Kesä – kehittymisen aikaa?

Ehkä muistattekin, että mun treeniohjelmaani päivitettiin tuossa keväällä siten, että vaihdoin viisijakoisesta saliohjelmasta kolmijakoiseen. Kolmijakoinen valittiin siitä syystä, että mulla jäi päiviä käytettäväksi myös BodyJam-juttuihin. Halusin käydä uuden ohjelman tunneilla tavallista ahkerammin ja lisäksi harjoittelin näytetuntia varten omaa ohjaamista. Bodyjam-suunnitelmat ja ohjaajahaaveet ovat lähteneet hyvin lentoon, ja käytännön toteutusta saatte varmasti seurata täällä blogissa tulevan syksyn aikana. Mutta sen sijaan ajattelin tänää kirjoittaa salitreenijutuista. Voisikohan tämä kesä 2016 ja erityisesti loma olla mulle kehittymisen kulta-aikaa?!

Oon nimittäin nyt vaihtanut tuosta kolmijakoisesta saliohjelmasta vuorostaan taas nelijakoiseen. Tällä hetkellä teen treenit seuraavanlaisella jaolla: selkä, rinta-olkapää, jalat-vatsat ja hauis-ojentaja. Neljä treeniä viikkoon ja fiiliksen mukaan sitten muita juttuja. Nykyinen jamiohjelma 77 on aika hyvin hallussa, niin en koe niin suurta tarvetta käydä kaikilla mahdollisilla tanssitunneilla. Toisinaan käyn, mutta salitreenit on nyt kesäkuukausina mun treeniviikoissani pääasiana. Panostan niihin täysiä! Ihan jokaiseen. Ja miksi näin vai? No, siksi, että vaihtelu tekee hyvää ja mä haluan just nyt näin. Talvella halusin treenata viidesti viikossa salilla, sitten vähennettiin kolmeen ja nyt neljä tuntuu motivoivalta. Ja vaikka uuden jamiohjelman vaihtuessa tuleekin treenien painopistettä siirrettyä salilta tanssin puolelle muutaman viikon ajaksi, niin kyllähän salitouhu on ollut ja tulee olemaan kuitenkin vahvasti koko ajan mukana. Syksyllä tiedän, kun BodyJam78 astuu kuvioihin, että siinä kohti sali saattaa taas jäädä vähemmälle, koska tuo seiskakasihan tulee olemaan se ohjelma, mitä mä sitten alan ohjata, jos koskaan pääsen peruskoulutusta läpi! kääks! Mutta siis tähän päivään ja tähän kesään liittyen, niin treenit painottuu nyt siis vahvasti salille. Nyt on hyvä aika siihen jamijuttujen kannalta, ja toisaalta on aika herkkua, kun Aleksikin on lomalla, niin pystytään tehdä kaikki treenit yhdessä. Uskokaa pois vaan, jotenkin sitä saa itsestään vielä enemmän irti, kun toinen on siinä treenaamassa sun kanssa. Olo on hitsin motivoitunut!

20160704_062225

Lomalla treeneissäkin on ihan erilainen energia, kun suurin osa voimista ei ole mennyt työpäivän suorittamiseen. Ootte ehkä huomanneet saman? On ihan parasta, kun voi nukkua juuri tarpeeksi pitkät yöunet, syödä juuri sopivan kokoisen aamupalan ja mennä salille just silloin, kun parhaalta tuntuu! Ja siihen lisättynä vielä se, että tulee ylipäätään otettua rennosti, palauduttua ja levättyä paljon normaalia työarkea enemmän! Melko olennaisia asioita kehittymisen kannalta. Kaikki on lomalla itse asiassa aika optimia treenaamisen näkökulmasta. Toivon, että kehitystä tapahtuu!

Ainakin nyt oon jo oppinut tekee ojentajadippejä omalla painolla. Ennen en saanut yhtään, sitten kokeilin ja sain kaksi. Ja tällä viikolla jo kuudesta kymmeneen toistoa! Eli ihan kunnollista sarjaa jo! Aiemmin nauroin, kun Kille laitto ohjelmaan dipit ja kehotti alottamaan omalla painolla ja siirtymään lisäpainoon, kun tilanne sallii. Ajattelin, ettei tuu koskaan tapahtumaan. Mutta ei sitä ikinä tiedä, kun ahkerasti treenaa. Samoin leuanveto ja mave on sellaisia, joita tulee varmasti kehitettyä loman aikana! Ainiin, ja kyykky! Sen vuoro olis huomenna! Kasikympillä kolme kutosta on tehty. Kattellaan, mikä on kehitys sen suhteen loppukesää kohti ;)

Snapchat-4483374512568705719

Motivaatio ainakin on kohdillaan, kun pystyy panostaa ihan täysiä nyt. Ei oo mikään jumppaohjelma sekoittamassa treeniviikkoa, on hyvä treenikaveri jokaiseen treeniin mukaan, pystyy panostamaan syömisiin ihan täysin kunnolla ja saa levätä just sillon kun tarvii. Jos näillä eväillä ei mennä eteenpäin,niin kyllä vaan ihmettelen! Ootko sä ajatellut, että kesä tai loma vois olla sulle nimenomaan parasta kehittymisen aikaa? Tai pystytkö samaistumaan näihin mun ajatuksiin siitä, että lomalla on kaikista paras hetki panostaa salitreeniin, kun mikään työ tai muu velvollisuus tai meno ei sotke päiviä ja energiatasoja.

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti instagramista.

Milla

6 vastausta artikkeliin “Kesä – kehittymisen aikaa?”

    • :-) Kiva kuulla, kiitos! On kyllä itelläki hyvä olla ku vertaa vaikka viime kesään ku oli iha kaikkea muuta ku pirteä ja freesi ulkoasu kilppariongelmien takia…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta