Uskaltautuisitko tanssilliselle tunnille?

Hoi tanssikansa ja mut muut liikunnasta innostuneet lähitienoilta! Tällä viikolla tiedossa kolmet diskoilut, joihin kannattaa osallistua. Allekirjoittanut vetää huomenna keskiviikkona iltajamit GoGo Hermiassa klo 18.15 alkaen. Seuraava tanssitilaisuus on heti torstaina klo 17.30 Jumppaveskassa ja viikon viimeisenä on lauantaibailut, BodyJam 45minuuttia, GoGo Parkissa klo 11.30. Tuuthan mukaan jollekin tunnille?

Nyt tanssitaan kaikkialla BodyJam79 – ohjelmaa, joten on hyvä hetki liittyä jengiin. En tietenkään tiedä koko Suomen laajuudelta, milloin missäkin paikassa aletaan miksaamaan, vai aletaanko ollenkaan, mutta uskoisin, että nyt kun jatkokoulutuksista on vasta kuukausi aikaa, lähestulkoon kaikkialla jammaillaan seiskaysin tahtiin. BodyJam79-ohjelma sisältää alkulämmittelybiisien jälkeen yhden latin house -tyyppisen irtobiisin, ja sen jälkeen rakennetaan pitkä hiphop-sarja ja pitkä house-sarja. Palautusbiisistä näiden kahden sarjan välissä Gandalf on sanonut, että se on kaikkien aikojen huikein palauttelu. Ja kyllä vaan komppaan täysillä – se on ihana!<3

screenshot_20161223-072100

Nyt on kiva ohjata ohjelmaa, kun kaikkialla mennään tätä samaa. Osaan sen itse hyvin ja pystyn ohjaamaan johdonmukaisesti ja selkeästi, jotta jokainen tanssija pääsee bailuihin mukaan. Sairaan kivaa! Sitten kun alkaa olla kuudesta kahdeksaan viikkoa kulunut ohjelman käyttöönotosta, moni ohjaaja alkaa miksata. Sittenpä koittaa mulle jännittävät ajat – taas kerran. Mistä saada miksattavaa ja pitäiskö mun nyt jo alkaa opetella jotain vanhoja pätkiä. Lomalla kun olisi aikaa sellaiseen. Ja miksi vai? Niin jotenkin mulla vaan on semmonen tuntuma, että on hienoo tarjota asiakkaille tätä ohjelmaa tietty aika, mutta yhtälailla on laadukasta pystyä tarjoamaan jotain miksattua ennen BodyJam 80-ohjelman saapumista.

Mitä mieltä sä oot asiakkaan roolissa? Ei lajilla väliä, mutta onko miksaukset ihan ehdoton edellytys, jotta tuut tunneille myös helmikuussa? Olettaen, että joulu- ja tammikuu on menty näillä tän hetkisillä Les Mills-ohjelmilla? Mä oon itse ollut aika ”vaativa” asiakas, ja odottanut kovasti miksauksia, joten siksi kysyn tätä nyt LM-ikkunan tältä toiselta puolen. Kerro sun mielipide, sun harrastamalla lajilla ei siis väliä, vaan toivoisin, että otat kantaa tähän miksausasiaan? Haluaisin tietää, luonko itselleni vaan turhaa odotuksia ja paineita, vai oonko mä vaan potentiaalinen ohjaaja just sen takia, että oon ollut sen vaativan asiakkaan roolissa ja haluan nyt ohjaajana tarjota aina jotain kivaa tai uutta asiakkaille :)

screenshot_20161203-122116

Tulkaa oikeasti rohkein mielin vaan tanssillisellekin tunnille. Ryhmässä on kiva liikkua, ja oikeasti BodyJam on ihana laji – ei ollenkaan niin vaikea tai jännittävä, kuin moni sitä ennalta luulee. Uskaltaudu tulla kokeilemaan, mä lupaan ohjata mahdollisimman inspiroivasti, selkeästi ja rakkaudella tätä koko hommaa kohtaan. BodyJam on ihanaa, tanssiminen on siistiä ja ryhmäliikunta hyvä tapa jakaa fiilistä muiden samanhenkisten kanssa! Nähdään tunneilla!

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti instagramissa. Ootko muuten huomannut, että myös tänne portaaliin on tullut tykkäysmahdollisuus. Tossa postauksen otsikon alla on pieni sydän, jotka klikkaamalla voi kertoa, jos pidit kirjoituksestani. Kiitos <3

Milla

10 vastausta artikkeliin “Uskaltautuisitko tanssilliselle tunnille?”

 1. Mulla se miksauksien tärkeys riippuu lajista tosi paljon. Attackissa ja combatissa tule käytyä monta kertaa viikossa, ja se pari kuukautta on mulle aika maksimi mitä jaksan yhdessä ohjelmassa käydä. Riippuu tietenkin myös ohjelmasta, esim. tällä hetkellä stepin (jossa myös tulee yleensä pari kertaa viikossa käytyä,) ohjelma on mun mielestä niin tylsä etten varmaan tule kertaakaan ennen miksauksia tai ohjelman vaihtumista siellä käymään. Attack on puolestaan nyt hirmu kiva, enkä usko siihen kyllästyväni vaikka sitä vedettäis koko kolme kuukautta. Oon kanssa siis aika vaativa, enkä usein miksauksien aikaan mene sellaisten ohjaajien tunneille jotka eivät miksaa :D

  Jamissa taas olen tosi pettynyt jos miksataan. Johtuu varmasti ainakin osittain siitä, etten ole käynyt tunneilla puolta vuotta kauempaa (oikeestaan tän sun ohjaajajutun ansiosta innostuin ja uskaltauduin kokeilemaan ja innostuinkin!), enkä tiedä yhtään vanhoja jamiohjelmia. Jamissa on parasta kun oppii ohjelman ja voi vaan tanssia menemään, ilman että joutuu miettimään mitä tekee! Ja mulle alottelijana ja muutenkin sellaisena ”ei kovin tanssillisena ihmisenä” löytyy kaikista liikkeistä parantamisen varaa hirmuisesti. Pitäis löytää vaan se rentous ja ilo, ja se on hankalaa jos ohjelma on itselle ihan uus. Jossain attackissa puolestaan on tosi kivaa päästä vetämään jotain vanhaa kappaletta jota ei välttämättä edes muista, kun koreografia on niin yksinkertainen.

  Milloin sun sh’bam-koulutus muuten on? Tiedä, jos vaikka uskaltautuisin niillekin tunneille sitten joskus tulemaan ;)

  • Kiitos kun kommentoit! Just toi mua mietittyttää, kun tunnilla on niitä, jotka käy parikin kertaa viikossa tanssimassa. Ja sitten on aina niitä, jotka tulee ensimmäistä tai toista kertaa. Niin miten ihmeessä tarjota kaikille hyvä tunti :D Jami kun on tavallaan haastavampaa, kuin vaikka attacki, jossa joka biisissä tehdään eri juttua, ja kaikki pääsee mukaan, vaikka oliskin ekaa kertaa ja heti miksaus. Mut jamissa voi yhtälailla kyllästyä, jos kaksi kuukautta vetää samaa ohjelmaa, nii siks niille vakkareille olis kiva tarjota jotain miksattua…
   Vaikka sit se voi olla vielä tuplasti hankalampaa niille, jotka olis just toista kertaa tullu sitä tiettyä ohjelmaa tanssimaan.

   Koulutus on helmikuun puolivälissä, eli sit ystävänpäivän jälkeen lauantaisin on sit parkissa mun Sh’Bam ;) Tervetuloa!

 2. Mun mielestä miksaukset on kyllä aika tärkeitä jotta mielenkiinto pysyy yllä. Ehkä olen sitten vaativa asiakas mutta kyllästyn aika helposti samaan ohjelmaan. Pumpissa ja Combatissa tulee käytyä molemmissa keskimäärin kerta viikkoon ja alan toivoa miksauksia yleensä juurikin 2 kuukauden jälkeen. :D Tosin mulle riittää sekin että osa biiseistä on vanhoja ja vaan osa miksattuja. Parasta on kun tulee joku entinen suosikkibiisi vanhoista ohjelmista <3 Meidän salilla voi myös esittää toiveita biiseistä mikä on musta mahtavaa! Vitsit kuvailit niin ihanasti sun ohjaustyyliä että oikein harmittaa kun en asu Tampereella! :/ Hyvää alkuviikkoa sinne kuitenkin! :)

  • Ihan kuin olisin lukenut omakirjoittamani kommentin parin vuoden takaa – oon nimittäin ajatellut ihan samalla tavalla asiakkaan roolissa! On ihan parasta, kun miksauksissa tulee niitä vanhoja suosikkeja ja sitä myöden nostalgisia fiiliksiä <3 Ja toi about 2kk on aika maksimi, mitä jaksaa vakkarijumppaajana vetää samaa ohjelmaa. Hmm. Täytyy siis alkaa jo kyselee jotain matskuja miksausta varten, periaatteessa helmikuu olis sit se hetki, kun voisin vaihtaa ainakin osan seiskaysistä pois. Toivottavasti joku konkariohjaaja haluu jeesta ja antaa mulle jotku materiaalit, eipä mulla itelläni oo mitään mistä miksata :D

 3. Miun mielestä riippuu myös lajista. Ite pääsen jamiin niin harvoin, että siinä ei haittaa, vaikka miksauksia ei oliskaan. Toisaalta silloin, kun kävin siellä viikoittain, oli kiva jos parin kk jälkeen oli vähintään mash up. Toisaalta sitten sellaset lajit kuin pump tai sh’bam käy todella tylsiksi, jos ei miksaa. Viimeeksi shbamin jatkoilla kouluttaja sanoikin, että jos shbamia ei koskaan miksaa, niin se on laiskuutta ja sitä ettei ajattele asiakasta :D Koreografiat on niin helpot, että helposti kymmenessä minuutissa kertaa pari vanhaa biisiä mukaan vaihtoon. Toki jos on aloitteleva ohjaaja, niin ymmärrän alkuun miksaamattomuuden ihan opettelun hitauden ja materiaalin puutteen takia. Ite miksaan yleensä aina, kun salilta tulee lupa, yleeensä se on 6-7 vkoa lanseerauksista.

  • Hei hyvä kun muistutit tuosta Mash It-combosta! Sen nyt ainaki pystyn vetää ensialkuun miksauksena <3 Ja niin aion kyllä tehdäkin! Tosin sekään ei varmastikaan riitä, vaan aion myös hankkia jotain vanhaa ohjelmaa. Aloittelevana ohjaajana toi matskujen puute on kyllä yks haaste. En tiedä, osaako ihmiset edes ajatella, että pitäis vähä niinku tyhjästä nyhjäistä tällä hetkellä :D Meijän salilla taitaa olla 6 viikkoa tuo raja, jonka jälkeen saa alkaa miksailla. Nyt eletään käsittääkseni viikkoa nro5.. Ite aion kyllä ny tammikuun toiselle puolen todennäköisesti mennä tällä ohjelmalla. Täytyy vähän kysellä asiakkailtakin kyllä et mikä niitten fiilis on, et onks tätä nykyistä menty jo tarpeeksi…

 4. Tää taitaa olla ensimmäinen kerta kun kommentoin sun blogiin, mutta vitsit miten sun blogista välittyy hyvä fiilis! Oot inspiroiva. :)
  Sun innoittamana oon miettinyt bodyjam-tunnille menemistä, mutta en oo vielä uskaltautunut. Syystä tai toisesta pelkään juuri sitä, että se on jotenkin liian vaikea tunti jossa tehdään liian haastavia liikkeitä ja askelsarjoja. Sh’bam on yksi mun lemppari ryhmäliikuntatunneista, joten ehkä voisin tykätä myös bodyjamista? :D Jospa sitä uskaltautuisi vihdoin vähän oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja tulisi kokeilemaan lauantaina Parkkiin!

  Ja jos nyt vielä vastauksena kysymyksiisi, itse asiakkaana ainakin sh’bamissa tykkään miksauksista. Se fiilis kun pääsee tanssimaan omia lemppareita vanhoista ohjelmista on vaan ihan huikea! Ja toisaalta tuntuu että lopulta sh’bam käy jopa vähän tylsäksi jos liian pitkä aika tanssitaan samaa ohjelmaa. Bodybalancessa taas en juurikaan välitä miksauksista, ohjelmat eivät ala juuri koskaan kyllästyttää. Bodybalancen liikkeet vaativat tietyllä tavalla aina saman keskittymisen ja niissä kehitys tapahtuu ainakin omalla kohdallani hitaammin ja vaativat enemmän aikaa ja toistoja.

  • Ihana kun kommentoit, kiitos!<3

   Ehdottomasti sun täytyy kokeilla BodyJamia. Jos oot Sh'Bamissa käyny, nii aivan varmasti pärjäät jamitunnillakin. Muistat vaan sen eron, että jamissa menee 2-3 kertaa ennen kun se ohjelma alkaa tuntua muultakin kun sekoilulta. Annat itelles aikaa etkä oo liian vaativa, sillä jamissa jää juurikin niiden pitempien sarjojen ansiosta aina vähän jotain hampaankoloon seuraavaa kertaa varten. Ja sit ku tuut aina vaan uudestaa tunnille niin neljäs kerta on jo viimeistäänkin sellainen, että pystyt vaa nauttii tanssista ja niistä sairaan upeista biiseistä!! Just eilen mulle sano yks asiakas, joka vasta aloitti bodyjamin tänä syksynä, että ei olis uskonu, muttan nimenomaan kolmas kerta ohjelmaa on vasta se, kun tuntuu, että osaa ja pysyy hyvin mukana ja nauttii koko tunnista. Hän kertoi, et oli vähä epäillyt, kun ekan kerran 78-ohjelmasta lähti korvat sauhuten kotia kohti, mut et kummassaki (sekä 78 että 79) kolmas tanssikerta oli se ratkaiseva. Eli uskotaan tähän <3 Tuu sit kertoo, jos lähet kokeilee et mitä fiiliksiä!

 5. Silloin kun olin bodyjam-aloittelija, inhosin miksauksia :D Tuntui, että just kun koreo alkoi sujua, ohjaaja meni ja miksasi ja piti taas palata lähtöruutuun. Kaiken lisäksi miksaukset oli aina mulle täysin uppo-outoja ja mua ärsytti, kun olin ihan pihalla ja konkarit osasi ne jo valmiiksi ulkoa. Nyt sitten muutaman vuoden jälkeen sanoisin, että ilman miksauksia 3 kk samaa ohjelmaa olisi kyllä tosi puuduttavaa. Eli puolensa ja puolensa. :)

  Osaisitko muuten vinkata, miltä salilta Helsingistä löytyisi parhaat bodyjam-tunnit?

  • Multa löytyy itseltäni samanlainen kokemus! Aloittelijana oli niin palkitsevaa ku monen treenikerran jälkeen oppi vihdoin koreon ja pystyi Nautti tunnista ♡ ….kunnes tulikin jo miksaukset. Ja ei siinä mitään, jos kaikki olis yhtä ulalla, mutta ku tuntu just et konkarit osas jo etukäteen kaiken nii tuli itelle taas surkea olo ku piti lähtee alusta:D

   Uskoisin et Esport tarjoaa Helsingissä ainaki hyvää bodyjamia, kerta kouluttajatkin ohjaa siellä:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 7
Tykkää jutusta