys kuuluukin siis: mikä olisi hyvä kone bloggaajalle? Puhun siis jostain läppärimallisesta versiosta, en pöytäkoneesta.  Ja itseasiassa oon viime aikoina kovasti miettinyt, millä te muut bloggailette esimerkiksi reissussa ollessa? Oon kuullut, että esimerkiksi Ipad on kätevän kokoinen ottaa matkalle mukaan ja siinä on netti itsessään koko ajan, mutta kirjoittaminen on melkein yhtä kömpelöä kuin puhelimella? Ja jollain on ollut kuvien  siirron kanssa ongelmia Ipadilla? Sekin on aika olennainen osa blogipostauksen tekoa. En tiedä läppäreistä mitään, mutta kertokaa te vinkkejä hankintaa varten! Bloggaamiseen tarvitaan toki nettiä, mutta ilmeisesti noita läppäreitä voi sitten yhdistää vaikka mökille mentäessä sinne mökin omaan wlaniin. Hoksasin myös sellaisen asian, että syksyn BodyJam-koulutuksen materiaalit taitaa tulla osittain cd:llä? Niin täytyyhän mulla nyt viimeistään syyskuuhun mennessä olla joku laite, joka toimii moitteettomasti kun alan sen ohjausjutun kanssa häärätä!

Paljon kysymyksiä, ilahduin jos saisin jotain vinkkejä ja vastauksia!♡ Minkä koneen hankkisin bloggaus- ja jamijuttuja ajatellen? Joku sopivan pieni, mutta kuitenkin hyvin toimiva. Pitäis kestää käyttöä ja olla cd-asema jamijuttuja varten. Hmm, mitähän muuta. No, hinta tietysti olis kiva kun ei olisi liikaa. Mutta toisaalta, kun kerran panostaa hyvään, niin luulisi sen olevan kannattava sijoitus! Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan, kiitos.

Milla

15 vastausta artikkeliin “Paras kone bloggaamiseen?”

 1. Chromebookia muuten ehdottaisin, mutta siihen ei taida cd/dvd-asemaa saada edes ulkosena. Mutta muuten vois vaikka toimia. Pieni kokoinen, pitkä akunkesto ja ChromeOS tosi riisuttu ja mielenkiintonen käyttis. Käyttää hyväkseen Google Drivea, koneelle pystyy jotain pientä (kuvia, musaa, videoita) tallentaa, mutta harva sovellus ChromeOS:saa tukee. Kuitenki ite pystyin hyvin bloggaamaan masiinalla

  • Vau, okei! Kiitos kommentista! Täytyy ottaa vinkki ylös ku lähtee kaupoille ;)

 2. Hei,
  en osaa neuvoa mitenkään, mutta kysäise kuitenkin joltain lesmills-ohjaajalta, tarvitaanko sitä cd-asemaa, sillä mulla on sellainen käsitys, että nykyisin ohjaajien matskut tulee vain digitaalisessa muodossa, ne täytyy siis itse ladata ”jostain”.

  • Niin muutes varmasti onkin! Tai nyt ku sanoit, nii kyllähän mulla on tunnuksetki tosiaa sinne jonnekin mist ne todennäköisesti ladataan :-) En tiiä miks ajattelin et cd. Mut parempi näin ;) kiitos kommentista ♡

 3. Tabletti/ipad taitaa olla yhtä hankala kirjoitukseen kuin kännykkäkin.
  Ihan kunnon kannettavaa suosittelen, niistä esimerkiksi 13″-näytöllä on ihan kivan pieni, mutta ei liian pieni. 15″ taas jo ihan kunnon kannettavan kokoinen.
  Chromebookkia en itse suosittelisi. Ihan ok perussurffailuun, mutta jos haluat vähänkin enemmän tehdä jotain,niin ei taivu kaikkeen.
  Katso että koneesda on muistia riittävästi ja jos mahdollista, niin ssd-levy, on nopeampi ja parempi kuin tavallinen kovalevy.

  Hintaluokalla noin 400-500€ saa jo oikeinkin hyvä koneen tuohon käyttöön. Alle 300€ koneissa kannattaa olla jo tarkka, ettei tule alle vuodessa uuden koneen ostotarvetta.

  Käy vaikka gigantissa tutustumassa eri kokoisiin koneisiin, niin tiedät mikä olisi sun käyttöön sopiva.

  Ja läppäriinhän saat mökillä jaettua netin vaikka kännykästä. Tai niin me tehdään, kun ei mökillä mitään omaa nettiä kannata pitää.

  • Hyviä vinkkejä, kiitos! Kunnon kannettava on varmasti ainut järkevä valinta. Oon kans sitä mieltä et jos ihan parin sadan koneen hankkii nii ei sillä pitkälle pääse… Mut tosiaan noi kalliit mallit ei ole tuttuja yhtää nii siks ajattelinkin että vois täältä kysäistä ihmisiltä. Ja ihanan paljon onki tullut vinkkejä! jee!

   Ollaa käyty joo gigantissa ja powerissa kiertää mut kyllähän ne kaikkee tyrkyttää mut ku ei just yhtää tiiä et mikä olis oikeesti fiksu ja toimiva hankinta :D

 4. Mulla on itselläni ollut jo useamman vuoden käytössä Sonyn VAIO ja oon ollut kyllä ihan supertyytyväinen! Oikeastaan jopa vähän yllättynyt siitä, että koneen kanssa ei ole tosiaan ollut mitään ongelmia :D

  • Valitettavasti Sony lopetti kannettavien valmistamisen, joten niitä ei ole enää saatavilla. Muuten on kyllä hyvä kone :)

  • Kiitos mielipiteistä ja kommenteista! ja tästä uusimmasta sony-tiedostakin. Kyllä blogien voima on oikeasti suuri kun saa kaikenlaista tarvittavaa ja hyödyllistä tietoa kysellessä:))

 5. Panosta suosiolla macbookiin, pois en enää vaihda!! Nyt kolmatta vuotta pelittää kuin uusi :-)

  • Itseasiassa käytiin niitä just eilen ihailemassa ♡ Hitsin kalliita mut uskon et hinta on nimenomaan laatua!

 6. tää kyllä sivuaa nyt aihetta tosi paljon : D
  mutta pakko kysyä..
  mistä oot tuon topin ostanu? se on niin magee!

  • haha, saa kysyä aiheen sivustakin, kiva ku jätit kommentin :) Toi toppi on hennesiltä tän kesän kesävaatemallistosta.

 7. Mä ostin Macbook Airin ja vaikka mulla on iphone sekä ipad niin mun omasta mielestäni tää kone eroaa niistä kahesta paljon ! En oo vieläkään päässy kunnolla kaveriks tän koneen kanssa ja esimerkiksi ihan perus kuvien muokkaaminen ei oo vieläkään onnistunut (ja oon kokeillu jo aika monia muokkausohjelmia),lisäksi ihan perus jutut kuten kansioiden luominen,niihin tiedostojen saaminen jnejne on ollut mun mielestä vaikeeta ja haastavaa eikä se vieläkään suju vaivatta :D

  Mulle tulee kokoajan eteen tän koneen kanssa juttuja joita en osaa tehä ja tartten aika paljon apua tän juttuihin ja tää on ollut mulle itelle tosi rasittavaa koska osaan käyttää perus windowsia niin hyvin ilman mitään ongelmia ja tän kaa ei vaan suju :D ehkä mä siis vielä opin…

  • Mä en saanu liikkeen koneella ees macbookilla niitä sovelluksia / sivuja suljettua :’D ku ei ollu raksia oikeassa yläkulmassa. haha. Mulla on siis Samsungin puhelin ollu aina nii noi toiset käyttöjärjestelmät on ihan outoja mulle…. Mut kai niihin oppii kun tekee vaan. Kyllä varmasti! Onnellinen sinä ku omistat Macbookin ♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta