Vaikka uskot itseesi, voit silti olla ihan surkea

Huom! Tekstin lopussa uusia tietoja asiasta, mutta hämmennyksen välttämiseksi en kuitenkaan  poistanut tätä..

Tulihan todistettua tunnetun lausahduksen pitävän paikkansa. Lisenssivideo tuli bumerangin tavoin takaisin ja kaikissa kohdissa oli selkeä palaute: ei, ei ja ei. Ohjaus, koreografia ja tekniikka. Kaikki ei. Kolme kertaa ei. Kai se on uskottava.

Voitte uskoa, että ihan pienet harmituksen kyynelet tuli nää luettuani. Koska enhän mä lähettäisi arvioitavaksi sellaista ohjausta, jossa itse näen selkeästi että ei-ei-ei. Mä luulin olevani ihan hyvä. Ja se jos jokin on ihan kamala tunne. Se ristiriitaisuus palautteen ja sun oman osaamisen tunteen välillä. Mä uskoin omaan kykyyni onnistua ja hallita tällainen juttu. Luulin, että mulla on mahdollisuuksia. Ajattelin, että osaan ohjata selkeästi ja ennakoin hyvin. Näytän liikkeet hyvissä ajoin ja selkeästi. Olen opetellut vuorovaikutusta ja äänenkäyttöä. Ne kun olivat mulle kiinnostavia ja uusia haasteita ohjaamisessa. Ajattelin, että koska mulla ei ole tanssitaustaa, tietyista tekniikkajutuista voi tulla sanomista. Mutta uskoin myös siihen, ettei ne ole niin isoja juttuja, etteikö musta voisi tulla lisensioitu BodyJam-ohjaaja.

Mutta nyt mä en tiedä mitä ajatella. Rehellisesti sanottuna mun uskoni koko hommaan horjuu just nyt aika kovasti. Putosin aika tosi korkealta.

 

img_20161016_200340

Kerron näistä avoimesti täällä, onhan tämä mun treenifiilispaikkani, jonne purkaa ajatuksia ja hakea tukea myös teiltä. Ehkä tämä vaikuttaa mun työllistymiseeni ohjaajana, en olekaan se huikee tyyppi, joka pääsi ekalla läpi. Ehkä joku on nähnyt tän ennen mua, ehkä joku tiesi, että näin käy. Mutta rehellisesti sanottuna mä en jaksa miettiä liikaa kirjoitukseni vaikutuksia. Oli vaan pakko kirjoittaa asia pois mielestä pyörimästä, sillä mä en ollut kovinkaan valmistautunut tällaiseen iskuun. Olin valmistautunut ottamaan palautetta vastaan ja kehittämään niitä asioita, joita eniten täytyy aloittelevana ohjaajana kehittää. Mutta nyt mä ihmettelen, että mitä mä oikein kuvittelin edes?! Enhän mä osaa mitään. Kaikissa kohdissa ei, ei ja vielä kolmannen kerran ei. Ja se juuri hirvittää jatkoakin ajatellen. Mä kun luulin, että mulla olisi  ainakin joissakin kohdissa selkeästi kyllä. Ajattelin, että koreografian 100% osaaminen ja selkeä ohjaaminen olisi mun vahvuuksia.

En tietenkään halua enkä aio luovuttaa. Mutta enhän mä pysty kuvaamaan parempaa videota, ennen kuin tiedän, mitä tehdä eri tavalla. On tosi ristiriitainen olo, sillä koin vetäneeni tunnin kaikkien osa-alueiden kannalta ihan hyvin? Enkä siis ole saanut mitään kirjallista palautetta vielä, toivottavasti siellä olisi edes jotain positiivista, vaikka tämä ensijärkytys kolmen EI:n muodossa olikin kova. Muistaakseni videon lähettämissivustolla luki, että jos en pääse läpi, saan korjausehdotukset palautteen muodossa. En tiedä, tuleeko ne sähköpostiin tai webshoppiin vai mihin. Ja milloin? Olisi vain kiva saada ne pian, koska siten pääsisin mahdollisimman pian kuvamaan myös uutta videota! Nyt ei auta kuin odotella palautteen saapumista. Melkein toivon, etten olisi mennyt webshoppiin selailemaan, sillä mieluummin olisin nähnyt kerralla koko palautteen. Vähän sillain hampurilaispalautteen tyylisesti, hyvää ja kehitettävää. Nämä kolme Nej:tä löysin siis webshopista ihan sattumalta siellä surffaillessani. Ei muuta. Koska arviointia ei kai ole vielä tehty loppuun tai lähetetty. Osasin kuitenkin päätellä näistä kolmesta sanasta, että kaukana ollaan – vielä.

Surkuhupaisaa, mutta niin totta. Vaikka uskot itseesi, voit silti olla ihan surkea. Näihin tunnelmiin, viikonloppuja!

 

Edit! Pakollinen jälkimuokkaus. BJ-konkari vinkkasi mulle, että noi lomaketiedot on päivittynyt sinne vaan sen myötä, kun video on menny perille! Että mun videota ei ehkä olisikaan vielä arvioitu?! Kun ei sitä palautettakaa ole tullut. Ja toi ”ei” on vaa joku automaatio. Nyt mä oon sit ihan sekasin… hehe. Mut oli pakko muokata kirjoitusta ja lisätä tää tänne loppuun! Koko postauksen poistaminen olisi herättänyt turhaa lisähämmennystä, joten tein tällaisen ratkisun. Stay tuned ;) Mulla onkin vielä toivoa ♡

Milla

10 vastausta artikkeliin “Vaikka uskot itseesi, voit silti olla ihan surkea”

 1. Ikävä kuulla että et päässyt ensi yrittämällä läpi 😐 Älä kuitenkaan luovuta vielä, sulla on asenne kohdallaan ja mulla on vahvasti sellainen tunne, että susta tulee vielä loistava Bodyjam- ohjaaja! 😉 Parempaa viikonloppua! 😊

  • Harmitus ei varmasti olis näin suuri, jos joku kohta olis ees ollu hyväksytysti tehty. Tai jos olisin malttanut odottaa kirjallisen palautteen ensin… toi kolme eitä on aika karu ja helposti tulee tunne et kaikki oli pyllystä.

   Mutta kiitos tsempeistä ♡♡ Mä todellakin aion saada sen lisenssin, sillä mulla on itellä samanlainen fiilis itsestäni bodyjam-ohjaajana! Uskon et musta tulee huikee! ja juurikin noi sanat luki mun koulutuksenkin Pass-paperissa. Sitä kohti ♡

 2. Hei Milla, sulla on syyt uskoa itseesi ja olet kaukana surkeasta.
  Ymmärrän sun tunteet, olis itellekin kova paikka jos omat toiveet lytättäis ei ei ja ei. Mutta mieti mistä olet lähtenyt. Mieti mitä ne sinusta sanoi koulutuksen jälkeen. Ei ne tuosta vaan lätkäise sulle PASS, jos ne ei näkisi sinussa pontentiaalia! Olet tehnyt ihan hurjasti töitä koko syksyn, ja näyttänyt että mihin vaan pystyy kuhan tekee töitä tarpeeksi. Sulla on siis just oikea mentaliteetti. Nyt parantelet ittes ja kuhan koko palaute tulee, niin lähet taas työstämään itseäsi vielä paremmaksi, uudella uskolla.

  • Oot ihan oikeassa, kiitos paljon kannustuksesta <3 Ja toisaalta nyt huomasi senkin, kuinka hitsin tärkeä tää asia on mulle. Mä todellakin haluan BJ-ohjaajaksi, hyväksi sellaiseksi. En kai mä muuten olisi niin tunteella suhtautunut tuohon EI-rivistöön. Nyt vaan järki käteen ja palautetta odottamaan. Ensi viikolla uusin voimin!

 3. Älä hätäile! :) Les Millsiltä lähettävät sähköpostilla todella yksityiskohtaisen palautteen, jossa on tosi tarkkaan yksilöitynä kehityskohteet. Palautteissa on myös aina jotain positiivista! Olen itse ollut pitkään Les Mills -ohjaaja, enkä myöskään saanut yhdestä lajista lisenssivideota ensimmäisellä kerralla läpi. Silloinkaan kyse ei ollut mistään isosta jutusta: tekniikassa oli pieniä juttuja korjattavaa ja fiiliksen/lajin essencen esille tuomisessa. Tiesin silloin tosin itse, että en ollut videolla parhaimmillani, mutta oli pakko lähettää se, sillä aikaraja alkoi mennä umpeen. Itseäni harmitti silloin, mutta toisaalta näin sen mahdollisuutena saada lisää arvokasta palautetta :) Tiedän myös monia, joilla ei ole mennyt videot ekalla kerralla läpi. Ymmärrän, että harmittaa, mutta harmitus varmasti vähenee, kun saat palautteen sähköpostiisi. Jos jotain positiivista haluaa miettiä, niin nyt sinulla on mahdollisuus kehittyä entisestään ja osoittaa, että osaat ottaa palauttetta vastaan. Mun mielestä on tosi hienoa, että Les Mills ottaa lisenssivideot tosissan ja katsoo videot todella huolellisesti ja näin pitää yllä hyvää ohjaajatasoa!
  Tsemppiä! Kyse ei välttämättä ole isoista jutuista, vaikka video ei mennytkään läpi :)

  • Oi mitä sanoja, kiitos. Tää on niin lohdullista kuulla ja käy todella hyvin järkeen. Mä vähän hätäilen nyt, kun oon vaan kipeenä kotona, niin on aikaa pyöritellä kaikkea mielessä ja jotenki se iso epäonnistuminen vaan dominoi nyt kaikkia fiiliksiä. Mut sit heti kun luen näitä järkiperusteita täältä kommenteista, niin muistan, että onhan noi les millsin laatujutut ollu koko ajan tiedossa, ja mä kyllä pystyn ne saavuttaa. Enhän muuten olisi tähän hommaan ryhtynyt! Jotenkin vaan alkuun iskee nyt se epätoivo vähän väkisin – mitä jos en ylläkään tuohon vaadittuun laatutasoon, vaikka kuinka kovasti haluaisin ja yrittäisin. Mulla kun ei ole muita lajeja alla, niin en voi tietää. Mut tosiaan niinku sanoit, täytyy vaan nyt odottaa se palaute sähköpostiin ja sit lähtee rakentaa uudelleen koko hommaa. Kiitos kun jätit kommentin ja mukavaa viikonloppua <3

 4. no siis paa video tulee tänen niin katotaan ja hei eikö ne kertonut mistä kiikasti siinä kritiikistä aika huonoiltahan hekin omaan työhönsä kuulsotivat jos palaute oli vain ei ei ei..

  siis katsottiinko siinä msuiikin tahdissa olemista vai mitä? kuinka mukaansa tempaava se oli vai jso viitit niin laita se kriitikk isanasta sanaan niin silloinahn sen huomaa ja se video? :)

  miten sun asiakkaat o nottanut sun tunnit? tietty on se mieleistely mut se yleinen fiilis?

  • Ihanan symppis kommentti, kiitos tästä. Ilmeisesti se sanallinen palaute tulee mun sähköpostiin joskus lähiaikoina, sitä nyt odotellaan, niin tiedän sitten, mitä korjata seuraavan kuvaukseen :-) Asiakkaat on antanut tosi kivaa palauteta, ja iteki oon kokenut, että ohjaaminen tuntuu kivalta ja osaan jo paljon. Täytyy vielä hioo niitä juttuja, mitä tuolta palautteesta nyt sit tulee, niin sitten toivottavasti saan lisenssin.

 5. Eikä miten harmi! Toi on kyllä niin totta, ettei se usko itseen aina pelasta. Jos tunti ei vaan oo hyvä niin se ei oo, vaikka kuinka olisit itsevarma. Silti se usko itseen on toki tärkeää tuntia vetäessä ja se on jo hyvä pohja kaikelle, joten nyt vaan uutta parempaa videota kehiin! Tsemppiä :) Äläkä luovu tosta itsevarmuudesta!

 6. Hei, mutta älähän vielä hoppuile, oletko varma, että videotasi on ylipäänsä edes vielä arvosteltu, kun olet vain webshopissa nähnyt nuo ”nej”:t? Nehän voi olla siellä ihan perusoletuksena. Kannattaisi kyllä odottaa sitä varsinaista palautetta, (uskoisin, vaikkenhan minä näistä mitään tiedä).
  Siis oikeasti, älä anna tuon pilata viikonloppuasi, vaan odottele positiivisin fiiliksin tuloksia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta