Ei enää kuvauksia, kiitos!

Sekin hetki on nyt koettu, kun minä lehmänhermoinen menetäni järkeni jollekin asialle niin, että oikein suututtaa. Ja se on siis nyt toi lisenssivideon kuvaaminen! Voi jestas, mikä työmaa. Oon kyllä kuullut hyviä vinkkejä, että kuvaukset kannattaa aloittaa ajoissa. Voi olla, että tekniikka pettää tai ohjaus ei menekään lisenssin veroisesti juuri sillä kerralla. No, mähän otin neuvosta kiinni, ja aloitin kuvaukset jo monta viikkoa sitten. Kuvasin kerran, kuvasin toisen ja kuvasin kolmannen kerran. On neljäs ja viideskin jo kuvattu. Kuvaukset on ollu mielessä siitä asti, kun sain varmuuden tunteen, että homma on hallussa – mä oikeasti osaan! Siitä huolimatta en ole saanut kunnollista videota aikaiseksi.

Ai miksi vai? Mulle on käynyt juurikin niin, kuin mulle etukäteen varoiteltiin. Kaikkea kummallista voi tapahtua. Yhdellä kerralla kamera lopetti kuvaamisen kesken kaiken, toisella kertaa kuvakulma oli huono, jollain kertaa ääni kiersi pahasti, eikä puheesta saanut selvää. Sitten oli vielä se kerta, kun en ollut tyytyväinen tekniikkaani – jotenki se ei pysynyt kunnolla kasassa. Yhdellä kertaa oli koreografiavirhe ja sitten vielä se, että materiaalit on monella eri kameralla monessa eri osassa. Jepjep. Les Millsille pitäisi lähettää siis kaikkien kriteerien mukainen yksi ohjauspätkä, jossa koko homma on kunnossa: koreografia, tekniikka, ohjaus, kuvakulma ja ääni. Mulla ei lukuisista yrityksistä huolimatta ole tällaista pätkää hallussani.

20161028_121030

Mutta tiedättekö mitä? Mä lähetin silti eilen Les Millsille postia. Latasin mun lisenssivideoni. Kahdessa osassa, kahdelta eri kameralta. Tämä on viime sunnuntainen ohjaus. Tällä tunnilla kaikki meni täydellsen hyvin: ohjaus oli nappisuoritus ja koreografia on sataprosenttisen oikein. Tekniikka pysyy hyvin kasassa, ja ohjauksesta löytyy kaikkia eri tasoja. Tunnelma on hyvä ja tämä välittyy mielestäni videolle. Kuvakulma on oikea, ainakin ensimmäiset 38 minuuttia. Sitten kamera tosiaan lopetti kuvaamisen. Mulla oli onneksi varakamera, jolle on tallentunut koko tunti. Lähetin siis varakameralta lopputunnin. Siinä tosin kuvakulma on vähän huonompi. Asiakkaita ei näy kuin yksi, ja toisessa päässä lavaa mun kengät menee osittain piiloon. Lähetetyssä pätkässä näkyy myös tuo tunnin katkeaminen, kun asiakas ilmoittaa, että se ”pääkamera” lopetti kuvaamisen. Hetki siinä ihmetellään, ennen kuin jatketaan taas niinkuin mitään ei olisi tapahtunut. Ei siis tekniikan puolesta mennyt ihan nappiin. Mutta silti, mä lähetin sen. Koska en vain pysty ja jaksa enää keskittyä kuvaamiseen ja tuntien haalimiseen. Mulla oli siis nyt viimeinen ohjaus tuolla Lietsussa.

Ehkä tämä muu elämäntilanne vie nyt vähän energiaa –  meillä kun on koko elämä just nyt pahvilaatikoissa, huomenna laitetaan loput. Tiistaina ollaan uudessa kodissa, ilman ruokapöytää ja sohvaa. Haluan nyt keskittyä muuttohommiin. Oon antanut ihan kaikkeni tolle jamijutulle taukoamatta syyskuun alusta lähtien, opetellut biisejä ja koreota ja ohjannut tunteja. Pyrkinyt mun parhaaseen suoritukseeni. Ja mun mielestä toi lisenssivideo on teknisistä kömmähdyksistä huolimatta hyvä. Lähettämisen jälkeen huomasin tosin, että siellä on yksi tekniikkavirhe. Ihan vikassa jähdyttelybiisissä. Paino pitäisi olla päkiöillä ja mulla on jotenkin hassusti koko jalalla tai jopa kantapäillä! Kääks. Joo, väärin meni. Mutta kun ensin taistelin pari päivää sen kanssa, että sain videot muutettua MTS-muodosta MP4-muotoon, niin en vaan jaksanu enää nähdä vaivaa siitä, että muuten hyvässä tunnissa on yksi tekniikkavirhe. En tiedä, voiko mun lisenssi jäädä siitä kiinni. Jos jää, niin sitten keräilen itseni tuolta maantasosta ja aloitan uudelleen ohjaamaan 78-ohjelmaa. Ei siinä paljon vaihtoehtoja ole. Mutta toisaalta, kai siellä nyt on pieni inhimillisyyspointti kuitenkin mukana?

screenshot_20161030-161243

Jotenkin kun noita tunteja kuvaa tosi monta, niin se alkaa jopa kääntyä itseään vastaan. Ei uskalla heittää rentoa vitsiä ohjauksen lomassa, kun keskittyy niin kovasti, että sanoo kaiken, mitä kuuluu sanoa. Ja kun tuntee jo vakiasiakkaatkin, ja asiakkaat tuntee ohjelman, niin jollain tapaa tuntuu luonnottomalta selostaa kaikkea niinkuin oltaisiin tekemässä ekaa kertaa. No, en tiedä. Niinhän se kuuluu varmasti tehdä, koska tunnilla voi aina olla joku ensimmäistä kertaa. Mutta jotenkin ite jo kaipaisin niin kovasti sitä, että pääsen syventämään omaa ohjaustyyliäni. Haluaisin alkaa havitella keväälle omaa tuntia jostain, alkaa jo miksata ja muutenkin elää eri vuodenaikoja bodyjamin kautta. Tiiättekö, jouluna vähän tonttulakkihommia ja nyt kun oli halloween niin olis ollut siisti joku sen teemainen bodyjam! Vähä pimeyttä ja sormivalot tai jotain asusteita! Mä niin rakastan tota lajia ja ohjaamista ja haluisin jo niin kovasti olla se lisensioitu ohjaaja, jolla on oma tunti ja oma tyyli! Oon saanut palautetta, että en oo yhtään sen tyylinen, niinkuin ”salin kokenut / kokeneet ohjaajat”. Joo niinpä, en ole, mutta pitäisikö edes olla. Mä haluan olla nimenomaan Milla, joka kehittelee oman BodyJam-ohjaustyylin ja saa ihmiset rakastumaan lajiin sitä kautta. Kehityn ohjaajana koko ajan, tottakai. Mutta aion kehittyä ihan omaa tietäni, en pyrkiä olemaan joku, johon mua mahdollisesti nyt verrataan. Ja tänään mä vedinkin vaihteluksi Mash It -comboa ;) Koska mä osaan.

Nyt vaan puuttuu se lisenssi, ja sit mulla on koko maailma avoinna, jotta voin toteuttaa tätä unelmaa. Pitäkää peukkuja, että menisi nyt ensimmäisellä läpi, vaikkei se täydellinen veto olekaan!

Milla

5 vastausta artikkeliin “Ei enää kuvauksia, kiitos!”

 1. Oon ihan varma, että video menee läpi ja saat hyvää palautetta :) Yksi, kaksi tai kolmekaan koreografiavirhettä ei varmasti haittaa, kunhan ne ei ei häiritse huomattavasti tunnin kulkua. Lisenssivideolla ei odoteta, että tekniikka on täydellinen, vaan että hallitset sen riittävällä tasolla. Muistan itsekin, miten turhautunut olin, kun kaikkien kommellusten takia kuvasin Combatin varmaan 4 kertaa, ennen kuin sain laitettua videon eteenpäin.. Tsemppiä muuttoon!

  • Toivottavasti menee läpi niin! Toi yks selkeä tekniikkavirhe sinne jäi (kuka oikeesti mokaa loppuverkassa – siis vikassa biisissä?!), mut koreo on 100% oikein. Siihen oon tyytyväinen kyllä.. katsotaan nyt minkälainen palaute tulee.

   Kiitos tsempeistä ♡

 2. Saatko ohjata vanhempia ohjelmia kun saat lisenssin läpi? Mun käsittääkseni ennen ainakin sai ohjata vaan valmistumisesta eteenpäin tulleita biisejä?

  Ah muutto on ihana 😊

  • Olis aika tyhmää jos ei sais? Mut ei mulla oo mitää faktatietoa asiasta. Tää Mash It on siis nykyisen 78-ohjelman vaihtoehtoinen loppu :-)

 3. Mäkin oon ollut jo niin monella videonkuvaustunnilla missä on tullut koreovirheitä ja silti video läpi :) teit varmasti oikeen ratkasun ja lähetit oikeen ( oikeet) version! Ja hei onneks oot oma persoonas jamissa, ei kannata lähtee kopioimaan ketään. Varsinkaan konkareita. Nekin tekee virheitä ja jopa päivittäin ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta