Joulutreeni 2016 vs Joulutreeni 2014

Aikuisiällä mun jokainen jouluni on ollut vähän erilainen. Meillä ei nimittäin ole mitään tiettyjä perinteitä, jotka toteutuisivat joka kerta. Ei sukua kokoontumassa, ei joulupuuroa, joulusaunaa tai joulukuusta. Jonakin vuonna voi olla jotain näistä, sillä toki jouluna tehdään joulujuttuja. Mutta mulla ei ole mitään perinteistä, joka vuosi samalla kaavalla toistuvaa suunnitelmaa joululle, niin kuin monella saattaa olla. Toiselle on selkeää, että aina mennään kotikotiin käymään, ja toinen taas vaihtoehtoisesti kiertää sukulaisten luona viettämässä aikaa. Tai joku ehkä lähtee aina ulkomaille viettämään aurinkojoulua, kukin tyylillään. Tänä vuonna me vietettiin  jouluaatto ihan vain kahdestaan. Ja vaikka aaton ohjelmistoon ei kuulunut mitään kovin perinteisiä juttuja, huomasin, että yksi perinne on saatu luotua, hehe. Arvaatteko jo? Kyllä vain, mun aikuisiän aattoperinteisiin taitaa kuulua aamutreenailut!

Niin pitkälle, kun mulla vaa on kalenteria olemassa, huomaan, että mulla on ollut tapana käynnistää  jouluaatto jonkinlaisella treenillä. Kolme viimeisintä on mennyt puntilla, ja sitä edellisinä olen käynyt ulkona lenkkeilemässä. Hauska huomata, että on mulla sittenkin luotuna jotain, joka toteutuu joka joulu. Ja tiedättekö, tänä vuonna mä palasin treenikalenterissakin taaksepäin, ja otin uusinnan vuoden 2014 jalkatreenistä!

screenshot_20161225-063546

GoGon isot keskukset oli jo aattona kiinni, joten suunnattiin Lietsuun expressille – siitä se idea taisi lähteäkin. Olinhan samaisella salilla myös 2014 jouluaattona. Toki siellä on tehty iso remppa tässä parin vuoden sisään, mutta osa laitteista oli edelleen samoja. Ihan mielenkiinnosta vertasin nyt suorituksiani kahden vuoden välillä. Onko mitään kehitystä tapahtunut näiden treenivuosien aikana? ;)

Hypoteesini tietenkin oli, että varmasti pystyn nykyään treenaamaan isommilla painoilla ja muutenkin tehokkaammin. Olinhan tuolloin kaksi vuotta sitten jouluna aloittanut vasta kuukausi takaperin Killen valmennuksessa, ja totuttelin vasta kroppaani kovaan salitreeniin jumppavuosien jälkeen. Muistan kuitenkin, niinkuin ehkä tekin, että motivaatio ja tekemisen taso oli aina ihan sata prosenttia. Olin niin sitoutunut hommaan ja tavoitteisiini, etten tainnut koko jouluna syödä kertaakaan edes ohi ruokavalion. En halunnut, vaikka vapaasyönti oli kirjattu ohjeisiin. Hassu minä. Mutta joka tapauksessa. Joulun jalkatreeni sisälsi perusjalkatreeniliikkeitä: hackia, prässiä, ojennuksia, koukistuksia yms. Kirjasin vanhasta treenivihkostani vain liikkeet ylös tähän nykyiseen vihkooni, ja painoja hain sitten salilla ihan arpapelillä.

Lopullinen tulos oli se, että oon mä nyt vähän vahvistunut näiden treenivuosien aikana, mutta ei nyt mitään ihan hurjia juttuja kuitenkaan. Prässi oli ehkä hurjin, siinä aloituspaino oli 2014 lähempänä sataa kiloa ja nyt meni pidempiä sarjoja melkein kahdellasataa. Noi painothan ei tosiaan kerro yleiseen vertailuun mitään, kun prässit on niin erilaisia ja eri painoisia kaikki, mutta tää oli nyt se sama laite vuodelta 2014 niin ehkä tulos on vertailukelpoinen omaan aiempaan suoritukseeni. Lantionnostoissa tuuletin vuonna 2014, kun pystyin tehdä ysikympillä juurikin tuolloin jouluna ensimmäistä kertaa kahdentoista toiston sarjaa. Ja oli varmasti syytä tuulettaa, sillä nyt tein 120kg:lla kymppejä. Reidenojennuksia tein puolet isommalla kuin pari vuotta sitten: nousua 25kg:sta 49kg:n. Mutta sitten taas treenin viimeiseksi jätetty liike, reiden koukistus maaten, meni tismalleen samalla painolla kuin aikaisemoinakin jouluina 35kg.

screenshot_20161217-190447

Muistan olleeni aina aivan loppu tämän setin jälkeen. Ja niin tapahtui taas kerran. Jotenkin oletin itsestäni, että parin vuoden takainen treeni olisi saattanut olla jotenkin iisimpi nykyisiin verrattuna, mutta eihän se niin ollut. Toki tämä tarkoittaa, että osasin ladata oikeat painot ja treenata kunnolla, mutta oli kyllä tiivistetysti aika hurja setti :D Treeni oli muodoltaan enemmän sellainen sykettä nostava voluumitreeni, sillä tein paljon supersarjoja ja toistot oli kaikissa seteissä vähintäänkin kahdeksaa, monesti lähempänä viittätoista. Eli eihän tämä nyt mikään aukoton tutkimus tietenkään ollut. Mutta hauska ihmiskoe kuitenkin, sillä molemmilla kerroilla tekijänä olin minä itse. Ja kyllä vain, nyt joulupäivän aamuna, aamukuudelta tässä koneella istuessa tuntuu, että pakaroille meni! Tänää sitten jatketaan jouluperinteitä, kun ollaan sovittu kaverin kanssa treenit heti kympiltä olkapäiden merkeissä!

Onks siellä muita, joille treeni on yks joulun perinne? Nyt ei taida hiihtämään päästä kovinkaan monessa paikassa, mutta ehkä lenkkeily tai sisäliikunta muodot toimii sullakin?

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti instagramissa

Milla

4 vastausta artikkeliin “Joulutreeni 2016 vs Joulutreeni 2014”

  1. Mie oon nyt kahtena jouluna käynyt sitten joulupäivänä treenailemassa, kun jouluaatto on mennyt aika rauhallisissa merkeissä. Sitä ennen kävin kans aina lenkillä, ja muistaakseni 2014 tein jotain jumppaa kahvakuulalla kotona kun en salilla vielä niin paljoa hengaillut. :D Mutta tätä perinnettä aion jatkaa sitten tästä eteenpäinkin!

    • Tutulta kuulostaa :-) Vapaapäivinä nyt muutenkin on hyvä energia treenata, niin miksi ei sitten jouluaattonakin. Etenkin, jos ei ole kovinkaan paljon suunnitelmia, että aikaakin löytyy. Ja toisaalta, kyllähän ruoka ja herkutkin maistuu paremmilta, kun on ensin vähän hikoillut treenin parissa ;)

  2. Minullakaan ei ole ollut täysi-ikäisyyden saavutettuani ollut oikeastaan mitään kaavaa, joka vuosi vähän erilailla ja porukkaakin vaihtelee. Monena aattona olen ollut töissä. Olin jo ehtinyt suunnittelua viettäväni tämän joulun yksin ja käyväni kuntosalilla, mutta toisin kävi. :P

    http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta

    • Sama täällä, joka joulu eri porukka, eri suunnitelmat eikä tietoakaan perinteistä :D Mutta ehtiihän niitä luomaan vielä, toisaalta nyt on hyvä hetki nauttia ihan vaan fiilispohjaisuudesta ja siitä, että ei ole sukulaisia tai lapsia tai perinteitä velvoittamassa tekemään joitakin tiettyjä määrättyjä asioita vain siksi, kun on joulu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta