Ah, kesäillat. Vai kuitenkin kesäaamut?

Ehkä säkin olet törmännyt ilmiöön, jossa kesää fiilistellään iltojen kautta. Päättymättömät illat ja sitä rataa… Kesäilloissa on jotain taikaa, uskon sen. Eikai muutoin niin moni kuvaisi iltahetkiä esimerkiksi instagramiin muistoksi. Järvimaisemat ovat kyllä kauniita, samoin auringonlasku. Ja varmasti myös unohtumattomia ovat nämä kesäjuhlien jälkeiset aamuviideltä kotiin kävelemiset korkkarit kädessä. Jep. Ihania kesämuistoja kaikki. Mutta tiedättekö mitä? Kun mä oon tainnut tulla vanhaksi, tai sitten tämä mun aamuihmisyys vaan korostuu aiempaa enemmän. Mun mielestä nimittäin kesän unohtumattomimpia fiiliksiä on koettu nimenomaan aamuisin! Ai että, kesäaamut <3

Ai mitä tarkoitan vai… No esimerkiksi sitä, kun aamuisin voit lähteä metsästämään marjasaalista aamupuuroa varten. Ajattelin, että alkuloman innostus hiipuisi jossain kohti, mutta ei noita marjoja vaan voi vastustaa. Tänään vähän haikeana vadelmapuskassa mietiskelin, että ensi viikolla töihin palatessa joutuu taas turvautua useammin pakastinversioihin. Siis niihin prismaversioihin, koska olen hakenut marjoja koko kesän vain sen käsilläolevan päivän tarpeisiin, vähän kerrallaan. Enkä siis pakastanut lainkaan. No, ainakin tästä tuli ihana lomajuttu mun muistoihini.

20160707_073800

Kesäaamujen ihanuutta on myös juoda aamukahvit rauhassa omalla pihalla. Tänään mun punainen lomamaitotölkkini veteli viimeisiään. Kuvasti kai mun lomaanikin – viimeiset päivät ovat nyt käsillä.

Screenshot_20160729-073001

Kesäaamuina lenkkipolut kutsuvat huomattavasti enemmän kuin muina vuodenaikoina. Itseasiassa niin kovasti, että jopa allekirjoittanut on käynyt sekä lyhyemmillä että jopa melkein 10km lenkeillä silloin tällöin. Lomajuttuina mieleen jääköön myös intervallitreenit tolpan välejä pitkin kirmailtuna  – ai että maistuu kahvi ja aamupuuro hyvältä sellaisen setin jälkeen! Aamuisin sää on mitä parhain liikkumiseen luonnossa, ei ole liian kuuma, mutta valoisuus antaa energiaa viilettää pitkin polkuja!

Screenshot_20160729-073101

Kesäaamun onnea on tosiaan puuro tuoreilla marjoilla. Mansikkakriisistä huolimatta näitäkin saatiin välillä lautaselle ;) En oikein ole osannut edes päättää, mitkä marjat ovat ihan kaikista parhaita puurossa. Ehkä sekoitus tuoreita mansikoita ja mustikoita? Vaikka ei vadelmatkaan huonoja ole. Ja niitä saa ihan tuosta kadun toiselta puolen – korvessa asumisen hyviä puolia again!

Screenshot_20160729-072953

Ja kyllähän toi aamutreenaaminen on ihan kaikista parasta! Hitsi vie, on ollut kyllä todella kovia ja nousujohteisia treenejä koko kesän. Varmasti lomalla tietysti oma vaikutuksensa, on ollu ihan superisti energiaa. Ja aamutreenaaminen taitaa sopia mulle muutenkin. Mun mielestä on innostavaa suunnitella päivä siten, että lähden salille aamupalan ja lounaan välissä. Silloin vaan on paras energia ja innostusta ilmassa. Treeni taitaa olla hyvä tapa aloittaa päivä.

20160720_160011

En oo tainnut oikein koskaan oikeasti tuntea, mitä on nouseva fiilis iltaa kohti. Sen sijaan illalla nukkumaan mennessä välillä oikein hykerryttää, kun ei malttaisi odottaa, että taas on aamu. Aamuissa on parasta nimenomaan se, että päivä on vasta alussa. Tuntuu, että kaikki on mahdollista! On energiaa ja mieli on hyvä. Miten voikin olla niin, että on parhaimmillaan heräämisestä siihen saakka, kunnes päivä kääntyy iltapäivään? Silloin mä alan väsähtää, niin lomalla kuin töissäkin. Hassua. Kaverit on välillä kyselleet mua lomailtoja viettämään 20-21 aikohiin – mut hitsi vie, kun musta tulee jopa ihan hermostunut siihen aikaan. Oon kai niin rutinoitunut ja mukavuudenhaluinen. Vireyskäyrä kulkee nousevasti aamusta ja laskee iltaa kohti – lomalla se on viimeistäänkin todistettu. Voi olla, että multa menee jotain oleellista ja hienoa kesästä ohi, kun en kuku puolilleöin edes lomalla.. Mutta ainakin olen levännyt ja nauttinut just niistä jutuista, joista oikeasti tykkään. Ja aamuissa on ollut sellasia tunnelmia, joiden avulla jaksaa pitkälle talveen. Tiiättekö – kun jotkut fiilikset tallettuu vaan mieleen ihanina muistoina. Ja mulle kesäaamut on olleet se juttu.

Onko siellä ketään muuta, joka nauttii enemmän kesäaamuista kuin kesäilloista? ;)

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti instagramista.

Milla

7 vastausta artikkeliin “Ah, kesäillat. Vai kuitenkin kesäaamut?”

  1. Täällä yksi samanlainen! Yleensä olen ajatellut olevani hirveä iltakukkuja, mutta nyt kesällä olen huomannut että niinkään sellaiset myöhään valvomiset ei ehkä oikeastaan ookaan se mun juttu, vaan nauti siitä että olen mennyt ajoissa nukkumaan ja herään aamulla hyvällä energialla. Nyt kesän ajan oon tehnyt epäsäännöllisesti työjuttuja, mutta ai että nää vapaapäivät, kun juurikin aamupalan jälkeen saat lähteä treenaamaan ja tulla sitten lounaalle kotiin. Koko päivä sen jälkeen on aikaa tehdä ihan mitä vaan ja treeneistä tulee vaan niin hyvä olo! Vähäsen jo harmittaa, kun 1,5 viikon päästä alkaa taas opiskelut ja tuskinpa silloin jaksan olla salilla kuuden aikaan, kun koulu alkaa jo kahdeksalta.. Tai voishan sitä sellaistakin rytmiä kokeilla. :D Talvella tuskin samalla lailla riittää energiaa, kun nyt tuo aurinko antaa sitä vaan niin paljon! Mutta ehkä ei mietitä sitä talvea vielä. :D

  2. Ihana postaus 😍 sulla on viime aikoina ollut tosi kiinnostavia juttuja! Aina piristävää lukea sun blogia. 😊 Mä oon henkeen ja vereen aamuihminen joten pystyn samaistumaan! Kesäillatkin ovat totta kai ihania mutta aamuissa vaan on sitä jotain 😉 Aamulenkkeily kesällä auringonpaisteessa on vaan niin ihanaa, vaikka välillä onkin tuskaa raahata itsensä ulos ennen aamiaista 😆 Se tunne treeni än jälkeen on kuitenkin niin palkitseva! Samoin aamu-uinnit ja herääminen mökillä kesäaamuna ovat täydellisiä ❤ Rentouttavia viimeisiä lomapäiviä sinne! 😄

  3. Suosittelen kyllä oikeesti tota marjojen keräämistä ja pakastamista talven varalle! Säästää selvää rahaa, koska marjat ovat niin kalliita, ja on kiva fiilis syödä itsepoimittuja marjoja. Mäkin oon äidin kanssa nyt pari viikkoa kykkinyt metsässä ja keränny pari pakastinta (onneksi sain tädiltäni yhen pakkasen lisää..) täyteen mustikoita ja vähän muitakin marjoja. <3

    • Joo oon ihan samaa mieltä! Jotenkin en sit kuitenkaa saanu aikaseksi lähteä ihan kunnolla marjametsälle, jotta olisi pakaatimeenkin asti saanut täytettä :/

  4. Virkistävää lukea samankaltaisia fiiliksiä kuin itsellänikin. Lenkkeily ennen aamiaista on mielletty joissain paikoissa ”pakkomielteeksi” ja iltakukkumisen puute (ja väliin jääneet siiderit) ovat kohdallani aiheuttaneet kyselyitä vakaumuksestani. Me vain ollaan kaikki mieltymyksiltämme erityyppisiä, voi sitä iloa kun vain löytääkin sen toisen samankaltaisen aamu(puuro)hörhön joka ei katso oudosti jos haluat laittaa valot kiinni kymmeneltä. Eikä se mitään vaikka se löytyisikin näin netin välityksellä.

    Tässä kohta alkaa itselläkin matka kohti kotia ja arkeen paluuta, mutta ei se mitään, kotona odottaa paketti uusia treenireleitä :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta