Treenivaatefilosofiani – voiko halvalla saada hyvää ja tyylikästä?

Ensinnäkin, myönnetään totuus heti tähän alkuun: mä rakastan treenivaatteita. Mun tyylini on sporttinen, ja treenivaatteille on käyttöä niin töissä kuin vapaa-ajallakin.Käytän arkisin töissä jumppahousuja, kollareita ja huppareita. Ja vapaa-ajalla kuljen niissä paremmissa jumppahousuissa, kollareissa ja huppareissa. Salilla treenaan salikuteissa, ja jumppaohjauksissa tanssivaatteissa. Vaatteita siis tarvitaan, paljonkin. Uskotte ehkä, että vaatehuoneen hyllyistä valtaosa täyttyy sporttivaatteista, ja ihan pieni murto-osa ainoastaan on muita vaatteita.

Liitän enemmän kuin mielelläni urheilullisen tyylin itseeni. Kaikki kuitenkin tiedostavat, että treenikuteet ovat kalliita. On olemassa tunnettuja merkkejä, jotka maksavat sekä logon että laadun puolesta. Itsekin käytän paljon esimerkiksi Reebokia, Nikeä ja Better Bodiesia. Toki sporttikuteita saa myös edullisemminkin ihan tavallisistakin vaatekaupoista. Mutta itseasiassa shoppailu tai ylipäänsä rahan tuhlaaminen ei ole mun lemppariaktiviteettejani. Ja olikin hauska, kun eräänä päivänä multa kysyttiin. Mistä kaikki hienot treenivaatteet on hankittu? Voiko saada tyylikästä, jos ei tykkää shoppailla ja tutkia uusimpia mallistoja.

screenshot_20161223-072100
kaikki toisen vaatekaapilta ostettu kiertoon

Niin, en oikeastaa osta mitenkään tietoisesti ja säännöllisesti uusia vaatteita. Satun ehkä enemmänkin olemaan aina oikeaan aikan oikeassa paikassa, tai sitten vaan törmään hyviin mahdollisuuksiin. Tässä nyt julkistettuna keinot, joilla olen suurimman osan vaatehuoneeni sisällöstä hankkinut. Tyyliä mahdollisimman edullisesti:

1) yhteistilaus nettikaupasta

2) toisen vaatekaapilla shoppailu

3) kirpputorit

4) lahjaksi pyytämällä

Oon tehnyt useamman kerran kimppatilauksen jonkun kaverin kanssa nettikaupasta. Kun tilaa kerralla isomman lastin esimerkiksi Reebokilta, ei tarvitse maksaa toimituskuluja. Toisinaan myös tietyn summan ylittäviin tilauksiin on saatu ennaltamäärätty prosenttiosuus alennusta. Kaverin kanssa tilaaminen on siis tavallaan tuonut jotain säästöä, vaikka tottakai ostaminen ei itsessään ole säästöä. Ehkä saitte kuitenkin pointista kiinni. Esimerkkinä mainitsisin Reebokin mustat löysät tanssicaprini. Niiden ovh on ollut useamman kymmentä euroa, mutta kun näin ne tarjouksessa netissä ja liityin kimppatilauksen tekemiseen, saatiin lopulta niin paljon alea, että maksoin niistä puolet vähemmän kuin mitä ne olisivat maksaneet, jos olisin tilannut ne yksittäisenä kappaleena itselleni kotiin.

20160927_201122
toppi alennuksesta, treenicaprit kimppatilauksesta ja kengät oli jonkun tuntemattoman hutiostos ja kotiutin ne itselleni

Toisen roska on toisen aarre – pitää paikkansa. Oon käynyt kavereideni ja toisten ohjaajien vaatekaapilla penkomassa, ja tehnyt niin hyviä kauppoja, että niiden jälkeen oikeasti tuntuu ihan hullulta ostaa täysihintaisia tuotteita kaupasta. Huppareita, treenihousuja ja tanssipaitoja ihan vaan vitosella-kympillä per kappale. Mä tuun onnelliseksi, kun löydän monen monta itseäni ihastuttavaa vaatekappaletta, ja toinen taas ilostuu, kun käyttämättömänä kaapissa lojuneet vaatteet löytävät uuden kodin rahaa vastaan.

Ja samaan teemaan liittyen pakko mainita myös kirpputorit. Joidenkin mielestä ällöttävää ostaa toisten käyttämiä vaatteita, mutta mä kyllä oon täysin päinvastaista mieltä. Pelkästään kirpparille meneminen on tietynlaista rentoutumista ja omaa aikaa mulle itselleni. Rakastan sitä tunnetta, kun kirpparille mennessä ei koskaan tiedä, mitä löytöjä tulee kierroksen aikana tekemään! Ja esimerkiksi nämä better bodiesin housut löysin laput kiinnitettyinä vastikää kirppispöydästä – hintaa 12e.

Snapchat-1325388562
treenitoppi prisman alehyllystä, housut kirpparilta, treenilaukku kaverin kaapista ostettu pois pölyttymästä

Harvoin mulle lahjoja ostetaan, mutta silloin, kun lahjatoiveita kysytään, niin kyllä vaan sporttivaatteet on hyvä vaihtoehto! Joululahjaksi pyysin Reebokin tilausta, ja sainkin ihania tanssikuteita käyttööni. Okei, onhan niistä joku maksanut, mutta mulle itsellenihän ne olivat tavallaan ilmaisia. Ja pyysin tosiaan joululahjaksi toisen tollaiset Reebokin harmaa-mustat kollarit. Nyt kun sain uudet, pystyin vapauttamaan vanhat työkäyttöön. Olin niin fiiliksissä, kun sain mennä kerrankin hienoissa vaatteissa töihin. Eräs pieni pohdiskelija oli kyllä toista mieltä, kun nähdessäni mut aamulla hän ihmetteli, miksi Milla on tullut yövaatteissa töihin :D

Ja pienen osan olen tottakai ostanut myös ihan kaupasta alennusmyynnistä, stadiumin jäsenyyttä tai k-ryhmän kuponkeja Intersportissa hyödyntäen. Ainoastaan todelliseen tarpeeseen ostan täydellä hinnalla jotakin. Kaikkien Peakin huppareidenkin kanssa olen ajoittanut ostohetket siten, että on joku kuponki olemassa, jolla saa alennusta. Koska ainahan niitä tulee ja hinnoissa on varmasti ilmaa ties kuinka paljon!

Snapchat-1975527453

Snapchat-959859332

Eli kyllä, mulla on tavallaan todella paljon sporttivaatteita. Mutta käytänkin niitä valtaosan ajasta, niin töissä kuin vapaallakin. Urheiluvaatteet on se juttu, johon haluan ulkonäössä panostaa. Mutta todellisuudessa olen melko säästeliäs hankintojeni kanssa, ja kikkailen mahdollisimman paljon, jotta palkasta ei tartteisi paljoa pistää vaatteisiin :D Nyt kun aloin asiaa tarkemmin miettiä, niin onkohan noi Reebokin vihreäkuvioiset tanssihousut ainoat, jotka olen halunut niin kivaasti, että olen maksanut niistä täyden hinnan ilman mitään alennuskikkailuja? -Voi hyvinkin olla. Haluan käyttää sporttivaatteita, jotka on tyylikkäitä, mutta kyllä vain rehellisesti myönnän, että pyrin tekemään kaikki hankintani mahdollisimman edullisesti.

Mikä sun sporttivaatefilosofia on? Voiko kirppareilta tai kaverin vaatekaapista ostaa käytettyjä? Maltatko sä odottaa alennuskuponkeja, vai ostatko vaan uuden hupparin just sillon, kun mieli tekee tai tarve on?

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy myös snapchatissa nimimerkillä millariutta (joskin tällä viikolla päivitän fitfashionin snäppiä) sekä tietysti instagramissa. Ootko muuten huomannut, että myös tänne portaaliin on tullut tykkäysmahdollisuus. Tossa postauksen otsikon alla on pieni sydän, jotka klikkaamalla tuet blogini näkyvyyttä portaalissa, Kiitos <3

Milla

8 vastausta artikkeliin “Treenivaatefilosofiani – voiko halvalla saada hyvää ja tyylikästä?”

 1. Jos saa kysyä, mihin panostat rahallisesti? Jotkut panostaa vaatteisiin, merkkilaukkuihin, ravintoloihin, matkusteluun tms ja on sitten vähän pihimpi muusta. Mutta olen saanut sellaisen kuvan että sinun kohdalla se ei ole mikään noista. Pahoittelen jos on liian ”kyylä” kysymys, kiinnostaa vaan mikä on sulle sellanen juttu :)

  • Saa kysyä, kerron kyllä, mikäli koen liian henkilökohtaiseksi :)

   Mä oon tainnut panostaa viime aikoina rahallisesti noihin treenihommiin, sillä valmennus Fitfarmilla maksaa jonkin verran. Samoin kävin omakustanteisesti bodyjamin peruskoulutuksen (ovh 560e). Ja kyllähän noihin jatkokoulutuksiin (joka kolmas kk) ja Sh’bamin tulevaan peruskoulutukseen menee taas rahaa, kun ne on helsingissä ja tarvii matkustaa, syödä ja yöpyä hotellissa.

   Ja samaten käyn kyllä säännöllisesti ripsihuollossa ja kampaajalla, kyllähän nekin on vähän elintasohömppää mut niihin oon halunnut kyllä laittaa rahaa :) On sit kaunis olo arjessa.

  • Noi mun keltaiset Reebokin kengät on itse asiassa Torista ostettu. Ite en sieltä oo selaillu, mut kaveri vinkkas noista ja on ollu kyllä täydellinen ostos ♡ Facebookissa oon myynyt omia vaatteitani, hyvä kauppapaikka sekin silloin kun kaksi täyspäistä tekee kauppaa :D mut välillä menee kyl järki, ku siel on kauhee sääntöviidakko ja huijareita enemmän ku missään muualla ;D Mut kai niitä hyviä kauppoja kuitenkin valtaosa on, kun ihmiset fb-kirppiksiä niin ahkerasti käyttää.

 2. Olen huono käymään kirppareilla ja ostamaan vaatteita käytettynä, koska se sovitus. En myöskään tilaa netistä oikeastaan mitään vaatteita, koska sovitus ja palautus.
  Ostan siis vaatteeni ja treenivaatteeni ihan kaupasta, mutta pääsääntöisesti aina alennuksesta tai sitä edullisempaa tuotetta. Tänään ostin intersportin alesta kaksi treenipaitaa, yhteishinta 20€. Olen etsinyt hyviä ja hyvänhintaisia treenipaitoja ehkä puoli vuotta ja nyt ne osuivat kohdalle.

  Olen siis tarkka hinnasta, sekä siitä, että ostamani vaate on oikeasti se, mitä haluan.
  En siis yleensä tee kompromisseja, eli en osta melkein sopivaa vaatetta halvalla tai hyvää liian kalliilla.

  • Mäkin inhoan sovitusta. Ja täytyy kyllä myöntää, että en oo pitkiin aikoihin sovittanukkaan mitään – ostan vaan Suurinpiirtei oikeeta kokoa :D Mulla tosin toimii aika moni, kun on vaatteita xs koosta L-kokoon asti :D

 3. Mä kanssa kuulun niihin, jotka ostelee treenivaatteita alennuksista. Aika harva on ostettu täysihintaisena. Yleensä aina alessa on oma kokokin jäljellä (kiva olla tälläinen lyhyenläntä tässä tapauksessa :D). Nyt on vain ostokielto hetken aikaa treenivaatteisiin…:D

  • Ostokieltokin on ihan toimiva välillä, hehe :D Mutta oikeesti noissa kauppojen hinnoissa on niin paljon ilmaa, että on fiksuaki ostaa vaan alennuksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 14
Tykkää jutusta