Kesälomajuttuja osa2 – Aamun ensimmäinen tunti

Jos oon koko vuoden vähän tuskaillut sitä, kun asutaan täällä kaukana keskustasta, niin kyllä vaan näin kesällä löytyy vaihteeksi jotain hyviäkin puolia. On nimittäin metsä ihan tuossa vieressä, ja sitähän  voi hyödyntää niin liikkumiseen kuin marjastamiseenkin. Kesäloman ensimmäisellä viikolla ollaankin otettu käytäntöön päivittäinen marjametsällä käynti!

Okei, kuulostaa ehkä oudolta ja vähän mummoltakin, mutta nyt kun kerrankin on aikaa ja mahdollisuus, on joka aamu lähdetty melkeinpä suoraan sängystä ulkoilemaan. Tulee tehtyä kävelylenkki ja samalla on sitten kerätty marjat aamupuuroon! Ja itseasiassa tämä käytäntö syntyi ihan sattumalta, kun viime viikolla lähdettiin kävelylenkille jalkatreenin jälkeisenä päivänä ihan vaan palautumismielessä. Lenkillä nähtiin valtava määrä mustikoita, eikä tietenkään voitu olla keräämättä niitä muutamaa kourallista mukaan. Ja sittenpä seuraavana päivänä otettiinkin kippo kävelylle mukaan.. Ja sen jälkeen onkin joka aamu noudatettu samaa rutiinia – aamureippailulle kippo kädessä. Selkeästi koukuttavaa puuhaa :D

20160707_073820

Onko muuten mustikat kypsyneet tänä vuonna jotenkin kovin aikaisin? Vai miksi mä muistelisin, että yleensä niitä on tullut metsästettyä vasta loppukesästä… No, joka tapauksessa, on siis tosi runsaasti ollut mustikoita tarjolla. Ei olla kuitenkaan millään ämpärillä lähdetty hamstraamaan, vaan nimenomaan ihan vaan sen aamun tarpeisiin haettu tuollainen pikkukipollinen. Ajallisesti kävelylenkki ja marjojenpoiminta vievät maksimissaan noin tunnin, ja sitten onkin jo kova nälkä ja kiire aamupalapöytään.

Tuo jotenkin hyvää fiilistä päivään, kun on aloittaa sen ulkoilemalla raittiissa ilmassa ja samalla saa palauteltua kroppaa, kun laittaa sitä kevyesti kävelemällä liikkeelle. Ja sitten vielä se tuoreiden mustikoiden maku kaurapuurossa, ai että kuin hyvää ♡ Nämä ovat ilmeisesti juuri niitä elämän ilmaisia pieniä iloja. Tulee oikeasti tosi hyvä olo, eikä maksa mitään. Aika hassua, jotenkin myös vaikea sanoin kuvailla. Ehkä se täytyy itse kokeilla ja tuntea, sitten tietää fiiliksen, eikä naurata nää mun höhlät jutut. Mutta aivan varmasti sen aamun ensimmäisen tunnin voisi huonomminkin käyttää. Ja nyt kun on sateisempia aamuja ainakin täällä Tampereella, niin ei ole niin paljon hyttysiä! Ne kun tekevät hommasta heti astetta haastavampaa…

20160707_073800

Joko sä oot käyny marjametsällä? Mä suunnittelin sellaista, että josko ensi viikolla hakisi ihan pakastimeenkin syksyä varten marjoja. Ehkä mansikoita vuorostaan? Eikö nekin ole aika hyviä nyt?

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti Instagramista

Milla

13 vastausta artikkeliin “Kesälomajuttuja osa2 – Aamun ensimmäinen tunti”

 1. Ensi viikolla menen mummolaan ja mökille, sieltä (toivottavasti) tuliasena mustikoita pakkaseen ja aamupuuroon. Tosin noi hyttyset on se juttu kesässä, mitä eniten inhoan, eli voi olla että niiden takia palaan aika nopsaan pois metästä :D

  • Oi kuulostaa kivalta! Varustaudu kunnolla hyttysten kannalta nii ei tuu tuskareissu:’D Joka tapauksessa on varmasti ihana sit syksyllä ku on kesällä nähny vähä vaivaa ja kerännyt marjoja talteen ♡

  • NÄinpä, Siellä olen lapsuuden kesät viettänyt.
   Ja hih, muksuna mietikin joskus monta Teetä on Kiteessä ” :D Rakas paikka mulle !

  • Olitkin Anna mielessä, kun aloin luonnostella tätä postausta. Ehkä jääny mieleen aiemmilta vuosilta ku oot kans marjoista innostuva ;)♡ Kivaa Kitteen reissua!

 2. Oih, tuoreita mustikoita täällä Vantaallakin viereisestä metsästä aamupuuroon on haettu :P:P Luksusta ja tosiaan niitä elämän pieniä, ISOJA iloja kun aamulenkiltä saa poimia marjoja !!! :)

  • Tiedät siis juurikin, mistä kyse :-) Nautitaan nyt näistä iloista, mitä kesä antaa meille. Talvella selviydytäänki taas näillä vitamiineilla ja kesämuistoilla mitä nyt tehdään :)

  • Kyllä’. Tyttö olikin eilen illalla käynyt täksi aamuksi mustikoita metsälenkillään ja samaan vielä omasta pihastamme vaaleita viinimarjoja :P ,,,, nyt saa tänään niiin HErrrkku aamupuuron !!!

 3. Älä huoli mummoutumisesta, et ainakaan oo asian kanssa yksin! Olispa itelläkin kesäloma, työpäivän jälkeen mustikkaan kampeaminen on aika työn ja tuskan takana. Viime vuonna pakkaseen poimitut kymmenet litrat hupeni jo ennen uusien kasvamista eli pakko ottaa itteä niskasta kiinni:) ja marjojen poimiminen on omanlaistaan terapiaa, poislukien ne hyttyset.

  Ihanaa että oot postaillu ahkerasti lomalla, sun juttuja lukiessa tulee väkisin hyvälle tuulelle! :)

  • Työpäivän jälkeen tai ennen mustikkaan lähteminen on kyllä vähän eri ku ihan tällai lomaillessa vaan :D Siksi varmasti onkin niin kivaa. Ei oo pois mistään muusta, eikä tuu kiire, vaikka siellä viettäis jokaisen loma-aamun ensimmäisen tunnin.

   Kiva kuulla, et oothuomannut lomailun vaikutuksen kirjoittelutahtiin! Mähän kirjoittaisin vaikka joka päivä, työarjessa sellainen 3 postausta viikossa on kuitenkin ollut aika maksimi mitä on kerinnyt. Ihana kun nyt saa hyödyntää tätä aikaa lempparijuttuihin. Ja toisaalta, ehtii myös vastailla kommentteihin suhteellisen nopeasti :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta