Muistatko sä sun ensimmäisen ryhmäliikuntaohjauksen?

Tasan viikko sitten lähdin aivan onnesta soikeana kohti Helsinkiä. Puolentoista tunnin junan odottelu, jääkylmä hotellihuone, vain muutama nukuttu tunti ja sunnuntaiaamu ilman kunnon aamupalaa olisivat saattaneet jossain toisessa tilanteessa hermostuttaa mua. Mutta Bodyjamviikonloppuna ne eivät hidastaneet mun tahtia eikä vieneet hymyä huulilta. Olin Helsingissä oikein onnellisena, koin jotenkin olevani oikeassa paikassa. Pass-lappu kourassa oli ihana palata takaisin kotiin. Ja kuten täälläkin olen kertonut, aktiivinen työnhaku alkoi samantien. Mainitsinko jo jotain siitä, että asioilla on tapana järjestyä? Jepjep. Oon saanut mahdottoman ihania tilaisuuksia, joilla pääsen kartuttamaan kokemusta ja osaamista bodyjamin suhteen tämän syksyn aikana. Sunnuntaisin oma tunti Lielahden P&T kuntosalilla, ja nyt vielä uusimpana ilahduttajana sijaistus mun omalla treenisalillani, GoGolla!

Luulin tosiaan, että ensimmäinen oma tuntini ja ohjaukseni tulee olemaan sunnuntaina tällä viikolla. Mutta kappas vain, se onkin jo huomenna lauantaina. Siellä paikassa, mistä kaikki on alkanutkin. Siis mun rakkauteni lajia kohtaan. Tervetuloa siis tanssimaan GoGo Parkiin huomenna lauantaina 1.10 klo 1130 alkaen. Sijaistan Sh’Bamia, eli tunti kestää 45 minuuttia. Ja tää on nyt tosiaan mun ensimmäinen ohjaukseni, kaiken sen suunnittelun ja innostelun ja valmistelun jälkeen, voisinko sanoa – vihdoin.

screenshot_20160925-170701

Ai mikä fiilis nyt vai? Jännittää ja innostuttaa samanaikaisesti. Kaikki on tapahtunut kovin nopeasti, mutta mielestäni hyvä näin. Tulta päin vaan! Positiivisella otteella ja sopivalla itsevarmuudella kohti haasteita, tässä kohti olisi ihan väärä hetki laittaa käsijarru päälle ja alkaa liikaa miettiä ja jännittää. Nyt mennään vaan! Kokosin juuri biisilistan Les Millsin ohjeen mukaisesti, koska tunti kestää tosiaan vain 45minuuttia normaalin 55 minuutin sijaan. Ajattelin aamulla käydä sen läpi ja kerrata ohjauksen. Eikai muuta kuin rennosti vaan omalla persoonalla! Kyllä mä osaan! Tästä se nyt sitten virallisesti starttaa, mun ohjaajanurani. Oon enemmän kuin kiitollinen ihan jokaisesta huomenna jumppasalin ovesta sisään astuvasta henkilöstä. Oot merkittävässä roolissa mun BodyJam-maailmassani, mun ensimmäinen kokonainen tuntini. Huomenna bailataan!

Ehkä olette jo kyllästyneet mun BodyJam-juttuihin, ehkä ette. Joka tapauksessa mun on saatava kirjata näitä fiiliksiä ja ajatuksia jonnekin muistiin. Seuraava kirjoitukseni saattaa koskea ekojen ohjauksen jälkipuinteja – saa nähdä ;) Snäpissä nimim. millariutta ja instagramissa (millariu) saattaa löytyä jotain juttuja ennen blogiin kirjaamista! Ja hei te kokeneet konkarikollegat – muistatko sä sun ensimmäisen ohjauksen ryhmäliikunnan parissa tai jopa Les Mills peruskoulutuksen jälkeen? Minkälainen fiilis se oli? Missä kohti ei enää jännitä niin paljon kuin nyt alkuun?

Milla

8 vastausta artikkeliin “Muistatko sä sun ensimmäisen ryhmäliikuntaohjauksen?”

 1. Huippua, että pääset heti harjoittelemaan ohjaamista! Miun eka kokonainen tunti oli vasta yli kuukausi peruskoulutuksen jälkeen, näytetuntina salille eli paikalla oli vielä tunnin arvioija. Silloin jännitti tosi paljon, mutta sain myös tosi paljon hyvää ja kehittävää palautetta. Ekan kerran jälkeen ei enää jännittänyt niin paljon, kun oli jo sellainen ajatusmalli mielessä, että ”näin tää tunti menee”. Ekalla kerralla kaikki oli niin uutta ja ihmeellistä. Toisaalta sitä vieläkin välillä jännittää esim. uusien ohjelmien lanseeraamista, mutta hyvällä tavalla. Kun tietää osaavansa koreografian ja suunnitelleensa, miten ohjaa perusasiat, niin sillä pääsee pitkälle :)

  • Joo mustaki tää tuntuu tosi hyvältä et ei joudu keräillä sitä jännitystä varastoon, vaan pääsee suoraan tekemään hommia! kiitos kommentista ♡

 2. Voi että tää sekä pari edellistä postausta saivat mut hyvälle tuulelle! Tolla asenteella oot varmasti aivan mahtava ohjaaja. Ihanaa ja inspiroivaa lukea kun ihmiset toteuttavat haaveitaan, aloittavat uusia juttuja ja ylipäätään menevät elämässä eteenpäin. Tottakai se aina jännittääkin. Ite en body jammailua harrasta enkä itseasiassa mitään sinnepäinkään, mutta jos harrastaisin niin tulisin ensimmäisenä sun tunnille. :) Onnittelut uudesta urasta, vaikutat niin positiiviselta ja energiseltä tyypiltä.

  • Huippua kuulla hei, kiitos!! ♡ Ehkä musta joku päivä tulee vielä hyvä, alku on ainakin ollut oikein lupaava!

 3. Tsemppiä<3 Tulisin kans, jos olis Gogolle kortti :) ja hehe, tuli se kesä(-15) mieleen, kun oltiin cityssä bodyjamissa ja menin takariviin ja sä pompit tietty eturivissä :D

  • Jos osuu silmiin joku tutustumisjuttu tms. nii otan yhteyttä! Tuut sit mun tunnille ;)

 4. Musta näitä jamijuttuja on just ihana seurata, ei tarvii pelätä sitä että iskis kyllästyminen! :) Mä oon ohjannut nyt reilu pari vuotta ryhmäliikuntaa (en tosin LM), ja muistan kuinka hirveesti mua jännitti eka ohjaus. Omaa ohjausta ajattelee aina kriittisemmin kuin muiden, joten nykyään on vähän sellainen ”apua enhän mä osannut mitään” -fiilis, vaikka uskoisin että tunti meni ihan hyvin :D Nykyäänkin jänskää aina tauon jälkeen (olin esim. viime kevään vaihdossa ja kesän töissä toisella paikkakunnalla, ja nyt kun tänä syksynä palasin ohjaamaan pitkän tauon jälkeen niin jännitti ihan hirveesti! :D) mutta se jännitys laantuu kyllä tosi nopsaa, heti oikeestaan kun on saanut ekan tunnin pidettyä. Sit huomaa taas että aa, näinhän tää menikin ja että kyllähän mä tän osaan! Hurjasti tsemppiä ekaan ohjaukseen, sun asenteella ja positiivisuudella pääset vielä pitkälle :)

  • Kiva ku laitoit kommentin, vaikee asettua lukijan asemaan et mikä kiinnostaa ja mikä ei. Mut hyvä jos siel on muitakin ryhmäliikuntatyyppejä ;)

   Mä muuten huomasin ton sun mainitseman jännittämisjutun jo tällä viikolla! Eka ohjaus jännitti ihan hirveesti mut tänää sit meni jo vähä rennommin :) Ja mitä se tulee olemaan sit jatkossa ku kaikki tulee paljon luonnollisemmin niiin ai että ♡ en malta odottaa. Nyt vaa hommia ja kovasti sitä kohti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta