Treeni ja hyvinvointi – kantavat teemat?

Fitfashion on uudistunut, ehkä oletkin jo huomannut sen portaalin blogeja lueskellessasi? Ulkoasu on muuttunut freesimmäksi, logo päivitetty ja blogien kategorioita hiottu osuviksi siten, että juurikin sinun on helppo löytää mieleistäsi luettavaa. Aloin uudistuksen myötä väkisinkin vähän tutkia, mihin lokeroon oma blogini sijoittuu. Minkä aihealueiden bloggaajana mut tunnetaan, ja millä avainsanoilla itse kuvailisin tuottamaani sisältöä?

Ei lainkaan huono asia välillä pysähtyä ja miettiä näitä. Vaikka bloggaaminen onkin mulle harrastus, teen sitä kuitenkin tietyillä laatukriteereillä, jotka ovat aktiivisuus, säännöllisyys ja johdonmukaisuus. Tarkoitan aktiivisuudella esimerkiksi sitä, että pidän ajatukseni ja aistini arjessa vapaina koko ajan bloggausaiheiden suhteen. Ihan huomaamatta sitä pitkin päivää miettii, olisko tässä käsillä olevassa jutussa blogitekstin alku. Olisiko aiheesta inspiroivaa kirjoittaa ja kiinnostaako lukijoita lukea ja keskustella siitä enemmänkin. Vaikka konkreettisia kirjoituksia ei ilmesty päivittäin, uskokaa pois, työskentelen niiden eteen silti aktiivisesti. Säännöllisyydellä puolestaan tarkoitan sitä, että julkaisen kahdesta neljään kirjoitusta viikossa. Olisi ihana kirjoittaa ja julkaista päivittäin, mutta olen huomannut, että arkityöni päiväkodissa sekä iltaduunit ohjausrintamalla, parisuhde, ystävät sekä muut elämän menot pitävät mut sen verran kiireisenä, että keskimäärin kolme blogipäivitystä viikossa onnistuu ilman stressiä tai aikataulutusta. Ja hyvinhän tuo on näyttänyt pitäneen blogin elossa – te lukijat palaatte aina vain takaisin tänne mun juttujeni ääreen, kiitos siitä. On kiva kirjoittaa, kun käytte lukemassa ja keskustelemassa.

Johdonmukaisuudella taas tarkoitan sitä, että tietyllä tapaa lukija pääsee mun elämääni mukaan blogin kautta.  Jutut etenevät kronologisessa järjestyksessä, ja saatan palata aiheisiin, jos niiden suhteen tapahtuu jotain mielenkiintoista. Kirjoitan etenkin ohjausjutuista, treenitavoitteista ja ruokavaliohommista siten, että siellä ruudun toisella puolen on mahdollista seurata mut matkaani. Kuinka päästä ryhmäliikuntaohjaajaksi ja mitä kaikkia haasteita matkalla tuleekaan eteen? Ehkä voitte nyökytellä siellä, kun sanon, että olen kuvannut kovin rehellisesti ja johdonmukaisesti matkaani tähän pisteeseen. Ja lupaan kirjoittaa jatkossakin. On niin kiva, kun elätte mun iloissa, suruissa, pohdinnoissa ja haasteissa mukana. Jos oon onnistunut jossakin, saan teiltä onnitteluita. Ja silloin kun elämässä koittaa jokin alamäki, niin jaksatte tsempata ja myötäelää kommenttiboksin kautta. Mun bloggaustyylini on siis jotakuinkin rehellinen, arkilähtöinen ja maanläheinen. Kukaan ei liene saanut kiiltokuvakäsitystä täältä?

Screenshot_2016-01-21-11-27-04-2

Mietin myös noita hienoja kategorioita, joita täältä Fitfashionin portaalista nyt löytyy. Mistä aiheista itse kirjoitan? Onko jokin aihe ylitse muiden ja puuttuuko joku ihan kokonaan. Sanoisin, että blogini on ennen kaikkea treeniä käsittelevä blogi. Kirjoitan omista treeneistäni sekä salilla että ryhmäliikunnan puolella. Kirjoitan treenitavoitteista, treenifiiliksistä ja treenikokemuksista – koosteita, hypetyksiä ja tavoitteiden toteutumisia tai epäonnistumisia. Treeni. Se lienee eräs olennainen avainsana. Mutta on muutakin. Eikö vain? Hyvinvointi. Mun mielestä se sopii blogini avainsanaksi myös. Haluan itse voida hyvin, haluan edistää omaa terveyttäni ihan joka alalla: fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti. Haluan olla onnellinen. Uskon, että pohdintatyyppisistä sekä arkilähtöisistä kirjoituksistani välittyy hyvinvointiteema teille lukijoille? Sen lisäksi, että kirjoitan paljon treenaamisen liittyviä juttuja, käsittelen hyvinvointiin liittyviä aiheita.

Kaksi edellämainittua taitavat olla ne suurimmat kategoriat. Niiden lisäksi kirjoitan toki ihmissuhteisiin liittyviä juttuja, jotakin pientä perheeseen, ystäviin tai parisuhteeseen liittyen. Jollain tapaa kuitenkin suojelee lähimmäisten yksityisyyttä enemmän kuin omaansa, ja siksi nämä teemat näkyvät harvemmin.  Entäpä sitten esimerkiksi tyyli, kauneus tai ruoka – sopivatko ne mun blogini kantaviksi teemoiksi? Hmm. Ei niinkään. Ruuasta kyllä kirjoitan, mutta koska en itse kokkaa, en harrasta ruokakokeiluja, ravintolatestinkejä enkä mitään tiettyä ruokavaliota, ei ruoka aiheena herätä kovinkaan usein kirjoitusinspiraatiota. Ja no, mainitaanko vielä kauneus ja tyyli – olisko siinä seuraavaan postaukseen haaste mulle? ;)

Jos oot aiemminkin lukenut mun juttujani täällä, allekirjoitatko mun pohdintani tän blogin teemoihin liittyen? Saa sanoa, jos olet eri mieltäkin. Mistä aiheista sua kiinnostaa eniten lukea? Onko jokin aihe jäänyt liiaksi jo paitsioon mun kaikkien tanssijuttujen myötä? Sana on vapaa, otan mielelläni mielipiteitä, ideoita ja toiveita vastaan :-) Ootko samaa mieltä mun kanssa, että portaalin uusi ulkoasu on aika freesi ja tyylikäs?!

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti instagramissa

Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta