Vuosi terveyttä

Syksyinen flunssa-aalto. Ehkä ootte huomanneet sen näin syyskuussa, kaikki pärskii ja yskii. Yff. Bussissa koittaa vaan olla koskematta mihinkään, ainakaan siihen pysähtymismerkkinappiin. Töissä tarvii välillä kohdata vihreitä matoja, mutta koitat aktiivisesti pestä käsiä joka välissä, vähän desinfioidakin. Jotta et saisi sitä perhanan syysflunssaa. Onko meitä vielä monta, jotka ovat siltä välttyneet? Musta nimittäin tuntuu, että tosi moni on just nyt kipeänä.

Itse olen onnekseni siltä toistaiseksi välttynyt. Ja tässä sairastumisjuttuja pohtiessa huomasin myös toisen aiheen onneen – olen ollut tasan vuoden terveenä! Voitteko uskoa! Edellisen kerran olen ollut sairaana vuoden 2015 syyskuussa, kun kävin nykyisen työpaikkani haastattelussakin kuumeessa. Koko aikavälin 2012 – 2015 olin jatkuvasti sairaana. Aluksi syy oli varmasti se, että menin päiväkotiin töihin. Koska kokemani mukaan kaikki aikuiset ja lapset ja opiskelijat ja muut, jotka astuvat päiväkodi oven toiselle puolen, sairastelevat enemmän tai vähemmän ainakin alkuun. Ja itsekin olin ensimmäisen vuoden ihan koko ajan kipeänä. Mutta myös siitä seuraavatkin vuodet olin säännöllisesti sairaspedillä. Vuoronperään vatsatauteja ja flunssaa. Ja nyt yhtäkkiä huomaan, että kokonainen vuosi on menty ilman isompia sairasteluja! Aika cool ;)

screenshot_20160908-080704

Syytä en tietenkään tiedä, mutta arvailuja osaan kyllä heittää. Ensinnäkin, silloin kun mulla oli Elmo, mun allergia- ja astmaoireeni olivat todella pahoja. Oli ihan kamala päätös luopua rakkaasta, mutta sen jälkeen olen voinut elää täysin ilman allergialääkitystä ja astmapiippuja. Koiran kanssa taas jouduin joka yö vetämään niitä, jotta sain edes jotenkin nukuttua. Hoitamaton astma voi ehkä olla syy sairasteluun, en tiedä. Nyt sitä ongelmaa ei enää ole. Astman ja allergian lisäksi mun kilpirauhasen vajaatoimintaa alettiin hoitaa aikalailla tasan vuosi sitten. Tiedän sen siitä, että tyroksiinireseptini meni nyt elo-syyskuun vaihteessa vanhaksi. Oon joskus kuullut, että vajaatoiminta voi hoitamattomana saada aikaan sen, että nappaa kaikki flunssapöpöt mukaansa. En tiedä, onko näin oikeasti. Mutta tyroksiinin aloittamisen jälkeen terveyteni on parantunut kuukausi kuukaudelta. Hyvä näin.

Kolmas muutos liittyy elinympäristööni. Vaihdoin nimittäin työpaikkaa sekä asumislokaatiota vuosi sitten. En väitä, että edellisen työpaikkani saati edellisen kotini sisäilmassa olisi ollut ongelmia, mutta eihän niitä voi koskaan poissulkeakaan. Ja nyt kun asun uudessa asunnossa ja olen töissä uudessa päiväkotirakennuksessa, mun sairasteluni ovat vähentyneet moninkertaisesti. Ei ole siis tieteellisesti oikeaksi todettuja syitä, mutta ei niitä voi poissulkeakaan. Olihan se nimittäin perhanan kummallista, että nuori, urheileva ja terveellisiä elämäntapoja sekä säännöllistä elämänrytmiä noudattava ihminen sairasteli jatkuvasti. Vuosi toisensa perään.

screenshot_20160905-075751

Joka tapauksessa. Tänään voisin juhlia mun ja terveyteni vuosipäivää. On ihanaa, kun ei tarvii suunnitella treenaamisia sen mukaan, milloin kunto sallii mennä salille. Lepopäiviä pystyy pitää muutenkin, eikä ne mene aina sairastellessa. Tuntuu ihanan normaalilta just nyt. Ja kyllä vaan osaa arvostaa noiden sairasteltujen vuosien jälkeen! Alitajuisesti pelkään vähän koko ajan, että saan ton kaikkialla pyörivän syysflunssan, mutta pidetään treenirintamalla aktiivisuus yllä ennen kuin toisin todetaan ;)

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti instagramista.

Milla

4 vastausta artikkeliin “Vuosi terveyttä”

  1. Näin päiväkotilaiffii tuntematta, mitä vihreitä matoja siellä joutuu kohtaamaan?

    • hehe, ei oikeita sentään. Lapsille käytetty vertauskuva. Niitä mitkä kurkkii nenästä ja toivoo että joku niistäis pois ;)

  2. Ihmettelen, kun yleensä olen flunssa-aaltojen aikaan ekana ja vikana kipeänä. Nyt olen ollut kolme viikkoa uudessa koulussa, uusien ihmisten ympäröimänä ja edelleen terve. Nuhaa minulla on ympäri vuoden ja nenäliinoja kuluu joka päivä, mutta mitään sen enempää ei ole vielä ollut. Ihan hyvä näin :)) Hauskaa vuosipäivää sinulle! Voi sanoa, että tuo on jo saavutus.

    • Joo saavutus todellakin, kiitos! Toivottavasti säkin vältät pahimmat sairastelut tänä syksynä :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta