Miksi lomalta on niin vaikea palata arkeen?

Mulle taitaa käydä tämä sama homma joka vuosi loman jälkeen: ensimmäinen työviikko vie täysin mennessään! Tavallisesti arki kulkee siten, että hoidan päivätyöni tunnollisesti ja hyvin, mutta kun suljen työpaikan oven selkäni takana, myös sinne kuuluvat asiat sulkeutuvat mielestä pois. Mielestäni tämä on kohtuullisen hyvä työelämätaito – pystyä erottamaan selkeästi työ ja vapaa-aika. En siis normaalisti vapaalla mieti töitäni, vaan nautin vuosi vuodelta lisääntyneestä hyvinvoinnistani, elintasosta ja kaikesta, mitä oon onnistunut arkeeni haalimaan. Mun easy life, niinku tiedätte.

Poikkeus tuleekin aina näin loman jälkeisellä viikolla.

Teen kaiken ihan päinvastoin. Mikä ihme siinä on, että lomalta arkeen palaaminen on joka kerta yhtä iso juttu?! Meen ihan sekaisin koko tyyppi! Ehkä osaan sitten lomalla ottaa niinkin rennosti, että arki tuntuu taas paljon säännellymmältä ja jotenkin aikataulutetulta. Luon itselleni vahingossa pienen kiireen tai paineen ehtiä kaikki ja vieläpä mahdollisimman hyvin. Tai sitten tämä liittyy vaan aina toimintakauden aloitukseen – joko kesän tai joulun jälkeen. Opettajan tarvii tietyllä tapaa huolehtia siitä, että koko pakka on kasassa ja suunnitelmat tuleville viikoille luotu. Täytyy huolehtia enemmästä kuin vain omasta työstään, on lapsiryhmän lisäksi tavanomaista enemmän ajattelu- ja suunnittelutyötä – jotta arki lähtee rullaamaan taas sillä ihanan seesteisellä tavalla. Ja tämän kaiken tavallisen lisäksi oon ihan hitsin innoissani kaikesta uudesta, mitä saan työssäni kehittää. Niinpä ideoita ja kehittämiseen liittyviä ajatuksia tulee myös huomaamatta jostain alitajunnasta vielä vapaallakin.

snapchat-1591885979

Tämä kai se ”ongelma” siellä taustalla on. Olen koittanut miettiä, miten saisin taas rajattua pääni toimimaan ainoastaan työaikana, jotta en joka aamuyö heräisi suunnittelemaan töitäni. Olotila on koko ajan ylivirittynyt niin, että työssä olen kyllä hyvä ja tehokas. Mutta kotiin päästyäni olen niin puhki, että muusta elämästä ei tule mitään. Okei, tottakai aamuyön heräämisillä on oma iso vaikutuksensa siihen, ettei iltaisin ole enää virtaa. Mutta kun nekin ovat kohdallani selkeä seuraus siitä, että ajattelutyötä tapahtuu liikaa. Aamuyöllä kirjoitetut to do -laput on mulle itselleni viesti siitä, että pitäis rauhottua. Eihän sellasta kukaan jaksa. Eikä edes halua.

Tällä viikolla siis oon hoitanut työni hyvin, ja muutoin odottanut vain, että tulee ilta, että pääsee nukkumaan, että olisi taas normaali energinen olo. Vaikka sitten taas seuraava aamuyön herääminen johtaa samaan kierteeseen seuraavana päivänä – jea. En siis luonnollisestikaan ole treenannut tällä viikolla. Hoitanut vain arkityöni sekä jumppaohjaukset. Tässä myös syy, miksi blogissa ei ole ollut uusia kirjoituksia koko viikon aikana. Oon vaan odottanut, ja odotan edelleen, hyviä yöunia ilman työntekoa :D Toivottavasti viikonloppuna.

Laitetaan tämän viikon sekavuus lomaltapaluun piikkiin. Ja täytyy sanoa, että viikko riittää mulle. En todellakaan nimittäin nauti olla mikään työnarkomaani tai ottaa edes alitajuista stressiä hommista. Ensi viikolla teen parhaani, jotta normaali minä ja tavanomainen leppoisa, energinen arki palaa takaisin. Ja aiempien vuosien kokemuksella sanoisin, että näin tulee tapahtumaankin. Mulla vaan on joku tällainen kummallinen piirre, että aina loman jälkeen meen ihan ylikierroksille. Onks kellään muulla samaa?

screenshot_20161226-060635

Uskoisin, että seuraava kirjoitukseni koskeekin jo sitä, kuinka saan taas treenit, päivätyön, lepopäivät ja jumppaohjaukset rullaamaan siten, että voisi nukkua yöt rauhassa. Olisko sulla toimivia ideoita treeniviikon rytmittämiseen? Mun piti kehitellä jokin toimiva systeemi nyt uuteen arkeen, kun ohjaukset on tosiaan sekä keskiviikkoisin että lauantaisin. Mutta oon ollut niin erikoisessa mielentilassa koko viikon, että en ole edes ehtinyt ajatella koko asiaa :D TO DO seuraavaksi, hehe. Kivaa perjantaita sulle, iloinen mieli on joka tapauksessa puoli voittoa. Pidetään sitä yllä!<3

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti instagramissa. Ootko muuten huomannut, että myös tänne portaaliin on tullut tykkäysmahdollisuus. Tossa postauksen otsikon alla on pieni sydän, jotka klikkaamalla voi kertoa, jos pidit kirjoituksestani. Kiitos <3

Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 10
Tykkää jutusta