Vastauksia kysymyksiinne aiheista ohjaaminen, valmennus ja työ

Sain pitää kuluneen viikon ajan Fitfashionin snäppitiliä hallussani, ja aivan yllätyin positiivisesti, kuinka vuorovaikutteista homma oli! Viimeksi, kun oli mun snäppivuoro, oli koko juttu niin alkutekijöissään, että seuraajiakin oli paljon vähemmän. Mutta nyt viikko oli aivan erilainen ensimmäiseen verrattuna. Sain ihanan vastaanoton, kun muutamat olivat iloisesti yllättyneet, kun oli juurikin mun vuoroni snäpätä. Vaivautuivat vielä kirjoittamaan viestin ihan vain kertoakseen tämän, ihanat.

Ja viikon varrella sain todella monta chattia päivityksiini liittyen. Oli kannustusviestejä ja keskusteluja, mutta myös kysymyksiä. Itseasiassa kysymyksiä tuli niin paljon, että ajattelin vastata niihin täällä blogin puolella. Itse ainakin koen, että jos snäpin My Story on puheen pälpätystä täynnä yhdestä ja samasta tilanteesta, ei kaikkia välttämättä jaksa katsoa läpi. Uskon, etten ole ajatukseni kanssa ainoa, ja siksi vastauksia löytyy nyt täältä niitä haluaville. Ja tämän postauksen ansiosta onnistuin ehkä pitämään tarinan tuolla toisessa sovelluksessa hieman ytimekkäämpänä.

Whitagram

Ensimmäinen aihepiiri kysymyksissä oli jumppaohjaukset. Onko LM- peruskoulutus helppo päästä läpi? Kuinka kauan kestää oppia uusi ohjelma? Mikä on ollut yllättävää tai haastavaa ohjaajaksi ryhtymisessä?

Olen osallistunut vasta yhteen peruskoulutukseen, joten mitenkään laajasti en osaa niiden läpäisemisestä sanoa. Kokemukseni perusteella toteaisin, että hyvä valmistautumien, oma asenne sekä kehittymiskyky ovat tärkeitä koulutuksen läpäisemiseen. Omasta ryhmästäni muistaakseni noin puolet pääsi syksyllä läpi. Ja tulevaan Sh’Bam-koulutukseen aion lähteä taas yhtä nöyrällä asenteella kaikkeni antaen. Ei ole siis mielestäni mitenkään itsestäänselvää, että koulutuksesta pääsee läpi.

Ohjaajapolulla yllättävää on ehkä ollut se, että kaikki on mennyt niin hyvin ja asiat ovat järjestyneet ilman suurta stressiä tulevasta. Olen myös myönteisesti yllättynyt siitä, kuinka ihanasti asiakkaat ovat ottaneet mut vastaan. Tiedän, ettei uusi ohjaaja sama kuin vanha, hyvä ja kokenut. Mutta mut on otettu tosi lämpimästi joka paikassa vastaan. Haastavaa taas on ollut se, kun mietin vieläkin ihan liian paljon, pystynkö miellyttää kaikkia tunnille tulijoita. Uuden ohjelman alkaessa fiilis on hyvä, koska osaan ohjelman itse hyvin, mutta se on asiakkaille uusi. Musta on sairaan kivaa opettaa uutta ohjelmaa asiakkaille! Mutta sitten, kun ohjelmaa on menty 6-8 viikkoa, alan stressata sitä, pitäiskö mun miksata, jotta ihmiset tulee edellen tunneille. Mietin, onko niillä jo tylsää, jos samaa ohjelmaa on menty niin pitkään.. Ja koska mun taustani ohjaajana ulottuu yhden ohjelman taaksepäin, mullahan ei ole mitään miksattavaa. Ja sitten jos saan joltain toiselta ohjaajalta matskuja miksausta varten, mulla menee noin viikko opetella kokonaan uusi ohjelma. Siis viikon ajalta kaikki vapaa-aika muun työn ohessa. Että, joo. Tää tilanne on juurikin taas käsillä.

Snapchat-948783295

Toisen aihepiirinä valmennus ja team Fitfarm. Kuinka paljon valmennus maksaa? Kuinka pitkiä jaksoja on myynnissä, vuosi, puoli vuotta, muutama kuukausi? Ootko tykännyt tiimistä, onkohan se nyt paras mahdollinen kaikista tarjolla olevista? Kuinka usein oot yhteydessä valmentajaan tai treenaat sen kanssa?

Valmennus maksoi mulle jotain tuhannen ja kahden tuhannen euron välistä vuodessa. Fitfarm on uudistumassa, ja sielläkin painotetaan enemmän asiakkaan tarpeita ja valmennuksen henkilökohtaisuutta. Vanhan mallin soppareita ei tietääkseni enää tehdä, vaan nykysin voit siis ostaa vaikkapa vuosivalmennuksen tai lyhyemmän pätkän , ja maksat juuri siitä, mitä itse tarviit. Tarkoitan tällä sitä, että treenit ostetaan siis jatkossa erikseen. Itse olen vielä vanhan mallin vuosivalmennuksessa, eli kuukausittaiset treenit valmentajan kanssa on maksettu vuosipaketin yhteydessä. Mutta kehitys kehittyy, ja ajankohtaiset tiedot löytyy varmasti fitfarmin nettisivuilta, en ole siis nyt tarkistanut sieltä tarkkoja tietoja, mutta muistaakseni edelleen on mahdollista ostaa sekä lyhyitä, että pitkän ajan valmennuspaketteja.. Sen voin sanoa, että vaikka ottaisit alkuun 1-3 kuukauden valmennusjakson, jäät todennäköisesti koukkuun, ja pian oot vuosivalmennuksen piirissä, hehe. Kertoo nimimerkki been there, done that.

Eli oon tykännyt kaikesta, ja koen, että saan vastineena juuri sen, mitä mulle on sopimusta tehdessä luvattu. Mitään määrättyjä kontaktikertoja ei ole, vaan voin pistää valmentajalle sähköpostia, viestiä tai puhelua ihan koska tahansa. Samoin treenejä järjestetään silloin, kun omiin treeniviikkoihin hyvältä tuntuu. Varaan siis itse järjestelmästä tai sähköpostitse treeniajan, ja niitä järjestyy sekä arkena että viikonloppuna, aamusta ja illasta.

cover_photo_1485082720183

Kolmas aihepiiri liittyi mun työhöni lastentarhanopettajana. Kuinka paljon opettajan palkka on julkisella puolella? Miten järjestät sun syömiset työpäivän aikana? Ootko aina halunnut päiväkotiin töihin, eli oletko ns. kutsumusammatissa, vai aiotko tehdä jotain muutakin tulevaisuudessa?

Lastentarhanopettajan bruttopalkka on jotakuinkin 2300e /kk. Syömiset onkin ikuinen murheenkryyni mun työssäni – työ kun on luonteeltaan sellaista, että tauolle ei pääse just sillon, kun ruoka-aika olisi. Mutta lohdutuksena kerrottakoon, että kuitenkin melko lähelle silloin. Oon tainnut aiemminkin tästä kirjoittaa jotakin, mutta koitan siis suunnitella etukäteen ruokarytmit päivä kerrallaan mahdollisimman sopiviksi. Syön superison aamupalan joka päivä, koska aamupalan ja lounaan väliin tulee usein 4-5 tuntia. Iltapäivisin syön välipalan milloin missäkin, joskus vessassa käydessäni juon nopeasti pullosta heraa tai smoothieta, joskus vedän tonnikalan ulkoilussa ja toisinaan syön lasten välipala-aikaan samanaikaisesti kun lapset. Mutta vaihtelee, eikä oikein päivittäin samalla kaavalla, sillä työvuoro vaihtuu joka päivä. Oon vaan hyväksynyt tilanteen ja teen parhaani, jotta saan syötyä 3-4tunnin välein.

Salaisuus onkin ehkä siinä, että ei ota stressiä asiasta, vaan kehittelee riittävän nopeita välipaloja, jotka parhaimmillaan säilyy huoneenlämmössä. Ei tarvii lähteä tauolle tai tehdä ruokailusta numeroa. Ja opettajanahan saan itse olla luomassa päivärytmimme, joten kyllä sinne on aina työntekijöidenkin ruokailut saatu sovittua ilman, että lapset kärsii. Itse asiassa päinvastoin, oon aika edelläkävijä ja todella uudistusmielinen ja kehittävä noissa päiväkodin päivärytmin suunnitteluhommissa, joten monessa vanhassa päiväkodissa saatettaisiin jopa olla ihmeissään, kuinka meillä hommaa toimii ;) Loistavasti nimittäin.

Ja olenko aina halunnut päiväkotiin vai? No, itseasiassa en oikeastaan. Olin ihan varma vielä opiskeluaikoina, että menen lastensuojeluun töihin. Mutta jotenkin elämä kuljetti mut päiväkotiin, ja itseasiassa nyt en edes näkisi itseäni muualla. Tykkään hirveästi mun työstäni. Ja ennen kaikkea siitä, että on arkityö, hehe. Eli aion kyllä todistaa nimeni sinne rekisteriin, joho kaikkien sosionomien (AMK) tulee tutkintopaperinsa tämän vuoden aikana todistaa (ja maksaa siitä joitakin satoja euroja?!). Mun ei tarvitsisi tehdä sitä lastentarhanopettajan työssäni, mutta teen sen nyt varmuuden vuoksi, sillä tuskin tulen neljääkymmentä vuotta putkeen laulamaan joka syksy samoja lehdet lentää biisejä yhtä innoissani kuin tällä hetkellä :D

Snapchat-820057948 (1)

Sellaisia juttuja. Kiva, kun kysyitte! Kiitos tästä viikosta <3

ps. Käythän tykkäämässä blogista Facebookissa , saat suoraan uutisvirtaasi uusimmat päivitykset! Ja arkista matskua löytyy taas maanantaista lähtien myös snapchatissa nimimerkillä millariutta sekä tietysti instagramissa. Ootko muuten huomannut, että myös tänne portaaliin on tullut tykkäysmahdollisuus. Tossa postauksen otsikon alla on pieni sydän, jotka klikkaamalla tuet blogini näkyvyyttä portaalissa, Kiitos <3

Milla

6 vastausta artikkeliin “Vastauksia kysymyksiinne aiheista ohjaaminen, valmennus ja työ”

 1. Moi! Osaatko sanoa noista Les Mills lisensseistä että jos ohjaaja käy koulutuksen niin voiko sitten ohjata missä vaan vai pitääkö sillä kyseisellä liikuntakeskuksella olla joku lisenssi vielä?

  • moi! juu juurikin niinkuin arvelit: kuntokeskuksella täytyy olla kyseisen lajin lisenssi, jotta sitä voidaan järjestää viikkolukkarissa. Jos lisenssiä ei ole, mutta haluisin viedä esimerkiksi bodyjamin uuteen paikkaan, on mahdollista järjestää näytetunteja! Sit jos porukka innostuu, nii keskus voi hankkia lajin lisenssin ja sit vaa tunteja pitämään :-)

 2. Tosi kiva postaus! :) Vielä sellainen kysymys heräsi että kuinka paljon maksaa LM koulutus jos sinne menee yksityishenkilönä? Hyvää viikon alkua! ;)

  • Ne maksaa jotakuinkin 560e jos menee ihan yksityishenkilönä, eikä kukaan tue sun osallistumista rahallisesti :D

 3. Anteeksi, oon kanssa sosionomi AMK ja teen lto:n hommia, hyvin samanlaisella asenteella päätynyt kentälle. Mutta nyt oon pihalla ku lumiukko;

  Eli aion kyllä todistaa nimeni sinne rekisteriin, joho kaikkien sosionomien (AMK) tulee tutkintopaperinsa tämän vuoden aikana todistaa (ja maksaa siitä joitakin satoja euroja?!). Mun ei tarvitsisi tehdä sitä lastentarhanopettajan työssäni, mutta teen sen nyt varmuuden vuoksi, sillä tuskin tulen neljääkymmentä vuotta putkeen laulamaan joka syksy samoja lehdet lentää biisejä yhtä innoissani kuin tällä hetkellä :D

  Mitä tää meinaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 23
Tykkää jutusta