Pohdintoja ja kuulumisia ohjausrintamalta

Perfektionistiohjaaja täällä taas moi! Kuten blogiani seuranneet tietävätkin, olen saanut nyt syksyllä tosi hyvin bodyjam-ohjauksia. Ihan alkuun heti peruskoulutuksesta päästyäni sain loistavan tilaisuuden harjoitella ohjaamista lietsun p&t-salilla viikoittain. Viikoittainen oma tunti toi tiettyä varmuutta ja mahdollisuuden kehittää eri osa-alueita kovalla temmolla. Tämän viikoittaisen sunnuntaitunnin lisäksi olen päässyt sijaistelemaan omalla treenisalillani, GoGolla ja sen llisäksi sain sunnuntaiohjausten loputtua heti perään oman tunnin Pirkkalasta Jumppaveskasta. Aika uskomatonta, mutta oon tosi kiitollinen näistä kaikista. Oon saanut pidettyä ohjausrutiinia yllä, ja pystynyt keskittymään kehittymiseen. Olisi varmasti ihan eri tilanne, jos tunteja olisi satunnaisesti siellä täällä, eikä seuraavaa vielä tietäisi edellisen loputtua. Perfektionistiluonne saattaisi kokea vähän stressiä ja paniikkia.

Tiedättekö, mitä oon huomannut ajattelevani vähän hassusti? Ensinnäkin halusin alkuun ihan pakonomaisesti saada lisenssivideon kuvattua tällä ohjelmalla, mahdollisimman pian. Peruskoulutus osui sikäli hyvään kohtaan vuotta, että ohjelmat vaihtuivat juurikin noihin aikoihin saleilla, eli asiakkaat eivät olleet vielä tutustuneet ohjelmaan kunnolla, kun mä lähdin sitä ohjaamaan. Ja sehän ohjaamisessa on yksi kivoin puoli, saa opettaa toisille tanssikoreon, jonka itse hallitsee hyvin. Tässä on myös syy siihen, miksi alussa oli ihan infernaaliset paineet opetella kaikki. Halusin olla niin hyvä, osata koreon ja kaikki niin täydellisen hyvin ulkoa, että pystyn alusta asti tarjoamaan asiakkaille hyvän tunnin. Vaikka tottakai ilmoitin monesti, että harjoittelen vasta ohjaamista ja palaute on enemmän kuin tervetullutta.

Mun tavoite kyllä toteutui huisin hyvin. Sain tunteja heti ohjattavaksi ja ohjausvarmuus löytyi, uskalsin siis kuvata ja lähettää lisenssivideon. Mikä ei sekään ollut ihan yksinkertainen projekti, kuten tiedätte. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Sain kuvattua lisenssin silloin, kun ihmiset oli ihan liekeissä tosta ohjelmasta, ja oli sairaan siistiä vetää bodyjam78 läpi! En tiedä, olisiko ollut maailmanloppu, vaikka en olisi niin tiukalla aikataululla saanut lisenssihommia tehtyä. Ei varmasti. Mutta kun olin luonut itselleni tietyt tavoitteet ja aikataulut, nii toki olen onnellinen, että kaikki meni niin hyvin.

screenshot_20161119-164010

Seuraava tavoite oli saada oma tunti. Ja nyt marraskuussa sain tosiaan tällaisen Jumppaveskasta. Tiedättekö, mikä siellä on ihan sairaan kivaa! BodyJam on melko uusi laji siellä päin, joten pääsen levittämään ihan vaan sitä ihanaa bodyjamfiilistä uusille potentiaalisille jamittajille <3 Eli tässä kohti toimii tosi hyvin mennä bodyjam78-ohjelmalla. Mä osaan sen etu- ja takaperin ulkoa, ja ohjaamiseen on tullutkin sen ansiosta lisää rentoutta, koska ei tarvii enää miettiä niin paljon. Kaikki mätsää. Aivan ihania asiakkaita, ja joka kerta heitä on enemmän kuin edellisellä kerralla. Ehkä paras mahdollinen sanaton palaute ohjaajalle? ;) Vaikkakin oon saanut myös suullisesti oikein kivaa ja kannustavaa palautetta. Ja joku toinen ohjaajakin kertoi, että mua on kehuttu ryhmäliikuntavastaaville salilla. Oi cool! Kyllä mä kaikkeni teenkin, että olisin hyvä. Ja tuntuu kivalta, kun ihmiset tykkää tunnista ja mun tyylistä vetää jamia.

Mulla on samaan aikaan myös sijaistuksia muualla. Ja esimerkiksi nyt sunnuntaina oon menossa pitämään GoGolle tuntia. Siellä BodyJam on elänyt pitkään ja vahvana. Sitä on paljon tarjolla, useampi tunti viikossa. Ja ihmiset on keskimäärin tottuneet siihen, että kahden kuukauden jälkeen miksataan. Aina. Ainakin mun mielessäni tää homma menee näin, olenhan itsekin asiakkaana tanssimassa GoGolla. Ja oon joskus aiemmin pettynyt, jos ei olekaan miksattu heti kolmannen kuukauden pyörähdettyä käyntiin. Niin uskotteko, että oon nyt luonut itselleni sellaisen paineen, että multakin odotetaan miksausta? Les Mills ei vaadi miksaamaan, ja voisin hyvin vetää tällä 78-ohjelmalla. Mutta koska tunnen muita ohjaajia, saisin heiltä helposti jonkun materiaalin harjoiteltavaksi. Ja monen vuoden jamitaustan ansiosta mun olisi nopea palauttaa mieleen joku vanha koreo.

Ja tässä kohti herääkin kysymys, miksi mulle tulee sellainen olo, että petän jotenkin tunnille tulevat asiakkaat, jos vedän vieläkin tässä kohti syksyä 78-ohjelmaa?! Tuleeko teille kenellekään muulle, jos ohjaatte les millsiä. Silloin, jos asiakkaat on tosi uskollisia ja käy aina viikoittain tanssimassa, niin pelkäättekö, että tulee ihan plääh-fiilis, jos joku ohjaaja vetääkin vanhaa ohjelmaa? Vaikka se onkin nykyinen. Tää on tosi ristiriitaista kyllä. Nythän mun olisi tosi helppo vetää 78, koska oon ohjannut sitä paljon ja se on mulle tuttu. Mutta luulen, että asiakkaat osaa sen myös ulkoa. Ja toisaalta, koska haluan aina olla hyvä, nii olis siistiä jopa ylittää odotukset ja tarjota vähän miksattua ohjelmaa. Pystyisin varmasti opettelemaan esimerkiksi seiskakutosen ekan pätkän ”Bangers” tän päivän tunnille. Toisaalta, jos vetäisin sen aiemminkin ohjaamani MASH IT! -combon, niin ohjelma olisi tämä tuttu 78, mutta loppu vähän tavanomaisesta poikkeava. En oikein vielä tiedä, millä setillä mennään :D

screenshot_20161120-083846

hmmm. Vaikeita juttuja. Kertokaa nyt mielipiteitä, joko asiakkaan tai ohjaajan näkökulmasta? Onko tylsää vetää koko kolme kuukautta samalla ohjelmalla? Toisaalta mulla varmasti olisi siihen hyvä syy ja vähän oikeukskin, kun olen vasta lisenssinkin saanut. Mutta tiedän pystyväni niin paljon enempäänkin, niin olisi siisti vetää vaikka puolet seiskakutosta. Kääks! Miks mun pitää olla niin perfektionisti ja jotenkin miettiä, että miellyttäisin kaikkia. Jos en ajattelisi näin paljon, niin menisin vaan vetää samalla varmuudella seiskakasin ja thätsit! Mutta ei, toki haluan ajatella asiakkaita, ja sitä että niillä olis hyvä fiilis tunnilla. Vaikka onhan sekin mahdollista, että moni tulee vaan tanssimaan, eikä nykyinen ohjelma ole edes kovin tuttu. Eipä sitä voi tietää muuta kuin silloin, kun on oma tunti ja tietää asiakkaansa.

Ehkä me vedetään tänään MASH IT. Olis tuttu 78, mutta pienellä fiksauksella – se on siis tän nykyisen ohjelman vaihtoehtoinen loppu. Tiedän kyllä itseni, että jatkossa aion miksata parin kuukauden jälkeen jotain siistiä vanhaa pätkää. Etenkin, jos mulla on keväälläkin oma tunti tai näin paljon muuten ohjauksia. Mutta ehkä nyt ensimmäisen ohjaamani ohjelman aikana on ihan okei, jos vedän vaan ton 78 vaihtoehtoisen lopun? Jos en koko ajan asettaisi rimaa itselleni niin kovin korkealle, kun perinteinen hyvä suoritus riittäisi :D

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti instagramista.

Milla

10 vastausta artikkeliin “Pohdintoja ja kuulumisia ohjausrintamalta”

 1. Höpsistä, kyllä aloitteleva ohjaaja saa ihan rauhassa vetää miksaamatonta ohjelmaa! Luulen, ettei oikeasti odotetakaan muuta, vaikka toki moni olisi tyytyväinen osittaiseenkin miksaukseen. Ja ne, jotka käyvät bj:ssa useamman kerran viikossa, takuulla menevätkin vain tuttujen takuumiksaajien tunneille, mutta sitten on niitä vähemmän käyviä, joille nykyohjelmassakin riittää vielä opittavaa. Joten kaikki käy ;)

  Oletko saanut tietoa kevään ohjauksistasi?

  • hei tosi hyvin kirjoitettu! Ja mitä ehdin siinä ennen tuntia asiakkaiden kanssa jutella, niin juurikin näin se homma meni. Osa toivoo edes vähän miksausta, mutta toinen puoli on tullut vain tanssimaan – ei väliä millä ohjelmalla :-)

   Ei oo mitään tietoa vielä kevään ohjauksista. Tammikuun ekalla viikolle asti vedän tota torstain tuntia.

 2. Ite alan ainakin kyllästyä jo parin kuukauden jälkeen jos on vedetty samaa ohjelmaa. Käyn siis viikottain pumpissa ja combatissa 😄 Toisaalta on kiva kun osaa ja tietää liikkeet mutta kyllä miksaukset silti vie voiton, ainakin jonkin ajan päästä! Ymmärrän kyllä sun fiilikset ja mun mielipide on että miksaa ihmeessä jos tunnet olevasi siihen valmis 😉 Onhan sulla jo aika paljon kokemusta Bodyjamista 😄 Toi vaihtoehtoinen loppu vois kyllä kans toimia kunhan on vaan tarpeeksi erilainen! Älä kuitenkaan ota paineita; kyllä ne asiakkaat ymmärtää jos aloitteleva ohjaaja ei vielä halua miksata! 😊

  • Joo mulla oli asiakkaana toi sama homma, varmasti monilla aktiivikävijöillä. Mä nyt koin olevani valmis miksaa ja vedin tänää 76 ohjelmasta ekan blokin – oli sit vähä nykyistä ja vähä miksausta :-)

  • Kuulostaa hyvältä 😊 Pienikin vaihtelu virkistää, ainakin mun mielestä!

 3. ….ja aina pitää muistaa myös niitä, jotka tunneilla ovat ensimmäisiä kertoja. Moni joka vasta on hypännyt BodyJamin maailmaan ehkä nauttii siitä että vedetään samaa ja tuttua ohjelmaa sen kolme kuukautta. Asiakkaita on erilaisia, osa tykkää, osa ei. Ja kaikkia ei voi miellyttää. Turha stressi pois, teet just niin kuin itsestä hyvältä tuntuu, niin että voit ohjata asiakkaille täydellisen tunnin itsevarmasti. Tärkeintä on levittää liikunnan ilosanomaa! ;)

  • Hyvin sanottu! Ja niin totta ♡ Onneksi mulla on nyt paljon noita ohjauksia nii voi valita ihan fiiliksen ja asiakkaiden toiveiden mukaan et mitä vetää :’D

 4. Moi!

  Itse kävin elokuun loppupuolella attack-koulutuksen ja oon sen jälkeen ohjannut 2 tuntia/vko. Myös mun eka LM-laji, enkä ikinä ennen ohjannut ryhmäliikuntaa! Ollut supersuper kiva lukea sun juttuja aiheesta, NIIIN samaistuttavaa ja ajankohtaista!!! Lisenssinkin sain ihan samoihin aikoihin! Tekisi mieli kommentoida vaikka jokaista postausta… Xd yhtä intohimoinen suhde attackiin kun sulla jamiin! <3
  olen huomannut myös olevani melkoisen perfektionisti ohjaamista kohtaan… ite oon nyt pari viikkoo pitänyt miksattua, asiakkaat niin kovasti sitä toivoi. Tuntui myös että pystyn sen tekemään ja haluan vähän haastaa itseä, niin annoin mennä vaan :) mutta ei oo mun mielestä myöskään huono vaihtoehto pitää nykyistä, asialla on monta puolta niinkun pohditkin!!

  • Eikä! Vau! Onnea sullekin lisenssistä :-) Kommentoi ihmeessä, jumppajutut on aina niitä vähiten kommentoiduimpia kirjoituksia, niin on kiva kuulla juttuja teiltä, joita aihe kiinnostaa =)

   Mulla on nyt tälläki viikolla kaks ohjausta, niin en tiiä mitä sit taas sunnuntaina vetää. Haluis miksaa, mut ei niihi pääse samallai sisää kuin tohon nykyiseen, niin toisaalta on enemmä annettavaa ohjauksessa, kun vetäis vaikka sen mash it-miksauksen, eli ton 78ohjelman oman vaihtoehtoisen lopun…. onkohan attackissa valmiina mitää sen ohjelman ”miksausta”, vai pitääkö suorilta kaivaa eri master classit esii ja alkaa treenaa jotain vanhaa koreoo?

  • Attackissa ei oo tollasta vaihtoehtosta hommaa ohjelman sisällä, vaan pitää vanhoista kaivella. Sama tunne kyllä, et niissä ei oo niin paljon annettavaa! Nykynen ohjelma tosiaan kun oli koulutuksessakin jo, niin sen hallitsee vaikka takaperin unissaan! 😂 mut sitten kun parit kerrat on pitäny miksauksen, pääsee niissäkim biiseissä ja koreoissa koko ajan vähän syvemmälle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta