Mitä tehdä, kun voi tehdä ihan mitä tahansa?

Viimeisellä kesälomaviikollani saan viettää täysiä päiviä minä itse -aikaa. Tarkoitan tällä sitä, että mulla on ihan ennenkuulumattoman paljon omaa aikaa,  ihan koko viikko ainoastaan ja vain omille jutuille! Ja koska olen sellainen ihminen, että tarviin paljon omaa aikaa ja tilaa, oon ollut nyt ihan superinnoissani tästä viikosta! Tiiättekö, niin innoissani, että melkein pahoitin toisen mielen kun fiilistelin kaikkea, mitä voin tehdä, kun ei tarvii mitään suunnitella yhdessä :D haha. Kuulostaa aika karulta, mutta sitten kun asiaa ajattelee siltä kannalta, että joku ihmistyyppi nyt vain tarvii enemmän omaa tilaa kuin toinen, niin ei siitä kenenkään tarvii mieltä pahottaa. Ja itseasiassa viime syksyn jälkeen mulla ei ole tällaista aikaa ollut juurikaan, niin voitte uskoa, että tietyllä tapaa tulee tarpeeseen. Ja mitä mä sitten olenkaan touhunnut niin kiireisenä, ettei oo istualtaan ehtinyt syödä? Tällaisia juttuja tein esimerkiksi eilen tiistaina.

07:30 Aamukahvit takapihalla. Ja tiedättekö miten maksimoin lomaviikkoni kahvinautinnot ihan extemporee? ;) Ostin litran punaista maitoa ihan vaan kahvittelua varten. Ai että, kyllä lomalla voi.

Screenshot_20160727-063338[1]

Aamukahvista puoleen päivään vietin läppärin äärellä, blogihommissa tietysti. Oi jos voisin, niin bloggaisin päivittäin aina aamuisin juuri tähän kyseiseen aikaan. Tuntuu, että silloin on vaikka mitä kirjoitusideoita ja inspiraatiota. Työarkena tällainen ei luonnollisestikaan ole mahdollista, ja ehkä oottekin huomanneet, että nyt lomalla oon nauttinut mahdollisuudesta ja kirjoitellut paljon paljon useammin. Tämä viikko vielä!<3

11:30 ”Liian harmaata”, ajattelin. Meidän päivitetty sisustus nimittäin. Uusin maanantaina innostuksissani joitakin koristetyynyjä, verhoja yms. Ja hetken uutta ilmettä katseltuani päädyin tulokseen, että hiukan liian paljon harmaata. Lähdinpä siis extemporee Ikeaan täydennysreissulle, ihan vaan ostamaan valkoiset verhot harmaiden kaveriksi. Sillähän se korjaantuisi…

Screenshot_20160727-063331[1]

Paitsi että kuka nyt pelkkien verhojen kanssa palaisi Ikeasta kotiin.. Että joo, nyt on sisustettu koko lomarahakassan edestä. Mutta onhan se nyt ihanaa, kun koti on sellainen kodikas, jossa viihtyy. Yksi epäkohta vielä löytyy, nimittäin Simpsonit -taulu?! Se on siis Aleksilla ollut ennen kuin tein siirtoliikkeen tänne kamoineni. Ehkäpä mä löydän sen tilalle vielä jotain tämän loman aikana. Voi sitten hyvällä mielellä odotella syksyä ja kotoilua <3

Ikeasta palattuani laskeskelin, että mulla on noin tunti aikaa olla kotona, ennen kuin tarvii kirmata bussilla keskustaan. Verhot oli paketissa, ja muut hankinnat houkutteli liian kovasti sinisessä Ikeakassissa – en vaan voinut jättää niitä sinne odottamaan iltaa! Samaan aikaan tajusin myös, että en ole syönyt aamupalan jälkeen mitään. Siinä sitten vauhdissa toisella kädellä vähän ruokaa naamariin ja toisella verhonipsuja paikoilleen.

Screenshot_20160727-063324[1]

Oon just tämmönen, kun tapahtuu jotain kivaa, niin ei vaan malta istua alas. Olishan mulla koko loppuloma aikaa rauhassa laittaa verhoja ja muita juttuja paikoilleen – mutta ei. Kun ei malta, kaikki heti mulle!

14:12 Bussille kohti keskustaa. Tiedossa oli pt-treenit Killen kanssa. Matkalla kuuntelin Bodyjam78-soittolistaa. Ja koitin kovasti miettiä, mitä lihasryhmää treenattaisiin. Vaihtoehtoina oli joko hauis-ojentaja, jos jatkan kesäloman treenijaolla. Tai jos palaan nyt omaan treeniohjelmaani, vuorossa olisi rintaa ja selkää. Hmm…

Screenshot_20160727-064115[1]

Annoin Killelle valtuudet päättää, ja rinta-selkä -treeniin päädyttiin. Oon koko kesän repinyt menemään voimaviikkojen tyylistä treeniä, niin nyt keskityttiin taas enemmän tuntumaan ja nimenomaan siihen treenattavaan lihakseen ihan kunnolla. Sain myös hyviä vinkkejä, kuinka rintatreeniä saisi kohdistettua rintalihaksille, teen niin helposti olkapäilläkin, ja sitten etenkin tuo vasen kipeytyy. Rinnan hermotusta ja tekniikan hakemista ja opettelua siis, täytyy jatkaa tällä!

16:30 Soittelin kaverille, josko olisi nähty jossain keskustan puistossa eväiden merkeissä, niinkuin aiemmin viikolla puhuttiin. Mutta toinen olikin vielä edellisessä menossa kiinni. Suuntasin itsekseni Laukontorille syömään treeninjälkeisen.

Screenshot_20160727-071323[1]

Mietin, josko olisin jaksanut nyt alkaa hoitaa virallisia asioita, kuten esimerkiksi Soneran liittymän vaihtamista toiseen – se kun ei toimi täällä kaukana korvessa! Kaikki luulee, että mulla on puhelin kiinni, mutta todellisuudessa Sonera ei vaan skulaa. Eikä pysty pelaa Pokemon Go:ta :D Selkeästi pakko vaihtaa siis liittymää! Mutta ajatuksenvirrasta toiseen, tajusin, että nythän mä kerkiän saalistaa pokemoneita, kun olen keskustassa, eikä ole mitään sovittua menoa. Kyllä, musta se on aika hauskaa.

18:00 Kotiuduin pokemonjahdista autolla, kun joku ystävällinen nappasi mut mukaan kyytiin töistäpaluumatkallaan.

Screenshot_20160727-063254[1]

Illalla mittailtiin huvikseen kropan mittoja. Takamus on edelleenkin yli metrin, siitä ei varmaan koskaan pääse :D Ja hauis oli jännitettynä 32cm?! EI siitä oo kauaa, kun se oli 27cm. Muistatteko? No, okei, on siitä muutama vuosi. Mutta silti yllätyin.

Illalla innostelin taas jo seuraavaa päivää – hitsin kivaa olla lomalla. Ihan tällain yksin ja vapaana menemään miten tykkää! Ensimmäistä kertaa aloin jopa miettiä, josko ensi kesänä hommattaiski mulle joku skopa. Pääsisin liikkumaan vähän kätevämmin kuin noilla kaksi kertaa tunnissa menevillä busseilla….

Whitagram[1]

Joskus talven pimeinä iltoina saattaa suusta lipsahtaa vieno toive siitä, että olispa kesä ja loma. Ja nyt kun sellainen on, on jotenkin hassua, että teen sellaisia asioita, mitä periaatteessa voi tehdä talvellakin: shoppailua, sisustusta, treeniä, pokemon go:ta, bloggailua ja vähän ihmisten seuraan hakeutumistakin. Ainakin yritys sellaiseen. Joka tapauksessa, parasta tässä itsekseen lomailussa on se, että voi tehdä ihan mitä itse haluaa just sillon kun itse haluaa! Tottakai talveen ja työarkeen eron tekee se, että on energiaa ja aikaa tehdä kaikkea! Ei siinä talvisessa oravanpyörässä paljon muualle kerkiä suhaamaan kun töihin, salille ja kotisohvalle :D haha. Että kyllä, mä todellakin nautin nyt <3 On sitten tää fiilis talletettuna talvea varten. Vapaus ja mahdollisuus tehdä mitä tahansa tuntuu tosi kivalta. Vai mitä? Mitä sä tekisit, jos voisit viettää päivän just sillain kun ite tykkäät? Kun kaikki on mahdollista? :-)

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti instagramista.

Milla

8 vastausta artikkeliin “Mitä tehdä, kun voi tehdä ihan mitä tahansa?”

 1. Ihan mielekiinnosta kysyn että kauanko sun ohjelmat kestää salilla, siitä kun menet salin ovesta sisään ja takaisin ulos?

  • About tunnissa teen treenin. Jos teen pelkästää vaikka olkapäät, niin sen tekee 45 minuutissa, mutta joku jalkatreeni voi viedä 1h15min. Kaikkea noiden kahden väliltä, ei vähempää eikä kyllä enempääkään :-)

 2. Mukavaa, että osaat tehdä lomalla sitä mitä tykkäät. Itsellä on pieni pakkomieli ruskettua ja päivät meneekin auringossa maatessa :D Kysymyksenä mulla olis, että kuinka usein vaihtelet just voimaviikot, kevyet viikot, hermotusviikot vai mitä sulla on käytössä? Ja voisitko vähän kertoa niiden eroista, ehkä postauksenkin muodossa? Itsellä tuntuu että salitreeni on aina samoilla toistoilla ja painoilla.

  • Mullakin oli joskus toi ruskettumisjuttu, mutta tänä kesänä ekaa kertaa jotenkin hiipunut sekin homma…. Mut ymmärrän kyllä pakkomielteen ;) haha.

   Mulla on ollut pitkään erikseen voimaviikko ja voluumiviikko. Ja ilman mitään tanssijuttuja koin sen parhaaksi tavaksi itelleni. Eli tein vuoronperään voimaa ja voluumia. Voimaviikolla lyhyitä sarjoja ja isoja painoja ja voluumiviikolla sitten pitempiä sarjoja (mahdollisesti supersarjoja) ja enemmän tuntumaa treenattavaan lihakseen kuin voimalla ryskämistä. Kun oon tehnyt yhteensä neljä viikkoa treeniä (eli voima+voluumix2), pidän viikon kevyempää, eli en tee salitreeniä, vaan jotain höntsyaerobista vaan. Tää sopii mulle tosi hyvin, ja tuntuu, että kehitystä tulee eniten ja kroppa myös saa lepoa. Nyt toi bodyjamjuttu on vähän sekoittanut pakkaa, ja sekoittaa varmasti syksylläkin, koska kyllä se vie voimaa salitreeneistä. Niin oon nyt tehnyt 4 salitreeniä viikkoon. Jonku yhden kovan liikkeen treenattavalle lihakselle (esim. maastaveto 6-8 toistoa isolla painolla) ja sitten päälle jotain perustaljoja pidempää sarjaa. Olikohan tästä mitään apua :D Voin kattoo, kun saan itsekin taas palattua arkeen, et jos kirjoittaisin jotain postausta et miten rytmitän tänä syksynä noi treenit.

  • Jees! Oli tosi hyödyllinen vastaus! Tai tällä mä lähden ainakin nyt rakentamaan syksyn treeniohjelmaani! Toivottavasti mullakin ilmenis jotain kehitystä. :D Ja ainiin, vielä yksi lisäkysymys. Treenatko monta kertaa samaa lihasryhmää viikossa, vai esim. kaikki lihasryhmät kerran läpi?

  • ohops, pahoittelut – oli jääny vastaamatta tähän! Mutta treenaan siis kerran viikossa kaikki kropan lihakset läpi, harvemmin mitään kahteen kertaan :)

 3. Löysin juuri blogisi ja välähti että nyt löytyi pirteä alan ammattilinen, jolta voineen kysyä neuvoa:D ihana blogi ja sydämellinen ihminen olet!! älä vastaa mikäli koet että lomalla ei asiasta tarvitse puhua:) 4v tyttö aloittaa hoidon ja ulkovaatetusneuvoa kysyisin, kannattaako ostaa kurapuku fleecellä vai onko kova työ kuoripuvun päälle pukea erilliset kuravaatteet. Mikä hoitajien unelma olisi? JOS viitsit vastata niin kiitollinen olen!! kiitos ihanasta blosgista ja nauti vielä kesästä!!

  • Kiitos, kiva kun jätit kommentin. Ja tottakai saa kysyä :-)

   Mä luulen, että henkilökunnan unelma on kaikkialla sellainen, että lapsilla olisi joka säälle soveltuvat ulkoiluvaatteet. Päiväkodissa kun ulkoillaan kaikenikäisten kanssa säällä kun säällä. Näin ollen unelma olisi, että lapsella on a) ulkovaatteet b) sadesäätä varten kuravaatteet + saappaat ja c) säiden viilentyessä riittävästi lämmintä puettavaksi alle. Eli sillä ei ole mitään väliä, onko erikseen kuravaatteet vaiko sellainen puku, joka pitää vettä. Mutta pääasia, että vaatetta on. Tämä ei ole siis mitenkään itsestäänselvää, ja on tosi kurja viedä lapsia ulos ja koittaa pitää poissa vesilätäköistä tms ihan vain sen takia, että ei ole vaikkapa kuravaatteita. Mehän ollaan siellä töissä sitä varten, että puetaan lapset, jos omia taitoja ei vielä ole. Ja näiden ihanien neljävuotiaiden kanssa harjoitellaan kinkkisiä kohtia ja autetaan tarvittavat, mutta tämän ikäisethän ovat jo aika taitavia pukemaan :) Fleecekurapuku on toki kätevä lapsen kannalta, kun ei ole montaa kerrosta puettavaa, mutta Suomen säät huomioonottaen sellainen soveltuu vain tiettyyn lämpötilaan, jaerikseen puettavat kuravaatteet antaa ehkä enemmän vaihtoehtoja lämpötilan suhteen. Tarkoitan siis sitä, että esimerkiksi nyt syksyllä voi olla vielä aika lämmintä, vaikka olisi märkää. Fleece voi olla siis kuuma, mutta erikseen puettavien kuravaateiden alle voi valikoida kaikkea kolitsivaatteiden ja toppahaalarin väliltä.

   Ihanaa hoidonaloitusta teidän perheelle! Kysy ihmeessä ryhmästä mitä tahansa, mikä mietityttää. Ja saa multakin toki kysyä koska vaan :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta