Mitä seuraavaksi? – eli elämä peruskoulutuksen jälkeen

Nyt kun mulla on virallisesti lupa alkaa ohjata tunteja, voidaan siirtyä pohtimaan seuraavaa etappia. Mistä saada tunteja ohjattavaksi? Les Mills -koulutuksissa lienee yleisempää, että ihmiset menee sinne jonkun salin lähettämänä. Käytännössä siis niin, että jos olisin vaikka jollain Tampereen salilla töissä, tämä kyseinen maksaisi mun koulutuksen ja sitoutuisin ohjaamaan heillä kyseessä olevaa lajia. Näin kai perinteisesti. Mä kuitenkin menin koulutukseen yksityishenkilönä. Maksoin kaiken itse. Ja nyt mun pitäisi kehitellä niitä ohjauksiakin itse.

Olen ollut yhteydessä lähiseudun kuntokeskuksiin, joilla on Les Mills -lisenssi. Tottakai työhakija etsii aktiivisesti töitä, niin hassulta kun se ehkä tässä lajissa kuulostaakin. Mutta onhan se työtä, ja mä oon se tekijä. Enää puuttuu työpaikka. Mulla on osaaminen, työpaikalla asiakkaat, joille voin sitä tarjota. Olen onneksi käynyt jo keväällä omalla salillani pitämässä näytetuntia, ja sinne saattaisinkin ehkä joskus saada sijaistuksen, jos sellainen tarve iskee. Joillekin Les Mills -saleille ei oteta BodyJamia ollenkaan, ei, vaikka olisin kiinnostunut myös tuomaan ihan uuden lajin asiakkaille tarjolle!  Ja muiden salien kohdalla odotan vastauksia ja olen sitten taas aktiivisemmin yhteydessä, jos ei kuulu. Kuten todettu, ei mikään helpoin homma aloittaa BodyJamista. Se kun taitaa olla harvinaisin noista Les Mills lajeista, ja sitä pidetään jotenkin haastavana tuntina, joten monella salilla pyörii jamin sijasta Sh’Bam. No, ei muuta, kun BodyJamin fiilistä levittämään, varmasti innokkaita tanssijoita on, kun vaan saisivat mahdollisuuden osallistua!

screenshot_20160926-140751

Se, miksi mulla on kova palo päästä tekemään nyt ja heti, on se, että lisensioiduksi ohjaajaksi pääsee vain harjoittelemalla kovasti. Koulutus oli vain alkutsekki taipaleelleni, ja vaikka mulla onkin nyt riittävät taidot ja osaaminen tunnin pitämiseen, mä tuun kehittymään ihan valtavasti lisää, kun pääsen käytännössä harjoittelemaan. Ja mähän todellakin haluan kehittyä! Haluan ohjata! Ja yksi aikamääre, minkä Les Mills asettaa on se, että kolmen kuukauden kuluttua peruskoulutuksesta, mulla tulee olla viimeistäänkin kuvattuna mun lisenssivideoni. Mikäli lisenssivideo täytää kaikki kriteerit (ja uskokaa pois, niitä on paljon!), niin sen jälkeen olen virallisesti lisensioitu BodyJam-ohjaaja. Ja sitähän mä tavoittelen. Periaatteessa jouluaattoon mennessä homma pitäisi olla hoidettu. Ja koska tämä BodyJam78-ohjelma on vastikää otettu käyttöön, olisi tietysti kiva päästä sitä nyt pitämään. Marraskuu mennään jo monessa paikassa miksauksia, ja koska kuvaan lisenssivideoni tällä ohjelmalla, olisi ihan tosi tärkeää ja hienoa ja hyödyllistä päästä nyt pian ohjaamaan. Ja lisenssivideo tosiaan kuvataan oikealla tunnilla, oikeiden asiakkaiden läsnäollessa.

Mitä sitten, jos en saa ohjauksia 3 kuukauden kuluessa? Entä jos saan vain yhden siellä ja toisen tuolla. Tai entä jos en oikeasti edes niitäkään? Niinpä. Ihan supertylsää ja harmi, jos näin käy. Se voi olla mahdollista. Nämä asiat on sovittavissa Les Milssin edustajan kautta postitse, lisenssivideo on käsittääkseni poikkeustilanteissa mahdollista kuvata myöhemminkin. Ja jotenkin mä uskon, että kevätkaudelle voisin saada tunnin jollekin salille. Nyt on vähän hassu aika yrittää saada töitä, kun syksyn lukkarit rullaa jo täyttäpäätä ja kaikki ohjaajakuviot on sovittu. Keväällä lienee pieni rako, johon mä voisin hyökätä. Mutta kyllähän nyt oman kehittymisen, hyvän fiiliksen ja Bodyjam-maailmaan pääsemisen vuoksi olisi ihan huippua, jos mulle tulisi nyt ohjauksia paljon! Haluaisin ihan hirveästi nyt heti ohjaamaan :D En todellakaan tiedä, miten tulee tapahtumaan. Mutta aion taas tehdä parhaani: olla aktiivinen ja tarttua kaikkiin tilaisuuksiin. Koska haluan täyttää ne sanat, jotka mulle kirjoitettiin palautelapun loppuun.

”Susta tulee vielä huikea BodyJam-ohjaaja”. Kyllä kiitos, uskon siihen itsekin, ihan sataprosenttisesti. Ei muuta ku suunta yhtä määrätietoisesti kohti tavoitetta niinkuin tähänkin saakka.

Milla

8 vastausta artikkeliin “Mitä seuraavaksi? – eli elämä peruskoulutuksen jälkeen”

 1. Asun ite hervannassa, joten ilmotathan jos pääset sijaistamaan! En oo kokeillu bodyjamia koskaan, mutta rakastan streettanssia ja hiphoppia joten ois huippua varmaan. Tulisin mielellään sun tunnille! :-) paljon onnea ja toivotaan että sijaistuksia tulis!

  • Ai asut, hei huippua! Mä ilmoitan, jos joku päivä pääsen GoGolle sijaistaan, tuut sit tunnille <3

 2. Onnittelut ohjausluvasta, kyllä se kova työ kannattaa!

  Oletko ajatellut, että pyytäisit saada pitää extratunteja joskus salien ollessa tyhjillään, esim. pe-iltana tai la-iltapäivänä? Aika useinhan uuden lajin peruskoulutuksen käyneet ovat saaneet pitää kolme ylimääräistä tuntia saadakseen tuntumaa ohjaukseen ja saadakseen lisenssivideon kuvattua.

  Onko Tampereella & lähistöllä monessakaan paikassa jamia? Mä kun tiedän GoGon lisäksi vain Fressi Sykkeen.

  • KIITOS <3 Sun idea kuulostaa oikein fiksulta! Täytyy pitää mielessä, jos jatkossa tarvii. Nythän sain tän postauksen kirjoitettuani saman päivän aikana tietää, et saan muutaman sunnuntaiohjauksen Lielahden P&T salilta. Ja mitä muita saleja tampereella on, joissa pyörii BodyJam. hmmmmm. Niinpä, ei kovin montaa kai. Eastyfitillä mahdollisesti on, mut ei nyt ees tuu muita mieleen. Les Millsiä kyllä on monessakin, en tiiä, miksi bodyjamia ei sit niin paljon. Ehkä se koetaan jotenkin vaikeastilähestyttäväksi / haastavaksi lajiksi? Täytyy vissii itse levittää sanomaa, et kuinka siistiä ja mukaansatempaavaa se oikasti on!

 3. Käsittääkseni saleilla saa olla joku tietty määrä Les Mills lajeja/lisenssejä, eli siksi ne ei voi ottaa tuosta noin vain uutta Les Mills lajia tarjontaansa.. Esim. meidän salilla jouduttiin jättämään juuri jam pois että saatiin sprint lukkareihin, kun kaikki lisenssit oli käytössä, piti joku jättää pois että voi ottaa uuden

  • No mutta, kyllähän sitä maksamalla saa vaikka kaikki lajit salille, eri asia sitten, kannattaako pitää ohjelmistossa sellaisia lajeja, joissa käy huonosti porukkaa (sillä ainoalla viikkotunnilla).

  • Mun käsittääkseni Les Mills myy erilaisia paketteja yrityksille: voi ostaa tietyn määrän lisenssejä tiettyyn hintaan. En muista niiden oikeita nimiä, mutta esim. kolmen lisenssin paketti on joku minilisenssihomma ja joku isompi ja kalliimpi sisältää sit 10 lajin lisenssit. Ja siks voi olla, et joku sali joutuu tiputtaa yhden lajin pois, jos haluaa ottaa uuden tilalle. Jos haluaa siis pysyä siinä maksuluokassa, mitä 10 lajia maksaa niille. Mutta kuten Helmiinakin kommentoi, niin kyllähän rahalla saa vaikka kaikki. Onhan GoGollakin kaikki les millsin tunnit ja lajit paitsi ehkä Grit Cardio? Vai onkohan sekin jo nykyää…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta