Elämäni ensimmäinen LM-jatkokoulutus

En millään malttanut odottaa sunnuntai-iltapäivän koittamista! Pääsin siis osallistumaan elämäni ensimmäiseen Les Millsin jatkokoulutukseen, lajina tietysti BodyJam, eipä mulla muita olekaan. Ja koska eka kerta kaikessa on aina täynnä uutta ja ihmeellistä, niin pitihän näitä ajatuksia päästä vähän kirjoittelemaankin tänne blogiin. Säilyypähän aito muisto täällä kirjaillussa muodossa, vaikka vuosien aikana noista jatkokoulutuksistakin tulee varmasti ihan peruskauraa, niin sanotusti.

Mitä siellä koulutuksessa sitten oikein tapahtuu?

Alueen BodyJam-ohjaajat kokoontuvat porukalla uusimman ohjelman ääreen, tällä kertaa vuorossa oli siis BodyJam79. Kouluttajia Suomessa on tietääkseni kaksi, korjatkaa, jos olen väärässä. Heistä toinen oli saapunut tätä sessiota varten Helsingistä Tampereelle, ja hänen johdollaan tanssimme koko ohjelman läpi. Ohjaajien tulee osallistua Jatkokoulutuksiin säännöllisesti, joskaan ei joka kerta. En tiedä, mieltävätkö kokeneet Les Mills-ohjaajat näitä mielekkäiksi tai tarpeeellisiksi, kerro ihmeessä, jos sulla on joku ajatus? Omalla kohdallani tää oli hauska tapa viettää sunnuntaita ja samalla saada hyödyllistä tietoa omaa ohjausta varten. Eli koin tapahtuman kaikin puolin erittäin hyödylliseksi. Olisin helposti lähtenyt Helsinkiinkin, jos tällä kertaa oltaisiin oltu siellä! Mutta olihan tämä Tampere sijaintina toki kätevä näin sunnuntai-iltana.

screenshot_20161126-164100

Ohjaajat olivat saaneet materiaalit käsiin saman viikonlopun aikana, joten lienee selvää, että monikaan ei varmasti osannut vielä koreografiaa täydellisesti ulkoa. Omalla kohdallani koin erittäin hyödylliseksi, että olin käyttänyt kaiken mahdollisen ajan nyt viikonloppuna ohjelman harjoitteluun, sillä sain todellakin enemmän irti kuin ilman etukäteistutustumista. Ja siis kyllä, en todellakaan osannut vielä koreografiaa tai liikkeitä mitenkään päin ulkoa. Mutta kropasta löytyi jo muistista monta liikettä ja jopa liikesarjoja. Pystyi siis vähän jo keskittymän tekniikankin miettimiseen, kuitenkin vielä hyvin vähän.

Hauskinta ja huikeinta oli se fiilis, minkä parikymmentä bodyjam-ohjaajaa voi luoda yhdessä tanssiessaan <3 Voitte kuvitella, kun tanssitaan täysillä kaikkia hyviä biisejä ja monilla on niin siistin magee tekniikka, että oikein kateeksi käy. Ei sitä voi oikeen sanoin kuvailla, mutta oli vaan niin ihokarvat nostattavaa vetää Anywhere but home -biisiä sellaisella jengillä – energia ja rakkaus lajiin tuli todella vahvasti läpi. Master classin tanssittuamme kävimme vielä kouluttajan johdolla tämän ohjelman pääliikkeet tanssikoulumaisesti läpi, ilman musiikkia ja tekniikkaan keskittyen. Sen lisäksi saimme jotakin vinkkejä perusohjeisiin, joilla lähteä rakentamaan tuntia asiakkaille. Sellainen tiivis parin tunnin paketti. Ajallisesti ei mennyt kovinkaan kauan, mutta sain monten monta juttua matkaani.

20160408_073703-1

Loin itselleni ennen viikonloppua tavoitteen ja haasteen: josko saisin tiistain tunnille jotakin jo uudesta ohjelmasta. En vieläkään tiedä, tuleeko tämä toteutumaan. Lähden vetämään uutta vain silloin, kun olen sataprosenttisen varma osaamisestani, silloinhan se on kivaa. Mielestäni olen edennyt ihan hyvää tahtia ohjelman omaksumisen suhteen. Tältä päivältä hommat on pulkassa, mutta huomenna aion käyttää tehokkaasti koko sen ajan, mitä työpäivän jälkeen jää. Oon edelleen siis toiveikas, että jotakin uutta olisi tiistaina tarjolla. Vaikkapa edes noi pari ekaa biisiä ja maailman huikein recovery!!<3 Saas nähdä! Huomenna tähän aikaan oon jo paljon fiksumpi asian suhteen…

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti instagramissa

Milla

4 vastausta artikkeliin “Elämäni ensimmäinen LM-jatkokoulutus”

  1. Jatkokoulutuksissa on aina mukavaa! 😊 Oon ite ohjannut noin 2,5 vuotta, ja miun mielestä koulutukset on lähes aina hyödyllisiä. On kiva päästä vaihteeksi asiakkaaksi huippuohjaajien tunneille – jos ehdin, käyn joskus tanssimassa BodyJaminkin masterclassin, vaikken lajia ohjaakaan :D Ylipäätään 2 kertaa vuodessa koulutuksissa käymisen ei pitäis olla kenellekään mikään mahdoton juttu, itse käyn aina kun se on mahdollista. Nykyään koulutuksia on kivasti myös pienemmillä paikkakunnilla, eikä aina vaan Helsingissä ja Tampereella. Kovin moni ohjaaja tuskin katsoo Education-videoita, jos tilaa vaan materiaalit, ja sieltä saattaa sitten uudistukset tai ohjelman punainen lanka jäädä huomaamatta, jos skippaa koulutuksia usein.

    • Uskon, että mun tulee kans nyt käytyä aina kun mahdollista – etenkin kun ei oo muita lajeja opeteltavana. Taitaa olla muutenkin mun ohjausten kannalta hyvä juttu, että pystyn niin paljon antaa aikaa ja panostusta bodyjamille ;) Toi eduction tuntuu ainakin jamissa ihan tosi tärkeältä, kun saa liikevinkkejä omaan tanssiin. Tai mulle ainakin on sieltä just tarttunut matkaan niitä hienosäätöjä, millä liikkeen saa näyttään mageelta! Jos kehittäisi jatkokouluspäivää jotenkin, niin laittaisin vieläki enemmän aikaa master classin jälkeen tanssikouluosuudelle. Ja se on kyllä vähän hassua, että tehdään asiakkaan puolta koulutuksessa, mutta kai siihenkin joku syy on. Olis tukenu omaa opettelua paremmin, kun sekä perus- että jatkokoulutuksessa mentäsiiin samaa puolta kuin kotonakin on opetellut.

      Joka tapauksessa, hyvä ja kiva että tällaisia on <3

  2. Mä taas kyllä välillä koen, että vuosien ohjaamisen jälkeen ei noista jatkokoulutuksista nyt niin paljoa irti saa, että sitä kovin mielellään enää niiden takia matkustaisi. Varsinkin kun on useampi lisenssi, niin aikataulut eivät vain ikinä mene sopivasti. Olisi eri asia, jos ne olisivat omalla paikkakunnalla, mutta kun eivät ole. Aiemmin en ajatellut asiaa niinkään, mutta näin perheellisenä ajasta on tullut yllättävän kallista :) Kokonaisten päivien käyttäminen omalla ajalla ja rahalla matkustamiseen, jotta pääsee vetämään ohjelman, jonka voisi vetää myös DVD:ltä ei vain aina jaksa innostaa. Toki joskus on kiva fiilistellä, mutta minusta kaksi kertaa vuodessa on vähän turhaa. Kerrankin riittäisi. On siinä ohjelmien opettelussakin jo itsestään melkoisesti hommaa.

    • Moikka! Kiitos kun kommentoit! Voin hyvin ymmärtää sunkin näkemyksen asiaan, vaikka itse olinkin kovin innoissani osallistumassa. Monella munkin tutulla oli kovin pitkä viikoloppu koulutuksien kanssa, kun on niin monta lajia opeteltavana. Ja periaatteessa siis tuolla koulutuksessa ei tullut mitään uutta, vaan kaikki tieto on löydettävissä master class- ja educationvideoilta. Mä tykkäsin ja mun oli helpompi omaksua lisää yksityiskohtia, kun videoiden lisäksi pääsi ihan toisen opastamana opettelemaan ohjelmaa. Mutta ymmärrän siis sun poitin, että periaatteessa vie kovin paljon aikaa ja energiaa (ja vielä rahaakin!), eikä periaatteessa ainakaan suurta lisäarvoa ole välttämättä tiedossa. Koska kaiken voit opetella myös materiaaleista…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta